Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 06:10:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predsednicki izbori u Crnoj Gori!  (Pročitano 51051 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Najveci miting u istoriji Crne Gore je odrzan na trgu u Podgorici za nezavisnost.
Nije mala stvar okupiti sve Siptare iz zemlje i inostranstva...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zasjace palaci antike tarace cakulace sjore....

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Psi laju karavani prolaze. To je uvijek bilo i bice. Ovdje je tema predsjednicki izbori u Crnoj Gori a ne moja vjeroispovijest i jesam li Crnogorac, Hrvat, Srbin, Amerikanac itd...
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Predsednicki izbori se odvijaju u krajnje neregularnoj atmosferi. Dnevni list "Vijesti", drugi po tirazu, primetno favorizuje Filipa Vujanovica (ode o njemu pise) i kandidata DPS-ove opozicije, Nebojsu Medojevica! Izjave kandidata Srpske liste gotovo da ne prenose. Slicno je i sa RTCG koja je najobicnija partijska televizija Mila Djukanovica.
Ipak, nadam se da narod to sve lepo vidi i da ce svoje poverenje ukazati Andriji Mandicu, jedinom pravom kandidatu autenticne srpske opcije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Nezavisni dnevnik Vijesti je privatna medijska kuca i moze da pise ono sta zeli...Zasto ne pomenes sta pise Dan? Sto se tice TVCG postoje pravila koja niko iz opozicije ne opovrgava...Medalja ima dvije a ne jednu stranu
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Па у ДАН-у сам пре неки дан прочитао интервју Филипа Вујановића. Свакодневно читам изјаве и извештаје са дукљанских конференција за штампу. У Вијестима се то не може пронаћи. Иначе, чисто да се појасни, режим држи барем 95 % медијског простора у Црној Гори и сада вам смета ДАН! Срам вас било!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ljudi, koji davo postujemo na ovoj temi. Pravi Crnogorci se ne pitaju nista oko tih izbora, a komentarisanje postupaka izdajnika je bespotrebno...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
25 February 2008 16:25 pm
POLITIKA - SNP - KAMPANJA
Milić: Razumijem strah Vujanovića
Bar, (MINA) - Predsjednički kandidat Socijalističke narodne partije Srđan Milić rekao je da, prema onome kako se definiše kampanja, osjeća strah kod Filipa Vujanovića i da mu je taj strah "potpuno razuman".

On je naglasio da je ova kampanja biti sučeljavanja vizija razvoja Crne Gore i odgovora na pitanje šta mi želimo sa Crnom Gorom, a ne odnosa između ličnosti.

"Najmanje kampanja o kojoj će se govoriti o prošlosti", kazao je Milić koji je danas boravio u Baru.

"Čuo sam da je (Filip) Vujanović sa svim svojim elanom, kako on to umije da pokaže, govorio o tome da je jedini kandidat koji je glasao za suverenu državu".

Osim njega, prema riječima Milića, glasali su je još 230 hiljada ljudi u Crnoj Gori.

"Ja sam kandidat koji je glasao za zajedničku državu, jedini koji dolazi iz četiri nahije, i ne priznajem nikome da više voli Crnu Goru nego što je volim ja. Ali, ovo nije kampanja u kojoj se govori o prošlosti, već o budućnosti", naglasio je Milić.

On je rekao da za njega nema nikakve dileme, da neću imati potrebe da daje podršku nikome u drugom krugu, "jer ću sigurno biti tamo".

"Kako vidim, kako se definiše kampanja Vujanovića, osjećam da kod njega postoji strah, i meni je njegov strah potpuno razuman", zaključio je Milić.

Što se tiče priznanja nezavisnosti Kosova, Milić je rekao da je predložio "da ne moramo biti posebno pametni, napravimo to jedan dan poslije Srbije".

On je kazao da obilazi Bar u kojem je rođen, grad koji je pravi primjer razvojne šanse Crne Gore.

Milić je kazao da nije definisano kada se Vujanović pojavljivao kao predsjednički kandidat, a kad kao predsjednik države.

