Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 740 741 743 744 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1437297 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia N95 8gb
Nožem na zeta

PARAĆIN - Prevelika želja da vidi svoju decu umalo nije koštala života Nikolu G. (26), izbeglicu iz Hrvatske sa prebivalištem u Paraćinu. Njega je u subotu oko 13 sati nožem u leđa ubola bivša tašta, pošto je on, žarko želeći da vidi sina i ćerku, provalio vrata njenog stana. Ubod nožem u leđa, na sreću, nije bio smrtonosan, pa se Nikola oporavlja u paraćinskoj bolnici. Zorku K. uhapsila je policija i ona će u ponedeljak biti sprovedena istražnom sudiji Višeg suda u Jagodini
zbog pokušaja ubistva.
Povređeni Nikola kaže da je sa Natalijom (28) živeo u vanbračnoj zajednici četiri godine, iz koje imaju dvoje dece, sina i ćerku, starih tri i godinu i po. Rastali su se pre više meseci zato što im se, tvrdi Nikola, u život mešala tašta. Od tada je decu viđao samo povremeno, jer se njegova bivša žena vratila u stan da živi sa roditeljima.
- Živimo u istoj izbegličkoj zgradi, ja na prvom spratu sa majkom, a moja bivša žena sa roditeljima u prizemlju. Želeo sam samo da vidim decu jer ih nisam video tri dana, iako smo praktično u komšiluku. Lupao sam na vrata, tražio od tašte da mi otvori, ali nije htela. Čuo sam mog Matiju kako plače unutra. Rekao sam da ću da razvalim vrata ako mi ne otvori. To sam i uradio. Čim sam ušao, osetio sam tri jaka udarca palicom s leđa u glavu. Ubod nožem nisam ni osetio. Okrenuo sam se, video taštu da drži metalnu palicu i nož. Nož sam joj oteo i bacio, a ona je otrčala u kuhinju da uzme drugi. Razdvojio nas je moj bivši šurak. Komšija je zvao Hitnu pomoć i policiju - priča još uvek uznemireni Nikola G.

NIJE OPASNO
U ZDRAVSTVENOM centru su nam rekli da povreda koju je zadobio Nikola nije opasna i da će se brzo oporaviti.
Nikola objašnjava da mu je i bivša žena bila tada u stanu i da nije imao nameru da ih povredi, samo da vidi decu. Kaže da mu je tada tašta pretila da će da ga ubije, i njega i komšiju, koji je pozvao policiju.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Umalo tragičan epilog svađe u Paraćinu
Nožem ubola zeta u leđa
Anita Đukić | 11. 01. 2010. - 00:01h | Foto: A. Mitrović | Komentara: 2

Paraćinska policija odredila je pritvor od 48 sati Zorki Kleut (56), izbeglici iz Hrvatske koja godinama živi u Paraćinu, pod sumnjom da je pokušala da ubije zeta Nikolu Borića (26). Nikola je smešten na hirurgiji paraćinske bolnice i van je životne opasnosti.
Do sukoba između tašte i zeta došlo je u subotu kada je Borić, kako navodi izvor iz policije, nasilno upao u stan u kome žive Zorka i Slavko Kleut i njihova ćerka Natalija sa dvoje maloletne dece.
„Ova porodica je već duže vreme nestabilna i problematična. Natalija i Nikola živeli su u vanbračnoj zajednici i često su se svađali, zbog čega ga je ona napuštala u par navrata. Policija je imala nekoliko prijava za nasilje u toj porodici. On je sa taštom i nevenčanom suprugom bio u sukobu jer mu nisu dozvoljavali da viđa decu. U subotu je sa palicom u ruci prvo udario u vrata Kleutovih, a zatim upao u stan i došlo je do sukoba između Zorke i Nikole. On je bio agresivan i tašta je uzela nož i ubola ga u leđa, navodi izvor iz policije.
Zorka je Nikolu ubola nožem u leđa, a on je uspeo da ode u svoj stan i pozove Hitnu pomoć.
„Nikola i Natalija dugo imaju probleme, posebno u poslednjih godinu dana. Stalno su se svađali, on je umeo da popije i onda bi bio posebno agresivan. Često ju je tukao i izbacivao iz kuće, zbog čega smo supruga i ja želeli da se Natalija vrati kući da ne preživljava torturu i da to deca ne gledaju. Natalija ga je prijavljivala policiji nekoliko puta. Kada se sve ovo dogodilo, nisam bio kod kuće i ne znam ni sam kako bih reagovao da sam bio tu i da je on naleteo sa palicom na vrata, pa i na mene. Muka nas je snašla, sad mi je žena u zatvoru, Natalija je sa decom otišla kod rođaka, ne znam ni sam šta ću“, priča Slavko Kleut.
Komšije u zgradi u naselju Dankovo kažu da su se Borić i Kleuti često svađali.
Mi ne znamo zašto su se svađali, ali znamo da je taj brak bio problematičan i da je iz njihovog stana dok su bili zajedno često dopirala žučna svađa. Nikola nigde nije radio. Deca su mala i verovatno je Zorka pokušala da zaštiti Nataliju i decu. Čula sam buku tog dana, ali nisam izlazila iz stana. Brzo posle toga stigla je policija i kola Hitne pomoći, priča jedna od stanarki.
Nikola se nalazi van životne opasnosti, a lekari kažu da su posledice mogle da budu ozbiljnije da je nož prošao bliže stomaku. Delo je kvalifikovano kao pokušaj ubistva.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Uhapšen zbog proizvodnje droge
Tanjug | 10. 01. 2010. - 22:05h | Komentara: 0

