Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 358 359 361 362 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1447410 puta)
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Iskasapila bebu
Podgoričanki M. P. (18), koja je tek rođeno dete izbola makazama i spakovala u putnu torbu, određen pritvor, a bolnička soba pod stražom

PODGORICA - Novorođena devojčica Podgoričanke M. P. (18) živela je svega desetak minuta, a onda ju je majka iskasapila makazama ubodima u grudi! Bebin leš poslat je na obdukciju, a čedomorki je određen pritvor zbog sumnje da je ubila bebu odmah po porođaju. Ispred vrata Odeljenja ginekologije podgoričkog kliničkog centra, gde je smeštena zbog postporođajnih komplikacija, danonoćno dežuraju policijski inspektori.

Zločin kakav nije skoro zabeležen u Crnoj Gori, u kojoj se ovakav slučaj doživljava kao velika sramota za celu porodicu i bratstvo, dogodio se u nedelju ujutro, oko sedam sati, u porodičnom stanu u Ulici Vasa Raičkovića.

Devojka je trudnoću krila i od svojih roditelja, a komšije pričaju da se na njoj nije primećivao veliki stomak. Prve trudničke bolove M. P. je dobila oko ponoći, ali se tek ujutro, oko sedam sati, porodila u kupatilu. Obilno krvarenje nije mogla sama da zaustavi, pa je reagovala njena majka i dovela je na pregled u gradsku Hitnu pomoć. Lekarima je odmah bilo jasno da je osamnaestogodišnja devojka postala majka. Pitali su je gde je beba i pozvali su policiju. Inspektori su u čedomorkinom stanu pronašli torbu sa telom mrtve bebe.

Prvi nalazi ukazuju na to da je beba živela svega desetak minuta i da je ubijena ubodima oštrim predmetom u grudi. Pretpostavka je da je izbodena makazama koje su pronađene u kupatilu.

Šta se u trenucima porođaja dešavalo u glavi ove devojke niko još ne zna. Zna se da je ubijenu bebu stavila u putnu torbu, najverovatnije s namerom da je iznese iz stana i baci na smetlište ili u kontejner.

Roditelji M. P. u šoku su posle saznanja šta je njihova ćerka uradila. Sumnja se da je devojka čedomorsto počinila u stanju postporođajne depresije.

ODRIČU SE TRUDNIH ĆERKI

U Sigurnoj ženskoj kući u Podgorici u poslednjih pet godina smešteno je desetak devojaka kojih su se roditelji odrekli posle saznanja da su njihove maloletne ćerke trudne i da žele da rode bebe u vanbračnim zajednicama.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Komandir ubio pukovnika

ŽITORAĐA - Juče oko devet sati Andrija Dragutinović (74), komandir Policijske stanice u penziji, pucao je i teško ranio komšiju Jugoslava Spasojevića (56), pukovnika u penziji, ispalivši ceo šaržer iz pištolja CZ 7,65, od čega su tri hica pogodila Spasojevića. Kako smo saznali od komšija, oni su u sukobu poslednjih mesec dana zbog seoskog vodovoda.

Po rečima Dragane Dimčić, vlasnice prodavnice ispred koje se pucnjava dogodila, Dragutinović je u sedeo ispred prodavnice. Naišao je Spasojević, a Dragutinović, obrativši mu se rečima: „Da li smo mi Dragutinovići lopovi“, izvadio je pištolj i počeo da puca.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia N95 8gb
Robija zbog seks injekcije

