Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 184 185 187 188 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1437607 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Pas zamalo rastrgao decaka!

U selu Grajevce kod Leskovca pas izujedao šestogodišnjeg Marka Stankovića. Otac Miodrag bukvalno spasao sina iz čeljusti pomahnitale životinje

Šestogodišnji Marko Stanković iz Leskovca jedva je preživeo napad razjarenog psa koji ga je izujedao po rukama i glavi, vukao po dvorištu i tom prilikom mu polomio lobanju.
Dečakov otac Miodrag jedva je oteo sina od pobesnele životinje, koju je dan kasnije veterinar uspavao, jer je ovo njen četvrti napad na ljude!

Dete je napadnuto 25. februara u domaćinstvu svoje babe u selu Grajevce u okolini Leskovca. Posle napada, mali Marko je hitno operisan na Neurohirurškoj klinici u Nišu i sad se uspešno oporavlja. Ljiljana Stanković, majka stradalog dečaka, kaže za Press da je mališan imao puno sreće jer je pas mogao da ga zakolje.

- Marko je bio u selu kod suprugove rodbine nekoliko dana. U ponedeljak uveče mali je otišao kod suprugove tetke. Međutim, čim je zakoračio u dvorište, na njega je nasrnuo pas koji se odvezao s lanca. Toliko ga je izujedao po ruci da Marko nije mogao da je pokreće, a grizao ga je i za vrat. Srećom, ujedao ga je s gornje strane vrata, jer da ga je ugrizao za arteriju, sin bi sigurno iskrvario - priča majka napadnutog dečaka.

Prema njenim rečima, vrisku prestravljenog mališana čuo je njen suprug Miodrag, koji je istrčao da odbrani sina.

- Jedva je odvojio pobesnelu životinju od deteta. Šutirao ga je, vukao, ali pas nije hteo da se odvoji od Marka. Jedva ga je iščupao iz njegovih čeljusti - kaže Stankovićeva.

Sreća je u nesreći što je pas mešanac bio vakcinisan, pa je mališan izbegao zarazu. Međutim, kako kaže Markova majka, veterinari su naložili da životinja bude uspavana.

- Ovo je četvrti put da taj pas napada ljude, pa su veterinari predložili da ga uspavaju. Međutim, to je jedva obavljeno jer je pas nasrtao na veterinare, pa su morali prvo da ga onesposobe, a onda uspavaju - kaže Ljiljana Stanković.

Mali Marko se oporavio od šoka, ali, kako kaže, više neće prilaziti psima.

- Plašio sam se svaki put kad sam prilazio tom psu, ali sam mislio da je vezan. Kada je skočio na mene i počeo da me grize, pao sam u nesvest - rekao je šestogodišnji Marko.

Izvor:Press
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Poginuli momak i devojka

Predrag Gorčić (26) iz Brestovca i njegova devojka Ivana Cvetković (23) iz Pukovca stradali na putu Niš-Leskovac kada su se „alfa romeom", brzinom od 150 kilometara na čas, zakucali u kombi

Predrag Gorčić (25) iz Brestovca i njegova devojka Ivana Cvetković (23) iz Pukovca poginuli su u saobraćajnoj nesreći na putu Niš-Leskovac! Tragedija se dogodila kod mesta Pukovac kada je Gorčić, koji je vozio „alfa romeo", prešao na levu stranu kolovoza i sudario se s kombijem kojim je upravljao Saša Ranđelović (35) iz Malošišta. U direktnom sudaru Predrag i Ivana ostali su na mestu mrtvi, dok je Ranđelović teško povređen.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u četvrtak, oko 21 čas, u blizini mesta Pukovac. Očevici nesreće kažu da je sudar dva vozila bio toliko silovit da se prasak čuo stotinama metara od mesta udesa, a delovi kola leteli su na sve strane. Od siline udarca delovi „alfa romea" razbacani su na obe strane puta, dok je iz uništenog kombija ispalo nekoliko stotina kilograma voća. Očevici procenjuju da je Gorčić u trenutku sudara vozio brzinom od oko 150 kilometara na čas!

