Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 18:53:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti i mane ulaska u EU  (Pročitano 50009 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 448
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
eh i umalo da zaboravim..tu je još pitanje vremena,koje je jaaako bitno. koliko bi 'ulazak u eu' trajao i kad bi se dogodio? sigurno ne skoro..

zbog toga i onoga što sam napisao u prethodnom postu, čini mi se da većina ljudi (pa i ja) ipak smatra da je to neko 'zamrzavanje hrljenja ka eu' manje zlo..

Zavisi od drzave do drzave. Rumunija je potpisala SSP 2004, a usla u Eu 2007. Tri godine, a ne 20 ili 30 kao sto neki pricaju.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ја немам ништа против уласка у ЕУ осим можда неких филозофских мисли о претераним "слободама", губљењу идентитета и немогућности да водите праведну спољну политику која се не слаже са већином (изузетак је Кипар)!

Али у датим околностима (сви знамо које су) ја сам приморан да бирам пут ван ЕУ! Зашто тако бирам питате се?!
Једноставно сматрам да је образ и осећај слободе битнији од евидентних предности које доноси ЕУ!

jel smem da izvučem iz konteksta da je tvoj obraz važniji od budućnosti ove zemlje?

Ili možda nisam izvukao iz konteksta?

Obraz jednog naroda je obraz i pojedinca i obratno! Ne može se napraviti distinkcija izmedju toga,a i svaka promena na bolje npr.nikada ne dolazi "odozgo" nego se pojedinci moraju promeniti pa će onda i društvo.Kaže jedan veliki svetitelj(sv.Simeon Novi Bogoslov):"Budi istinska svetlost i stotine oko tebe će se promeniti".Na žalost,to važi i za zlo!
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Сили! Већ смо причали о томе...
Ја овде имам право да изнесем само своје мишљење. То је и суштина форума и слободних дискусија...
Зато не смарај више са тим бедним констатацијама како сам саможив или себичан!
Ја изнесем свој став а ти свој... Нико од нас не говори у име Србије!

Citat
Feanor,

Obraz i osećaj slobode? A kakvu slobodu sada imamo? Ne možemo da mrdnemo nigde van granica Srbije, čak nam i za Rumuniju i Bugarsku trebaju vize. Kakvu ekonomsku slobodu imaš u ovom carstvu monopola koje se zove Srbija?

Da li imamo obraz i slobodu što se Kosova tiče? Dragi prijatelju, mi predasmo Kosovo UN-u i NATO-u na upravljanje pre devet godina i ako hoćeš da uđeš na teritoriju Kosova mora da te pregleda crnac i on odlučuje da li će da te pusti.

Gde je u sadašnjoj situaciji obraz i sloboda? Nigde.

Ја био прошле године у Француској, Шпанији, Португалији и Италији... Нисам се осећао затвореним и изолованим!
Слобода да кажемо да се не миримо са отимањем земље од стране терориста и силеџија! Слобода да кажемо да су говеда прекршила све што су се договорили са нама и што су обећали укључујући суверенитет Србије, повратак протераних Срба, увођење правде (убијено и нестало око 1000 Срба од кад су на КиМ), заштита и слободе за наше доле...
Нису испунили ништа од тога. Мени је слобода да могу јасно да кажем о чему се то ради! А не да ћутим и да климам главом и "прихватам реалност" на шта ти позиваш!

Citat
Samo nerazumijem ovo:

Gubljenje identiteta.
I da se ne moze voditi pravedna spoljna politika.
I sta to znaci da sloboda bude pretjerana?

Ja znam da ni jedna drzava u EU nije izgubila ni ti trunke svog identiteta, i dan danas svi znaju gdje je oktobarski fest, kuda dolaze ferrari i ostala auta, dan danas se zna po cemu su poznati italijani,po cemu njemci,francuzi i drugi...cak sto vise svoj nacionalni identitet je se jos pojacao kod tih zemalja.

Spoljna pravedna politika: Poljska, koja je nova clanica ne slaze se sa svime sto naprimjer zeli jedna njemacka, ili francuska...a svaka drzava ima svoju spoljnu politiku, samo sto je razlika da njihovo stajaliste vise znaci nego od jedne drzave koje nije u EU, to se vidi naprimjer SLO vs. HR. gdje je bitnije sta SLO kaze nego HR.

Рекао сам да су то више теме за филозофирање него озбиљне замерке!

Ево рецимо сматрам да многе мале државе немају храбрости и снаге да воде спољну политику какву желе. Зaто већина ћути и погне главу онда кад се прича о шиптарском тероризму и сепаратизму, о трговини робљем и наркотицима на КиМ, о међународом праву, o извештајима разних служби о намештању процеса преговора, о очигленом спречавању разговора о компромису...
За сада су једино Кипрани имали храбрости да јасно стану против мисије ЕУЛЕКС! Шпанци, Грци и Румуни нису имали храбрости за то али сада не признају Косову...
Словенија је имала директно уплитање у своју политику од стране САД... и тако даље...