U BEOGRADSKOM Drugom sudu u sredu je, na četiri godine zatvora osuđen Dragan Jovanović (34) iz sela nadomak Beograda zbog lažnog predstavljanja i nadrilekarstva. Utvrđeno je da je lažni doktor od marta 1997. do juna 1999. godine "lečio i izlečio" blizu 20 nerotkinja, od kojih je svaka rodila zdravu bebu.
Sve bi bilo u redu da trojica muževa nisu posumnjali u Jovanovićev metod lečenja. Iz dana u dan, pristizale su u "ordinaciju" žene iz Beograda, Niša, Kragujevca...
- Dolazile su mi žene iz svih krajeva Srbije i tražile isto: da im omogućim da rode dete - branio s Jovanović. - Bilo ih je lepih i mladih, ali i starijih i ružnih. Ali, svakoj sam udovoljio i pomogao da dobije dete.
Jovanovića su trojica očeva "prozrela" i jedne noći, pijani, upali u njegovu kuću. Prvo su ga pretukli, a potom i prijavili policiji.
- Tražili su da priznam čime sam lečio njihove žene. Uplašen,
ali i besan, rekao sam im da nisu njihove žene jalove, nego oni. Kazao sam i da nikada ne bi imali decu da nije bilo mene i moje injekcije - priznao je Jovanović.
Jovanović se nijednog trenutka nije pokajao.
- Nikoga nisam ubio, nego sam darivao život. Žene su same pristajale na moje "lečenje". Ne može se zatrudneti od čajeva i trava, nego samo od dobre injekcije. Svaka, koja ju je primila, dobila je porod - objasnio je Jovanović.

NEŽAN
ODBRANU lažnog doktora na sudu su potvrdili gotovo svi svedoci - žene.
- U braku sa mužem bila sam 10 godina i nismo imali dece - ispričala je jedna od novopečenih majki. - Čula sam za Jovanovića, otišla kod njega i kada mi je rekao da se svučem sve mi je bilo jasno. Nisam se opirala, a i doktor je delovao fino. Rodila sam divnu devojčicu, koja je pljunuti doktor. Jovanović je bio nežniji i bolji od mog Živote!

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia N95 8gb
Učenicu pokosila policijska kola

UČENICI Četrnaeste beogradske gimnazije I. A. (17) u utorak uveče, na ekskurziji u Budimpešti, slomljene su noge, pošto je udario policijski automobil dok je pretrčavala ulicu van pešačkog prelaza. Ubrzo posle toga učenica je operisana, a do kraja nedelje trebalo bi da se vrati u Beograd.
Ostali đaci, iz osam odeljenja ove škole, nastavili su u sredu putovanje za Beč, po predviđenom programu.
U turističkoj agenciji "Omniturs", koja je organizovala petodnevnu ekskurziju do Austrije, preko Budimpešte, kažu da su u sredu pomogli roditeljima povređene učenice da dobiju mađarske vize. Otac i majka su odmah krenuli po ćerku.
- Devojčica se izdvojila iz grupe i pokušala je da pređe ulicu, a nije proverila da li joj u susret dolazi vozilo - objašnjava Slavko Krivokuća, direktor "Omnitursa". - Lekari su joj u sredu ujutru operisali noge i sada se oseća dobro, ali će morati nekoliko dana da miruje. U saradnji sa ambasadom Mađarske u Beogradu izdejstvovali smo da roditelji odmah dobiju vize i obezbedili smo im automobil i šofera koji ih je odvezao u Mađarsku. Majka i otac će je
posetiti, ali od odluke doktora zavisi kada će moći da se vrati u Srbiju.
Profesorka koja je vođa grupe obavestila je našu ambasadu u Budimpešti, a službenici su ponudili pomoć oko zbrinjavanja učenice. Ona je bez problema smeštena u bolnicu, jer je agencija imala osiguranje.
Teško povređena I. A. je učenica trećeg razreda gimnazije i na ekskurziju je pošla sa vršnjacima iz osam odeljenja ove škole. Na put su krenuli u utorak ujutru, a predviđeno je da jednu noć prespavaju u Budimpešti. Posle obilaska Trga heroja i Budimske tvrđave trebalo je da nastave ka Beču. Za gimnazijalku se, nažalost zbog nepažnje, putovanje završilo na samom početku.