Uhapšen je Aleksandar A. (31) zbog sumnje da je proizvodio i stavljao u promet opojne droge, kao i da je ometao službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti.

Kruševačka policija saopštila je da je u selu Kapidžija, na regionalnom putu Kaonik-Kruševac, prilikom pretresa putničkog vozila marke BMW, kojim je upravljao V.A iz Kruševca, kod suvozača Aleksandra A, pronašla dva paketića sa praškastom materijom. Kako je precizirano u saopštenju, pronađeni su paketići od 5,8 i 1,1 grama, u kojima se nalazila praškasta materija nalik na opojnu drogu heroin. Aleksandar A. je, prilikom oduzimanja pomenutih paketića, pružio otpor koji su policijski službenici savladali, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Kruševcu, navodi se u saopštenju.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Valjevo: Sedam osoba privedeno zbog blokade pruge
Beta - Tanjug | 10. 01. 2010. - 18:19h | Foto: FoNet/Ilustracija | Komentara: 11

Valjevska policija privela je danas sedam osoba, od kojih su protiv četiri po skraćenom postupku pokrenute prekršajne prijave i one su već izvedene pred dežurnog istražnog sudiju, dok će protiv preostale tri osobe prekršajni postupak biti pokrenut u redovnoj proceduri.

Sedmorica su privedena zbog učešća u neprijavljenom javnom skupu u organizaciji kriznog štaba ratnih vojnih rezervista koji su nameravali da blokiraju međunarodnu prugu Beograd – Bar u stanici Valjevo, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Valjevu.

Jake policijske snage naoružane opremom za razbijanje demonstracija sprečile su ranije danas stotinak ratnih veterana iz Valjeva da na Železičkoj stanici u tom gradu blokiraju prugu Beograd-Bar.

Veterani mesecima protestuju zbog neisplaćenih ratnih dnevnica za učešće u sukobima 1999. na Kosovu, a ti protesti povremeno eskaliraju blokadom pojedinih državnih institucija ili barske pruge.

Oni svoje zahteve temelje na tvrdnji da su ratne dnevnice isplaćene njihovim kolegama sa juga Srbije, a državni organi tvrde da je reč o socijalnoj pomoći porodicama veterana sa tog nerazvijenog područja.

Današnji pokušaj blokade pruge Beograd-Bar na Železničkoj stanici u Valjevu trajao je više od dva sata, a policija nije odustala od namere da spreči veterane da prugu blokiraju i mimo stanice, pa su bili obezbeđeni svi pružni prelazi i mostovi na delu kroz Valjevo.

Vođa protesta Ljubomir Bradić rekao je novinarima da je "jedan od učesnika protesta prebijen", što su pripadnici policije energično negirali tvrdeći da se on sam povredio.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Prijava protiv direktora „Agroživa“
Osumnjičen za utaju poreza od 23 miliona dinara

A. Ž. A. | 12. 01. 2010. - 00:02h | Komentara: 6

Poreska uprava podnela je Opštinskom tužilaštvu u Jagodine krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća "Agroživ" iz Jagodine B. V. zbog sumnje da je krajem 2007. i početkom 2008. godine utajio 23,2 miliona dinara poreza, i to u poslovnim transakcijama sa preduzećima "Panonija", "Novi Kozjak" i "Agroživ" iz Pančeva.