- Bio sam u svojoj kući kad sam čuo prasak i na putu video smrskano vozilo. Prizor je bio stravičan, „alfa romeo" se bukvalno raspao. Nije bilo šanse da putnici u njemu ostanu živi. Udarili su u kombi u kojem je bilo sigurno 1.000 kilograma voća, a od siline udarca ovo vozilo je odbačeno desetak metara s puta. Sigurno je da se „alfa" kretala brzinom većom od 150 kilometara na sat - kaže jedan od očevidaca, koji se zatekao u blizini mesta nesreće.

Jovica Cvetković, otac stradale devojke, kaže da je Ivana kobne večeri bila na ispraćaju sa majkom, ali je kasnije otišla s Predragom.

- Ivana je trenirala fudbal u ženskom fudbalskom klubu „Mašinac", a karijeru je morala da prekine jer se povredila u saobraćajnoj nesreći. Ivanu je udario automobil i tada je povredila nogu. Radila je u komunalnom preduzeću u Pukovcu kao upravnik pijace. Sve što bih zaradio, davao sam za ćerku i sina. Nedavno sam joj kupio auto, još ga nisam otplatio, a evo šta me je sada zadesilo - kaže očajni otac.

Kobne večeri, Jovica je suprugu i ćerku odvezao na ispraćaj u komšiluk. Međutim, Ivana se nije vratila kući.
- Supruga se vratila sa ispraćaja, a Ivana je otišla s Predragom. Taman sam prilegao da se odmorim kada mi je javljeno da je imala saobraćajnu nesreću. Otišao sam u ambulantu u Doljevac, očekujući da je tamo zbrinuta. Međutim, saznao sam da je poginula - priča Jovica.

Tragedija je zavila u crno i porodicu Gorčić. Brestovčani kažu da je Predrag bio dobar i vredan mladić koji je mnogo voleo Ivanu.

- Predrag je radio kao mesar u Leskovcu. Sa Ivanom se zabavljao nekoliko godina. Te večeri je uzeo auto od mlađeg brata Nemanje da bi otišao u Pukovac po Ivanu. Nesreća ga je zadesila u blizini sela - kaže komšija Slaviša Milenković.

Uviđaj na mestu nesreće izvršio je istražni sudija Opštinskog suda u Nišu Aleksandar Teodosić. On kaže da će uzrok nesreće teško biti utvrđen, s obzirom na to da je vozilo u kojem je bilo dvoje mladih potpuno uništeno.

- Nismo uspeli da utvrdimo uzrok nesreće jer je „alfa romeo" bukvalno bio presečen napola. Uzrok nesreće može da bude brza vožnja, ali i tehnička neispravnost vozila. Međutim, veštačenje ispravnosti automobila biće vrlo teško jer od vozila skoro ništa nije ostalo - rekao je Teodosić za Press.

Vozač kombija Saša Ranđelović oporavlja se na Klinici za ortopediju i on nije u životnoj opasnosti.

- Ranđelović je zadobio prelom gornjeg dela butne kosti i ima nekoliko oguljotina i nagnječenja, ali njegov život nije ugrožen - rekao je dr Miloš Stanojlović, zamenik direktora Klinike za ortopediju.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Uhapseni pljackasi GSP-a I NIS-a

Policija privela šestoro Beograđana osumnjičenih za razbojništva u kojima su oteli šest miliona dinara i markice za prevoz u vrednosti od 10 miliona

Inspektori kriminalističke policije MUP-a Srbije uhapsili su Slavišu P. (25), Vlastimira S. (25), Radoslava M. (22), Branislava M. (30), Bobana T. (22) i Jelenu U. (22), svi iz Beograda, zbog sumnje da su 31. januara ove godine izvršili razbojništvo i oteli oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara. Policija traga za Bojanom M., koji je osumnjičen da je sa pripadnicima ove grupe učestvovao u razbojništvu.
Sedmoro osumnjičenih su od radnika obezbeđenja preduzeća „Strakon sekjuriti" oteli pare i markice. Oni su prethodno naterali radnika da im preda pištolj marke „CZ 99".