INCIDENTI
INCIDENTIMA na ekskurzijama ove sezone kao da nema kraja. Pre desetak dana učenik jedne beogradske gimnazije uhapšen je u Pragu, jer je pisao grafite po fasadi u centru grada. Profesori su jedva uspeli da ga "izvuku" iz češkog zatvora, a roditelji su morali da plate kaznu. Prošle nedelje nastradala je i učenica iz gimnazije u Mladenovcu, kada je pala sa zida Golubačke tvrđave.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia N95 8gb
Hitac nije mogao da dođe iz Gepratove!

Trag krvi na žardinjeri levo od petog ulaza u vladu jasno ukazuje da je nešto u nju udarilo i sa sobom donelo krv - zato ima horizontalni pravac. Da je od kapanja iz tela koje se nosi, kao što tvrde veštaci Kunjadić i Dunjić, onda bi trag bio odozgo nadole - trag curenja. Ako je to zaista trag krvi iz tela Đinđića, onda on nikako nije mogao biti leđima oslonjen na ulazna vrata, već licem prema vratima, a to znači da je hitac došao iz pravca Nemanjine ulice, da nikako nije mogao doći iz Admirala Geprata

BEOGRAD - Posle Nemaca, na scenu stupaju naši veštaci Kunjadić i Dunjić koji je pridodat da stvari objasni i iz ugla sudske medicine. Moram da se zapitam - ako je tražena pomoć Nemaca, zašto onda nisu oni radili i deo koji se odnosi na sudsku medicinu, a u pogledu drastičnih razlika ulaznih rana kod Zorana Đinđića (3h2,5 cm) i Veruovića (6h7mm). Ako su naši bili nesposobni za balistiku, pa su morali da zovu Nemce, po čemu su onda bili sposobni za sudsku medicinu - za ulazne rane?
Bilo kako bilo, Kunjadić i Dunjić su se, po nalogu suda, latili posla i uradili svoj nalaz i mišljenje. Po potpisu verujem da je njihov, inače da toga nema - bio bih ubeđen da ga je pisao sam tužilac Jovan Prijić.

Krv na žardinjeri
Iz svog nalaza i mišljenja prvo izbacuju sve što im smeta, a to su pojedini tragovi obeleženi na licu mesta od strane policije tokom uviđaja 12. marta 2003. Uopšte ne izlaze na teren, konkretno u dvorište i samu zgradu vlade da neposredno opserviraju nađene tragove. Rade kabinetski, verovatno koristeći samo fotografije, ako su ih uopšte i koristili. A zatim, izbacuju iskaze svih svedoka koji su govorili da su čuli tri pucnja. Sve su to stvari koje tektonski remete temelj optužnice i dovode je u pitanje do samog njenog rušenja.

Tako nedostaju, a nisu ni želeli u usmenom kazivanju pred sudom da se bave sa nekoliko tragova. Pogledajte njihov nalaz i videćete da nema objašnjenja traga br. 4, a to je žardinjera levo od ulaza, s tragom krvi koji se horizontalno prostire. Zatim nema objašnjenja traga br. 14 - to je udar metka u stepenik u holu ulaza pet. Nema objašnjenja ni za PVC-deo štake premijera koja se nalazi na stepeniku ispred ulaza pet i to levo od ulaza.

FOTOGRAFIJA KAO DOKAZ

Fotografija broj 26 jasno pokazuje oštećenje na stepeniku u unutrašnjosti hola ulaza pet. Kako se ono nalazi levo, gledano od desnih otvorenih vrata, i zaklonjeno je zatvorenim levim krilom ulaznih vrata, postavlja se pitanje od čijeg metka je nastalo to oštećenje. Ono, po svom položaju, a što i vidi na fotografiji, nikako nije moglo da nastane od bilo kog hica iz pravca ulice Admirala Geprata. I ovim se dovodi u pitanje čitava teza tužilaštva, pa veštaci Dunjić i Kunjadić, iako nisu ni bili na licu mesta, niti uopšte neposredno pogledali ovaj trag koji je policija obeležila, jednostavno u potpunosti izbacuju iz svog nalaza. Uopšte se na njega ne osvrću niti ga obrazlažu. Samo lakonski odgovaraju da oni smatraju da to nije trag koji bi trebalo uzimati u obzir - dakle to nije nikakav trag!