"Za razliku od njega, ja to ne radim državnim sredstvima. Ja bih da pokažem da ovaj Bar mogu razumjeti samo oni ljudi koji razgovaraju sa građanima i sa ljudima koji stvaraju politiku razvoja Bara", kazao je on.

U mojoj kampanji, kaže on, želim da stavim čovjeka i njegovu porodicu u centar interesovanja, želim da pokažem da postoji čovjek koji želi da sasluša svoje sagovornike".

"Ne mora da se složi sa svim što mu se predloži, ali može makar da zabilježi i pomogne da se Crna Gora definiše kao država socijalne pravde i država jednakih šansi za sve njene građane", kazao je lider SNP-a.
(kraj) iva/isf
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Jedini sam kandidat iz stare Crne Gore

Bar - Čelnik SNP-a i njen kandidat za predsjednika Crne Gore Srđan Milić ka-zao je juče da "sigurno ulazi u drugu rundu izbora", ocjenjujući da je "razumljiv strah" kandidata DPS Filipa Vujanovića.
Kao prvi Crmičanin koji se kandidovao za šefa države u zadnjih sto godina, Milić je u rodnom Baru naglasio da je jedini kandidat koji potiče iz stare Crne Gore.
"Čuo sam da je gospodin Vujanović sa svim svojim elanom, kako on to umije da pokaže, govorio u Baru da je jedini kandidat koji je glasao za suverenu državu. Osim njega, glasalo je još 230.000 ljudi u Crnoj Gori. Ja sam kandidat koji je glasao za zajedničku državu, jedini koji dolazi iz četiri nahije, i ne priznajem nikome da više voli Crnu Goru nego što je volim ja", rekao je Milić novinarima nakon upoznavanja sa razvojnim planovima Luke Bar.
On je rekao da kampanjom želi da u centar interesovanja stavi "čovjeka i njegovu porodicu", te da pokaže da "postoji čovjek koji želi da sasluša svoje sagovornike i ne mora da se složi sa svim što mu se predloži, ali može makar da zabilježi i pomogne da se Crna Gora definiše kao država socijalne pravde i jednakih šansi za sve".
"Ova kampanja će biti sučeljavanje vizija razvoja Crne Gore i odgovora na pitanje šta mi želimo sa Crnom Gorom, a ne odnosa između ličnosti, najmanje kampanja u kojoj će se govoriti o prošlosti. Treba da kažemo da dijalog nije sve, ali da bez dijaloga nema ništa. Pojedinci kampanju posmatraju kroz dio marketinške podrške svemu onome što namjeravaju da rade. Ja tako ne posmatram, ova kampanja treba da pomjeri dosadašnje granice djelovanja kandidata za predsjednika. Za mene nema nikakve dileme, neću imati potrebe da dajem podršku nikome u drugom krugu, jer ću sigurno biti tamo, a osim toga, kako se definiše kampanja Filipa Vujanovića, osjećam da kod njega postoji strah, i meni je njegov strah potpuno razuman", kazao je Milić.
Prije toga, tokom susreta sa gradonačelnikom Bara Žarkom Pavićevićem, Milić je kazao da nije u potpunosti shvatio "gdje se nedavno u Baru Vujanović pojavljivao kao kandidat, a kad kao predsjednik".
"Za razliku od Vujanovića, ja kampanju ne radim državnim sredstvima, ali se neću žaliti što Vujanović ima pet državnih kola, ili što mu policajci čuvaju plakate. Neću obećavati ni bolji standard ni više plate, jer to ne pripada predsjedniku države, ali, hoću da sve institucije - od mjesne zajednice do predsjednika - budu otvorene za građane, moj je cilj da pokažem da je najvažnije ostvariti suverenost građanina. Volio bih da u Briselu vidim kancelariju Zajednice opština Crne Gore, očekuje nas 130 miliona eura iz pretpristupnih fondova EU. Ako ne znamo kako da za njih apliciramo i gdje da uložimo taj novac, propustili smo veliku šansu", kazao je Milić.
Poput Vujanovića prošle sedmice, i Milić je juče obišao Luku Bar i upoznao njene razvojne planove, ali ga tamo nijesu dočekali direktori kompanije kao kandidata DPS-a.
"Nisam u luci razgovarao , ako je to najvažnije, na nivou na kojem je razgovarao Vujanović, ali, uopšte nijesam ljut što sam svoje vrijeme posvetio gospodi (Dedi) Đeloviću i (Andriji) Radusinoviću iz sektora marketinga i razvoja Luke koji zaista pokazuju da Crna Gora ima znanje. Kad se saslušaju njihove vizije razvoja Luke, u punom smislu to je i vizija razvoja Crne Gore, i to treba da bude na naslovnim stranama novina. Veoma sam zadovoljan što sam sa njima razgovarao jer sam imao šta da naučim.
Ovo je period u kojem Crna Gora, pa i svaki kandidat, treba da pokaže da umije poći kod onoga koji zna, da ga pita za ono šta ga interesuje, a ne da se pojavljuju eksperti koji će davati sve odgovore na sva pitanja", rekao je Milić.
Jučerašnju zgusnutu barsku agendu Milić je počeo u 07:45 posjetom OŠ "Jovan Tomašević" u Virpazaru u kojoj je počeo školovanje, i kojoj je poklonio komplete knjiga NJegoša i Iva Andrića. Nakon toga je posjetio MZ Crmnica, otpuštene stomatologe i direktora Doma zdravlja, Parohijski dom i gradilište hrama Svetog Jovana Vladimira, Stari Bar, borce, penzionere, raseljeničko udruženje "Kosmet", sjednicu OO SNP BAR i podmladak svoje partije.