Kako navodi naš sagovornik iz srpske policije, pljačka se odigrala po sledećem scenariju:

- Slaviša P., koji je inače radnik GSP-a „Beograd", Vlastimir S. i Bojan M. su na Banjici u blizini okretnice tramvaja sačekali službeni automobil preduzeća „Strakon sekjuriti". S obzirom na to da je Slaviša P. radio u tom preduzeću, oni su znali kada će kola proći i bili su upućeni da se tim automobilom prevozi velika količina novca i markica - kaže naš sagovornik.

Oni su prišli radniku obezbeđenja uz pretnju automatskom puškom i pištoljem, a zatim su uleteli u kombi i počeli da uzimaju pare i da ih pakuju, a zatim su pobegli. Slaviša P. i Vlastimir S. osumnjičeni su i za još jedno razbojništvo.

Policija sumnja da su njih dvojica sa Radoslavom M., radnikom preduzeća „NIS petrol Beograd", 19. januara ove godine izvršili razbojništvo na benzinskoj pumpi „NIS Petrol", u ulici Franše d'Eperea BB u Beogradu.

- Oni su uz pretnju pištoljem od radnika pumpe oduzeli 1.100.000 dinara gotovog novca i vrednosnih bonova, a zatim su pobegli ka automobilu „golf 2". U kolima ih je čekao Radoslav M., koji ih je zatim odvezao - navodi naš sagovornik, dodajući da je Radoslav M. osumnjičen i da je izvršio krivično delo falsifikovanje novca. Zbog sumnje da su pomogli razbojnicima posle izvršenog krivičnog dela, protiv Branislava M. i Jelene U. podnete su krivične prijave. Boban T. tereti se za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su uhapšeni počinili više razbojništava nego što je do sada utvrđeno, te će policija raditi na rasvetljavanju i dokazivanju ostalih krivičnih dela kao i na hapšenju Bojana M.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Ubio mladica zbog guske

OVI SAD - Milan Knežević (47) iz Silbaša osuđen je u petak u Okružnom Sudu u Novom Sadu na jedinstvenu kaznu od šest godina zbog ubistva maloletnog M. N., kojeg je pre skoro deset godina likvidirao samo zato što je bio u autu koji je, nekoliko minuta pre zločina, pregazio njegovu gusku! Sudsko veće, kojim je predsedavala Svetlana Tomić-Jokić, Kneževiću je izreklo kaznu od pet godina za ubistvo i godinu dana za držanje oružja.

Prema navodima optužnice, 28. jula 1998. godine maloletni M. N. vozio se s drugovima u crvenom "fići". Prošli su pored Kneževićeve kuće i pregazili gusku koja se zajedno s jatom našla ispred kola. Optuženi je video šta se dogodilo, pa je seo u "golf" i pošao za družinom okolnim putem, u nameri da im prepreči put. Momci su bežali i našli se na zemljanom putu, a optuženi je iz kola izvadio pušku i ispalio metak u pravcu kola koja su mu pregazila gusku. Metak je kroz zadnje staklo pogodio mladića, koji je preminuo na licu mesta.

U poslednjem obraćanju sudu Knežević se branio tvrdnjom da nije nameravao da bilo koga povredi, a kamoli da ubije. On je ponovo negirao da je nišanio u mladića pre pucnja i tvrdio da se okliznuo u blatu i da je puška sama opalila! Knežević je naveo da je video kako crveni "fića" ide niz ulicu. Prošao je kroz jato gusaka, a onda se zaustavio.

- Začudilo me je zašto neko daje gas kad me je primetio. Seo sam u "golf" i krenuo. Hteo sam da dođem do njega. Puška je bila u autu. Ostalo je nekoliko bojevih metaka, a imao sam i manevarskih, da plašim čavke. Hteo sam da mu preprečim put, ali on je pobegao. Istrčao sam iz kola bez puške. "Fića" je bio 50-60 metara dalje. Tada sam se vratio po pušku. Repetirao sam je u hodu. Bio sam bos i u momentu dizanja puške okliznuo sam se, i ona je opalila ranije - ispričao je Knežević.
Dečakovi drugovi ispričali su da su svi u selu znali da je optuženi preke naravi, a oni su zgazili jednu od njegovih gusaka. To im je bio dovoljan razlog da se daju u beg.