NEMA OBJAŠNJENJA O METKU

Dalje nema ni objašnjenja oštećenja leve štake iz koga se vidi i može proceniti kalibar jer je oštećenje kružnog oblika u svojoj osnovi. Na kraju, nema ni objašnjenja ni odgovora čiji je metak, i to ceo, pronađen na samom ulazu u hol ulaza pet. Kome on pripada i odakle on tamo - ostaje nepoznato.
Da ne bih prešao granicu i postao subjektivan, poštovane sudije prosudite sami na osnovu ovih fotografija koje slede.

Na fotografiji 7 i 13 prikazana je žardinjera o kojoj je u prethodnom stavu bilo reči, one su inače sastavni deo fotodokumentacije sa uviđaja od 12. marta 2003. Ovde se može videti položaj žardinjere, levo od ulaza, kao i jasan trag krvi na njoj.

Okrenut vratima
Zato pogledajmo fotografiju br.13. Na njoj se jasno vidi da se trag krvi prostire horizontalno. Međutim objašnjenje veštaka Dunjića dato na glavnom pretresu bilo je - da ono nije uzeto u obzir jer je nastalo usled kapanja krvi iz tela pok. Đinđića kada su ga nosili u kola da bi ga prebacili u Urgentni centar. Da li je to tako? Trag krvi je jasan i ukazuje da je nešto udarilo u žardinjeru i sa sobom donelo krv - zato ima horizontalni pravac. Da je od kapanja iz tela koje se nosi onda bi trag bio odozgo na dole - trag curenja.
Ako je trag iz tela Đinđića, onda on nikako nije mogao biti leđima oslonjen na ulazna vrata, već licem prema vratima jer mu je izlazna rana desnoj strani, a to znači da hitac dolazi iz pravca Nemanjine ulice, a nikako ne može iz Admirala Geprata. Upravo je to hteo da izbegne veštak Dunjić.
Veštaci Kunjadić i Dunjić nisu tu da bi utvrdili istinu, pa makar optužnica i pala. Zato i imamo tako nedorečen i manjkav nalaz, bez logičnih, a da ne kažem apsolutno i do konačnosti stručnog mišljenja.

Sve je upodobljeno optužnici, ona se mora potvrditi nalazom po svaku cenu, pa makar cela zemlja izgorela.

Na gornjoj fotografiji broj 35. vidimo da je komad PVC plastike, štake pok. premijera nađen levo od ulaza, na pravcu prostiranja i traga krvi na žardinjeri.
Pucano iz Nemanjine

I po ovom tragu očigledno je da je premijer u trenutku pogotka bio okrenut licem prema ulaznim vratima, a ne naslonjen leđima na vrata, kako to tvrdi veštak Dunjić. I po ovom tragu, smrtonosni hitac dolazi iz pravca Nemanjine, po izlasku iz tela pogađa i otkida deo štake i ovaj deo, normalno pada levo od ulaza, na prvom stepeniku (o tome se detaljno izjašnjavao svedok Simić, vozač Gaše Kneževića, koji je direktni očevidac ubistva).
Kako ni ovo ne odgovara nečijoj teoriji da je premijer ubijen iz Gepratove ulice, dakle sa suprotne strane, veštak Dunjić se ‘dosetio’ i objasnio da je to parče plastike neko najverovatnije šutnuo nogom i tako je dospelo na ovu poziciju. Da čovek ne poveruje, ali je tako objasnio. Ako već ne zna odakle se tu našlo to parče plastike, bolje je bilo da iskreno kaže ‘ne znam’ nego da konstruiše. Ja ga razumem. Da je rekao da ne može da objasni, to bi srušilo njegovu tezu o naslanjanju leđima premijera na ulazna vrata - dakle potpuno bi propala teza o pravcu ubistva iz Admirala Geprata.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia N95 8gb
Ubio suprugu , pa se obesio
Nebojša Uglješić (32) usmrtio preksinoć nožem svoju bivšu suprugu Svetlanu Kresojević (27), u Ulici Janka Veselinovića 7. Svetlana bila trudna

