Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti nezavisne Crne Gore u odnosu na bilo koji oblik zajednice sa Srbijom  (Pročitano 14917 puta)
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
Da Kardrija,u pravu si
Pozdrav
IP sačuvana
social share
Turi jednu kavu...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
@Kardrija
nisi shvatio poentu moje priche jer je nevezana za duhovnost vec za politiku rezima koji chini sve ne bi li sve srpsko isceralo iz CG.
Ta da kaze covjek nezavisnost koju je dobila Cg je trajala veoma malo. Mrzim ljude koji se hvataju za to kako je Cg bila nezavisna odavnina trt mrt. Koj ste moj onda ulazili u neke saveze sa ostalima. Nego da tad niste to radili sada ne bi postojali.
@TiGor
brzo mijenjas misljenja sto je tuzno
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
Vakat je .... Smile
IP sačuvana
social share
Turi jednu kavu...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
BlackBerry bold 9000
priča o cg nezavisnosti je otprilike klanje vola zbog kile mesa. ne kapiram šta se dobija osim da se biće naroda deli na pola, da se cg odriče svg intelektualnog krema, pri čemu mislim na lekare, inžinjere, ... batalio sam matiju i ostale. stvara se unutrašnja nestabilnost etc.

nama ovde ni iz džepa ni u džep (ne bukvalno) i moj savet je da se sami dogovorite i da nas ne smarate stime i pogotovo da nas koristite kao monetu za potkusurivanje u internim podprcavanjima.
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ljubav ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 116
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
@cg as
Sto se tice ceranja u CG, to je tacno, ali u Matijinoj poeziji, koja je, uzgred budi receno, fenimenalno oslikala predstavu o crnogorskom mentalitetu.
Cesto sam tamo i nisam primjetio takve pojave, ili ih dobro kriju od mene.
Istina je , da je CG (mislim, njeni gradjani) podijeljena po pitanju svoje buducnosti, i istina je da je aktuelna vlast naklonjena samostalnosti. Da, nije u redu da drzavne resurse stavljaju u sluzbu istog, ali dzabe, ako nemaju dovoljnu podrsku u birackom tijelu.
Inace, sto se tice duzine drzavnost (mada je to nebitno), za tvoju informaciju, CG gotovo da ima hiljadugoisnju tradiciju. To su fakti, pa da ih ne zaboravimo.
I moram da ti ponovim, posto vidim da ti je interes sire zajednice, vazniji od licnog.  S' obzirom da je duhovnost individualna kategorija (koja se cesto koristi u mnozini), nikakav rezim na nju ne moze da utice, osim, ako neko to licno dozvoli. Da nije tako, poslije 500 godina osmanliskog carstva, na danesnjem Balkanu, ne bi bilo ni jednog pravoslavca.
Sto se tice saveza ili zajednica, u njih se ulazi iz nekog interesa, i to naravno, obostranog. Nesto slicno braku. Takodje, i razlog za razlaz, moze da bude potpuno trivijalan, ali to sa onim drugim, koji mozda ne zeli to, nema nikakve veze. Najvaznije je da djeca ne trpe zbog odluke roditelja.
PS. kao sto vidis, shvatam ja tebe!  Smile

IP sačuvana
social share
Franc Herbert
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@kadrija,
znam da je Crna Gora i ranije bila nezavisna drzava,nego sam onako napisala iz onoga sto znam za svog mladjanog zivota-stalno se provlaci da zelite nezavisnost,da vam je to nesto vazno,a posto ne vidim koje su to prednosti,osim sto cete reci da ste nezavisni,tako sam i napisala.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
@kadrija
Slazem se u vecini stvari sa tobom jedino u duzini nezavisnosti ali tesko je o otme raspravljati jer je svako kroji kako im se svidja. Znas ko je kupio hotel Podgoricu, posmatrajuci takve osobe shvatio sam mnoge stvari.
@milosova
Ma oni su uvijek bili nezavisni samo to ne vide. Ja sam isto za nezavisnost i za cika Mila jer kad bi on otisao propala bi CG.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Focus...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 667
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung SGH-D500
Ma samo da se to resi sto pre, ili dza ili bu. Ovakvo natezanje ne koristi ni Srbiji ni Crnoj Gori. U svakom slucaju, mislim da je trebalo izaci sa otvorenim kartama. Sta CG moze da ocekuje ako ostane u zajednici sa Srbijom, tako da gradjani CG mogu da se izjasne. Mislim da je buduce uredjenje zajednice trebalo da se dogovori pre odlaska na referendum.
Ovako se prvo dogovaramo o tome da ostanemo zajedno, a potom kako cemo da se organizujemo, mislim da nikome nece dobrog doneti. Ponovo ce biti raznoraznih ucena, natezanja, manipulacija, a sve to samo doprinosi sve vecem zaostajanju i siromasenju.
« Poslednja izmena: 26. Feb 2006, 13:38:33 od mikelandjelo80 »
IP sačuvana
social share
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe... A. Einstein
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zasjace palaci antike tarace cakulace sjore....