Izvor:Kurir
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Bomba u sanducetu

Podstanarka u ulici Žarka Zrenjanina 77 u Vrbasu u poštanskom sandučetu kuće pronašla napravu sa 600 grama eksploziva

VRBAS - Eksplozivna naprava sa 600 grama eksploziva pronađena je juče u poštanskom sandučetu ispred kuće u ulici Žarka Zrenjanina 77 u Vrbasu! Eksplozivna naprava imala je u sebi mehanizam koji je trebalo da aktivira bombu otvaranjem sandučeta! Srećom, mehanizam najverovatnije nije bio povezan s vratancima, pa bomba nije aktivirana i tragedija je samo pukim slučajem izbegnuta!

Prema rečima Branke Popović, dežurnog istražnog sudije Opšteg suda u Vrbasu, eksplozivnu napravu u subotu kasno uveče pronašla je žena koja kao podstanar živi u ovoj kući. Podstanarka je htela da iz poštanskog sandučeta uzme ključ od kuće, ali je u njemu pronašla napravu koju je uzela i bacila na zemlju, jer nije odmah videla o čemu se radi.

- Ujutro je ponovo videla neobičnu napravu i, pošto joj se učinila sumnjivom, pozvala je policiju. Kad je eksploziv i iz kojih razloga ostavljen u sandučetu, još nije poznato - saopštila je Branka Popović.
Zasad nije poznato ni kome je eksploziv bio namenjen, kao ni da li je reč o zastrašivanju ili ozbiljnoj nameri. Stručnjaci za eksploziv iz Policijske uprave Novi Sad s kolegama iz Vrbasa deaktivirali su juče paklenu napravu, koja je mogla da izazove eksploziju koja bi digla u vazduh nekoliko obližnjih kuća, jer se, prema rečima Tomislava Matovića, stručnjaka koji je deaktivirao eksplozivnu napravu, radi o količini eksploziva velike razorne moći.

Na licu mesta, na dvorišnoj kapiji i sandučetu, pronađeno je više otisaka prstiju, a kriminalistički tehničari vršili su uviđaj više sati. Prema rečima Popovićeve, u kući kao podstanar živi Dž. B. s porodicom. Ona nije želela da govori o mogućim motivima, a veštačenja koja slede pokazaće o kojoj vrsti eksploziva je reč.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Pretuceni, ali zadovoljni

NIŠ - Osuđenici u niškom Kazneno-popravnom zavodu zadovoljni su medicinskom uslugom koja im je dostupna 24 časa dnevno, pokazalo je istraživanje niškog Centra za ljudska prava. Dr Snežana Radivojević, članica ekspertskog tima ove nevladine organizacije, kaže da se tokom prva dva meseca ove godine dogodilo šest povređivanja osuđenika.

- Četiri povrede nanete su palicom od strane zatvorskog osoblja prilikom sprovođenja mera prinude, a po jedna je nastala na radu i u međusobnom obračunu osuđenika. Sve povrede okarakterisane su kao lake i svima je pružena adekvatna i pravovremena lekarska pomoć - istakla je Radivojevićeva.
Ova nevladina organizacija uputila je preporuku Ministarstvu zdravlja da razmotri mogućnost nabavke ambu-kompleta za reanimaciju, defibrilatora i sanitetskog vozila tipa reanimobila.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Ucenik izujedao devojcice!

N. N. (19), srednjoškolac iz Kraljeva za koga se sumnja da je narkoman, iz čista mira u centru grada napao i ujeo dve maloletnice

N. N. (19), učenik četvrtog razreda jedne srednje škole u Kraljevu, nasred ulice ujeo je dve devojčice! Kako Press saznaje, srednjoškolac za koga se sumnja da je narkoman iz čista mira napao je u centru grada M. D. (16) i S. S. (16), koje su zadobile povrede po obrazima i usnama! Roditelji M. D., koja je ujedena za obraz, obavestili su o napadu policiju, koja će podneti krivičnu prijavu protiv N. N. O napadu je obavešten i direktor škole, jer njihova ćerka ide u istu srednju školu sa N. N.!

Napad na M. D. odigrao se pre nekoliko dana ispred jednog kafića u centru Kraljeva. Drugarica M. D. kaže za Press da je M. D. sa prijateljicom krenula u šetnju i na piće. Ispred kafića sačekao ih je N. N. i polio vodom!

