Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 14:52:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: kako treba regulisati zajednicu izmedju istopolnih osoba?
treba ostaviti neregulisano kao i do sada
75%  (27)
treba izjednaciti sa brakom
5.6%  (2)
treba regulisati ali na neki drugi nacin, kao na primer registrovano partnerstvo
19.4%  (7)
Ukupno glasova: 36
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prava homoseksualaca/ki  (Pročitano 22843 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 967
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung 
Sta ste se uhvatili navijaca.

Najsdej, nisi mi odgovorio na pitanje koje sam ti postavila na nekoj od predhodnih strana a ponovicu celu pricu...

Imam prijatelja koji je gej, koji se ne eksponira, ne potencira skupove, ima svoj posao, svoj zivot, svog decka. Nikoga ne opterecuje svojim opredeljenjem a ni izgledom. Decko se njanormalnije oblaci,, najnormalnije izgleda, ne cupa obrve, ne uteze se. Zapravo, covek zivi svoj zivot. Pa mi sad lepo reci najsdej da li ti smatras da je ovom coveku nesto uskraceno?
Mislim da bi ste tako bili prihvaceniji od strane drugih ljudi kada bi se ponasali kao on i njemu slicni. U svakomslucaju, toga je uvek bilo.

Nadam se da cu dobiti konkretan odgovor. Ako si u pravu ja cu stati na vasu stranu barem zbog njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Citat
Наши стадиони су празни искључиво због лошег фудбала јер да су празни због насиља онда би били празни и када се играју европске утакмице типа звезда-бајерн. То је демагогија коју шире они који су одговорни за стање у нашем фудбалу. И понављам, у Србији је далеко мање насиља на фудбалским утакмицама него у Европи.
Навијаче си вероватно споменуо због теорије да су геј параду разбиле навијачке групе уједињене око исте ствари, то је опет прича медија. Навијачи нису стали једни до других ни када је почела сва ова репресија над њима па тако исто ни тада. Чињеница је да је у тој маси људи било навијача али је било много више оних који нису навијачи. Некоме је одговарало да се таква прича пласира у медије.

nije manje nasilja i ja se ne secam kada je nekome zabranjeno da posecuje stadione a u engleskoj vec i jeste. i to su cinjenice. e sada uporediti ugovorenu tucu izmedju engleskih navijaca, sa stradanjem nevinih ljudi na nasim stadionima (secas se slucaja sa onom raketom) je tesko.

drugo, slazem se sa tobom da i tamo i ovde navijaci hoce da prave sranja, ali je rec o tome kako drzaa reaguje na sve to. pa vodja jedne navijack egrupe kod nas je bio arkan kojeg je tu direktno poslala drzava po svedocenju samih navijaca.

Citat
Pa mi sad lepo reci najsdej da li ti smatras da je ovom coveku nesto uskraceno?

ja sam ti napisao da to moras njega da pitas, a ne mene. a vec sam naveo koja su prava uskracena, a njemu ako to ne smeta to je njegova stvar. i meni mogu na primer da ukinu pravo da glasam, ali sta cemo ako mi to ne smeta? ili drugim recima, on nema pravo da sklopi brak, ali sta cemo ako njemu to ne smeta?

ili ajmo jos jednu konkretnu stvar. zakonom o radiodifuziji je zabranjena diskriminacija. 26. februara Uros Suvakovic na tv pink izjavljuje da gej predstavlja drustvenu patologiju. drugim recima po njemu je tvoj prijatelj patoloski slucaj. naravno ni ovo tvom prijatelju ne mora da smeta.

ili ajde jos jedan primer. prema istrazivanju organizacije NLO 2005 godine 70% ispitanih gejeva i lezbijki je dozivelo nasilje. uvek se radi o izbegavanju, ismejavanju, obezvređivanju ili pretnjama. to se desava u kuci, na poslu, na fakultetu... time se sustinski neko dovodi u nejednak polozaj u odnosu na druge ljude

Citat
Nadam se da cu dobiti konkretan odgovor. Ako si u pravu ja cu stati na vasu stranu barem zbog njega.

stani zbog sebe i bice dovoljno. i ja tako radim. time sto ce njima dozvoliti sklapanje braka, ja tu nista direktno ne dobijam, jer je meni to vec omoguceno, ali se zalazem za ta prava jer ne trpim nejednakost u drustvu. ako ima tendencija da ljudi postanu nejednaki, zbog svog seksualnog opredelenja, ne znam da li cu ja sutra postati nejednak zbog svog na primer politickog stava ili neceg u cemu sam manjina.

