Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 539 540 542 543 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1441759 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple 15
Istraga sudara kod Milanovca
Vozač ministarke prebrzo vozio
Autor: V. Nikitović | Foto:V. Nikitović | 14.02.2009. - 05:00

ČAČAK - Nenad Nikšić (23) iz Milićevaca kod Čačka teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koju je u sredu uveče na Ibarskoj magistrali kod Gornjeg Milanovca izazvao službenik Ministarstva omladine i sporta Aleksandar Tošić (33). U nesreći je lakše povrede zadobio suvozač u Nikšićevom automobilu, Zoran Nikolić.

Do udesa je došlo kada je Tošić vozeći službenu ‘’škodu oktaviju’’ prešao na levu stranu puta i udario u ‘’fijat uno’’ koji je iz Milanovca ka Čačku vozio Nikšić. On je, posle nesreće prevezen u gornjomilanovačku bolnicu, a potom na odeljenje ortopedije čačanske bolnice gde mu je konstatovano iščašenje kuka, potres mozga, podliv ispod desnog oka i ogrebotine po licu. Nikolić je u bolnicu u Gornjem Milanovcu primljen sa povredama grudnog koša, i najverovatnije će danas biti pušten kući.
- Padao je sneg, pa sam vozio 40 kilometara na sat. U sekundi sam video da je jedan automobil prešao na moju stranu, okrenuo se popreko i tako išao ka meni. Pribio sam automobil uz zaštitnu bankinu da bih izbegao sudar, maltene sam stao, ali je to vozilo velikom silinom udarilo u nas - priča Nikšić.
Istražni sudija Branko Milovanović utvrdio je da je Tošić „oktavijom” usled ‘’neprilagođene brzine’’ prešao na levu stranu i udario u Nikšićev automobil. U trenutku nesreće, u „oktaviji’’ je bio i savetnik za odnose sa javnošću ministarstva Dragan Šljivić (25). Ministarka Snežana Samardžić ranije je drugim vozilom iz Ivanjice, gde je otvorena kancelarija ministarstva, otputovala za Beograd.
Otac povređenog Nenada, Bogdan juče je u bolnici bio ogorčen.
- Gde ti ljudi žure, kao da su samo oni bitni, a ostali vozači moraju da im se sklanjaju s puta. Iz izveštaja sudije je jasno da su službenici ministarstva krivi za nesreću. A mene niko nije ni obavestio. U tri ujutro sam video da Nenada nema u sobi. Do sedam ujutru sam čekao ‘’kao na iglama’’. Onda sam pozvao Zorana Nikolića koji mi je rekao da je Nenad povređen i da je u bolnici - kaže Nikšić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple 15
Vredni eksponati iz užičkog muzeja završili u Engleskoj
Ukrali i prodali sablju Koste Pećanca i odlikovanja prote Đurića
Autor: V. Lojanica | 14.02.2009. - 05:00

UŽICE - Iz Narodnog muzeja u Užicu od 1995. do 2004. godine ukradena je kolekcija naoružanja i ordenja, koja je po basnoslovnim cenama kasnije prodata na aukciji u engleskom gradu Lidsu - tvrdi Udruženje građana „Forum”, koje je od lokalne vlasti zatražilo da razjasni pod kojim okolnostima su nestali eksponati, pojedinačno procenjeni i na 20.000 evra.

