Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Za koju stranku/koaliciju ćete glasati na izborima 2012?
DS
SNS
DSS
URS (nekada G17+)
SPS+JS+PUPS
SRS
LDP+SPO
LSV
Stranke manjina
Dveri
Pokret Radnika i Seljaka
Neka druga stranka/koalicija
Necu glasati
Ponisticu/nepravilno cu popuniti listic
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 258
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predpredizborna kampanja za izbore 2012. godine  (Pročitano 344766 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 2610
SVAKA SLIČNOST JE NAMERNA

Eksperiment Pressa: Sunđer Bob protiv Žalosne Sove

Svaki dan na poslu, u školi, autobusu... sretnemo nekoga ko nas podseti na nekog. I to uglavnom na likove koje smo pre toga zatekli u filmu, seriji, stripu...

Da vam ja ispričam jednu priču... Broj 1 - Jovan Krkobabić

Tako je i sa srpskim političarima, koji bi redom mogli da popune rezervne položaje u Holivudu, ali i da se nađu u ekipi sa Diznijevim junacima. Press je odlučio da okuša sreću u „raspoznavanju" ljudi koji nam zaslađuju i zagorčavaju život iz dana u dan...

Debeli Šef  - Ivica Dačić

Fizička sličnost između Gervasijusa Tvinkleminklesona, poznatijeg pod imenom Debeli Šef iz stripa „Alan Ford", i Ivice Dačića jeste ogromna. Obojica imaju povelike stomake i bore se protiv kriminalaca. Jedino što Šef uglavnom spava po ceo dan, a ažurni Ivica sa sve stomakom jurca tamo-amo i sređuje stvari. Em hapsi, em organizuje odbranu gej parade.

Žalosna Sova - Čedomir Jovanović

Drugar Komandanta Marka, Indijanac Žalosna Sova, slika je i prilika lidera LDP-a Čedomira Jovanovića. Ni Sovi ni Čedi nikad ništa nije po volji. Ne valja mu plan za Kosovo, ne valja mu tretman stranke u medijima, ne valja mu Rusija... Čak su mu i okice tužne i natečene, kao Žalosnoj Sovi.

Superhik - Velja Ilić

Superhik se proslavio alkoholnim zadahom i otimanjem od siromašnih za račun bogatih, što bi se u srpskom žargonu moglo nazvati - kraduckanjem. Svaka sličnost sa Velimirom Ilićem je namerna.

Sunđer Bob - Vuk Jeremić

U ekskluzivnom intervjuu Pressmagazinu najpoznatiji sunđer rekao je da mu je srpski šef diplomatije kao brat. Zašto? Zbog izgleda ili što je odabrao da umesto u Americi živi kao i Sunđer Bob - na dnu - ne okeana, već u Srbiji. Sunđer Bobu je najbolji prijatelj morska zvezda Patrik (Borko Stefanović) ali se oni naravno stalno svađaju i mire.

Garfild - Vojislav Koštunica

Kažu da vlasnici vremenom počnu da liče na svoje ljubimce. Ne zna se kako tačno izgleda mačor Vojislava Koštunice, ali lider DSS-a sve više počinje da liči na narandžastog mačka iz poznatog crtaća. Stomak raste od lazanja, govor i pokreti su usporeni, a nastup ležeran i opušten. Iz varenja i duboke opozicije budi se jedino da bi uzviknuo „Kosovo je Srbija". A onda nazad u krevet, na varenje lazanja.

Jagodica Bobica - Slavica Đukić Dejanović

Bavi se baštovanstvom, lepo se oblači - uglavnom u haljine nijanse ciklama - redovno ide kod frizera, učtiva je žena, pazi da sve bude kako treba, ima drugarice sa kojima svakog dana provodi mnogo vremena pred kamerama... A ova druga je predsednica Skupštine Srbije.

Toni Soprano - Dragan Marković

Srpskog političara i najpoznatijeg TV mafijaša Tonija Soprana spajaju samo tri stvari: gabarit, broj dlaka na glavi i što obojica gospodare gradovima čija imena počinju sa J (Jagodina i Jersey - Džersi). U ostalim tačkama njihove biografije se razlikuju. Toni Soprano šalje ljude u smrt, a Dragan Marković Palma u život ili na more. To će potvrditi svi oni kojima je obezbedio put pred matičara ili na grčku obalu.

