Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 21:40:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predestination (2014)  (Pročitano 19009 puta)
09. Dec 2014, 01:02:35
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
HTC One
Predestination (2014)

The life of a time-traveling Temporal Agent. On his final assignment, he must pursue the one criminal that has eluded him throughout time.

http://www.imdb.com/title/tt2397535/

Vidim da jos nema teme a kako sam upravo odgledao film, bas me zanima da cujem utiske i tumcanja ostalih filmadzija.

Za sada mi utisak o filmu varira izmedju dve krajnosti, glupost nasuprot genijalnosti. Koliko videh, na netu vec postoje zestoke diskusije u tumacenju filma koje cak idu do pokusaja objasnjenja zasnovanih na fizici, pre svega spojler => na paradoksu, molekularnom nivou, kloniranju, nasledju DNK-a itd.

Uglavnom, bas me zanima kako ste vi doziveli film.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Ti ocigledno nisi skontao da se on/ona zaljubila u samu sebe...odnosno samog sebe... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Meni se ne svidja, ima dosta toga nerazjasnjenog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
Apple 15
Odlican film...

Nemoguce je o njemu pricati bez spojlera i da ga je nemoguce racionalizovati...

Znaci... slede spojleri:

Meni je najprihvatljivija teorija na koju sam naltetela da je lik sa pocetka source i da mu je poslednji zadatak da nastavi svoju misiju.
Mada, s obzirom da on vec zna sta treba da uradi, moguce je da je ovo samo jedan od isecaka iz ciklusa koji se ponavlja i da je zbog ogranicenja putovanja kroz vreme poslednji zadatak svakog putnika da ponovo zapocne ciklus...

Znaci... ono sto je prikazano u filmu nije prvi prvi... vec objasnjenje kako se prakticno postize besmrtnost...

Original je verovatno bio samo covek (onaj u perionici)... i onda dolazi do racvanja vremena, a bombas je namerno umetnuta tacka u kojoj se univerzumi racvaju Smile

Zanimljiv je i taj koncept da vreme nije linearna pojava...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
Najidiotskije ostvarenje ikada

Da bi pokusao da razumes film moras da citas tudje teorije jer kad se zavrsila zadnja scena ti ne znas sta se desavalo u filmu.. niko ne zna, ni ti sto raxvijaju teorije

Znaci snimili su film u kome moze da se desava bilo sta.. u zavisnosti od maste pojedinca

I sad kao slusas misljenja.. jednima se povraca, drugi su doziveli katarzu, istetovirali naslov na celu..

Dijareja
« Poslednja izmena: 09. Dec 2014, 12:41:18 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 964
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 600.1.4
Radi se o jednoj te istoj osobi, sam se u sebe zaljubio, sam sebi napravio dijete, tj samog sebe, sam sebe u sirotiste ostavio, u međuvremenu i pokoju bombu postavio itd, dakle nevjerovatno heh, ali film je sci fi i nekako su to sve uklopili i povezali preko mogucnosti putovanja kroz vrijeme...ono sto stvara konfuziju kod ljudi je transplatacija lica na pocetku  i onda kroz dijalog u onoj kafani imas utisak da se radi o dvije razlicite osobe, a ne o jednoj te istoj... Smile ma film je filozofija žešća
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
mob
I-mate 30 Pro
Jel ima jos nekog da mu je film logican...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
Sinoc sam odgled'o i otprilike ovako shvatio. Puno spojlera dole.

Desava se sve i svasta i budem zbunjen i pitam se sto sam poc'o da gledam ovu glupost. Onda Hok negde na pola filma ode kod onih kotlova da zaustavi bobmbasa i dobije batine. Cuje pucanj i ode da vidi ko je tamo. Tada nam se ponovi scena sa pocetka filma samo sto je ova iz njegovog ugla (ono kad nogom sutne violinu). Pokazu lice zapaljenog i vidi se da je to Snuk.

Kada su odmotavali zavoje na pocetku filma doktor je rekao mumiji da ce drugacije da izgleda na sta ovaj odgovara kako ga rodjena majka ne bi prepoznala iako se vidi da je Hok.

Iz svega toga lako se, jos na pola filma, zakljuci da su ista osoba odnosno da je Hok postao kada je Snuk izgoreo/la. Iz toga pretpostavis da je i cupavi bradonja kome ne vidis lice isto on i znas da je beba isto on.

Poslednji zadatak mu je, bar ja mislim, bio da se petlja nastavi. Da upozna sebe sa samim sobom i napravi sebe.

I sve je OK i sve je loginco kol'ko to moze da bude logicno u sajfaju i jos ovakvom al' brale da rodi samog sebe.
Sad ce neki molekualrni biolog da kaze kako od dva ista DNK moze da nastane samo taj isti DNK.... al' ono.
« Poslednja izmena: 09. Dec 2014, 14:50:02 od Farfalla Vendetta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
Iz sadasnosti skoci u proslost dok je jos bio iole neka zena i isprca sam sebe  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Pa nije...pitanje dal je to on uopste... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 21:40:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.