„Forum” navodi da je iz muzejskog depoa ukradeno, a zatim preprodano četrnaest pištolja i revolvera, od kojih su neki iz prve polovine devetnaestog veka, nekoliko pušaka i automata, sablja komite i četničkog komandanta Koste Pećanca, odlikovanja prote Milana Đurića, medalja Kraljevine Srbije iz 1883. godine. Iz Muzeja je, tvrde u „Forumu”, nestao i deo inventara: kamere, fotoaparati, detektori.
- Pitanje je kako su eksponati nestali, kako su dospeli do Lidsa, ko čini kriminalni lanac i zašto o krađi nije upoznat Stručni savet muzeja - kažu u „Forumu”, dokumentujući tvrdnje fotografijama sa aukcije u Lidsu na kojoj se, kako kažu, vide eksponati pokradeni iz užičkog muzeja. Na fotografijama je i sablja Koste Pećanca na kojoj je ćiriličnim slovima ugravirano ime vojvode, kao i pištolj „mauzer”.
- Pećančeva sablja, koja je u Muzeju vođena pod brojem 1.020, prodata je za 17.500 britanskih funti. Na fotografijama se vidi i da eksponati za koje sumnjamo da su ukradeni nemaju deklaraciju o poreklu predmeta - kažu u „Forumu”.
Nikola Gogić, koji će uskoro biti imenovan za direktora muzeja, kaže da je povodom tvrdnji „Foruma” za utorak sazvao sednicu Stručnog veća.
„Do tada ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem ove priče. Bliži se kraju revizija muzejskih zbirki, koja nije rađena 20-30 godina, posle koje će biti jasno šta nedostaje” - kaže Gogić. U Muzeju nezvanično kažu da je
sablju Koste Pećanca muzej kupio devedesetih godina prošlog veka, da je ona potom uz revers poslata na izložbu u Beograd, odakle je regularno stigla do Prokuplja, ali je odatle nestala.
- O nestancima pojedinih predmeta odavno se priča. Pre četiri godine ukradena su odlikovanja prote Đurića tako što je lopov sa vitrine skinuo staklo - kažu u Muzeju.
Odlazeći direktor Muzeja Blažo Čubrilo kaže da je „istina da su neki predmeti ukradeni, najviše staro oružje i vredna odlikovanja, ali da je sve prijavljeno policiji”.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
Četvoro radikala sletelo u kanal, identifikovana tri tela

Dežurni istražni sudija u Novom Sadu Ljubinka Čerman izjavila je Tanjugu da su identifikovana tela tri osobe stradale u džipu koji je je u četvrtak kasno uveče probio ogradu na mostu preko kanala DTD na ulazu u Novi Sad.

Poginuli su Sretojka Markovićiz Bratunca (31) sa prebivalištem u Novom Sadu, Nevnka Đuričić (27) iz Kule sa prebivalištem u Novom Sadu i Zoran Đaković (53) iz Novog Sada, rekla je Čerman.
Ona je dodala da se za četvrtom osobom koja se nalazila u džipu traga i da se pretpostavlja da je reč o Biljani Tepić (32) iz Kaća.
Čerman je rekla da će posle 15 sati početi istražnje radnje na vozilu koje je iz kanala izvađeno jutros oko 04,30 sati.
Džip sa telima troje članova Srpske radikalne stranke (SRS) izvučen je noćas iz kanala Dunav-Tisa-Dunav. Predrag Marić, načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije, rekao je rano jutros agenciji Beta da se u vozilu nalazila tri tela, a da se za četvrtim poginulim traga.