Tom i Džeri - Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić

U crtanom filmu zvanom srpska politika Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić dubliraju čuveni Diznijev duo - Tom i Džeri. Stalno jure jedan drugog, ali i ne mogu bez toga. To nije uspela da spreči ni ona čuvena domaćica s metlom, čiji je identitet teško otkriti jer su joj u crtaću prikazane samo noge u papučama. Sumnja se da ti donji ekstremiteti pripadaju Gordani Pop Lazić.

Popaj - Boris Tadić

Jer, kada Popaj pojede spanaća, postaje jak i hrabar. Odmah može da prebije svakog Badžu koji pokuša da otme Olivu, ili Kosovo. Takav je naš vrli predsednik, samo mu fale lula i mornarska kapica. Tadić je poprilično namučio kolegijum Pressa - bilo je i predloga da bude Betmen, Supermen, Spajdermen. Ma, u svakom slučaju neki superheroj što obračunava se sa raznim zlikovcima. Na kraju ih je sve razbucao čovek iz naroda, Popaj.

Miki Maus - Božidar Đelić

Ima ljudi, uključujući i potpisnika ovih redova, koji smatraju da je Miki Maus jeziv lik. One crne oči, pa iritantan piskav glas, pa večiti bezumni optimizam - uh... Za živo čudo, likovi poput Mikija Mausa jako dobro plivaju na srpskoj političkoj sceni. Tako je i Božidar Đelić valjda procenio da su Srbi voleli Diznijevog miša, pa da proba i on sa politikom. I eto ga, potpredsednik Vlade. Samo istrči onako veseo i nasmejan, mlatara onim ručicama i viče: „Zakon je gotov, ju-hu, mi smo najbolji, jupi, Srbija u Evropi još malo pa nikad, hehe."

Štrumpfeta - Jelena Trivan

Štrumpfeta je jedina ženska među šumskim patuljcima. Zlobnici bi rekli da je Jeleni Trivan, dok je Vjerice Radete i Gordane Pop Lazić, lako da bude Štrupmfeta - jedina prava ženska u srpskoj politici, ali i da svoj zvezdani status duguje činjenici da srpsku političku scenu uglavnom popunjavaju patuljci.

Kapetan Amerika - Dragan Šutanovac

Kapetan Amerika je veliki i jak superheroj koji se bori na strani pravde. Dragan Šutanovac je ministar vojni, koji nije kapetan, ali zato mnogo voli Ameriku i sve što vole mladi Amerikanci. I hoće u NATO jer misli da tamo sede svi pravi superheroji.

Del Boj - Mlađan Dinkić

Ko rizikuje pobeđuje", govorio je dobri stari Del Boj iz „Mućki", a geslo mu je u političkoj karijeri maznuo Mlađan Dinkić. Ekonomista sa gitarom na istu foru ubedio je narod pred izbore da će im pokloniti 1.000 evra samo ako izađu i glasaju za njega. Takvu majstorsku prevaru nije izveo ni Del Boj kada je valjao one video-rikordere koji savršeno rade, jedino što ne mogu da se udenu u šteker. Samo, Del Boj zezne desetak ljudi na pijaci, a maestro Dinkić sve punoletne građane zemlje Srbije. Što kaže Troter: „Lavli-džabli!"

Stric Albert - Mirko Cvetković

„U politici treba biti energičan i pozitivan. Zato sam ja takav", rekao je pre neki dan premijer Mirko Cvetković i, jašta, ostao živ. Po proceni glasačkog puka Srbije, energičan je koliko i kornjača sa artritisom. Stajling je maznuo od strica Alberta, a i nastup mu je prilično sličan. Kad ga čovek gleda na televiziji, samo čeka da počne ono čuveno Albertovo: „Deco moja, za vreme rata...", pa da se svi, ovako budžetno rebalansirani, povaljamo od smeha.

IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.187
mob
Samsung SGH-E590
Sto sam dobio super tekst putem mejla Smile

Citat
Kad bi ovaj vic koji to nije mogli pre izbora da posaljemo svim pismenima uz malo pojasnjenja mozda bi  ova naša ........... posle izbora izgledala bar malo bolje.