MLADENOVAC - Nebojša Uglješić (32) usmrtio je preksinoć oko 21 čas u Ulici Janka Veselinovića 7 u naselju Petar Drapšin, u Mladenovcu svoju bivšu suprugu Svetlanu Kresojević (27), a potom se obesio.

U napadu besa, Nebojša je nekoliko uboda nožem izbo Svetlanu, a mrtve supružnike pronašao je Nebojšin otac, kada se unukom N.U (3) vratio iz šetnje. Onda se obesio u istoj sobi.

Nebojša i Svetlana su se razveli pre nekoliko meseci, a ona je tada otišla kod roditelja u selo Nemenikuće kod Mladenovca. Sa sobom je povela sina nad kojim je dobila starateljstvo. Svetlana je iza sebe imala već jedan brak iz kojeg ima dvoje dece. Posle razvoda sa Nebojšom, pre osam meseci počela je zajednički život sa Milanom Asanovićem u Beogradu. Sa njim je pre tri meseca ostala trudna i očekivala je žensko dete.

U zgradu gde se desio zločin kobne večeri došla je po sina, koji je kod oca boravio vikendom. Nebojša je sa ocem živeo dve godine u iznajmljenom stanu, a izbegli su sa Kosova.

DEČAK VIDEO MRTVE RODITELJE

-Jedva je čekala da se porodi, bila je presrećna. Čekala je ćerkicu, to je saznala pre mesec dana kada je bila na ultrazvuku. Unuk mi je sve vreme pričao „bako da si videla kako je prljav zid gde je mama ležala i tata visio - kroz suze je ispričala majka ubijene Svetlane.

- Od kada su se razveli Svetlana nijednom nije bila ovde. Sinoć kada je došla po dete Nebojša je rekao ocu da ide sa unukom da prošeta jer on hoće da popriča sa suprugom. Kada se vratio, otac ih je ugledao mrtve - rekle su nam vidno potresene komšije ove zgrade.
Prema rečima jedne komšinice, Nebojšin otac je sa unukom došao kod nje na vrata da joj traži klešta jer nije mogao da otvori vrata stana.

- Nisam mu dala klešta, a onda sam odjedanput čula veliku buku i oko vrata njihovog stana stvorila se velika gužva-rekla nam je stanarka zgrade.

Mileva Kozić, majka nesrećne Svetlane, ispričala je da je Nebojša stalno maltretirao njenu ćerku, čak i kada je bila trudna.

- NJoj je to bio drugi brak. Mogla sam da pretpostavim da će se ovako nešto dogoditi. Svetlana se nikada nije žalila na njegovo ponašanje, ali nije ni bilo potrebe jer se ono svakako primećivalo - u suzama nam je ispričala Mileva Kozić.
Milevu i njenog unuka zatekli smo u selu Međulužje u Grobljanskoj 3, u kući njenog sina Dragana koji u njoj živi sa svojom suprugom i detetom.

- Za detetov prvi rođendan ju je pretukao. Tada sam je odvela kod mene, ali se posle tri dana ona opet vratila njemu, kada je sve postalo mnogo gore. Stalno smo je nagovarali da ga napusti - dodala je Mileva.
Prva komšinica koja živi do njih rekla je da su izgledali kao normalna i srećna porodica.