Sudbinu četvoro članova Srpske radikalne stranke novosadska policija pokušava da otkrije od juče po podne. Na osnovu tragova guma i probijene ograde mosta, policija pretpostavlja da su oni džipom sleteli u kanal dubok osam metara. Za sada se samo pretpostavlja da je Đaković, koji je najverovatnije bio za volanom službenog džipa „rekston”, iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, probio ogradu mosta i sleteo u kanal. Međutim, i ova pretpostavka je sinoć uzeta s rezervom. Nastradalima se, naime, trag gube od prethodne noći, sat posle ponoći, kada su im mobilni telefoni postali nedostupni, a mnogobrojni građani Novog Sada tvrde da je ograda mosta bila cela sve do juče u 16 sati. Tako je juče na mostu pominjana i mogućnost sudara sa drugim vozilom, ali ni ta informacija nije potvrđena do zaključenja našeg lista. Na sredini mosta, uz srušeni deo ograde, mogla se videti i zaustavljena „škoda”, ali niko nije umeo da objasni odakle to vozilo, kao ni čije je vlasništvo.
Istražni sudija Okružnog suda Ljubinka Čerman juče je na mostu počela uviđaj proveravajući tragove guma, a članovi Srpske radikalne stranke, kao i rođaci ljudi za koje se pretpostavlja da su poginuli, okupili su se u blizini mesta nesreće.
Prema prvim informacijama, četvoro radikala prekjuče je obilazilo mesta u okolini Novog Sada proslavljajući sa kolegama slavu stranke Tri jerarha. Nakon obilaska mesnog odbora u Kaću, gde su poslednji put viđeni u 23.30 sati, trebalo je da se pojave u još nekoliko mesta u okolini Novog Sada, uključujući i Đurđevo. Međutim, sat posle ponoći, njihovi telefoni postali su nedostupni. Pretpostavlja se da se u to vreme i desila nesreća.
Njihov nestanak prijavljen je policiji juče u 16 sati, kada je odbornička grupa njihovih kolega, predvođena Draganom Todorovićem, napustila skupštinsku salu jer su im „drugovi poginuli u saobraćajnoj nesreći”.
Zoran Đaković bivši je direktor „Poslovnog prostora” u Novom Sadu, a odnedavno i predsednik Gradskog odbora. Tepićeva je bila sekretarica Milorada Mirčića, Markovićeva je obavljala poslove tehničkog sekretara, a Nevenka Đuričić bila je poslanica.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Starac ubijen u Gornjem Tavankutu kod Subotice

Na salašu u Gornjem Tavankutu kod Subotice ubijen je Josip Milunović (76), javila je lokalna Ju eko televizija.

Kako ovaj medij saznaje, za sada nepoznato lice ubilo je sinoć Milunovića, udarajući ga po glavi tvrdim predmetom. Ubistvo se dogodilo između 19. i 19.30 sati.
Podstanar kod ubijenog, Lazar Suturović, primetio je da se nepoznato lice šunja po kući. On je prijavio slučaj policiji, koja je odmah izašla na lice mesta, a uviđaj je trajao skoro do jutra.
Subotička policija se u ovom slučaju nije oglasila saopštenjem, a istraga je u toku, nezvanično saznaje YU eko televizija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Petoro privedeno zbog incidenta u crkvi u Kragujevcu

U kragujevačkoj Staroj crkvi danas za vreme liturgije dvadesetak osoba je izazvalo nerede, javila je televizija Kragujevac uz napomenu da je policija privela petoro izgrednika.

Kako se navodi u televizijskom izveštaju, grupa građana je ometala službu "ponašanjem i obredima koje ne priznaju kanoni Srpske pravoslavne crkve".
Predvodio ih je, kako je navedeno, vlasnik Dečije televizije u Kragujevcu Miodrag Gavrić (42) koji je fizički nasrnuo na jednog sveštenika kada ga je ovaj upozorio da je zabranjeno snimanje službe u crkvi kamerom.
Zbog narušavanja javnog reda i mira privedeni su Gavrić, Sonja J. (47), Ivan V. (37), Dejan S. (38) i Veroljub M. (54), a protiv njih su podignute i krivične prijave.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Zaplena imovine!
Milici Gajić, supruzi Marka Miloševića, biće zaplenjena sva pokretna imovina u Požarevcu jer nije platila odštetu majci bivšeg „otporaša“

POŽAREVAC - U Opštinskom sudu u Požarevcu za 19. februar zakazana je zaplena pokretne imovine supruge Marka Miloševića - Milice Gajić, na ime plaćanja 300.000 dinara odštete Živki Milovanović, majci „otporaša“ Zorana Milovanovića. Ukoliko navedenog dana Gajićeva ne bude bila u svojoj kući, u Partizanskoj ulici u Požarevcu, u rešenju je navedeno da će ulazna vrata biti otvorena uz pomoć bravara i u prisustvu dva svedoka. Pravosnažna presuda, zbog koje se Gajićevoj plene stvari, doneta je po tužbi Živke Milovanović krajem decembra 2007. godine. Tužba za odštetu zbog duševnih patnji i povrede ugleda podneta je zbog izjava koje je Milica Gajić dala Nedeljnom telegrafu, sredinom avgusta 2001. godine.