Што се тиче идентитета чини ми се да се он губи постепено глобализацијом и тоталним повезивањем. То није директан процес већ постепен и неконтролисан процес глобализације који се мени лично не допада. Ја сам више у фазону да смо сви различити и да треба да будемо пријатељи него да смо сви исти и да не треба да постоје границе.

А принцип негативне слободе је јако распрострањен у западним државама. Мени се то гади и подсећа ме на приче о Содоми и Гомори и општом расулу морала и пристојности!

Једна слика говори више од речи:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

jte001.jpg
(34.18 KB, 400x360)
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
eh i umalo da zaboravim..tu je još pitanje vremena,koje je jaaako bitno. koliko bi 'ulazak u eu' trajao i kad bi se dogodio? sigurno ne skoro..

zbog toga i onoga što sam napisao u prethodnom postu, čini mi se da većina ljudi (pa i ja) ipak smatra da je to neko 'zamrzavanje hrljenja ka eu' manje zlo..

Zavisi od drzave do drzave. Rumunija je potpisala SSP 2004, a usla u Eu 2007. Tri godine, a ne 20 ili 30 kao sto neki pricaju.... Smile

e moj brate, rumuni su svog diktatora ubili i sa svojim zlotvorima raščistili. naši su se preobukli i nastavili sa pljačkom..
sem toga, oni su imali planove i radili su na njima. mi ih nemamo. a kad bi ih i napravili, zna se uvek za koliko vremena je šta moguće i izvodljivo.sve da je sad idealna situacija čekali bi još 5-10 godina sigurno.
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
@tiger2005

Pozdrav! Gublenje kulturno-nacionalnog identiteta je maligni proces koji je dobrano zahvatio vecinu evropskih naroda(tu računam i nas)i to je činjenica! Verujem da si pročitao postove u kojima sam napisao moje mišljenje o uzrocima i posledicama ove galopirajuće pošasti jer me mrzi da sve to ponavljam,iskreno! Naravno,postoje narodi koji su inače skoro pristupili "zajednici naroda" ali pitanje je vremena kada će ovaj  dekadentni sveprisutni i neizbežni proces i njih dokrajčiti.Volim Evropu ali Evropu koja je nekad drugačija izgledala i koja je nekada itekako imala šta da ponudi u kulturnom smislu ali ovo danas je meni neprepoznatljivo i ne smem ni da zamislim kakav će kraj biti a ako se ovako nastavi,kraj će biti apokaliptičan u jednom kulturnom i civilizacijskom smislu.Falusokratija,polna izvitoperenost kao sve više prisutna neman,demografska propast oličena u kontraceptivnoj piluli već kao nekom pravilu,hedonizam koji zadobija sve veće razmerepod neizbežnom zastavom i krilaticom "razonoda kao smisao života",nestanak istinske vrednosne skale kojoj je Bog jedini temelj i garant,mržnja prema svemu što čini istinski temelj,u biti,hrišćanske evrope,uništvanje sopstvenih naroda u ime "multikulturalizma" i "tolerancije"koji se nameću narodima(a videćemo da se npr, islam,sve više prisutan u evropi, nikada neće kulturno i civilizacijski adaptirati,jer osećaju,shodno svojoj religiji,mržnju prema narodu-domaćinu i svim njegovim vrednostima) i tako dalje,već sam pisao o tome i ovo je mnogo,umorio sam se! Nadam se da ćemo se svi opametiti i videti da u suštini imamo zajedničkog neprijatelja toliko opasnog da takvog nije bilo od postanka sveta!
PS.ponavljam da ovo ne zaobilazi ni nas!

Bulajka,

Ovo o čemu ti pričaš su problemi savremenog čoveka koji više ne živi u pećini ili kući od blata.

Naše tradicionalne vrednosti i domaćinske vrednosti su posebna priča, jer je to obična fraza. Gde je domaćinsko ponašanje u Srbiji kada su nam sve reke i potoci puni đubreta, plastičnih kesa i stare odbačene bele tehnike. Gde je domaćinsko ponašanje u zemlji koja nema tri ispravna javna WC-a? Gde je poštovanje tradicije u zemlji gde većina igra iz tursku i iransku muziku i pola ne zna gramatiku srpskog jezika?

Ovo je svakako za posebnu temu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@tiger2005