Poslanik je hodao po putu kada je na njega naleteo kamion i naneo mu smrtonosno povrede. Njegova duša se uputila put neba gde se pred ulazom srela sa Svetim Petrom.
- Dobro došao na nebesa, - reče Sveti Petar. - Videćemo da li ćeš otići u Raj ili Pakao.
- Samo ti mene pusti u Raj, neće biti problema, - reče čovek.
- Da smem pustio bih te, ali moram da se pridržavam naređenja odgore. Propis je takav da moraš da poživiš jedan dan u Paklu, jedan dan u Raju. Posle toga ćeš odlučiti gde ćeš zauvek živeti.
- Dobro, dobro, ali ja sam se već odlučio za Raj, - reče poslanik.
- Žao mi je, propisi su propisi.
Odmah zatim Sveti Petar ga otprati do lifta koji se spuštao dole, dole i dole, sve do Pakla.
Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred pažljivo negovanog terena za golf. U blizini su bile klupske prostorije a ispred veliki broj njegovih prijatelja i političara sa kojima je često sarađivao.
Svi su bili razdragani i srećni, obučeni u lepa večernja odela. Prilazili su da ga pozdrave, oživljavajući uspomene na lepa vremena koja su zajedno proživeli, bogateći se na račun poreskih obveznika.
Odigrao je prijateljsku partiju golfa, a posle su uživali u jastogu i kavijaru i ispijanju šampanjca.
Među njima je bio i menadžer đavola, prijatan i ljubazan momak koji se zabavljao sa njima igrajući i pričajući viceve. Svi su se tako zabavljali da nisu ni primetili kada se primakao čas rastanka.
Svi su došli da ga isprate i mahali su mu dok se lift polako penjao, penjao, i penjao naviše.
Zaustavio se pred nebeskim vratima gde ga je već čekao Sveti Petar.
- Vreme je da posetiš Raj.
Poslanik je naredna 24 sata bio u društvu veselih duša, premeštajući se sa oblaka na oblak, svirajući harfu i pevajući. I ovo vreme je brzo prošlo tako da se ponovo našao pred Svetim Petrom.
- Dobro, proveo si jedan dan u Paklu i jedan dan u Raju. Sada izaberi svoju večnost.
Poslanik malo razmisli pa odgovori:
- Raj je tako divan, ali mislim da će mi bolje biti u paklu.
Sveti Petar ga zatim bez reči otprati do lifta i pošalje dole, dole i dole, sve do Pakla.
Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred zapuštene poljane prepune raznih otpadaka i smeća.
U toj prljavštini mogao je da vidi svoje prijatelje kako sakupljaju otpad u crne vreće i čekaju da nešto siđe odozgo.
Đavo mu priđe i prebaci mu ruku preko ramena.
- Ne razumen, - zajeca poslanik. - Juče sam bio ovde, tu je bilo igralište za golf i klupske prostorije gde smo se gostili jastogom i kavijarom, pili šampanjac, igrali i bogovski se zabavljali. Sada je tu pustinja prepuna otpadaka i prljavštine, a moji prijatelji izgledaju jadno. Šta se dogodilo?
Đavo mu se nasmeši, pogleda ga ispod obrva i reče:
- Sinoć smo imali predizborni miting... Danas si glasao.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Samsung S8 Plus
Sto sam dobio super tekst putem mejla Smile

Citat
Kad bi ovaj vic koji to nije mogli pre izbora da posaljemo svim pismenima uz malo pojasnjenja mozda bi  ova naša ........... posle izbora izgledala bar malo bolje.