U ovim izjavama Milica je tvrdila da je Milovanović izmislio pretnje motornom testerom od strane njenog supruga Marka Miloševića u diskoteci „Madona“ u martu 2000. godine. Takođe, ona je rekla da je lekarsko uverenje o Zoranovim zadobijenim povredama lažno i dobijeno „preko veze“, zahvaljujući njegovoj majci, koja je kao medicinska sestra zaposlena u požarevačkoj bolnici. Zbog ovih izjava Milovanovići su tužili Gajićevu i pokrenuli dva odvojena postupka, tražeći odštetu od po 300.000 dinara. Tokom suđenja Opštinski sud je potvrdio pretnje motornom testerom u diskoteci „Madona“ i utvrdio da je Zoranu posle toga izdato originalno lekarsko uverenje o zadobijenim povredama.

Proces koji je vodila Zoranova majka okončan je u decembru 2007. godine, presudom Vrhovnog suda Srbije, dok je proces po njegovoj tužbi nedavno završen i očekuje se donošenje presude.

- Na izvršenje pravosnažne presude moja majka čekala je više od godinu dana, jer sud nije uspevao da pronađe Milicu i popiše njene stvari. U međuvremenu, dobio sam informaciju da se ona preselila iz Požarevca u Beograd i da je svu pokretnu imovinu prenela na članove svoje uže familije. Ukoliko se ovo drugo pokaže kao tačno, protiv nje ću podneti krivičnu prijavu jer nije smela da otuđuje svoju imovinu pre izvršenja pravosnažne presude - rekao je Milovanović.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Borise, spaliću se!
Aleksandar Marinković (51) hteo da se spali ispred rezidencije predsednika Republike jer već 17 godina čeka da mu sud u Šidu vrati oduzetu zemlju

BEOGRAD - Aleksandar Marinković (51) iz Šida nameravao je juče po podne, u znak protesta, da se polije benzinom i javno spali ispred rezidencije predsednika Republike, ali je na preklinjanje svojih najbližih u poslednji čas odustao od tog nauma. Umesto samospaljivanja, Marinković je predao protestno pismo predsedniku Borisu Tadiću, od koga očajnički traži pomoć "zbog nesnosne nepravde koji mu čini Drago Tintor, predsednik šidskog opštinskog suda, i njegovi saradnici".

Marinković je, prema dokumentaciji koju je priložio, još pre 17 godina uputio zahtev Komisiji za vođenje postupka i povraćaj zemlje opštine Šid da mu se vrati oduzetih deset jutara i 702 hvata zemlje, inače imovina njegove prababe.

- Još 1992. godine podneo sam zahtev toj famoznoj komisiji, koja se od tada nebrojeno puta menjala i raspuštala, sve dok vremenom nisam saznao da je moj predmet arhiviran, a da o tome nisam ni obavešten. Posle silnih napora moj slučaj se 2000. godine ponovo "uzima u rad", ali traljavo, tako da godinama nije bilo ni slova o nekakvom rešenju. Konačno, na moje iznenađenje, šest godina kasnije stiže i rešenje da se moj zahtev odbija. Žalim se Ministarstvu finansija. Oni poništavaju to rešenje, pa se sve vraća na početak - sa bolnom grimasom na licu priča Marinković.

U međuvremenu, navodi dalje, članovi Komisije opet daju ostavke, pa se čeka da se formira nova.

- Oktobra 2007. predsednik suda u Šidu Drago Tintor pismeno mi obećava da će u najskorije vreme moj problem biti rešen. Pomoćnica ministra pravde Malovićeva takođe obećava rešenje slučaja, ali čim je postala ministarka, sve je zaboravila i sada me ignoriše. Vremenom, saznajem da u zemljišnim knjigama u Šidu moje parcele u stvari i nema, jer nedostaju stranice baš gde je to upisano. Niko, navodno, ne zna kako. Zato, pred Komisiju dovode svedoka, nekog čiču od 88 godina, koji prvo tvrdi da je moja prababa umrla još 1934, pa se onda udala 1948 (!), da bi joj zemlja bila oduzeta 1953. godine! - priča naš sagovornik.