IP sačuvana
social share
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

,!,,(-_-),,!,

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2982
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson K800i
Citat
da i od svih ucesnika na toj povorci, junaci koji su ih napali odabrali su bas one koji su bili najmanje zasticeni! toliko o junastvu.
da podsetim one koji se ne secaju. jedini koji su bili napadnuti su likovi koji su hodali kao na nekim stulama. e sada koliko je junacki napasti te ljude, neka procene svi

Kao prvo, niko nije bio zasticen jer vas je i policija toliko ozbiljno shvatila da nisu dosli da obezbedjuju,
Kao drugo, bilo vas je cak mozda 5, neke lezbejke sam video i njih niko nije dirao, jer cak ni mi nismo budale da mlatimo 5 zenski, a nas je 50 ili vise.
Kao trece, ti koji su pretuceni nisu bili na stulama kao sto si ti rekao (jos jedna tvoja losa laz), mada koliko sam video nisu bili ni pederi tako da ne znam zasto su pretuceni. Nisu bili pretuceni tako da su im dusu izvadili nego su samo dobili par udaraca.

Kako ovo znam, oces argumente?
Bio sam tamo. I video sam svojim ocima.
« Poslednja izmena: 28. Jan 2008, 17:09:20 od Eagle »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Citat
Kako ovo znam, oces argumente?
Bio sam tamo. I video sam svojim ocima.

bio sam i ja tamo i znam. i tacno je to da oni koji su pretuceni nisu bili homoseksualci, ali je motiv napada bio taj.

i ovo oko zastite. nisam ni napisao da ih je stitila policija, vec da su oni koji su bili na stulama u stvari bili najmanje zasticeni (bili su najlaksa meta) i bili su napadnuti to sam video ja svojim ocima
« Poslednja izmena: 28. Jan 2008, 17:26:52 od najsdej »
IP sačuvana
social share
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

,!,,(-_-),,!,

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2982
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson K800i
Jes ti citav?
Likovi nisu bili na stulama!

Jedini likovi na stulama, ako su uopste bili tog dana (ne secam se tog detalja), su skakutali ispred gradske kuce i tako trckarali okolo po centru, nit ih je iko dirao nit ih je iko tukao, znam da je bila i neka TV stanica da ih intervjuise i da su ljudi stajali da ih gledaju sta rade.

Mozda si ti to video u nekom paralelnom svetu, ali ja znam sta sam video.

Ajde ne lupetaj da je to bio motiv napada, jes ti mozda usao u njihov um pa saznao?
Zasto bi napali nekoga ko nije peder, ne ponasa se ko peder nego prolazi ulicom?
Tako su i stotine drugih ljudi mogli da napadnu pa nisu, ja ne znam zasto su ih napali pa zato necu lupetati i iznositi svoje teorije zavere zasto su napadnuti.
« Poslednja izmena: 28. Jan 2008, 18:06:37 od Eagle »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Tokom promocije kampanje Saveta Evrope (SE) "Svi različi – svi ravnopravni", koja je održana u okviru Egzita 07, prvog festivalskog dana grupa huligana nasrnula je na aktiviste kampanje.

Četrdesetak učesnika "Povorke različitosti", animirajući prolaznike, prolazili su kroz Dunavski park kada ih je napala grupa do glave ošišanih momaka. Jedan od učesnika povorke, Izraelac Joav Hendel, zadobio je povrede ruku i glave kada su ga napadači oborili sa štula, a još petoro ljudi lakše je povređeno.

U znak protesta zbog ovog incidenta, drugog dana Egzita centralnim ulicama Novog Sada prošetala je još jedna "Povorka različitosti", ovoga puta uz jaku policijsku pratnju. Prolazak povorke protekao je bez incidenata, a u njoj je bilo oko tri stotine mahom mladih ljudi.

U ponedeljak 16. jula, policija je uhapsila petoricu mladića koji su učestvovali u napadu na povorku. Opštinski sudija za prekršaje izrekao je Seadu A. (20), Branku J. (22) i Zoranu B. (20) kazne zatvora u trajanju od 40 dana, dok je protiv Vukašina S. (21) i Nemanje M. (20) postupak obustavljen. Svi uhapšeni su iz Novog Sada.

Povodom napada na aktiviste kampanje "Svi različiti – svi ravnopravni" oglasio se i specijalni predstavnik generalnog sekretara SE-a u Srbiji Deni Iber, koji je događaj ocenio kao "prvi, pomalo crni signal tokom predsedavanja Srbije Komitetom ministara SE-a", uz opasku da se ovakav napad mogao dogoditi bilo gde u Evropi.

Incident u Novom Sadu osudili su i Ministarstvo omladine i sporta, gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, Inicijativa nevladinih organizacija Građanska Vojvodina, koju čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Helsinški odbor za ljudska prava, Građanski fond Panonija, Otvoreni licej i Građanska akcija, partija G17 plus, Gradski odbor Srpskog pokreta obnove u Novom Sadu, Evropski pokret u Srbiji, Evropsko udruženje studenata prava i Program za dijalog mladih.

*inace, organizacija nacionalni stroj je na svom sajtu preuzela odgovornost za taj napad
« Poslednja izmena: 28. Jan 2008, 18:19:48 od najsdej »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

,!,,(-_-),,!,

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2982
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson K800i
Tokom promocije kampanje Saveta Evrope (SE) "Svi različi – svi ravnopravni", koja je održana u okviru Egzita 07, prvog festivalskog dana grupa huligana nasrnula je na aktiviste kampanje.