U saopštenju Poreske uprave navedeno je da je osumnjičeni u četiri navrata nije platio porez na dodatnu vrednost, i u to u iznosima od 16,5 miliona, 2,4 miliona, 2,86 miliona i 1,4 miliona dinara.
B. V. je inače bio hapšen krajem marta 2008. godine u akciji "Pevac" kada je pritvoren Miroslav Živanov, vlasnik "Agroživa", i još 17 direktora firmi s kojima je to preduzeće poslovalo. Krajem avgusta te godine Okružno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je članove te grupe za zloupotrebu službenog položaja i pranje novca čime su oštetili državni budžet za više od 18 miliona evra.
B. V. je optužen da je sa još trojicom suvlasnika "Agroživa" podstrekivao direktore drugih firmi da kupuju vlasnički udeo u toj kompaniji po cenama znatno većim od knjigovodstvenih. Kupci, međutim, nisu bili platežno sposobni da izmire preuzete obaveze, niti je bilo realnih očekivanja priliva novčanih sredstava iz kojih bi mogli izmiriti obaveze, pa je "Agroživ", kao poverilac, pokretao postupke pred sudom u kojima je izvršavano sudsko poravnanje. Bio je u pritvoru, a u međuvremenu, kao i svi ostali optuženi, pušten je da se brani sa slobode. Nastavak suđenja ovoj grupi zakazan je za 26. januar.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Oskrnavljene grobnice kod Knjaževca
Sekli prste pokojnicima da bi ukrali zlatan nakit

Suzana Božinović | 12. 01. 2010. - 00:02h | Komentara: 0

Knjaževac - Nepoznati vandali oskrnavili su tokom proteklih dana desetak porodičnih grobnica u knjaževačkom selu Minićevo. Lopovi su otvarali i sekli sanduke, izvlačili leševe da bi uzeli nakit. Sa onih tela, tvrde meštani, gde nisu uspeli da skinu prstenje, vinogradarskim makazama su sekli prste i odnosili ih zajedno sa nakitom.

Na uviđaju su nadležni procenili da je ukupna vrednost ukradenih dragocenosti oko 650.000 dinara. Na groblju u Minićevu juče je bilo samo par meštana koji su dovršavali popravke grobnica svojih najmilijih. Osim jednog mladića, ostali nisu želeli da im se pominju imena, niti da se fotografišu, ali su svi bili duboko potreseni ovakvim nezapamćenim vandalizmom. Par njih imalo je maske preko lica jer se iz grobnica širio nesnosan miris. - Prošla je godina otkako mi je preminuo otac, došao sam prekjuče i zatekao strašan prizor. Vrata naše porodične grobnice bila su obijena, a sanduci isečeni kao da su konzerve. Strašno. Ovde su mi sahranjeni otac, brat, deda, baba i stric. Video sam kroz isečene sanduke da su im tela pomerana i da su sa svih skinute dragocenosti - kazao je još u šoku Miljan Nikolić (18). Meštanin koji je u blizini nameštao vrata grobnice dodaje da ne može zamisliti um koji je sposoban da pretura tela pokojnika, da ih ostavlja pored sanduka, da skrnavi večnu kuću.
- Znam da su se ovakvi slučajevi nedavno dešavali i u Zaječaru, možda su to isti lopovi. Ko će ga znati - kaže ovaj čovek. Stariji Minićevac, koji nije želeo da mu se objavi ime, ispričao je kako je zatekao telo svoje babe. - Nakon što su provalili u grobnicu, ti neljudi su moju babu izvadili iz sanduka i ostavili je na pod grobnice. Sa nje su uzeli zlatnu ogrlicu i prstenje - kaže ovaj meštanin.
Policija intenzivno traga za počiniocima.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
U kući pola kilograma heroina
P. V. | 12. 01. 2010. - 00:02h | Foto: D.Krunić | Komentara: 0

VALJEVO - G. Đ. (33) i G. T. (46) iz Valjeva uhapšeni su kada je kod njih nađeno pola kilograma heroina. Prema rečima načelnika Odeljenja kriminalističke policije Zorana Nedeljkovića, ovo je jedna od najvećih zaplena te droge na području te Policijske uprave.

