Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Za koju stranku/koaliciju ćete glasati na izborima 2012?
DS
SNS
DSS
URS (nekada G17+)
SPS+JS+PUPS
SRS
LDP+SPO
LSV
Stranke manjina
Dveri
Pokret Radnika i Seljaka
Neka druga stranka/koalicija
Necu glasati
Ponisticu/nepravilno cu popuniti listic
Idi dole
Stranice:
1 ... 205 206 208 209 ... 258
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predpredizborna kampanja za izbore 2012. godine  (Pročitano 344915 puta)
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.151
mob
Motorola 
Kakve to veze ima, SNS je sada liberan po tom pitanju

(primaju ga i ne bune se...)  Smile
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Stanković prvi na izbornom listiću

Beograd -- U trci za predsednika Srbije učestvovaće 12 kandidata, kojima je RIK potvrdila kandidature, a njihov redosled na glasačkom listiću 6. maja određen je žrebom.

Redosled na izbornom listiću biće sledeći:

Na mestu broj 1 glasačkog listića naći će se kandidat URS-a Zoran Stanković.

Na 2. mestu nalazi se Vladan Glišić koga je predložila gupa građana „Dveri“.

Na 3. mestu je Boris Tadić kandidat liste „Izbor za bolji život“.

Na 4. mestu Vojislav Koštunica, kandidat Demokratske stranke Srbije.

Na 5. mestu je kandidat Pokreta radnika i seljaka Zoran Dragišić.

Na 6. mestu je Jadranka Šešelj, kandidatkinja Srpske radikalne stranke

Na 7. mestu nalazi se kandidat grupe građana Muamer Zukorlić.

Na 8.mestu glasačkog listića naći će se Danica Grujičić, kandidatkinja iz Socijaldemokratskog saveza.

Na 9. mestu Ivica Dačić, kandidat koalicije SPS-PUPS-JS.

Na 10. mestu Čedomir Jovanović kandidat „Preokreta“.

Na 11. mestu Ištvan Pastor, kandidat Saveza vojvođanskih Mađara.

Na 12. mestu Tomislav Nikolić kandidat SNS-a.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
"Neće nas učiti stranci šta ćemo"

Pirot -- Povodom posete nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija SNS-u, Ivica Dačić izjavio „da nam ne trebaju stranci da nas uče šta je dobro za Srbiju.“

Dačić je rekao i da "svako može da dolazi i pomaže, ali ne može svako iz inostranstva da se više pita nego mi u Srbiji".

"Oni imaju svoje izbore, pa neka vode poltiku u svojoj zemlji. Ne trebaju nam stranci da nas uče šta je doboro za Srbiju", rekao je Dačić na predizbornom skupu u Pirotu, saopšteno je iz SPS-a.

Dačić kaže u Pirotu da nakon izbora 6. maja hitno treba napraviti plan opstanka i razvoja južne i istočne Srbije.

"Posle izbora zadatak svih nas mora da bude da se napravi pod hitno plan opstanka i razvoja južne i istočne Srbije. Bez toga će Srbija propasti", rekao je Dačić na predizbornom skupu u Pirotu.

Kako je naveo, Pirotski, Toplički, Pčinjski, Jablanički, Borski i Zaječarski okrug su strateški najvažniji okruzi za Srbiju.

"Ti krajevi su možda i najviše dali za Srbiju kada je trebalo da se za nju ratuje. To su bili herojski krajevi koji su mnogo pretrepli i dali svoje živote za slobodu Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je kazao i da su se nekada srpski nacionalni i državni inrteresi možda branili na linji Prizren - Djakovica, a danas je to, kako je naveo, već na liniji Kosovska Mitrovica.

"Sutra će to možda biti na liniji Niš, Vranje, Leskovac, ako ovako nastavimo odnos države prema ovim krajevima", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da će razvoj centralne Srbije, Beograda i Vojvodine biti u drugom planu, u odnosu na razvoj istočne i južne Srbije,ako koalicija SPS-PUPS-JS osvoji najveći broj glasova na izborima.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple iPhone 6s
Kakve to veze ima, SNS je sada liberan po tom pitanju
Cisto da napomenem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50201
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung Galaxy S24
Kako je naveo, Pirotski, Toplički, Pčinjski, Jablanički, Borski i Zaječarski okrug su strateški najvažniji okruzi za Srbiju.

A šta je sa Kosovsko-mitrovačkim, Pećkim, Prizrenskim, Kosovskim?  Smile
« Poslednja izmena: 20. Apr 2012, 20:32:08 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Tadićev predsednički plan u pet tačaka

Kandidat za predsednika Srbije koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izneo je danas predsednički plan u pet tačaka, čiji je osnovni cilj stvaranje ekonomski razvijene Srbije koja će u roku od pet godina završiti pregovore o članstvu u EU.