- Ovde je možda bio samo jednom i to kada se Draganova supruga porodila. Kada su se razišli ona je sa majkom i ocem živela u selu Nemenikuće. Starateljstvo nad detetom bilo je dodeljeno njoj. Dečak je kod oca bio samo vikendom, ali ona nikada nije išla kod njega po malog. Uvek su se nalazili na autobuskoj stanici ili negde na pola puta da bi on vratio dete. Ne znam šta je to bilo sinoć, pa je otišla kod njega - ispričala je Jelena Mijojlović, komšinica iz Međulužja. Ona je još rekla da je isto veče otišla na mesto nesreće i da je malog N. U. zatekla uplašenog, samo je pričao kako su mama i tata mrtvi.
- Dečak nikome nije dao da mu priđe, ja sam nekako uspela. Kada se malo opustio pričao je kako tata visi, a mama leži. Rekao je da mu je tata je pokazivao nož i lutku pre dolaska mame - rekla je Jelena.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Petoro učenika poginulo u urušavanju škole u Rusiji
Autor: Tanjug | Foto:Reuters | 01.10.2008. - 11:26

Najmanje petoro učenika jutros je poginulo, a 10 je povređeno u gradu Beljaevka, na jugoistoku Rusije, kada se jutros srušio deo školske zgrade u kojoj su bili u toku građevinski radovi.

Portparol ruskog ministarstva za vanredne situacije izjavio je da je deset učenika prebačeno u bolnicu, a da je osam ostalo zarobljeno pod ruševinama. Ruske vlasti su saopštile da su se jutros u 9.30 čaova po lokalnom vremenu srušile stepenice između drugog i trećeg sprata u školi u kojoj je u toku popravka zgrade. Još uvek se utvrđuje koliko je učenika bilo u školi u trenutku urušavanja zgrade, prenele su agencije.
U školi, koja se nalazi u okrugu Orenburg, u uralskom regionu, nalaze se spasioci koji pokušavaju da dođu do dece koja su ostala zarobljena pod ruševinama. Mnoge škole u Rusiji su u zapuštenom stanju zbog decenija neodržavanja, preneo je Rojters, podsećajući da je Kremlj obećao hitnu obnovu školskih zgrada koje su u najkritičnijem stanju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Razbijen lanac dečje pornografije u Španiji, uhapšena 121 osoba
Autor: Blic online | 01.10.2008. - 10:47

Španska policija je uhapsila 121 osobu u opsežnoj državnoj akciji protiv dečje pornografije na internetu, prenosi BBC.

Još 96 osoba je optuženo za posedovanje i distribuciju sadržaja sa dečjom pornografijom dostupnom na internetu, piše u policijskom izveštaju.

Današnja akcija španske policije je najveća ove vrste do sada, a počela je prošlog jula, saopštili su lokalni medji. U njoj je učestvovalo više od 800 policijskih zvaničnika koji su konfiskovali 347 hard drajvova, 1.186 diskova i 36 laptopova.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Nesreća na ekskurziji u Budimpešti
Policijsko vozilo udarilo učenicu
Autor: J. Ilić - P.Z. Veličković | 02.10.2008. - 05:00

I. A. (17), učenica trećeg razreda 14. beogradske gimnazije, teško je povređena na ekskurziji u Budimpešti, kada je, u utorak u 23 sata, udario policijski automobil dok je pretrčavala ulicu. Kako saznajemo, devojčica je zadobila prelome obe noge i juče ujutro je operisana u mađarskoj prestonici.