- Ispričala mi je da nije mnogo obraćala pažnju na N. N. jer ga zna iz viđenja, iz škole. On je stariji od nje i ide u četvrti razred. Međutim, kada su posle sat vremena izašle iz kafića, N. N. je i dalje bio tu. Odjednom je prišao M. D., uhvatio je za ruku i krvnički ugrizao za levi obraz! M. D. je bila u šoku, rekla mi je da nije znala šta da radi. Pomislila je da će joj manijak odgristi ceo obraz! Vrištala je od bola, ali nije se pomerala jer se plašila da joj ne otkine deo obraza - priča drugarica M. D., i dodaje:

- N. N. je pobegao, a ona je ostala da plače nasred ulice! Ono što je još strašnije jeste da joj niko od prolaznika nije pomogao! U centru Kraljeva ljudi su prolazili i gledali kako mladić ujeda devojčicu po licu. I nikom ništa! Prijateljica koja je bila sa M. D. uplašila se i nije mogla ništa da preduzme.

M. D., koja potiče iz ugledne kraljevačke porodice, otišla je kući, ali ništa nije rekla roditeljima.

- Otac i majka primetili su sutradan veliku masnicu i ujed na licu njihove ćerke. Ona je najpre pokušala da sakrije šta joj se dogodilo, ali je na kraju ispričala roditeljima da ju je napao manijak. Roditelji su odveli M. D. kod lekara, a o ovom događaju obavestili su i policiju. Interesantno je da je N. N. iste večeri napao još jednu devojčicu. I njoj je prišao nasred ulice i ujeo je za usnu! Šokirana S. S. (16) nije znala šta je snašlo. Dok je plakala od bola, manijak je pobegao. I u ovom slučaju niko od prolaznika ništa nije uradio - kaže naša sagovornica.

Ona objašnjava da se M. D. još nije oporavila od šoka.

- M. D. očekuju novi lekarski pregledi, ali i odlazak kod psihologa. Plaši se da ide na nastavu jer N. N. ide u istu školu. Nadam se da će ovaj manijak biti kažnjen. Ko zna ko je sledeća žrtva. Po gradu se priča da je narkoman - priča drugarica M. D.

Kako Press saznaje, roditelji M. D. otišli su kod N. N., koji je takođe potiče iz ugledne porodice.

- Mladić je rekao da se ne seća šta je uradio. Kada je video slike napadnute devojčice, bio je iznenađen i izjavio je da mu je žao. Iako mnogi sumnjaju da je on narkoman, do sada nije utvrđeno da se drogira. N. N. nije registrovani narkoman. Međutim, njegovo ponašanje ukazuje da je bio pod dejstvom nekog narkotika kad je mogao da tako napadne i izujeda devojčice. Protiv N. N. biće podneta krivična prijava zbog nanošenja povreda M. D. Roditelji druge napadnute devojčice zasad se nisu javljali - kaže za Press izvor blizak istrazi.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Decaci povredjeni u eksploziji
Braća od tetke aktivirala eksplozivnu napravu od metalne cevi i baruta iz petardi

KRAGUJEVAC - Dvanestogodišnjak G. R. i njegov pet godina stariji rođak B. S. iz Gornje Trešnjevice, kod Aranđelovca, teško su povređeni prilikom aktiviranja eksplozivne naprave koju su napravili od metalne cevi i baruta izvađenog iz petardi! G. R. je zadržan na odeljenju intenzivne nege u bolnici u Aranđelovcu, a B. S. je eksplozija raznela šaku desne ruke, a lice mu je puno opiljaka "bombe"!

Paklenu napravu G. R. i B. S. napravili su od metalne cevi zavarene sa obe strane. Kroz ostavljeni otvor, cev su napunili barutom izvađenim iz petardi i gipsom. Zatvorili su cev hartijom, kao detonator su koristili kabal iz akumulatora, zatim su otišli na jednu livadu i improvizovanu napravu aktivirali jednosmernom strujom iz akumulatora. Posle eksplozije došlo je do rasprsnuća metalne cevi čiji su delovi povredili G. R. i B. S.
Dvanaestogodišnji G. R. operisan je i van je životne opasnosti. On je operisan zbog povreda na potkolenici desne noge. Međutim, načelnik Odeljenja plastične hirurgije dr Goran Azanjac kaže da o težini povreda i njihovim posledicama kod sedamnaestogodišnjeg B. S. ne može da da preciznije podatke. Mladić ima povrede na licu od sitnih opiljaka. Povređena mu je i šaka desne ruke. Azanjac kaže da će sedamnaestogodišnjak biti operisan tek kada opiljci koji su prekrili lice dečaka izađu.