R.PETRIĆ

--------------------------------------------------------------------------------

MAFIJA I PATRIOTIZAM

"Ako ukucate na pretraživačima riječi Crna Gora+mafija izaći će preko 200.000 tekstova na raznim jezicima. Nijesu se moji preci borili za ovakvu, već za dostojanstvenu i poštovanu Crnu Goru u svijetu. To je moja obaveza. Za svoju djecu želim isto što i za građane Crne Gore. Mi se ovdje možemo boriti da Crna Gora bude bolja, kad izađemo van granica, ne smijemo nijednu riječ ružnu progovoriti o njoj, i to je patriotizam u Crnoj Gori. Patriotizam je i plaćanje poreza, interesuju me pobjednici u procesu tranzicije - da to Crnoj Gori vrate kroz poreze, da vidimo šta Crna Gora danas ima od njih", rekao je Milić.

--------------------------------------------------------------------------------

KOSOVO PRIZNATI DAN POSLIJE SRBIJE

"Ne želim da se demagoški bavim situacijom na Kosovu i Metohiji, zajedno moramo poslati poruku da se ne može igrati ljudskim životima. Bar je zapamtio solidarnost nakon zemljotresa, i očekujem da se iz barskog impresivnog budžeta opredijeli donacija za pomoć-donacije školama u dijelu sjeverne Kosovske Mitrovice", rekao je Milić gradonačelniku Pavićeviću.
On je rekao da je 17. februara "otvoreno milion pitanja, a ni na jedno nije dat odgovor".
"U Skupštini Crne Gore treba pokušati da se o pitanju Kosova razgovara snagom argumenata, a ne snagom poslaničkih mandata. Problemi na Kosovu i Metohiji, siromaštvo, nezaposlenost, korupcija, ujedno su problemi Srbije, Albanije, Crne Gore... Uvoz demokratije na ovaj prostor treba da se završi. Možda bi trebalo nosioce organizovanog kriminala iz Crne Gore i sa Kosova i Metohije pozvati da političarima održe kratak kurs kako se sarađuje. U vezi priznavanja Kosova, predložio sam da ne moramo biti posebno pametni, napravimo to jedan dan poslije Srbije, a to je i u Saboru Hrvatske rekao visoki funkcioner HDZ-a", rekao je Milić Radio-Baru.

