Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 547 548 550 551 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1442621 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Obustavljen krivični postupak protiv Peconija
Autor: Tanjug | 20.02.2009. - 14:35

Drugi opštinski sud u Beogradu obustavio je krivični postupak protiv srpskog biznismena Predraga Rankovića- Peconija koji je bio osumnjičen da je zajedno sa dvojicom rukovodilaca oštetio preduzeće "Ivan Milutinović", potvrdila je danas Tanjugu sekretar tog suda Nada Đorđević.

"Drugo opštinko tužilaštvo je u decembru prošle godine zbog nedostatka dokaza odustalo od krivičnog gonjenja Rankovića za zloupotrebu službenog položaja, pa je istražni sudija doneo rešenje kojim je postupak protiv njega obustavlja", precizirala je Đorđevićeva.
Ranković je bio osumnjičen da je od 1999. do 2000. godine, sa generalnim direktorom tog preduzeća Žarkom Šurlanom, kao i direktorom za ekonomske poslove Aleksandrom Stojanovićem, oštetio preduzeće "Ivan Milutinović" za 225.000 maraka.
"Nakon sprovedene istrage, koja je okončana u novembru prošle godine, Drugo opštinsko tužilaštvo odustalo je od krivičnog gonjenja Rankovića, pošto je istraga utvrdila da nije izvršio krivična dela kako se ranije sumnjalo", kazao je Tanjugu Rankovićev advokat Zdenko Tomanović.
Protiv Rankovića, vlasnika niza preduzeća u Srbiji, u toku je i krivični postupak pred Četvrtim opstinskim sudom zbog sumnje da je utajio porez od 2.6 miliona dinara tokom 2002. godine.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Prve presude u korist ratnih veterana
Autor: Tanjug | 20.02.2009. - 13:02

Opštinski sud u Valjevu doneo je prve presude u korist ratnih veterana o isplati ratnih dnevnica, rekao je danas predsednik valjevskog Udruženja boraca ratova 1990-tih Ljubomir Bradić.

Prema ovim presudama, prihvaćeni su tužbeni zahtevi desetak veterana protiv Republike Srbije, koja je obavezna da im isplati ratne dnevnice uz pripadajuću kamatu za vreme provedeno u ratnim operacijama, rekao je on na konferenciji za novinare.
Bradić je ocenio da te presude potvrđuju da su zahtevi više od 2.000 rezervista iz valjevskog kraja, koliko ih je podnelo tužbe Opštinskom sudu za isplatu ratnih dnevnica, bili opravdani. On je, međutim, dodao i da je dalje vođenje sudskih sporova sa državom nepotrebno i da umesto gubljenja dragocenog vremena i visokih sudskih troškova treba postići dogovor kako bi se problem ratnih dnevnica regulisao mimo sudskih sporova.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Znas me,Znam te !

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 793
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson K610i
U Nikšiću osmogodišnjaka ubio njegov četiri godine stariji drug
Autor: Tanjug    | 21.02.2009. - 19:51
Igrajući se u snegu deca su pronašla pištolj "magnum 357" i misleći da je igračka V.B. je ispalio jedan hitac u glavu svoga druga, javljaju mediji pozivajući se na izvore u nikšićkoj policiji. Njegov četiri godine mlađi drug ostao je da leži nepomičan u snegu.

Nastradalog dečaka komšije su prevezli u nikšićku bolnicu, gde je konstatovana njegova smrt.
U trenutku nesreće ispred zgrade se igralo nekoliko dece, koja su ostala šokirana onim što se desilo.
Nastradali dečak bio je jedinac, dok V.B. ima tri starije sestre.
Uviđaj je, u prisustvu zamenika višeg tužioca Tatjane Begović, izvršio sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović, koji je naložio obdukciju i oružje poslao na veštačenje.
Istraga će utvrditi čiji je pištolj i kako je dospeo u sneg ispred ulaza zgrade pred kojom se svakodnevno igraju brojni mališani iz tog gradskog kvarta.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Znas me,Znam te !

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 793
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson K610i
Zemunci razdvojeni od Legije
Autor: T. Marković-Subota    | 22.02.2009. - 00:02

Aleksandar Simović, Željko Tojaga i Branislav Bezarević, koji su osuđeni za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića, kao i akter zločina na Ibarskoj magistrali Nenad Ilić Glavonja, prebačeni su iz Okružnog zatvora u Beogradu u požarevačku Zabelu, saznaje „Blic nedelje”.