Uviđaj na mestu gde su dečaci aktivirali eksplozivnu napravu obavili su istražni sudija opštinskog suda u Aranđelovcu, sudija Gligor Svorcan i zamenik tužioca. Kragujevačka policija saopštila je da će protiv roditelja nastradalih dečaka biti preduzete sve zakonom predviđene mere.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Poginula braca Markovic

HORGOŠ - Na delu autoputa E75 Subotica-Horgoš, u nedelju ujutro, oko 7.30, u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuli su braća Milorad (58) i Obren Marković (56) iz Kosovske Mitrovice. Oni su se nalazili u vozilu švajcarskih registarskih oznaka, koje se kretalo iz Subotice prema Horgošu.

Zbog brzine neprilagođene stanju puta, njihov automobil udario je u zaštitnu ogradu, a potom se prevrnuo u kanal. Markovići su zadobili teške telesne povrede od kojih su izdahnuli na licu mesta. Policija i Hitna pomoć ubrzo su došli na mesto stravične nesreće, ali su, nažalost, mogli samo da konstatuju da su Markovići mrtvi. Uviđaj na mestu tragedije obavio je dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Kanjiži.
Poslednja veća tragedija na putevima na severu Bačke dogodila se 10. januara, kad je u teškoj saobraćajnoj nesreći na puti Kanjiža- Horgoš poginuo Franjo Kišak (71) iz Horgoša. Zbog brze vožnje, kamion poljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Poljske Slavomir Pavel Guzik (32), zaneo se i naleteo na Kišakovog "fiću". Od siline udara "fića" se zapalio, a Kišak je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Iako je tokom januara i februara na putevima šest opština Severnobanatskog okruga smanjen broj saobraćajnih nezgoda, pripadnici PU Kikinda apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu obazrivi za volanom i vožnju prilagode uslovima i stanju puta. Na putevima koji su u ingerenciji PU Kikinda protekle godine dogodilo se 1.012 saobraćajnih nesreća, u kojima je poginulo 19 osoba a 416 lica povređeno. Materijalna šteta pričinjena u saobraćajnim nezgodama procenjena je na čak 38,8 miliona dinara.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Batine zbog hepatitisa

Jelenu Ivanović (28) i Tijanu L. (29) sat vremena besomučno tukao pijani Goran P. (31). Jedna polugola iskočila kroz prozor, a druga pobegla u taksi

NOVI SAD - Mislile smo da će nas ubiti. Gađao nas je svim što mu je došlo pod ruku, besomučno nas je udarao nogama, a po izrazu lica koji je u tim trenucima imao ličio je na ludaka koji je upravo pobegao iz neke ustanove - pričaju Jelena Ivanović (28) i Tijana L. (29), koje je u stanu u Ulici Antona Urbana broj 15 pretukao Goran P. (31) iz Novog Sada. Žrtva Goranovog bestijalnog ponašanja bio je i vlasnik pomenutog stana 65-godišnji Vasa M.

Šta se zapravo dogodilo u subotu uveče u ovom stanu, utvrdiće istraga, a pojedini mediji su preneli da su ove dve devojke bile u sobi sa nekim mladićima i da je, nakon što su imali seksualni odnos, jedna od njih rekla mladiću da boluje od hepatitisa C. To je, prema ovim medijima, bio razlog zbog koga je on počeo da lupa stvari po stanu i da ih bije. Međutim, Jelena i Tijana to odlučno demantuju.
- U subotu po podne u gostima nam je bilo društvo, jedan par, momak i devojka, Tijanin momak i Goran koga poznajem već dve tri godine. Sedeli smo i pijuckali, negde posle 19 časova Tijanin momak i onaj par su otišli, a Goran je poprilično pijan ostao s nama. U drugoj sobi je bio čika Vasa, čovek koji mi je dao sobu da živim jer se poznajemo odavno, pošto sam do 1991. godine živela sa roditeljima u ovoj zgradi. Goran je tada pitao da li može da ostane da prespava kod nas. Rekla sam mu da ne može, da nema mesta i da smo nas dve umorne, da bi najbolje bilo da ode jer hoćemo da spavamo. On je u početku to prihvatio mirno rekavši da će otići samo da večera jer je gladan. Ušao je u sobu kod čika Vase i večerao, a za to vreme nas dve smo se spremile za spavanje - priča Jelena Ivanović, ističući da nije ni sanjala šta će uslediti.