VRIJEME JE DA PREDSJEDNIK NE BUDE ČUVAR FOTELJE

"Od ministra finansija, s kojim imam odličnu saradnju, tražio sam da smanjimo troškove života jer je Crna Gora jedna od najskupljih zemalja u Evropi, da se svi ljekovi i protetička sredstva oporezuju nultim procentom umjesto sa sedam posto.
Na čelu sam partije socijaldemokratske provinijencije da bi bilo socijalne pravde -na njenom čelu treba da bude narod, a ne elita nastala pljačkaškom privatizacijom. Predlažem da krivična djela iz oblasti privatizacije ne zastarijevaju. Vrijeme je da se predsjednik Crne Gore pita, da ne stoji kao čuvar fotelje u zimskom periodu", kazao je pored ostalog Milić slušaocima Radio-Bara.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Kad pobijedim prestaće podjele

Podgorica - Predsjednički kandidat Srpske liste Andrija Mandić kazao je juče da će njegovom pobjedom na izborima prestati podjele u Crnoj Gori, jer je jedini kandidat koji posjeduje "snagu i nove ideje potrebne za razvoj Crne Gore".
Na radnom doručku, novinarima je predstavljen Mandićev izborni tim, plan kampanje i promovisan propagandni slogan - "Samo najbolji smije, Andrija Mandić za sve nas".
Mandić je, kao neosnovane, odbacio prognoze da njegov protivkandidat i aktuelni predsjednik Filip Vujanović može pobijediti već u prvom krugu, ocjenjujući da to nije realno.
"Šestog aprila sve je u rukama građana i oni odlučuju o budućnosti. Mi znamo da je Crna Gora spremna da se mijenja. Treba da se pruži ruka i da se prestane sa svime što dijeli Crnu Goru", kazao je Mandić.
On je rekao da smatra da u državi nema nijednog čovjeka koji još vjeruje da će "ovi, što su 17 godina na vlasti, uraditi i ponuditi nešto novo".
Mandić je istakao da će mu, nakon pobjede na izborima za šefa države, prioritet biti obračun sa kriminalom i korupcijom, te da će posebnu pažnju posvetiti problemima u obrazovanju, zdravstvu i onima sa kojima kubure penzioneri.
On je izbjegao direktno da odgovori da li će, ako bude izabran za predsjednika, poštovati sadašnje državne simbole, naglašavajući da je Crnoj Gori potrebna jedna zastava i himna koju će svi poštovati.
"Ja ću biti izabran za predsjednika i to što će većina građana meni dati glas je znak da treba da se promijeni ono što dijeli građane Crne Gore", rekao je predsjednik SNS-a.
On je kazao da da svatovi dolaze sa deset zastava, a "nama je potrebna jedna zastava za sve nas".
"Tekst koji je napisao ratni zločinac nije prihvatljiv za najmanje polovinu građana. Vlast je najavila da će da izbaci iz te himne strofe kojE vrijeđaju građane i mi ih ohrabrujemo da to urade... Veoma poštujemo ratni barjak Kraljevine Crne Gore, ali smo rekli da on dijeli Crnu Goru i da ima svoje mjesto u muzeju. Nama treba zastava koju ćemo svi da nosimo i poštujemo", istakao je Mandić.
On je rekao da očekuje da vlast "uraditi ono što je obećala i to će biti velika pobjeda nas koji smo insistirali da se ta pjesma oslobodi stihova neprihvatljivih za najmanje polovinu Crne Gore".
Mandić je ponovio da on nikada neće priznati nezavisnost Kosova i istakao da će od drugih predsjedničkih kandidata tražiti da se izjasne o tom pitanju.
"Jako je važno da i oni kažu kako vide budućnost odnosa u regionu. Moraće jasno, svi predsjednički kandidati, da se odrede prema tom pitanju", rekao je on.
On je kazao da se "organizatorima ne sviđaju pjesme", koje su, tokom nedavnog protesta u Podgorici povodom nezavisnosti Kosova, pjevali pojedinci, ali da to nije bila glavna poruka skupa, već "periferne stvari".
"Mnogo su važnije poruke sa tog skupa upućene, a to su periferne stvari i ne želim da se poruke sa tog veličanstvenog skupa budu obilježene povicima ili skandiranjem navijača koji su te večeri bili zajedno sa nama na mitingu", kazao je Mandić, odgovarajući na pitanje "Vijesti" da li je do njega dopiralo skandiranje "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji".
On je dodao da je te večeri preovlađivala mladost i da ga raduje što je ona uz njega.
Mandić je obećao da se u kampanji neće baviti drugim kandidatima, već da će biračima predstavljati svoje ideje.
"Obraćaćemo se građanima, a ne protivkandidatima. Oni koji nemaju ideje neka slobodno nastave da napadaju Mandića, on im neće zamjeriti".