Akcija premeštanja pomenutih osuđenika iz jedne u drugu zatvorsku ustanovu čuvana je u strogoj tajnosti i izvedena je s pojačanom pratnjom i uz maksimalne mere obezbeđenja.
Prema našim saznanjima, Uprava za izvršenje zavodskih sankcija odlučila se na ovaj korak posle pronalaska plastičnog pištolja u ćeliji Milorada Ulemeka Legije i sumnje da je najpoznatiji zatvorenik u Srbiji spremao bekstvo.
Plastični pištolj, verna replika „duge devetke“, pronađen je 5. februara pretresom Legijine ćelije. Uprava za izvršenje zavodskih sankcija pokrenula je istragu kako bi se utvrdilo kako je pištolj unet u zatvor. Zbog toga je 12 stražara iz beogradskog zatvora podvrgnuto proveri. Iz toga bi moglo da se otkrije da li je plastični pištolj bio deo plana bekstva koje je trebalo da bude realizovano 10 februara, kada je Legiji pozlilo zbog visokog krvnog pritiska. Iako su zatvorski lekari smatrali da bi Legija trebalo da bude prebačen na VMA, od toga se iz bezbednosnih razloga odustalo.
Dosadašnja provera je otkrila nepravilnosti u radu jednog stražara koji je do otkrivanja plastičnog pištolja radio u bloku u kome se nalazi i Legijina ćelija. Međutim, uprava beogradskog zatvora se još nije oglasila, odnosno nije saopštila o kakvim propustima je reč.
Podsetimo, Nenad Ilić Glavonja je osuđen posle dva odvojena krivična postupka. Posle odam godina suđenja, Vrhovni sud mu je kao vozaču kamiona-ubice koji je usmrtio četvoricu funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali izrekao kaznu od 40 godina, na koju ima pravo žalbe trećem stepenu. Uz to, Ilić je pravosnažnom presudom osuđen na 15 godina zatvora za pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi.
Aleksandar Simović je osuđen i za učešće u atentatu na premijera Đinđića i kao član bande Dušana Spasojevića, koja je optužena za ukupno za 17 ubistava. U oba slučaja izrečena mu je kazna od po 35 godina zatvora. On je bio je direktni izvršilac ili saučesnik u mnogim ubistvima i otmicama.
Branislav Bezarević, nekadašnji pripadnik BIA, takođe je osuđen za učešće u atentatu na Zorana Đinđića. On je „zemuncima“ dostavljao podatke o kretanju premijera. Specijalni sud ga je osudio na 30 godina zatvoru, a ovu kaznu krajem prošle godine potvrdio je Vrhovni sud Srbije.
Željko Tojaga je takođe bio jedan od aktera procesa stoleća. Prvostepenom presudom bio je osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je posle žalbe Vrhovni sud prepolovio kaznu.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
izgubio život u pokušaju da se spase od požara

U Kraljevu je danas izgubio život Nedeljko G. (67), bežeći od požara koji je izbio u njegovom stanu, izjavila je Tanjugu večeras portparol Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić.

Prema njenim rečima, požar je izbio na trećem spratu stambene zgrade "Beli dvor" u ulici Cara Dušana nešto pre 16 časova.

Vlasnik Nedeljko G. je stradao kada je pokušao da se skokom sa terase spase od vatrene stihije, objasnila je ona.

Stan je potpuno uništen, a zahvaljujući tome što je vatrogasna ekipa stigla za nekoliko minuta, požar je brzo lokalizovan i nije se proširio, već je samo zahvatio terasu na četvrtom spratu, navela je Nikolićeva.

Zasad se ne zna šta je uzrok požara, a istražni sudija Olivera Bojović će sutra nastaviti uviđaj na licu mesta.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Otac, majka i ćerka umrli za tri dana

Apatinac Rade Glušica (74) preminuo je prirodnom smrću u petak, a njegova supruga Stoja (81) narednog dana, u subotu, došavši na odar da se poslednji put pozdravi sa mužem, dobila je infarkt i preminula uz kovčeg. Da tragedija bude veća, juče ujutro smrt je zadesila i njihovu kćerku Radojku Čiček (51) u porodičnoj kući.

Rodbina i prijatelji porodice Glušica kažu da je Stoja u subotu insistirala da vidi supruga pre sahrane, iako su je nagovarali da ne dolazi u kapelu. U kapelu je došla u 9. sati ujutru i ubrzo je umrla.

- Stala je uz odar, pomilovala supruga po čelu rekavši: "Moj dragi Rade" i pala. Lekari su konstatovali srčani udar - navode očevici.