Pozdrav! Gublenje kulturno-nacionalnog identiteta je maligni proces koji je dobrano zahvatio vecinu evropskih naroda(tu računam i nas)i to je činjenica! Verujem da si pročitao postove u kojima sam napisao moje mišljenje o uzrocima i posledicama ove galopirajuće pošasti jer me mrzi da sve to ponavljam,iskreno! Naravno,postoje narodi koji su inače skoro pristupili "zajednici naroda" ali pitanje je vremena kada će ovaj dekadentni sveprisutni i neizbežni proces i njih dokrajčiti.Volim Evropu ali Evropu koja je nekad drugačija izgledala i koja je nekada itekako imala šta da ponudi u kulturnom smislu ali ovo danas je meni neprepoznatljivo i ne smem ni da zamislim kakav će kraj biti a ako se ovako nastavi,kraj će biti apokaliptičan u jednom kulturnom i civilizacijskom smislu.Falusokratija,polna izvitoperenost kao sve više prisutna neman,demografska propast oličena u kontraceptivnoj piluli već kao nekom pravilu,hedonizam koji zadobija sve veće razmerepod neizbežnom zastavom i krilaticom "razonoda kao smisao života",nestanak istinske vrednosne skale kojoj je Bog jedini temelj i garant,mržnja prema svemu što čini istinski temelj,u biti,hrišćanske evrope,uništvanje sopstvenih naroda u ime "multikulturalizma" i "tolerancije"koji se nameću narodima(a videćemo da se npr, islam,sve više prisutan u evropi, nikada neće kulturno i civilizacijski adaptirati,jer osećaju,shodno svojoj religiji,mržnju prema narodu-domaćinu i svim njegovim vrednostima) i tako dalje,već sam pisao o tome i ovo je mnogo,umorio sam se! Nadam se da ćemo se svi opametiti i videti da u suštini imamo zajedničkog neprijatelja toliko opasnog da takvog nije bilo od postanka sveta!
PS.ponavljam da ovo ne zaobilazi ni nas!

Bulajka,

Ovo o čemu ti pričaš su problemi savremenog čoveka koji više ne živi u pećini ili kući od blata.

Naše tradicionalne vrednosti i domaćinske vrednosti su posebna priča, jer je to obična fraza. Gde je domaćinsko ponašanje u Srbiji kada su nam sve reke i potoci puni đubreta, plastičnih kesa i stare odbačene bele tehnike. Gde je domaćinsko ponašanje u zemlji koja nema tri ispravna javna WC-a? Gde je poštovanje tradicije u zemlji gde većina igra iz tursku i iransku muziku i pola ne zna gramatiku srpskog jezika?

Ovo je svakako za posebnu temu.

Čini mi se da sebe i svoj narod nisam izuzeo od ovoga u postu.Molim te nemoj nazivati ovo frazama ako se ne slažeš sa mnom jer sve ovo što sam napisao je sušta realnost ne samo za mene već i za mnoge i u ovoj i u drugim zemljama...osim ako i realnost za tebe nije fraza.To je moje vidjenje nekih stvari i poštuj to ma koliko se ne slagao sa tim.Ja nisam rekao da ono što ti pričaš predstavlja frazu(a možada za mne predstavlja i nešto gore!).Jednostavno razgovaramo! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Feanor,

Devedeset odsto ljudi u Srbiji ne može sebi da priušti putovanje u Italiju, Španiju i Francusku gde si ti bio prošle godine jer živi na minimalcu.

Da li su ti ljudi slobodni? Da li je slobodan čovek kome je uskraćena bilo kakva perspektiva boljeg života i koji može samo da sanja ono u čemu si ti kao jedinka uživao prošle godine.

Dragi prijatelju takva zemlja nije ni slobodna niti ponosna.

Inače, ne slažem se sa tobom da postoji pozitivna i negativna sloboda. Sloboda je sloboda, a na tebi kao individui je da izabreš kako ćeš je koristiti.

Nemoj mi pričati o našoj moralnoj superiornosti u odnosu na Zapadnu Evropu.

Moralnije je da ljudi šetaju goli ulicom ili sa S&M opremom kao na onoj slici, nego biti nemaran i bahat prema sopstvenoj zemlji kakav je ovde slučaj. Đubre, plastične kese, govna i zarđala bela tehnika po rekama, potocima i livadama. Nemamo tri ispravna javna WC u čitavoj Srbiji. Svi muzeji zapušteni i zatvoreni.  Gde je tu naša kulturološka i moralna superiornost? 

« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 12:36:00 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
..
..

..za ovaj deo si u pravu skroz...

IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
Citat
Сили! Већ смо причали о томе...
Ја овде имам право да изнесем само своје мишљење. То је и суштина форума и слободних дискусија...
Зато не смарај више са тим бедним констатацијама како сам саможив или себичан!
Ја изнесем свој став а ти свој... Нико од нас не говори у име Србије!

naravno da ne govorio u ime srbije, al je i meni i tebi i pretpostavljam svima ovde cilj da bude u srbiji bolje.

Ne smeta meni što ti imaš pravdoljubiv stav, to jeste dorbo, al sam duboko ubeđen da to nesme da ima onaj koji vodi državu, a još manje da se pravi da ima. A to je slučaj ovde. E meni smeta što ti to ne vidiš.

I izvini, naravno da ne mislim da si lično ti kriv za stanje u zemlji, al kad zastupaš takvu politiku i braniš te stavove, onda dobiješ odgovor ko da ti vodiš tu politiku...  Smile
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 448
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
А принцип негативне слободе је јако распрострањен у западним државама. Мени се то гади и подсећа ме на приче о Содоми и Гомори и општом расулу морала и пристојности!
Citas li mozda crnu hroniku kod nas i sta se sve tu radi.....A nismo u EU.... Smile
Pusti te prazne price
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 18:53:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.131 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.