D.M.

KARAVAN KREĆE IZ BERANA

Šef Mandićevog izbornog štaba Goran Danilović najavio je da će Srpska lista organizovati promocije u svim gradovima, a da će prvi veliki skup organizovati 1. marta, u Beranama.
"Centralni izborni štab planirao je obimnu kampanju i biće nas u svim gradovima. Velike promocije pravimo u Beranama, Nikšiću, Pljevljima, Podgorici i Herceg Novom", kazao je Danilović.
On je obavijestio novinare da je SL tražila da skup u Podgorici bude 2. aprila u SC Morača, ali da im je rečeno da se sala tog dana zauzeta.
"Poslaćemo ponovo zahtjev i ne želimo nikoga unaprijed da optužujemo", kazao je Danilović.
On je pozvao novinare da sada ne stavljaju u isti koš zakonske kandidate za predsjednika države i "one koji se to trude da budu".

VLAST PONOVO ORGANIZUJE DOLASKE IZ INOSTRANSTVA

Danilović je rekao da je u Švedskoj, ali i drugim skandinavskim zemljama, počeo upis ljudi koji se izjašnjavaju kao DPS-ovci, a žele da putuju u Crnu Goru na birališta.
On je kazao da je to "potpuno provjerena informacija" i da se sve radi o trošku crnogorskih poreskih obveznika.
"Što je najgore, čini nam se da se forsira jednonacionalna struktura. Na vrijeme, kada budemo imali kompletnu informaciju, saopštićemo vam koliko je čarter-letova planirano, na koji način vlast misli da organizuje ta putovanja. Naši izvori govore da se za sada ide i agituje kod onih koji su javno saopštili da su na referendumu podržali nezavisnost", kazao je Danilović.
Član izbornog štaba SL-a Milutin Đukanović kazao je da se birački spisak od prethodnih parlamentarnih izbora do 15. januara nije bitnije mijenjao, da bi, od tada pa do 15. februara, došlo do upisa 3.000 i brisanja preko 1.500 birača.
"To je planski urađeno. Oni žele da se u kampanji jedino bavimo kontrolom biračkih spiskova", kazao je on.
Đukanović je kazao da njihovi "rezultati sa terena" nedvosmisleno pokazuju da će Mandić pobijediti na izborima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
SL TVRDI DA DIPLOMATE PRIKUPLJAJU GLASAČE ZA KANDIDATA VLASTI 
I ambasade za Filipa rade