Tadić je, govoreći na 13. foruma menadžera u Beogradu, istakao da će se Srbija u narednih pet godina naći red velikim izazvima i da zato na njenom čelu mora da bude osoba koja ima jasnu strategiju razvoja do 2017. godine.

Prva tačka Tadićevog predsedničkog plana odnosi se upravo na proces evrointegracija, i predviđa da pregvori o članstvu počnu do kraja godine, i da se, kao u slučaju Slovačke, završe za pet godina, što je i period u kojem treba da bude izvršen proces reformi u svim oblastima društva.

Srbija procesu evrointegracija, kako je objasnio Tadić, pristupa racionalno, i rukovodi se ne emocijama već principom korisnosti, jer shvata da je to najlakši i najefikasniji način da sebi osigura željeni razvoj.

Druga tačka plana je ekonomski razvoj baziran na poljoprivredi, industrijalizaciji i stranim investicijama, a pre svega na izvozu.

Izraženo brojkama, Srbija bi za pet godina trebalo da duplira učešće izvoza u bruto domaćem proizvodu, a izvozni potencijal biće povećan ulaganjem u poljoprivredu i standardizaciju prizvodnje, kao i privlačenjem stranih investicija.

I ulaganje u obrazovanje je, kao treća tačka Tadićevog plana, jedan od elemenata ekonomskog oporavka Srbije, a rezultat bi trebalo da bude udvostručavanje broja visokoobrazovanih za pet godina.

"Obrazovanje je pretpostavka razvoja, naš cilj je šest odsto BDP za obrazovanje, i mora se dramatično povećati procenat visokoobrazovanih i pospešivati mladi da upisuju fakultete koji su upotrebljivi sa stanovišta ekonomskog razvoja", rekao je Tadić.

Četvrta tačka Tadićevog plana podrazumeva završetak borbe protiv organizovanog kriminala i sprovođenje sistemskih mera za iskorenjivanje korupcije, a peta rešavanje zamrznutog konflikta na Kosovu i Metohiji u saradnji sa međunarodnom zajednicom.

"Sa ovako koncipiranim odnosom prema Kosovu ne možemo dalje i zato sam predložio plan u četiri tačke, koji ne podrazumeva ni podelu ni priznanje", poručio je Tadić.

On je podsetio da taj plan podrazumeva specijalni status za sever Kosova, specijalni status za srpske crkve i manastire, široku lokalnu samoupravu i posebne bezbednosne garancije za Srbe južno od Ibra i rešavanje pitanja oduzete srpske privatne i državne imovine.

"Možemo da postignemo mnogo u vremenu ispred nas, ponekad ovaj plan liči na nemoguću misiju, ali uveren sam da možemo da postignemo značajne rezultate", istakao je Tadić, koji je, prema rečima organizatora, pozvan na panel u organizaciji Srpske asocijacije menadžera kao osoba najzaslužnija za privlačenje investitora prethodnih godina.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Vukadinović možda nosilac NOPO

Subotica -- Osnivač "Nove srpske političke misli" Đorđe Vukadinović kaže da nije sigurno da će on biti nosilac izborne liste "Nijedan od ponuđenih odgovora" (NOPO).

"Štaviše, ako eventualno ja budem nosilac liste i budemo mogli da uđemo u parlament, ni onda nije sigurno da bih ja to prihvatio, zamislivo je da bih svoj mandat predao nekome iz stranke", rekao je Vukadinović za "Mađar so" (Magyar Szo).

Upitan da li to znači da su medijski izveštaji za koje je izjavljivao da će biti nosilac liste te stranke bili neistiniti, Vukadinović je odgovorio da je on "zaista novinarima izjavio da će biti nosilac liste".

"Da to nisam učinio, onda ne bi uspela da se probudi sadašnja pažnja prema NOPO. Bolje zvuči ako kažem da sam ja nosilac liste", kazao je Vukadinović.

Na pitanje da li je, dakle, "pomalo prevario" novinare i javnost, on je odgovorio odrečno.

"Niko ne kaže da na kraju neću ja biti nosilac liste. Uskoro će se ispostaviti. Za mene je bilo najvažnije da pomognem aktivnim talentovanim mladim ljudima u NOPO koji se ne reklamiraju na televiziji ili na bilbordima, a imaju inače dobre i razumne ideje i zamisli", dodao je urednik "Nove srpske političke misli".

Prema rečima Vukadinovića, on zasad samo podržava listu NOPO i spreman je, ukoliko se tako desi, da bude nosilac liste.