On podseća da je reč o Drugoj agrarnoj reformi i da je zakon koji to reguliše donesen devedesetih godina, te da je još u Miloševićevo vreme ta zemlja vraćena pravim vlasnicima i naslednicima.

- Bio sam mobilisan i na vukovarskom ratištu i za vreme agresije NATO, ali verujete da mi se manje dizala kosa na glavi nego od ovih mangupa u šidskom pravosuđu. U međuvremenu i supruga i ja ostajemo bez posla, sin mi ne radi, a ćerka je učenik trećeg razreda gimnazije. Kako da je šaljem na fakultet kad ne možemo ni da se prehranimo. Samovolja Drage Tintora i njegovih saradnika iz šidskog opštinskog suda, evo, tera me i da se spalim u centru Beograda, ako će to bar nekoga naterati da mojoj porodici vrati osnovne uslove za život - nemoćno širi ruke Marinković.

ZEMLJIŠNA MAFIJA

- Za ovih 17 godina čekanja pravde svašta sam doživeo, čuo i video. Uverio se i u javnu tajnu da su neki bivši, ali i sadašnji zaposleni u odeljenju za zemljišne knjige u Šidu deo dokumentacije odneli svojim kućama. I onda kad neko traži dokument o svom zemljištu "nema, pa nema", ali ubrzo se javi neko preko privatnih veza, pa ponudi nestale papire za nekoliko stotina evra! Moj advokat je prestao da me brani kad je shvatio s kakvom mafijom ima posla - ogorčen je Aleksandar Marinković

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Ljudski život najjeftiniji
Na kraljevačkom Starom groblju sahranjen Marko Simeunović (18), kome je maloletni Stefan V. pet puta zario nož u grudi

KRALJEVO - Osamnaestogodišnji Marko Simeunović, uzorni mladić i sportista iz ulice Cara Lazara, koga je u noći između subote i nedelje nožem usmrtio maloletni Stefan V. (16), sahranjen je juče je na kraljevačkom Starom groblju. Brojni rođaci i prijatelji ožalošćene porodice Simeunović okupili su se juče oko Markovog odra, a poslednju poštu odali su mu i ovdašnji sportisti, fudbaleri FK Metalac, s kojima je nesrećni mladić poslednjih meseci trenirao. Majka Marina, otac Zoran, radnici preduzeća ''Zapadna Morava'' i sestra Marija, studentkinja, zanemeli su od tuga i bola. Njihovi jecaji urezivali su se u srca Kraljevčana koji su prisustvovali opelu.

Među njima bili su Markovi drugovi, očevici gnusnog ubistva u parku kod kraljevačke železničke stanice. Još ne mogu da poveruju da njihovog prijatelja više nema, ponavljaju da se sve desilo filmskog brzinom i da se bezazleni razgovor pretvorio u tragičnu dramu.

Opelo je držalo desetak sveštenika, a među njima i najstariji studenički monah, arhimandrit Sava. Starešina sabornog hrama Sveti Sava, protojerej Milivoje Starovlah, gušeći se u suzama, poslednji se oprostio od ubijenog mladića.

- Stradaju naša deca, a grad spava. Neću da živim u gradu u kojem su "milka" čokolada i gram heroina skuplji od života. Razbojnici su pre koju godinu pobili tročlanu porodicu Jerotijević, heroin svakoga dana kosi mladiće i devojke. Budimo ljudi, presecimo prljavštinu - uzvikivao je Starovlah dok je među blizu hiljadu okupljenih oko Markovog odra vladao muk.

Istražni organi još nisu saopštili detalje tragične noći u parku kod železničke stanice. Nezvanično doznajemo da je 16-godišnji egzekutor ispričao u Okružnom sudu kako mu je Marko Simeunović tokom večeri, navodno, uvredljivo dobacivao dok je šetao s devojkom i kako ga je kasnije, u parku, udario pesnicom. To demantuju očevici, a iz pouzdanih izvora saznajemo da maloletni Rom nema na licu nikakvih tragova eventualne tuče.