Predsjednički kandidat Srpske liste Andrija Mandić optužio je juče aktuelnu vlast da zloupotrebljava diplomatsko-konzularna predstavništva za prikupljanje glasača za predstavnika vlasti na predstojećim izborima Filipa Vujanovića. On je na radnom doručku sa novinarima saopštio da "ambasadori i konzuli Crne Gore imaju važnijeg posla od prikupljanja glasača za režimskog kandidata".
- To ne spada u opis njihovog radnog mjesta. Bolje da razmisle kako da dovedu nekog investitora koji će uložiti u Crnu Goru nego što prikupljaju ljude i svo vrijeme troše na to kako da pojačaju broj glasova režimskog kandidata-rekao je Mandić.
Šef njegovog izbornog štaba Goran Danilović pojasnio je da je, prema pouzdanim i provjerenim informacijama u Švedskoj i još nekim skandinavskim zemljama, počeo upis ljudi koji žele da putuju u Crnu Goru na birališta 6.aprila o trošku građana Crne Gore.
- Čini nam se da se forsira jednonacionalna struktura. Naši izvori govore da se sada agituje kod onih koji su javno saopštili da su na referendumu podržali nezavisnost Crne Gore. Nemamo ništa protiv da svaki građanin dođe i ostvari biračko pravo, ali da se vrši diskriminacija i organizuje prevoz samo za one koji su deklarisane pristalice DPS-a, protiv toga smo svakako. Ako će DPS da obezbijedi troškove prevoza, nemamo ništa protiv, ali i te kako imamo ako će to plaćati poreski obveznici-kazao je Danilović, najavljujući da će SL objaviti kompletnu informaciju koliko je i iz kojih zemalja planirano čarter letova uoči i nakon predsjedničkih izbora.
Mandić je ocijenio nerealnom tvrdnju kandidata DPS-a Filipa Vujanovića da će pobijediti u prvom krugu. Za to, smatra on, nema šansi.
- Imamo 6. aprila odličnu priliku za ujedinjenje. Sve je u rukama građana Crne Gore i oni odlučuju o svojoj budućnosti. Znamo da je Crna Gora spremna da se mijenja, da traži novi izlaz. Znamo da treba da se pruži ruka i da kažemo da 6. aprila moramo prestati sa svim što dijeli Crnu Goru. Siguran sam da sa pobjedom na predsjedničkim izborima može to da se postigne-poručio je kandidat SL.
On je optužio predsjedničkog kandidata režima da "zloupotrebljava sve poluge moći i državni aparat, što nije dobro". Obećao je da kada postane predsjednik, na nekim narednim izborima neće ići tim putem.
Optimizam Mandića potkrijepio je i potpredsjednik izbornog štaba Milutin Đukanović tvrdnjom da će prema njihovim procjenama sigurno biti drugog kruga izbora, te da će u tu fazu izvjesno ući kandidat SL. On je saopštio da u kampanji SL trenutno radi 6.000 aktivista.
Kako je najavio Danilović, treća faza kampanje počinje u subotu 1. marta velikim promotivnim skupom u sportskom centru u Beranama. Narednog dana "karavan kampanja" biće u Andrijevici, Plavu, uveče u Mojkovcu. Slijedi skup u Kolašinu, pa povratak u Mojkovac a zatim u Bijelo Polje. Od velikih promocija, osim Berana, planirani su skupovi u Nikšiću, Pljevljima, Podgorici i Herceg Novom. On je promovisao i slogan kandidata SL "Samo najbolji smije-Andrija Mandić za sve nas".
- Ova poruka je imanentna našem kandidatu i SL. Samo najbolji smije u Crnoj Gori da kaže sve što je problem. Namjera je da se obratimo svim građanima i narodima -istakao je on.
Mandić je, govoreći o državnim simbolima, saopštio da će činjenica da će mu većina građana dati povjerenje na izborima, biti znak da treba da se promijeni sve što dijeli Crnu Goru. Pozvao je Ministarstvo prosvjete da ne preduzima nikakve kaznene mjere prema učenicima koji su protestovali zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosmeta.

V.RADENOVIĆ

Protivkandidati da se izjasne o Kosovu

Andrija Mandić najavio je da će pozvati protivkandidate za predsjedničke izbore da se izjasne o Kosovu, a on sam, kako je istakao, kada pobijedi na izborima nikada neće priznati nezavisnost KiM. Komentarišući nedavni miting podrške Srbiji i Srbima sa Kosova i Metohije Mandić je kazao da je poslata važna poruka vlasti da "mi nikad nećemo priznati kvazidržavnu tvorevinu Kosovo".
- Oni koji su podijelili Crnu Goru dobili su prije neko veče odgovor da ne prihvatamo ono što su planirali. Razumijemo da su ih u projektu stvaranja ovakve države mnogo zadužili Hašim Tači i svi sa Kosova kojima je bila neophodna nezavisna Crna Gora da bi ušli u realizaciju svog projekta - kazao je kandidat SL.

Nesportski potez Sportskog centra

Šef izbornog štaba kandidata SL Goran Danilović saopštio je da su tražili da im se omogući održavanje promotivnog skupa 2.aprila u Sportskom centru "Morača" u Podgorici. Kako je istakao, prije dva dana im je odgovoreno da je SC tog dana zauzet od osam do 23 sata.
-Tražili smo da nam ponude alternativu to se nije desilo. Zahtjev će biti ponovljen, a ukoliko ostane na istom skup ćemo organizovati na otvorenom. Žalimo što pojedinci pokazuju nevjerovatnu servilnost prema jednoj opciji želeći da dokažu da su dobri partijski vojnici-istakao je Danilović. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 06:10:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.