Poslanik je hodao po putu kada je na njega naleteo kamion i naneo mu smrtonosno povrede. Njegova duša se uputila put neba gde se pred ulazom srela sa Svetim Petrom.
- Dobro došao na nebesa, - reče Sveti Petar. - Videćemo da li ćeš otići u Raj ili Pakao.
- Samo ti mene pusti u Raj, neće biti problema, - reče čovek.
- Da smem pustio bih te, ali moram da se pridržavam naređenja odgore. Propis je takav da moraš da poživiš jedan dan u Paklu, jedan dan u Raju. Posle toga ćeš odlučiti gde ćeš zauvek živeti.
- Dobro, dobro, ali ja sam se već odlučio za Raj, - reče poslanik.
- Žao mi je, propisi su propisi.
Odmah zatim Sveti Petar ga otprati do lifta koji se spuštao dole, dole i dole, sve do Pakla.
Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred pažljivo negovanog terena za golf. U blizini su bile klupske prostorije a ispred veliki broj njegovih prijatelja i političara sa kojima je često sarađivao.
Svi su bili razdragani i srećni, obučeni u lepa večernja odela. Prilazili su da ga pozdrave, oživljavajući uspomene na lepa vremena koja su zajedno proživeli, bogateći se na račun poreskih obveznika.
Odigrao je prijateljsku partiju golfa, a posle su uživali u jastogu i kavijaru i ispijanju šampanjca.
Među njima je bio i menadžer đavola, prijatan i ljubazan momak koji se zabavljao sa njima igrajući i pričajući viceve. Svi su se tako zabavljali da nisu ni primetili kada se primakao čas rastanka.
Svi su došli da ga isprate i mahali su mu dok se lift polako penjao, penjao, i penjao naviše.
Zaustavio se pred nebeskim vratima gde ga je već čekao Sveti Petar.
- Vreme je da posetiš Raj.
Poslanik je naredna 24 sata bio u društvu veselih duša, premeštajući se sa oblaka na oblak, svirajući harfu i pevajući. I ovo vreme je brzo prošlo tako da se ponovo našao pred Svetim Petrom.
- Dobro, proveo si jedan dan u Paklu i jedan dan u Raju. Sada izaberi svoju večnost.
Poslanik malo razmisli pa odgovori:
- Raj je tako divan, ali mislim da će mi bolje biti u paklu.
Sveti Petar ga zatim bez reči otprati do lifta i pošalje dole, dole i dole, sve do Pakla.
Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred zapuštene poljane prepune raznih otpadaka i smeća.
U toj prljavštini mogao je da vidi svoje prijatelje kako sakupljaju otpad u crne vreće i čekaju da nešto siđe odozgo.
Đavo mu priđe i prebaci mu ruku preko ramena.
- Ne razumen, - zajeca poslanik. - Juče sam bio ovde, tu je bilo igralište za golf i klupske prostorije gde smo se gostili jastogom i kavijarom, pili šampanjac, igrali i bogovski se zabavljali. Sada je tu pustinja prepuna otpadaka i prljavštine, a moji prijatelji izgledaju jadno. Šta se dogodilo?
Đavo mu se nasmeši, pogleda ga ispod obrva i reče:
- Sinoć smo imali predizborni miting... Danas si glasao.

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha   Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Hahahahahahahaaa!!!  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Sjajan vic!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 6300
Кале  Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 2610
http://www.youtube.com/watch?v=4bksG_B2eyg&feature=player_embedded

Političari prodaju maglu pred izbore

"Obećanja političara u Srbiji ne treba uzimati za ozbiljno. Spremni su na sve samo da bi se dokopali vlasti. Sada je vladajuća garnitura proklamovala borbu protiv korupcije i kriminala. To je dobro, čak odlično, ali niko ne govori kako rešiti gorući problem u Srbiji, a to je nezaposlenost," kaže za "Vesti" Milan Nikolić, direktor Centra za proučavanje alternativa.

"Nemaju sa čim na izbore, pa su spektakularno krenuli da se obračunavaju sa korupcijom. To je dobro, ali šta su do sada čekali? Obećavaju milijarde evra investicija, što je potpuno nerealno ukoliko znamo kakva je opšta finansijska situacija u Evropi. I evropski fondovi muku muče sa novcem, a naši političari obećavaju dolazak basnoslovnih investicija," dodaje Nikolić

Tajkunima je previše dozvoljeno: Milan Nikolić

ma najava vezivanja pojedinih sindikata za stranke?
- Vezivanje pojedinih stranaka za sindikate takođe je potez unapred osuđen na propast jer sindikati su u Srbiji neorganizovani, nesposobni i nisu smeli.

Akcije sindikata uglavnom su bez efekta?
- Naši sindikati bave samo zaposlenima u velikim i uglavnom propalim društvenim firmama, razjedinjeni su, ne mogu se ni oko čega da se dogovore i deluju zajedno, a akcije su im uglavnom bez većeg efekta.

Koliko je snažan uticaj tajkuna na politički život?
- Novac se uvek lakše pretoči u političku moć, nego što se politička moć može pretvoriti u ekonomski uticaj. Toga su sigurno svesni i tajkuni. Oni će imati uticaja na politiku, pre svega kroz finansiranje stranaka, ali na nekim budućim izborima, a s obzirom na rejting koji tajkuni imaju kod građana, sigurno bi bili poraženi.

