Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 09:36:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prednosti i mane ulaska u EU  (Pročitano 50023 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
Jedanaesta strana teme i još uvek niko nije postavio nijedan podatak i argument o manama Evropske unije.

U argumente svakako ne računam dva patetična teksta Nove srpske političke misli u kojima se pljuju Crnogorci zato što im brodovi američke mornarice dolaze u posetu i drugi u kome se u maniru teorije zavere piše o nekakvoj međunarodnoj konferenciji.

Eto Danilo...

A o prednostima se moze citati koliko covijek pozeli.. ti si pokazao, i drugi su pokazali prednosti a nitko jos nije nikakvu manu nabrojao...osim sto je se pricalo o NATOu, zavjerama itd...
Pomislio bi covek da protivnici ulaska u EU imaju neke argumente za te tvrdnje, ali ispade da blage veze nemaju zasto ne bi usli u EU. Ali bitno je da su protiv ulaska.
Inat je najgori zanat....Vazda bilo....

Bas tako..!  Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Ја немам ништа против уласка у ЕУ осим можда неких филозофских мисли о претераним "слободама", губљењу идентитета и немогућности да водите праведну спољну политику која се не слаже са већином (изузетак је Кипар)!

Али у датим околностима (сви знамо које су) ја сам приморан да бирам пут ван ЕУ! Зашто тако бирам питате се?!
Једноставно сматрам да је образ и осећај слободе битнији од евидентних предности које доноси ЕУ!
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 11:34:12 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
tema je dobra, ali mi se čini da je malo pojednostavljena..prednosti eu su brojne i niko ih ne spori. ali i prednosti i mane variraju od države do države..

šta svako udruživanje može da donese? na prvom mestu dobru organizovanost u svim sferama, da bi se moglo funkcionisati u udruženju, a zatim i mogućnost da se koriste raspoložive prednosti onoga ko je u 'udruženju sa nama'..
e sad, neko ko je već dostigao izvestan stepen organizovanosti, a ima 'nešto što ne želi da deli' nema interes da se udružuje..norveška neće da deli svoju naftu, engleska ne da svoju funtu (što zbog snage valute, što psihološki). neko je opet našao interes u tome što je 'podelivši i probleme sa članovima' dobio jaču vojsku..s druge strane, razvijenije zemlje imaju problem priliva jeftine radne snage koje ruše cenu rada, kao i izmeštanje multinacionalnih kompanija u 'jeftinije zemlje'..evo skoro je nokia izmeštena iz nemačke u rumuniju. takođe je,opet, pre nego što će rumunija ući u eu jedna italijanska kompanija počela izmeštanje (hteli su u srbiju, ne znam dokle se stiglo po tom pitanju) ..znači kad se deli onda se deli - i dobro i loše

u našoj situaciji gledano, dobra organizacija u svim sferama (školstvo, zdravstvo, sudstvo,ama sve..) nam je neophodna. imam osećaj da je nikad nismo ni imali, evo 2008. je a ja imam vozačku , saobraćajn, ličnu k. i pasoš sa 4 različita imena države..cena rada nam je smešna, vojska nam je rasulo i raspad..
  pitanje je šta mi to imamo vredno pa da ga sebično čuvamo i nećemo da delimo? šta mi kao narod i država imamo da izgubimo? to što bi slali vojsku u avganistan? pa ubeđen sam da bi se za dobru kintu sama javila hrpa besposličara i avanturista, i to puno više nego što bi otišlo na kosovo za dž..

znači nije reč o materijalnom već o duhovnom, o moralu, časti, dostojanstvu..nećemo sa onima koji nas ponižavaju i otimaju naše; šta ćemo u 'udruženju' sa onima koji nam lupaju šamare??..i tako to..da li je to dovoljno, da li je potrebno, da li je pametno? nemam pojma! sumnjam da će nam koristiti, ali jbg kroz celu istoriju smo povlačili slične poteze koji su sa stanovišta 90% sveta 'nerazumljivi i autistični', a za nas 'jedini ispravni i časni'

znači, sa 'evropskog stanovišta' racionalan i opipljiv odgovor po pitanju mana eu ne očekuj jer ga nema..
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 11:40:08 od vrbov prutić »
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ја немам ништа против уласка у ЕУ осим можда неких филозофских мисли о претераним "слободама", губљењу идентитета и немогућности да водите праведну спољну политику која се не слаже са већином (изузетак је Кипар)!

Али у датим околностима (сви знамо које су) ја сам приморан да бирам пут ван ЕУ! Зашто тако бирам питате се?!
Једноставно сматрам да је образ и осећај слободе битнији од евидентних предности које доноси ЕУ!

Shvatam to Feanor sto zbog ovoga sto se desava u Srbiji ti ne zelis u EU...to se moze razumijeti i treba se uzeti u obzir.

Samo nerazumijem ovo:

Gubljenje identiteta.
I da se ne moze voditi pravedna spoljna politika.
I sta to znaci da sloboda bude pretjerana?

Ja znam da ni jedna drzava u EU nije izgubila ni ti trunke svog identiteta, i dan danas svi znaju gdje je oktobarski fest, kuda dolaze ferrari i ostala auta, dan danas se zna po cemu su poznati italijani,po cemu njemci,francuzi i drugi...cak sto vise svoj nacionalni identitet je se jos pojacao kod tih zemalja.

Spoljna pravedna politika: Poljska, koja je nova clanica ne slaze se sa svime sto naprimjer zeli jedna njemacka, ili francuska...a svaka drzava ima svoju spoljnu politiku, samo sto je razlika da njihovo stajaliste vise znaci nego od jedne drzave koje nije u EU, to se vidi naprimjer SLO vs. HR. gdje je bitnije sta SLO kaze nego HR.