- U kući koju je iznajmio G. Đ. nađeno je 500 grama heroina, pet grama kokaina i manja količina marihuane, elektronska vagica za razmeravanje, dva pištolja i 39 metaka. Posle saslušanja, istražni sudija je obojici odredio pritvor od mesec dana - rekao je Nedeljković, dodajući da je u toku hemijsko veštačenje zaplenjene droge, kako bi se potvrdilo o kojem stepenu čistoće heroina se radi.
Obojica uhapšenih su odranije poznata policiji. Nedeljković nije želeo da komentariše da li se radi o "prvoj ruci" dilera, "ali s količina zaplenjenog heroina, govori da su u pitanju krupni preporodavci, dobro hijerarhijski rangirani u lancu trgovaca narkoticima".

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Nesreća kod Merdara
Jedan poginuo, deset povređenih

N. Z. | 12. 01. 2010. - 00:02h | Komentara: 0

PRIŠTINA - U teškoj saobraćajnoj nesreći juče ujutru na putu Podujevo - Kuršumlija u blizini administrativnog prelaza Merdare, s kosovske strane, jedna osoba je poginula, dok je desetak putnika teže i lakše povređeno.

Prema izjavama svedoka, koji su se nalazili u kombiju prištinske registracije koji saobraća na relaciji Gračanica - Niš, do udesa je došlo kada je vozač kombija, pri velikoj brzini pokušao da pretekne „opel“ vranjske registracije.
- Iz suprotnog pravca je naišlo vozilo i vozač kombija je pokušao da se vrati u desnu traku, ali tada je kombi zakačio "opel" i odbio se stotinak metara niz kanal pored puta - kaže za "Blic" portparol Kosovske policijske službe Arber Beka.
Prema prvim rezultatima istrage, uzrok nesreće je neprilagođena brzina, jer se kombi, čiji vozač je u kritičnom stanju, u trenutku udesa kretao brzinom većom od 120 kilometara na sat.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Uhapšeni osumnjičeni za više krađa u Kruševcu
Beta | 11. 01. 2010. - 18:18h | Komentara: 0

Kruševačka policija uhapsila je i zadržala dve osobe osumnjičene za više teških krađa u tom gradu, saopštila je danas policija.

Za krađe se terete Slobodan J. i Aleksandar K, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su oni obili više porodičnih kuća u selima Cerova, Globoder, Mačkovac, Koševi i Kapidžija na području grada Kruševca, kao i u naselju Laćisled u opštini Aleksandrovac.

Sumnja se da je Aleksandar K. 10. januara izazvao požar u porodičnoj kući Pavla M. u selu Globoder, čime je naneo materijalnu štetu koja se procenjuje na oko 2,5 miliona dinara. Slobodan J. osumnjičen je i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom istražnom sudiji, dodaje se u saopštenju.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Najava tužbe protiv lekara Kliničkog centra Vojvodine
Mladić se ugušio nakon izlaska iz bolnice
Aleksandar Savanović | 13. 01. 2010. - 00:02h | Foto: S. Vojinović | Komentara: 14

Naizgled bezazlena saobraćajna nesreća koja se dogodila 1. januara na putu Banoštor - Neštin koštala je života Aleksandra Vujića (26) iz Obrovca koji je pet dana kasnije preminuo u Kliničkom centru Vojvodine od gušenja. Njegovi roditelji tvrde da su za Aleksandrovu smrt odgovorni lekari Kliničkog centra Vojvodine koji mu nisu pružili adekvatnu negu.

Aleksandar Vujić

Aleksandar je, prema rečima njegovih roditelja, iz bolnice otpušten zašivenog jezika i pod anestezijom, da bi istog dana od gušenja doživeo kliničku smrt u kojoj je bio do 5. januara u 3.30 sati kada su lekari konstatovali smrt. Ogorčena porodica najavila je tužbu protiv lekara. Aleksandar je u saobraćajnoj nezgodi koju je izazvao vozač drugog automobila od udarca glavom pregrizao sebi jezik pa se oko 7 sati ujutru javio u Klinički centar. Tamo mu je zašiven jezik i odmah po intervenciji otpušten je na kućno lečenje. Osam sati kasnije pao je u komu i iz Obrovca vraćen u Novi Sad, gde je četiri dana kasnije umro.
U kući Vujića vlada muk i neverica. Ostali su bez sina, naslednika porodičnog imena, ali se očaj meša sa ogorčenjem na zdravstvene radnike koji su, kako tvrde odgovorni, za Aleksandrovu smrt.
- Vraćali su se sa koncerta. Aleksandar svira klavijature i na njih je naleteo pijani vozač. Aleksandar je najgore prošao u udesu pa se javio u Dom zdravlja u Beočinu, gde mu nisu pružili nikakvu pomoć, već su ga uputili na urgentnu hirurgiju u Novi Sad. Tamo su mu zašili jezik i pustili ga napolje iako ga još ni anestezija nije popustila. U takvom stanju otišao je u policiju u Beočinu, gde je dao izjavu. Imao je takve otoke da nije mogao da priča već je izjavu o udesu napisao na mobilnom telefonu. Tek posle šest sati došao je kući. Tu mu je dva puta pozlilo. Oba puta je dolazila Hitna pomoć iz Bačke Palanke. Nažalost, kada je dobio drugi napad gušenja pomoć je stigla prekasno, bio je dugo bez kiseonika i jedino što nam je ostalo bilo je da čekamo kada će nam lekari saopštiti ono najgore, što se i desilo 5. januara - kaže za "Blic" Stevan Cvetićanin, brat od tetke pokojnog Aleksandra. Njegovi roditelji od tragedije ne izlaze iz kuće, ne primaju telefonske pozive, pa u domu Vujića stalno dežura neko od komšija i prijatelja.