Koja je osnovna greška koju je Srbija počinila u prethodnom periodu?
- Najveća naša greška je što smo privredu naše zemlje razvili na bazi neoliberalnog kapitalizma. Naši političari su smatrali da treba sve privatizovati, da će tržište samo sebe da reguliše i da razvoj industrije i poljoprivrede nije mnogo važan. U ovoj zemlji je mnogo toga dozvoljeno tajkunima što je samo nanelo štetu Srbiji.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 2610
Кампања: Европе нема ни у слоганима

Београд – Политичке странке предизборним плакатима и порукама беже од најкрупнијих државних питања. Судећи по првим слоганима, партије се све више окрећу „малом човеку“

За разлику од свих претходних избора, српске странке се у кампањи која се захуктава неће превише заклињати у Европу нити ће обећавати решење за косовску драму или одбрану „крупних националних интереса“. Судећи по првим слоганима које су поједине партије већ избациле – оне се окрећу „малом човеку“.

Тако је Расим Љајић, који је први званично објавио да креће у кампању са својом СДПС, лансирао слоган „Људи пречи од великих речи“. У Динкићевом УРС сазнајемо да су најближи слогану „Јаки градови – јака Србија“, а радни наслов слогана ПУПС је „Пензије прате плате“ …

Такође, демократе припремају детаљан предизборни програм који ће се односити на решавање конкретних проблема грађана, док је и ДСС поручио да им је пред следеће изборе „развој Србије на првом месту“.Напредњаци ће да се баве економијом и борбом против криминала …

Европски и косметски чворови постали су толико испреплетани да се нико не усуђује да своје партијске жетоне стави на та два поља.

Никоме није јасно у ком правцу ће да иду европске интеграције, нити како ће да се разреши криза на КиМ. Зато странке не желе да обећавају ништа на тим пољима већ прибегавају такозваним „малим темама“. Зато мислим да ће и страначки слогани бежати од крупних државних питања – образложио нам је Дејан Вук Станковић, политички аналитичар.
- Сада је на првом месту обавеза да уредимо своју кућу, своју државу. Морамо да се окренемо себи јер је дуг пут до ЕУ. Такође, решење за Косово неће доћи скоро – образложио нам је Љајић.

Динкићева сарадници који се припремају за први предизборни скуп 13. новембра у „Београдској арени“ кажу да се уопште неће бавити „великим“ темама:

- Све што радимо има за циљ јачање градова и општина.Зато и најозбиљније размишљамо о слогану „Јаки градови – јака Србија“ – рекли су нам у УРС.

Милан Кркобабић, функционер ПУПС, каже да ће та странка, независно како буде изашла на изборе, промовисати резултате свог рада:

- Наша суштинска порука са којом ћемо изаћи пред грађане сабрана је у три П – „пензије прате плате“ – рекао је за „Новости“ Кркобабић.

Душан Петровић, потпредседник ДС, рекао нам је да има још времена до избора, ау фокусу ће бити економија, инвестиције, смањење незапослености, инфаструктурални пројекти …

Социјалисти су већ прокламовали да ће фокус њихове кампање бити – борба за социјално одговорну државу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2

konacno su shvatili da je vecina protiv.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 2610

konacno su shvatili da je vecina protiv.

NAROD jeste ali kreteni sa vlasti ne verujem
NAdam se da će posle ovoga shvatiti i oni. Dačić je počeo kao Djindjić i možda se zalete i skembaju i njega jer hoće jasnu situaciju(pa i razgraničenje KIM ) i nije po svakui cenu za EU pa da budemo puki robovi!

Nemačka: Srbija da se odrekne svega, pa možda u Evropu

Evropska komisija bi u sredu, na Kolegijumu EK, navodno predložila da se Srbiji da status kandidata, ali ne i datum za početak pregovora, kad Nemačka ne bi uslovljavala našu zemlju da se odrekne Ustava, državnosti, suvereniteta, institucija i naroda na Kosovu, jer ako Srbija to ne uradi, neće biti ništa ni od statusa, a još manje od datuma početka pregovora.

Iako je bilo svih ovih godina bilo: "Angela okom, Boris skokom", to za Nemačku nije dovoljno: Kancelarka Merkel i predsednik Tadić u Beogradu

Beogradske ”Večernje novosti”, pozivajući se na poverljive izvore iz vrha briselske administracije, pišu da će tek posle sastanka Kolegijuma EK, zakazanog za sredu pre podne, biti poznato da li će konačna verzija mišljenja Evropske komisije biti pozitivno konotirana, a zavisiće od epiloga višednevnog ”obaranja ruku” Pariza i Berlina.