@Pruticu dobro napisano od tebe i iskreno u svega...

Evo jeste to je jedna mana sto idu velike firme iz ovih bogatih zemalja u te siromasne zemlje poput Rumunije ili Bugarske...ali zar to nije dobro za te male siromasne drzave ako kod njih dolaze sve te nove kompanije i otvaraju nova radna mjesta....po meni jeste...a to u istu ruku sprijecava da zbog manjka posla ljudi iz siromasnih zemalja idu u te strane drzave gdje se vise zaradjiva. To je opet pozitivno...

Europa je tako napravljena da ove bogate zemlje moraju najveci novca da izdvajaju i sa time se financiraju onda te siromasne ili manje razvijene drzave...na kraju krajeva se zeli svaka zemlja toliko ojacati da prebacivanje iz jedne drzave zato sto je jeftina ne mora vise desavati, kao sto je naprimjer SLO postala jaka drzava i u nju se ne isplacuje bas prebacivati firme...
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 11:49:09 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010

jel smem da izvučem iz konteksta da je tvoj obraz važniji od budućnosti ove zemlje?

Ili možda nisam izvukao iz konteksta?

IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
eh i umalo da zaboravim..tu je još pitanje vremena,koje je jaaako bitno. koliko bi 'ulazak u eu' trajao i kad bi se dogodio? sigurno ne skoro..

zbog toga i onoga što sam napisao u prethodnom postu, čini mi se da većina ljudi (pa i ja) ipak smatra da je to neko 'zamrzavanje hrljenja ka eu' manje zlo..
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
ma "hrljenje" će da traje 20 godina, nije to hrljenje, a to vreme je dovoljno da se uzdrma pozicija kosova i započne povratak pod naše ingerencije.
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

Feanor,

Obraz i osećaj slobode? A kakvu slobodu sada imamo? Ne možemo da mrdnemo nigde van granica Srbije, čak nam i za Rumuniju i Bugarsku trebaju vize. Kakvu ekonomsku slobodu imaš u ovom carstvu monopola koje se zove Srbija?

Da li imamo obraz i slobodu što se Kosova tiče? Dragi prijatelju, mi predasmo Kosovo UN-u i NATO-u na upravljanje pre devet godina i ako hoćeš da uđeš na teritoriju Kosova mora da te pregleda crnac i on odlučuje da li će da te pusti.

Gde je u sadašnjoj situaciji obraz i sloboda? Nigde.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@tiger2005

Pozdrav! Gublenje kulturno-nacionalnog identiteta je maligni proces koji je dobrano zahvatio vecinu evropskih naroda(tu računam i nas)i to je činjenica! Verujem da si pročitao postove u kojima sam napisao moje mišljenje o uzrocima i posledicama ove galopirajuće pošasti jer me mrzi da sve to ponavljam,iskreno! Naravno,postoje narodi koji su inače skoro pristupili "zajednici naroda" ali pitanje je vremena kada će ovaj  dekadentni sveprisutni i neizbežni proces i njih dokrajčiti.Volim Evropu ali Evropu koja je nekad drugačija izgledala i koja je nekada itekako imala šta da ponudi u kulturnom smislu ali ovo danas je meni neprepoznatljivo i ne smem ni da zamislim kakav će kraj biti a ako se ovako nastavi,kraj će biti apokaliptičan u jednom kulturnom i civilizacijskom smislu.Falusokratija,polna izvitoperenost kao sve više prisutna neman,demografska propast oličena u kontraceptivnoj piluli već kao nekom pravilu,hedonizam koji zadobija sve veće razmerepod neizbežnom zastavom i krilaticom "razonoda kao smisao života",nestanak istinske vrednosne skale kojoj je Bog jedini temelj i garant,mržnja prema svemu što čini istinski temelj,u biti,hrišćanske evrope,uništvanje sopstvenih naroda u ime "multikulturalizma" i "tolerancije"koji se nameću narodima(a videćemo da se npr, islam,sve više prisutan u evropi, nikada neće kulturno i civilizacijski adaptirati,jer osećaju,shodno svojoj religiji,mržnju prema narodu-domaćinu i svim njegovim vrednostima) i tako dalje,već sam pisao o tome i ovo je mnogo,umorio sam se! Nadam se da ćemo se svi opametiti i videti da u suštini imamo zajedničkog neprijatelja toliko opasnog da takvog nije bilo od postanka sveta!
PS.ponavljam da ovo ne zaobilazi ni nas!
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

..šic po guzi..

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 868
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ma "hrljenje" će da traje 20 godina, nije to hrljenje, a to vreme je dovoljno da se uzdrma pozicija kosova i započne povratak pod naše ingerencije.

iz tvojih usta u božije uši..bilo bi lepo, ali ne verujem.. da će da traje, to znam, ali vreme će pre da se iskoristi da se još više krade, razjebava i uništava, da se mozak ispira..umesto što toliko kradu, nek kupe koji avion i malo oružja za vojsku, neki moderan tenk isl. pa ću možda početi da im verujem. nek se jača država i nek se prave neki palnovi i vizije..ovde plana nema, priče su šuplje i sve se svodi na 'jebo državu, daj da maznem pa odoh na kubu. a dok kradem nek bude mirno'

..
Gde je u sadašnjoj situaciji obraz i sloboda? Nigde.
..

to zvuči kao ono čuveno: ''da li je ova glava,što sa koplja gleda sopstveno truplo, glava pobednika?''

jbg, šamar mogu da dobijem (vratiću kad-tad), ali tu ruku koja me udarila da ljubim neću, pa makar crk'o.
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 12:16:29 od vrbov prutić »
IP sačuvana
social share
Trust No One
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 09:36:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.