- Porodica je u šoku. Još ne možemo da verujemo da se ova naizgled bezazlena povreda završila tragično. Nije nam jasno kako je moguće da u takvom stanju u kakvom je primljen u Klinički centar posle hirurške intervencije bude pušten kući, da nisu pratili njegovo stanje. Znamo da je Nova godina i da se slavilo, ali treba biti svestan svog posla, pogotovo kad se radi o životu i smrti - kaže Stevan.
U saopštenju Kliničkog centra Vojvodine koje su potpisali načelnik Urgentnog centra Zoran Đermanov i upravnik Klinike za bolesti uha, grla i nosa Dragan Dankuc negira se odgovornost lekara za smrt pacijenta i navodi da su lekari "preduzeli odgovarajuće mere koje je njegovo stanje u tom trenutku zahtevalo".
- Pacijent V. A. se nakon saobraćajnog udesa javio na pregled 1. januara oko 6.55 sati u Urgentni centar KCV zbog povrede nosa i usta, koje je zadobio dva sata ranije. Pri prijemu je bio svesno orijentisan, komunikativan, dobrog opšteg stanja, bez znakova drugih povreda. Dežurni specijalista za bolesti uha, grla i nosa pregledao je pacijenta i konstatovao lake povrede mekih tkiva nosa, donje usne i vrha jezika, koji je bio pregrižen. Disanje pacijenta, pre i nakon intervencije, bilo je bez smetnji. Urađena je obrada i šivenje povređenog jezika, a procenom dežurnog lekara pacijent nije bio za prijem u bolnicu. Svi vitalni znaci su bili uredni, bez naznaka o mogućim daljnjim komplikacijama u vezi sa povredom i urađenom intervencijom. Stoga je pacijent pušten na kućnu negu, uz preporuku da se u slučaju pogoršanja opšteg stanja javi hitno na kontrolni pregled - navodi se u saopštenju. Lekari navode i da je postupak kod rana ovog tipa i obima uobičajen, "pa takvi pacijenti ne zahtevaju obaveznu hospitalizaciju".
U saopštenju se navodi i da je gušenje moglo da nastupi kao posledica uzimanja lekova protiv bolova koji mogu prouzrokovati alergijske reakcije.
Aleksandrov otac Predrag Vujić posle tog saopštenja pristao je da u telefonskom razgovoru da izjavu za "Blic".
- Odgovorno tvrdim da nije uzimao lekove protiv bolova i da u onakvom stanju nije smeo da bude pušten iz bolnice. Kakvi su to lekari koji su ga pod anestezijom pustili na ulicu. To su zlikovci, a ne lekari. Sigurno ćemo iz tužiti, ali to mi sina neće vratiti - kroz suze priča Aleksandrov otac.

U bolnici tvrde da nije bilo lekarske greške
Za povrede ovog tipa i lokalizacije u prednjem delu lica i glave nije karakteristično da se komplikuju pojavama koje mogu dovesti do zatvaranja gornjih disajnih puteva i gušenja. Stav Kliničkog centra Vojvodine jeste da su svi lekari, koji su učestvovali u zbrinjavanju povređenog V. A., postupili po medicinskoj doktrini. Sa žaljenjem konstatujemo da se i pored preduzetih mera ugasio jedan mlad život, te saosećamo sa njegovom porodicom - navodi se u saopštenju KCV.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 740 741 743 744 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.