Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predlog za podizanje spomenika Borislavu Pekiću  (Pročitano 3188 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 600.1.4
mob
Apple 15
Besnilo je prva knjiga koja mi je uterala strah u kosti i naterala da razmisljam... Doduse, imala sam tipa 15 godina kada sam prvi put citala...

Svaka je zasebna... Nema losih...

Kis je isto sjajan pisac. Grobnica za Borisa Davidovica.

Andrica nikada nisam volela.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
besnilo je jace od svih valking deda
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 44.0.2403.155
besnilo je jace od svih valking deda

Smile TWD je strip, sočno naštelovan kao visokoprofilni TV serijal.
"Rabies" je, zaista vam pišem pošteno, cenjeno (i kod nas nezaboravljeno!) literarno delo.

Nikad nisam voleo samo tu sitnicu da Pekića svojata nekakva avangarda; a on svestran k'o Hiljadu Zašto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Pa što da ne ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
mob
Nokia 33-10
Bolje i Pekiću, nego da prave spomenik Rambu, Rokiju, Tupaku, Majkl Džeksonu i ostalim velikanima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Spomenik-psu-Prijateljstvo.sr.html

Споменик псу – Пријатељство

http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/U-novom-Kulturnom-dodatku-u-sobotu-24-januara-citajte.sr.html

Тата и син

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Medjunarodna-podrska-Beogradskom-citacu.lt.html

Međunarodna podrška „Beogradskom čitaču”

Neki od primera na šta se troše pare. Spomenik M.Selimoviću ne postoji, samo spomen ploča na primer. Zato zelene površine krase pesniici iz Azerbejdžana za koje niko nije čuo jer nisu čak ni prevedeni kod nas.

Pekićeva fondacija stoji iza ovoga i on jeste bio veliki i po stasu i po delu mada je Crnjanski za nijansu bolji što se mene tiče. Pekića sam preko njegovih radio drama otkrio pre nego što sam naučio da pišem i čitam, ostalo sam kasnije nadoknadio. Besnilo je odličan roman i greh je što ga niko nije ekranizovao ali Kako upokojiti vampira je ipak bolji.  Bar je u mom slučaju tako. Ko nije čitao pravac biblioteka, neće se pokajati.

Znam da nije tema ali niko da se seti B.Ćopića i njegovih knjiga i pesama, zar smo ga već zaboravili ?

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Citat
ali niko da se seti B.Ćopića

Ух...немој да те чују форумски антикомунисти. Ћопић је био у партизанима Smile

Citat
Zato zelene površine krase pesniici iz Azerbejdžana za koje niko nije čuo jer nisu čak ni prevedeni kod nas.

Да није било новца из тог Азербејџана те зелене површине би биле дивље депоније Smile Тај Азербејџан је уложио више новца у посрану Србију и запослио више Срба него мајчица Русија нпр.  Ако је цена тога била да се стави споменик неког њиховог песника и диктатора ја немам проблем са тим.
« Poslednja izmena: 14. Sep 2015, 23:01:49 od Мргец »
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
ali niko da se seti B.Ćopića

Ух...немој да те чују форумски антикомунисти. Ћопић је био у партизанима Smile

Citat
Zato zelene površine krase pesniici iz Azerbejdžana za koje niko nije čuo jer nisu čak ni prevedeni kod nas.

Да није било новца из тог Азербејџана те зелене површине би биле дивље депоније Smile Тај Азербејџан је уложио више новца у посрану Србију и запослио више Срба него мајчица Русија нпр.  Ако је цена тога била да се стави споменик неког њиховог песника и диктатора ја немам проблем са тим.

Evo gaće mi se tresu od straha. B.Ćopić je odabrao stranu koja je u tom trenutku i na tom mestu jedina bila ispravna. Ustanak koji su podigli Srbi da bi spasil svoje glave je kasnije iskorišćen i to je baš Ćopić lepo opisao. Njega su uostalom sami komunisti izolovali posle Jeretičke priče.

Neznalice ilik ostrašćeni mogu da pišu šta im je volja, pojedinačno ili u grupi. To se ne može izmeniti.

Tašmajdanski park mi ne liči baš na deponiju, sa ili bez ijednog spomenika. Ljudi su platili za svoje nacionalno dobro i mogli su baš neku deponiju da dobiju da je preurede. Ovde se dižu spomenici nekim imaginarnim likovima samo mode radi jer se u svetu tako radi a zaboravlja se jedan Selimović na primer. Njima spomenici a Meši spomen ploča.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Citat
Ovde se dižu spomenici nekim imaginarnim likovima

Па оно...и азербејџанцима је Тесла имагинаран лик па су му подигли споменик у Бакуу Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8154
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
Samsung 
Zasto da mu se podize spomenik? Nas narod je dao misljenje o njemu '91 kada ga je na Rakovici u direktnom duelu dobio gospodin doktor Vojislav Seselj. Ne trebaju nama neki prodavci demokratije, ljudskih prava, liberalizma i ostalih zapadnih zajebancija koje donose dobra samo imperijalistickim zapadnim silama koje zive na racun ostalog siromasnog sveta izrabljujuci ih ekonomski . Dakle, on je ideoloski neprijatelj srbstva i Srbije i kao takav ne zasluzuje spomenik.
« Poslednja izmena: 15. Sep 2015, 00:08:07 od stelexD »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.