Trgovina između Francuske i Nemačke
Prema pisanju beogradskih ”Novosti”, na delu je diplomatska trgovina između Francuske i Nemačke, u kojoj je jedan od uloga i evropski put Srbije. Izvori ”Novosti” tvrde da Francuzi traže od Nemaca da prihvate da Crna Gora dobije samo datum kada će dobiti termin za otvaranje pregovora, a Nemačka zauzvrat traži da Francuska i drugi podrže njihovu tvrdu liniju što se tiče Srbije.

- Šef francuske države Nikola Sarkozi insistira da nijedna zemlja ne otvara pregovore sa EU, dok ne pregrmi predsedničke izbore u maju. Zato traži da se za Crnu Goru odredi sledeći jun kada će biti doneta konačna odluka o tačnom datumu otvaranja pregovora - kaže naš izvor.

”Dajte sud, dajte opštine na severu Kosova”
Na spisku zahteva Berlina je i da se Beograd obaveže na dve stvari - da se za dobijanje kandidature u decembru ”odrekne” suda u Kosovskoj Mitrovici, dok je ”ulog” za davanje datuma prepuštanje opština na severu!

Na pitanje kolike su šanse da Francuska ipak smekša tvrd stav Nemačke oko sledećeg koraka Srbije ka EU, izvor ”Novosti” iz Vlade otvoreno priznaje:

- Male. Videćemo u sredu koliko, zapravo, vredimo Francuskoj. Ne bih se kladio na mnogo!

Isto pitanje, ”Novosti” su uputile i francuskom šefu diplomatije Alenu Žipeu, koji je kratko odgovorio:

- O tome još diskutujemo.

I nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele potvrdio je za ”Novosti” da konsultacije još traju:

- S nemačke tačke gledišta, očigledno je da Srbija, kao i ostale zemlje zapadnog Balkana, ima evropsku perspektivu. Ali, poštovanje teritorijalnog integriteta u Evropi je od odlučujućeg i suštinskog značaja.

Mešanje u rad Evropske komisije
Evropska komisija je još ranije sročila delove mišljenja koji se odnose na ispunjavanje predviđenih zadataka i oni su pozitivni. S obzirom na ono što je Srbija učinila u prethodnom periodu, u pogledu saradnje sa Hagom i reformama, kandidatura je doskoro bila gotova stvar, ali su nedavni događaji na KiM, naveli pojedine evropske države da do poslednjeg trenutka preispituju svoj stav.

U našem državnom vrhu nezvanično tvrde da je ovo prvi put da se članice EU na ovakav način mešaju u rad Evropske komisije, a sve sa ciljem da na nju prebace deo odgovornosti za stopiranje kandidature i datuma, i pored toga što je po svim kriterijumima Srbija to zaslužila.

Pritisak na EK

Ognjen Pribićević
Naš nekadašnji ambasador u Berlinu Ognjen Pribićević veruje da EK neće ni pozitivno ni negativno formulisati svoje mišljenje bez ”zelenog svetla” Nemačke:

- Bilo bi politički nekorektno da Srbija ne dobije preporuku za status kandidata. Ipak, dve ključne zemlje od kojih zavise naše integracije su Nemačka i SAD, a ono što Berlin očekuje, kancelarka Angela Merkel je jasno poručila u avgustu u Beogradu - uspeh pregovora Beograda i Prištine za kandidaturu, i prepuštanje institucija na severu za datum.

Britanci tradicionalno protiv Srba, Šveđani za nas

Još jedna zemlja u tom smislu koči, a to je Velika Britanija. London i Berlin pre svega insistiraju na nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, i u tom smislu trenutno predvode najtvrđu struju u EU. To je u ponedeljak još jednom naglasio i britanski šef diplomatije Vilijem Hejg, dok je na strani Srbije bio njegov švedski kolega Karl Bilt.

- Kosovo nije prepreka na putu Srbije ka EU i ona nije odgovorna za probleme na severu Kosova. Vlasti u Beogradu imaju veoma ograničen uticaj na događaje na tom prostoru - poručio je Bilt na marginama Saveta ministara u Luksemburgu.

Definitivnu odluku o napredovanju Srbije ka EU doneće Savet ministara 9. decembra. Do sada je mišljenje Evropske komisije uglavnom bilo presudno za odluku na ministarskom nivou, osim u slučaju Grčke. Tada je Savet, uprkos negativnom mišljenu EK, Atini dodelio i kandidaturu i datum pregovora.

Vesti online
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 258
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.