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N82
Ono sto meni najvise smeta je sto se pojam sverc, mito, korupcija...ekskluzivno vezuju za Crnu Goru. Kao da to ne postoji u drugim zemljama regiona. Jeste li zaboravili slucaj izvoza secera iz Srbije, slucaj prodaje objekata u Hrvatskoj, slucaj pokradenih donacija u BiH...Nemojte reci da su to Crnogorci uradili.

Postujem pravo svakoga, politikom se ne bavim, nego cisto pravim ekonomsku analizu. Da li CG treba vratiti dinar. Naravno da ne. Mi smo i uveli Euro da ne bi Centralna Banka mogla da stampa kad hvali novca. Da li treba povecavati carine za nesto sto CG ne proizvodi. Opet ne. Treba da budemo otvorena ekonomija i postujemo pravila EU o slobodnom protoku ljudi, novca i kapitala. Da li nam treba inflacija od 20% ili ispod 2%. Da li vec jednom treba da prestane da za ne uradjene stvari CG i politicari iz Srbije treba da optuzuju jedni druge.

Mislim da sve to treba da prestane i da se svi okrenu rjesavanju sopstvenih problema. Politika nas je i dovela dovde. Ne mislim da ce se puno promijeniti ako se izglasa nezavisnost. Ne mislim da je ikome stalo do toga da izaziva dodatne tenzije. Imovina gradjana Srbije u CG ce ostati njihova. To je privatna svojina, u koju niko ne zeli dirati. Isto tako je i sa firmama. Mislite li da ce se prekinuti odnosti ako se izglasa nezavisnost. Biznis ne poznaje granice. Tokom rata sa Hrvatskom, trgovina se normalno odvijala. To je princip ekonomije.

Ostavimo po strani tradiciju, istoriju... To je za muzeje i imamo se cime pohvaliti. Ali od toga se ne zivi (osim koriscenja istih u turisticke svrhe). Ja sam cesto poslom u Beogradu i imam dosta prijatelja tamo. Ne vidim zasto bi nezavisnost uticala na to da ja ne odem u Beograd, prosetam se Knez Mihailovom, popijem kafu u Operi i rucam u Verdiju. Cije ja interese time ugrozavam?

PS: Sto se tice Hotela Podgorica, bar ovi koji su ranije znali kako taj hotel izgleda mogu da vide kakav je on danas. Znam ljude koji su ga kupili ali ja tamo idem poslom i da pijem kafu na jednoj od ljepsih terasa. Volio bih da u Podgorici nikne jos dosta takvih i slicnih objekata.

Pozdrav svima i nadam se da se nece niko naci uvrijedjen!
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Hotel je kupio moj rodjak  Smile  i to bas pred EP. Ne kazem svaka cast njemu al zasto se nije sjetio ranije da ga kupi nego bas tad. Nego nije tema o hotelu itd.
Ni ja nisam za politiku al takodje sam za ekonomiju. Doduse ne mozete pravit novac jer ste euro uveli kako ste uveli al zato mozete da ga naruchujete sto opet svodi na to da kad zatreba moze se dobit vishak novca. Inflacija u Cg je ista kao i u Srbiji jer euro ne funkcionishe bas najbolje u EU tako da se to odrazava i na Cg, takodje rast maloprodajnih cijena u Cg a zna se zbog cega jer je uvoz ogroman i izvoz minimalan. Skoro 70% artikala u prodavnicama je iz Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske itd. Struju uvozite i skochi cijena eto vama veca inflacija i jos mnogo toga. U svakom sluchaju inflacija Cg ne zavisi od same Cg vec od drugih. E sad kad bi dobili nezavisnost ta pricha bi se mogla promjeniti ali u to nisam bash siguran jer ne znam kakva bi bila ekonomska politika vlasti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.