Rade i žena Stoja su juče sahranjeni zajedno, dok će njihova ćerka Radojka biti sahranjena danas. Porodica Glušica je poreklom iz Donjeg Lapca u Lici, a Rade i Stoja su u braku živeli 52 godine.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Pao sa terase i poginuo bežeći od vatre u stanu

Nedeljko Gizdavić (64), iz Ulice Cara Dušana 53, poginuo je juče oko 16 časova kada je sa terase na četvrtom spratu, bežeći od vatre koja je buknula u njegovom stanu, pokušao da se prebaci na donji sprat.

Prema nezvaničnim informacijama, poznati kraljevački inženjer u trenutku tragedije bio je sam u stanu u zgradi koju Kraljevčani popularno zovu beli dvor.

- Video sam dim i komšije kako panično beže iz ulaza. Neko je viknuo da gori Gizdin stan. S prednje strane zgrade već je kuljao gust dim i u ulaz se nije moglo, pa sam potrčao u dvorište. Kada sam kročio na parking, shvatio sam da se nešto strašno desilo. Kada sam prišao bliže, video sam Gizdavića kako nepomično leži na uskom ulazu u garažu. Bio je odeven u majicu, donji veš i čarape. Lice mu je bilo potpuno izgorelo - priča Dušan Bekčić, koji je prvi došao do nastradalog čoveka.

Prema njegovim rečima, plamen sa stana na četvrtom spratu dizao se metrima uvis, tako da je zahvatio i dve terase iznad.

Iako još nema zvaničnih rezultata istrage, plamen je najverovatnije izbio dok se Gizdavić odmarao. Prema rečima

očevidaca, čula se i eksplozija, najverovatnije od plinske boce.

- Prvo dim, pa povici naterali su me da izađem na terasu. U tom trenutku videla sam tog nesrećnog čoveka kako na terasi koja je plamtela pokušava da se spusti na donji nivo. Mislim da sam povikala: "Komšija šta da radim!" Odgovorio je: "Zovite odmah vatrogasce", a onda mu se, koliko sam uspela da vidim, noga zapetljala u rešetke i on je pao - gotovo kroz suze priča komšinica Marina Pavlović.

Vatrogasci koji su, kako tvrde komšije, stigli za 15 minuta naišli su na veliki problem jer nisu mogli da se probiju zbog uskog prolaza u kome su bila parkirana vozila.

- Mi smo im pomagali da odavde razvuku creva jer njihova kola nisu mogla da prođu do terase sa koje je pao Gizdavić - kaže Bekčić.

Kako pričaju komšije, Gizdavić je živeo sam jer su mu ćerka i sin u inostranstvu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Dečak u igri iz pištolja ubio sedmogodišnjaka

Sedmogodišnji dečak M. O. tragično je nastradao pre dva dana oko 13 časova kada ga je hicem iz pištolja usmrtio njegov drug, jedanaestogodišnji V. B. sa kojim se igrao u dvorištu u nikšićkom naselju Integral.

Tokom igre V. B je pronašao u snegu pištolj. Prema navodima očevidaca, dečak je uzeo pištolj i razgledao ga. Revolver je opalio i hitac je pogodio u glavu M. O.

- Začula se vriska. Deca su bežala svuda naokolo. Jedan od komšija ranjenog dečaka uneo je u automobil i odvezao u bolnicu - kaže jedna od komšinica mališana.

Grupa dečaka, uglavnom vršnjaka, igrala se u dvorištu ispred zgrade u kojoj stanuju, kao i svakog dana. Sedmogodišnji dečak M. O. stajao je ispred V. B., koji je pronašao pištolj.

- Usred dečje graje začuo se pucanj. Nesrećni dečak pao je i ostao nepomično da leži na zemlji. Ostala deca su se odmah razbežala, vrišteći i dozivajući u pomoć - kažu očevici tragedije.

Jedan od komšija prevezao je dečaka do Hitne službe. Međutim, dežurnom lekaru nije preostalo ništa drugo nego da konstatuje smrt.

Uprava policije crnogorskog MUP potvrdila je da je mališan preminuo na licu mesta od prostrelne rane zadobijene u glavu. U saopštenju MUP se navodi da je policija na mestu tragedije pronašla revolver "magnum 357", koji je potom zaplenjen. Posle istrage utvrđeno je da oružje vlasništvo Nikšićanina R. L., koji je pištolj izgubio dva dana ranije u blizini mesta tragedije. Vlasnik revolvera, međutim, nije prijavio policiji da je izgubio oružje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Požar u stambenoj zgradi u Kraljevu
Pao sa terase i poginuo bežeći od vatre u stanu
Autor: S. R. Trifunović | 23.02.2009. - 08:00

KRALJEVO - Nedeljko Gizdavić (64), iz Ulice Cara Dušana 53, poginuo je juče oko 16 časova kada je sa terase na četvrtom spratu, bežeći od vatre koja je buknula u njegovom stanu, pokušao da se prebaci na donji sprat.