Četrdesetak učesnika "Povorke različitosti", animirajući prolaznike, prolazili su kroz Dunavski park kada ih je napala grupa do glave ošišanih momaka. Jedan od učesnika povorke, Izraelac Joav Hendel, zadobio je povrede ruku i glave kada su ga napadači oborili sa štula, a još petoro ljudi lakše je povređeno.

U znak protesta zbog ovog incidenta, drugog dana Egzita centralnim ulicama Novog Sada prošetala je još jedna "Povorka različitosti", ovoga puta uz jaku policijsku pratnju. Prolazak povorke protekao je bez incidenata, a u njoj je bilo oko tri stotine mahom mladih ljudi.

U ponedeljak 16. jula, policija je uhapsila petoricu mladića koji su učestvovali u napadu na povorku. Opštinski sudija za prekršaje izrekao je Seadu A. (20), Branku J. (22) i Zoranu B. (20) kazne zatvora u trajanju od 40 dana, dok je protiv Vukašina S. (21) i Nemanje M. (20) postupak obustavljen. Svi uhapšeni su iz Novog Sada.

Povodom napada na aktiviste kampanje "Svi različiti – svi ravnopravni" oglasio se i specijalni predstavnik generalnog sekretara SE-a u Srbiji Deni Iber, koji je događaj ocenio kao "prvi, pomalo crni signal tokom predsedavanja Srbije Komitetom ministara SE-a", uz opasku da se ovakav napad mogao dogoditi bilo gde u Evropi.

Incident u Novom Sadu osudili su i Ministarstvo omladine i sporta, gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, Inicijativa nevladinih organizacija Građanska Vojvodina, koju čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Helsinški odbor za ljudska prava, Građanski fond Panonija, Otvoreni licej i Građanska akcija, partija G17 plus, Gradski odbor Srpskog pokreta obnove u Novom Sadu, Evropski pokret u Srbiji, Evropsko udruženje studenata prava i Program za dijalog mladih.

*inace, organizacija nacionalni stroj je na svom sajtu preuzela odgovornost za taj napad

E pa vidis ja o tome uopste ne pricam, ja sam poceo pricati o paradi pedera ( http://forum.burek.com/index.php/topic,243577.0.html ) koja se trebala odrzati u NS, da si citao moje postove to bi shvatio ali ti idalje teras svoje.
To sto si ti okacio to nije parada to je promocija kampanje "Svi različi – svi ravnopravni", kad mislim na paradu mislim na Gay Pride Parade.
Ako ti to ne mozes da razlikujes, ja ti nisam kriv.

Znam da je odrzano u priblizno isto vreme, ali to nema veze jedno sa drugim ( mislim na paradu i na tu kampanju )

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Citat
To sto si ti okacio to nije parada to je promocija kampanje "Svi različi – svi ravnopravni", kad mislim na paradu mislim na Gay Pride Parade.

izvini ali ti ne razumes. ta povorka je bila promocija svake razlicitosti pa i seksualne i to je bila i veoma jasna poruka povorke. zato je ta povorka i napadnuta, a ne zbog toga sto je nekome eto tako to palo na pamet.

opet sa druge strane ni na gej paradama se ne porucuje samo da ne treba da bude diskriminacije na osnovu seksualnog opredelenja, vec i na osnovu svake druge razlicitosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

,!,,(-_-),,!,

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2982
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson K800i
Udahni duboko, odbroj do 10 pa ponovo, ali polako, procitaj moj post.
Znam da procitas samo ono sto zelis, pa i to izvrnes kako ti se svidja ali ja ti pricam o paradi pedera gde ucestvuju samo pederi , a ne on nekoj kampanji razlicitosti. Klikni na link pa vidi o cemu se tu radi.

Shvati da postoji razlika izmedju te dve stvari.

A sve je to radjeno tokom Exita jer je tad bilo najvise stranaca pa su hteli da pokazu Evropi kakvi su Srbi divljaci kako napadaju jadne pedere.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia ispo iz modu
О навијачкој сцени немам више намеру са тобом да расправљам из два проста разлога, прво ово није тема за то и друго причаш о ставрима у које дефинитивно ниси упућен па ми је мрско да сваку твоју произвољну глупост овде демантујем и исправљам реч по реч.

Citat
uvek se radi o izbegavanju, ismejavanju, obezvređivanju ili pretnjama. to se desava u kuci, na poslu, na fakultetu... time se sustinski neko dovodi u nejednak polozaj u odnosu na druge ljude

Избегавање није насиље, то је моје лично право да избегавам педере и да са њима не желим да имам контакт.

Исмевање такође није насиље, мени је смешно апсурдно и болесно да поред толико лепих жена на овом свету неко може да пожели мушко дупе.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 14:52:24
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.