"Nisam se učlanio u stranku, nisam ni Vlah, ali sam uz njih u njihovom pokušaju da ukažu na nemoguće, nepravedne i okolnosti partijske diktature koje vladaju u našem političkom sistemu. Zbog aktuelnih zakonskih rešenja gotovo nijedna nova stranka ne može da šutne loptu na političkom terenu Srbije", rekao je Vukadinović, navodeći da se protiv takvih i sličnih nepravdi bori NOPO "koji je, zapravo, pametnija i efikasnija varijanta belih glasačkih listića".

Upitan da li se nepravdenim i neravnopravnim šansama može objasniti i činjenica da se krajem 2010. NOPO registrovala kao stranka vlaške nacionalne zajednice, Vukadinović je ponovio da nije član stranke, samo je podržava kao njen simpatizer "pa bi, dakle, pitanja slična ovome trebalo uputiti nadležnima u NOPO".

"NOPO je jednostavno pronašao rupu u zakonu. Mislim da je važno da kažem i da se nisam prihvatio podrške toj stranci, onda verujem da gotovo niko o njima ne bi govorio, o njihovoj inicijativi, ili kritici koju su izrekli u odnosu na zakon", konstatovao je Vukadonović.

Dodao je i da NOPO za njega veoma podseća na pokret "Anonimusa". "Naravno, NOPO se kreće u okvirima zakona i pokušava da izrazi svoje nezadovoljstvo", kazao je Vukadinović.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Svojim programom Tadić krši ustav, jer obećava ono što nije u nadležnosti predsednika republike.
Interesantno kako ih je poseta Amerikanaca uznemirila. Kada je njima Eu pružala podršku u izborima nije im smetalo. Ne razumem što su se toliko uprpali. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Kakav autogol naprednjaka sa Djulijanijem ;s

Svaka njemu cast na licnoj karijeri, al on je neprijatelj Srba.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
"Obećanja SNS ko pismo Deda Mrazu"

Kraljevo -- Potpredsednik DS Dragan Đilas kaže da "obećanja o investicijama koja daju Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić podsećaju na pismo Deda Mrazu".

Đilas je ocenio da je neozbiljna ideja o kopanju kanala od Beograda, preko Morave do Egejskog mora.

Mi hoćemo firme koje daju poštenu platu svojim radnicima. Nisu nam potrebne one koje daju 18.000 dinara, pitaju mladu ženu da li ima nameru da zatrudni, a mi im damo 10.000 evra po radnom mestu", rekao je Đilas.

"Istakao je da Demokratska stranka u Srbiju može da dovede renomirane firme kao što su "Fiat", "Panasonik", "Beneton" i "Simens" i založio se da buduća vlada stimuliše zapošljavanje ljudi srednje generacije koji su ostali bez posla.

Povodom dolaska bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija na poziv naprednjaka, Đilas kaže da je Đulijani čovek koji je rekao da je na Kosovu holokaust i da Srbiju treba bombardovati i da je sramota da on govori kako treba da se razvija Beograd.

"Mi ne živimo u prošlosti, ne želimo da se vraćamo u to vreme, pružamo ruku saradnje, ali nemojte da nas terate da zaboravimo kroz šta smo prošli", rekao je Đilas.

Govoreći o izjavi Vučića da je Đulijani došao besplatno da ga podrži, Đilas kaže da je "verovatno na Menhetnu Đulijani naleteo na Vučića i zaključio da je on genijalno rešenje za gradonačelnika Beograda".

"A Vučić mu kaže: nisam mogao ranije jer 15 godina nisam nigde putovao, iseljavao sam one koji drugačije misle, malo sam huškao na ratove, malo sam sa svojim šefom pucao po Sarajevu, malo sam sramotio onaj moj srpski narod", dodao je Đilas.

Potpredsednica Demokarske stranke Jelena Trivan kaže da žene imaju dodatnu odgovornost na izborima, jer odlučuju o budućnosti svoje dece u naredne četiri godine.

"Ovo su i izbori za predsednika Srbije, za vrhovnog komandanta. Važno nam je da li će vrhovni komandant biti stabilna ličnost koja će na problem reagovati tako da nijedan život ne ugrozi, ili će biti defetista koji oblači pidžamu, ili neko ko poziva na mobilizaciju", rekla je Trivan.

Na konvenciji je govorio i član Predsedništva Demokratske stranke Milan Marković, koji je bio koordinator Vlade Srbije za pomoć Kraljevu posle zemljotresa i koji je ocenio da je ekipa koja je u najtežim danima vodila Kraljevo pokazala da zaslužuje još jedan mandat.

Koalicija "Izbor za bolji život - Boris Tadić" na konvenciji je predstavila kandidate za odbornike u gradskoj Skupštini na čelu sa aktuelnim gradonačelnikom Ljubišom Simovićem, koji je ponovo kandidat ove liste za prvog čoveka Kraljeva.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 205 206 208 209 ... 258
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.