- Odjednom je uleteo u sobu i počeo histerično da viče: "Šta sam ja, klošar da me teraš da ne mogu ostati da prespavam?!" Onda je udario Jelenu nogom u rebra i počeo da lomi po kući. Govorio je: "Teraš me, a toliko sam učinio za tebe. Svi pričaju da imaš hepatitis C, misliš da ja ne znam da ga ima tvoj bivši dečko i da si ga zakačila od njega. Gde ja sedim?! Je l' i ja treba da se zarazim?" Onda se okrenuo prema meni i počeo besomučno da me udara. Neprestano je govorio da će nas prvo prebiti sve troje, a da će nas posle toga ubiti. Vikao je: "Već sam ležao u zatvoru zbog ubistva, odležaću i vas." Onda je otrčao u drugu sobu i počeo da udara Vasu. Tukao nas je u serijama. Mene je za kosu odvukao u kupatilo i udarao me glavom o kadu. Razbijao je i prevrtao sve što je mogao dohvatiti. Bacio je televizor na mene - priča Jelenina drugarica Tijana, pokazujući modre podlive na butinama, rukama i rebrima.

Jelena kaže da nikada nije imala bilo kakvu emotivnu, a kamoli seksualnu vezu s Goranom, te da je znala da je taj njen, kako kaže, sada bivši drug ležao u zatvoru zbog ubistva.
- Ne znam ni zašto, verovatno u panici sam počela da tražim papire kako bih mu pokazala da nisam bolesna i da to što priča da sam od bivšeg dečka "zakačila" taj hepatitis C, nije tačno. To ga je još više razbesnelo. Udarao me je nogama u glavu, a u tim momentima mi je samo na umu bilo da ne vidi veliki kuhinjski nož koji je bio na frižideru. U jednom trenutku sam pomislila sigurno će nas pobiti. Kada je Tijanu odvukao u kupatilo, zgrabila sam patike i bosa u pidžami pobegla kroz vrata. Otrčala sam do taksi stanice, koja se nalazi tu u blizini i pozvali smo policiju - prepričava ovu dramu Jelena.
Prema rečima ovih devojaka, napasnik je videvši da je Jelena pobegla krenuo za njom, a onda se ustremio na nesrećnog starca Vasu, koga je oborio na pod i vratima tukao po glavi.
- Dok mi je udarao glavu u kadu, govorila sam mu: "Molim te, nemoj me samo ubiti", a iskoristila sam trenutak kada je krenuo za Jelenom, utrčala sam u sobu, pokidala mrežu za komarce na prozoru i samo u gornjem delu spavaćice i gaćama iskočila sam kroz prozor. Pobegla sam u zgradu preko puta kod jedne žene koja mi je dala donji deo trenerke da obučem. Od straha bežeći kroz prozor, oprostite na izrazu, upiškila sam se u gaće - kaže Tijana.
Policija je, prema rečima ovih devojaka, vrlo brzo stigla na lice mesta, a kako kažu, čim su policajci čuli ime onog ko ih je napao, znali su o kome je reč.
Inače, nijedna od ove dve devojke nema stalan posao. Jelena daje časove engleskog jezika osnovcima i srednjoškolcima, a Tijana je do skoro radila u frizerskom salonu, a sada šiša po kućama.

Njih dve su tokom ove nesvakidašnje ispovesti više puta ponovile da je tortura trajala duže od sat vremena i da im nije jasno kako niko od komšija nije pozvao policiju, jer je za sve to vreme bila vriska u stanu, koja se sigurno čula i do poslednjeg sprata zgrade.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 184 185 187 188 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.408 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.