Posle ovog tragičnog događaja Kraljevčani od policije zahtevaju rigoroznije noćne kontrole na javnim mestima i pojačano patroliranje po svim delovima grada.

U STRAHU
Preksinoć oko 20 časova stotinak Kraljevčana okupilo se u parku kod železničke stanice i zapalilo sveće kraj klupe na kojoj je ubijen Marko Simeunović. Ekscesa nije bilo, ali mogla su se čuti pojedinačna negodovanja i psovke na račun Roma. Policija obezbeđuje kuću u kojoj žive roditelji maloletnog ubice. Juče i danas gotovo da nije bilo moguće u gradu sresti Rome, a nije ih bilo ni za uličnim tezgama kod zelene pijace.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Potraga za utopljenikom

NOVA VAROŠ - Teška drama porodice Gavrila Radičevića (35) iz Užica, koji se utopio u nedelju po podne, kada se na Uvačkom jezeru prevrnuo čamac u kom je bilo još sedmoro njegovih rođaka, nastavljena je i juče među liticama kanjona ovog jezera. Čuvari Specijalnog rezervata Uvac, meštani i neki od najbližih rođaka Radičevića i juče su tokom čitavog dana pretraživali dno jezera na mestu gde se čamac prevrnuo, ali uzalud.

- Čakljama i trokukama pretražujemo dno jezera. Dvojica putnika koji su u trenutku nesreće bili u čamcu pomogli su nam da preciznije odredimo mesto na kome je Radičević nestao pod vodom. Ne znamo, međutim, da li je vodena struja odvukla telo i koliko daleko. Činimo sve što je u našoj moći, ali zasad bez rezultata - rekao nam je juče Mića Kurćubić, čuvar u rezervatu Uvac, koji odlično poznaje ovaj deo kanjona.

Potraga za telom nestalog Radičevića još je više otežana činjenicom da je na mestu gde se čamac prevrnuo jezero duboko najmanje 50 metara, a obala je od strmih kamenih litica.

Juče kasno po podne očekivao se dolazak ekipe ronilaca Žandarmerije u kanjon Uvca. Oni će, kako je najavljeno, najpre izvideti teren, a u sredu ujutru, kako se očekuje, počeće potragu za telom nesrećnog Radičevića. Ronioci će se suočiti sa izuzetno hladnom jezerskom vodom, čija je temperatura niža od pet stepeni, i sa veoma slabom vidljivošću, koja je pri površini svega nekoliko metara.
Prijepoljska policija saopštila je u ponedeljak uveče da se ''usled bočnog udara vetra čamac jako zaljuljao i da su sva lica ispala u jezero''.
- Gavrilo R. pokušao je da dopliva do obale, ali se, u nedostatku snage, izgubio ispod površine vode - saopštila je Policijska uprava u Prijepolju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Uhapšen ubica iz menjačnice "Centar"

KRAGUJEVAC - Kragujevačka kriminalistička policija preksinoć je u Lapovu uhapsila Miloša Solunca (24) iz ovog mesta, za koga se osnovano sumnja da je 17. marta 2008 godine u centru Kragujevca sa Zdravkom Ramićem (22) iz Ćuprije hicima iz vatrenog oružja ubio Radmila Tošića (54) suvlasnika menjačnice "Centar". On je u toku noći sproveden istražnom sudiji koji mu je posle saslušanja odredio pritvor.

Zbog sumnje da su učestvovali u ovom teškom ubistvu u pritvoru se, pored Zdravka Ramića, nalaze i Slađan Božinović (33) iz Lapova i Boris Milošević (19) iz Bresja kod Velike Plane
Osnovano se sumnja da su 17. marta 2008 godine Miloš Solunac i Zdravko Ramić, u ulici Trg Radomira Putnika kod Okružnog suda, vozilom marke "reno klio" preprečili put automobilu "škoda feliciji", kojom je upravljao Tošić.

Naočigled prolaznika, oni su iz vatrenog oružja ispalili više hitaca u Tošića i iz vozila oduzeli oko 50.000 evra. Radmilo Tošić je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 539 540 542 543 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.