Prema rečima Milovana Lazovića, pomoćnika sekretara za obrazovanje zaduženog za inspekcijski nadzor, učenica će već danas biti prevezena u Beograd.
- Najvažnije je da se devojčica oseća dobro i da je njeno stanje stabilno. Ono što za sad mogu reći je da je I. A. sa ostalim učenicima trećeg razreda krenula na ekskurziju u Beč, s jednodnevnim zadržavanjem u Budimpešti. U nesreći su joj polomljene obe noge, zbog čega je operacija bila neophodna - kaže za „Blic“ Milovan Lazović, koji je o nesreći obavešten od novinara „Blica“.
Prema saznanjima „Blica“, povređena sedamnaestogodišnjakinja je s razrednim starešinom ostala u Budimpešti, dok su ostali učenici i profesori nastavili ekskurziju.
- U utorak su stigli u Budimpeštu, gde je trebalo da imaju jedno noćenje, posle čega je bilo planirano da se krene u Beč. U toku večernjeg obilaska, I. A. se izdvojila iz glavne grupe i u trenutku nepažnje ju je udario policijski automobil. Kako mi je sin ispričao, pokušala je da pretrči najprometniju ulicu, a pogledala je samo u jednom pravcu. Čim su čuli škripu kočnica i vrisak, neko od profesora je pritrčao devojčici. Hitna pomoć je brzo stigla i prevezla je u bolnicu - kaže otac jednog od učenika trećeg razreda 14. beogradske gimnazije.
U 14. beogradskoj gimnaziji nisu mogli da kažu ništa o nesreći jer, kako su nam rekli, o njoj nisu zvanično obavešteni, a ni u Ministarstvu prosvete o nezgodi nisu čuli ništa.
U Ambasadi Srbije u Mađarskoj nezvanično saznajemo da ih je o nezgodi obavestio jedan od vodiča. Predstavnici ambasade kontaktirali su roditelje povređene učenice i, kako su nam rekli, očekuje se da devojčica u pratnji roditelja bude prebačena u Beograd na dalje lečenje.

Pomoć agencije
- Čim su me obavestili o nesreći u kojoj je teško povređena I. A., ponudio sam roditeljima pomoć. Agencija je na sebe preuzela da im u što kraćem roku obezbedi vize, kako bi što pre bili uz svoju ćerku. Takođe, dao sam im na raspolaganje službeni automobil i vozača jer su pod stresom - priča Slavko Krivokuća, direktor turističke agencije „Omnibus“, preko koje je organizovana ekskurzija učenika osam odeljenja trećeg razreda.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Tragedija kod Zaječara
Dete stradalo u požaru

Autor: S. B. | 02.10.2008. - 05:00

ZAJEČAR - Trogodišnja Saška Drinić preminula je juče oko 16 sati od gušenja dimom usled požara koji je izbio u sobi u kojoj je ona bezbrižno gledala televiziju.

Tragedija se dogodila u kući porodice Drnić u selu Vratarnica, dvadesetak kilometara udaljenom od Zaječara, u zaseoku Zmijanac. Vatra je izbila samo u spavaćoj sobi posle 15 sati i nije se proširila na druge prostorije. Uzrok požara znaće se nakon uviđaja, ali se sumnja da se upalio se upalio kara-tavan.
- Strašno, da strašnije ne može biti. Saška je bila lepa kao lutka. Bila je sama u sobi, majka Snežana na njivi, a otac Bane je radio oko kuće. Kada je video da dim izlazi kroz prozor sobe gde je bila Saška, poleteo je kao bez glave. Nažalost, bilo je kasno - kaže potreseno komšija Milivoje Todorović.
Po priči meštana, Saška je bila zaključana u sobi jer su je roditelji na taj način čuvali da se ne povredi u dvorištu. Neke komšije tvrde da bi ona bila u stanju da sama pobegne od vatre, odnosno dima, samo da nije bila pod ključem. Da li su istinite ove tvrdnje, otkriće istraga.
- Čula sam Baneta kako izbezumljeno viče i ugledala ga nakon par minuta da, noseći opušteno Saškino telo, trči unezvereno. Našao je komšijski automobil i odvezao devojčicu u najbližu ambulantu u selu Minićevo. Nažalost, lekari su samo mogli da konstatuju smrt - kaže jedna meštanka koja nije htela da se predstavi.
Juče posle podne kuća porodice Drinić bila je pusta, samo je razbijen prozor ukazivao na to da se nešto strašno dogodilo. Meštani kažu da se roditelji nalaze pored tela svoje mrtve devojčice, koje je u to vreme bilo još u bolnici.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 358 359 361 362 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.288 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.