Prema nezvaničnim informacijama, poznati kraljevački inženjer u trenutku tragedije bio je sam u stanu u zgradi koju Kraljevčani popularno zovu beli dvor.
- Video sam dim i komšije kako panično beže iz ulaza. Neko je viknuo da gori Gizdin stan. S prednje strane zgrade već je kuljao gust dim i u ulaz se nije moglo, pa sam potrčao u dvorište. Kada sam kročio na parking, shvatio sam da se nešto strašno desilo. Kada sam prišao bliže, video sam Gizdavića kako nepomično leži na uskom ulazu u garažu. Bio je odeven u majicu, donji veš i čarape. Lice mu je bilo potpuno izgorelo - priča Dušan Bekčić, koji je prvi došao do nastradalog čoveka.
Prema njegovim rečima, plamen sa stana na četvrtom spratu dizao se metrima uvis, tako da je zahvatio i dve terase iznad.
Iako još nema zvaničnih rezultata istrage, plamen je najverovatnije izbio dok se Gizdavić odmarao. Prema rečima
očevidaca, čula se i eksplozija, najverovatnije od plinske boce.
- Prvo dim, pa povici naterali su me da izađem na terasu. U tom trenutku videla sam tog nesrećnog čoveka kako na terasi koja je plamtela pokušava da se spusti na donji nivo. Mislim da sam povikala: „Komšija šta da radim!” Odgovorio je: „Zovite odmah vatrogasce”, a onda mu se, koliko sam uspela da vidim, noga zapetljala u rešetke i on je pao - gotovo kroz suze priča komšinica Marina Pavlović.
Vatrogasci koji su, kako tvrde komšije, stigli za 15 minuta naišli su na veliki problem jer nisu mogli da se probiju zbog uskog prolaza u kome su bila parkirana vozila.
- Mi smo im pomagali da odavde razvuku creva jer njihova kola nisu mogla da prođu do terase sa koje je pao Gizdavić - kaže Bekčić.
Kako pričaju komšije, Gizdavić je živeo sam jer su mu ćerka i sin u inostranstvu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Tragedija za vreme dečije igre
Dečak u igri iz pištolja ubio sedmogodišnjaka
Autor: B. Ć. | Foto:Vijesti | 23.02.2009. - 07:51

NIKŠIĆ - Sedmogodišnji dečak M. O. tragično je nastradao pre dva dana oko 13 časova kada ga je hicem iz pištolja usmrtio njegov drug, jedanaestogodišnji V. B. sa kojim se igrao u dvorištu u nikšićkom naselju Integral.

Tokom igre V. B je pronašao u snegu pištolj. Prema navodima očevidaca, dečak je uzeo pištolj i razgledao ga. Revolver je opalio i hitac je pogodio u glavu M. O.
- Začula se vriska. Deca su bežala svuda naokolo. Jedan od komšija ranjenog dečaka uneo je u automobil i odvezao u bolnicu - kaže jedna od komšinica mališana.
Grupa dečaka, uglavnom vršnjaka, igrala se u dvorištu ispred zgrade u kojoj stanuju, kao i svakog dana. Sedmogodišnji dečak M. O. stajao je ispred V. B., koji je pronašao pištolj.
- Usred dečje graje začuo se pucanj. Nesrećni dečak pao je i ostao nepomično da leži na zemlji. Ostala deca su se odmah razbežala, vrišteći i dozivajući u pomoć - kažu očevici tragedije.
Jedan od komšija prevezao je dečaka do Hitne službe. Međutim, dežurnom lekaru nije preostalo ništa drugo nego da konstatuje smrt.
Uprava policije crnogorskog MUP potvrdila je da je mališan preminuo na licu mesta od prostrelne rane zadobijene u glavu. U saopštenju MUP se navodi da je policija na mestu tragedije pronašla revolver „magnum 357”, koji je potom zaplenjen. Posle istrage utvrđeno je da oružje vlasništvo Nikšićanina R. L., koji je pištolj izgubio dva dana ranije u blizini mesta tragedije. Vlasnik revolvera, međutim, nije prijavio policiji da je izgubio oružje.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 547 548 550 551 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.