Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 733 734 736 737 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1435593 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Uhapšene dve osobe u BiH zbog zločina nad Srbima
Autor: Srna | 22.12.2009. - 13:20

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) jutros su, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području opštine Konjice uhapsili Almira Padalovića (1968) i Redžo Balić (1952) zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv srpskog civilnog stanovništva.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH se navodi da je Padalović osumnjičen da je krajem jula 1992. godine kao stražar u logoru "Čelebići" ubio zarobljenika Željka Klimenta zvanog Keljo. Padalović, koji je bio pripadnik Armije RBiH, ovim ubistvom je prekršio pravila međunarodnog humanitarnog prava. Padalović je poreklom iz Mostara, a nastanjen je u Konjicu.
Balić je osumnjičen je da je za vreme rata u BiH, kao pripadnik Armije RBiH u mestu Razići učestvovao u ubistvu srpskog civila Vojislava Kuljanina i u mučenju jedne Srpkinje.
Padalović i Balić biće danas predati Tužilaštvu BiH, koje će odlučiti o pokretanju predloga za određivanje pritvora.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
 Dramatično hapšenje kod Aleksinca posle potere
Pucao na trudnicu i policajce
Autor: BRANKO JANAČKOVIĆ | Foto: B. JANAČKOVIĆ | 24.12.2009. - 05:00

Niš - Posle petočasovne potere i žestokog vatrenog okršaja sa policijom juče oko 4.30 časova uhapšen je S. N. (41) iz Draževca kod Aleksinca.

Drama je počela 22. decembra oko 23.30 časova kada je osumnjičeni pijan prvo oteo komšiju iz sela Z. Z. i preteći mu pištoljem primorao ga da ga svojim kolima odveze u selo Nozrina, gde je pokušao da ubije Hašima Dibranovića (26), kog je ranio u ruku. Prema kazivanju očevidaca, tu je ispalio i jedan hitac u pravcu Hašimove trudne žene koja je istrčala iz kuće vrišteći, ali ona na sreću nije povređena. Nakon pucnjave, oni su se kolima vozili po aleksinačkom kraju čak do Ribarske Banje i okolnih sela da bi se oko 4.30 časova obreli ponovo u selu Draževac, gde je Z. Z. uspeo da umakne pošto ga je S. N. poslao po rakiju u kafanu "Kod Marjana". Policija je do tada već stegla obruč oko begunca, ali je S. N. odbio da se preda bez borbe - izašao je iz automobila i u sokaku kojim se dolazi do kafane počeo da puca na policajce, koji su uzvratili na vatru. Velikom srećom, tu niko nije ranjen, a S. N. se predao posle kanonade. Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Popović kaže da su nakon hapšenja kod osumnjičenog osim pištolja pronađeni i jedan nož, fantomka i bokser.
- Utvrđeno je da je ispalio više hitaca na policajce koji su odgovarajući na vatru ispalili tri hica - kaže sudija Popović.
Još u šoku, ranjeni Hašim Dibranović iz Nozrine, koji je bio meta napada, smatra da je S. N. po nečijem nalogu došao da ga ubije.
- Došao je kod mene u kuću oko 23.30 časova i izveo me ispred kapije preteći pištoljem CZ 99. Zapretio mi je da uđem s njim u automobil, a kada sam odbio pucao je na mene. Srećom, samo me je jedan metak pogodio u ruku, a drugi me je okrznuo u struk. Da sam ušao u kola sigurno bi me te večeri ubio. Mislim da je bio plaćen da me ubije jer sam već dobijao pretnje da ću biti likvidiran. Sumnjam na neke rođake supruga moje sestre koja živi u Italiji jer sam se prošle godine s njima potukao zbog toga što je zlostavljaju. Ruka me boli, ali je ipak dobro prošlo kako je moglo da bude - kaže Hašim. On dodaje da napadača poznaje odranije, ali da s njim nije bio ni u kakvom sukobu. Otac napadnutog Medija Dibranović kaže da je njegov sin bio u kući sa ženom i četvoro dece kada je napadač razvalio vrata i uleteo u sobu.
- Snaja Bukrija Beriša je izašla iz sinovljeve kuće i pošla ka našoj kući dozivajući u pomoć, kada je napadač ispalio hitac u njenom pravcu. Ona je u osmom mesecu trudnoće i sreća je da je nije pogodio. Veoma se potresla zbog svega - kaže Medija.
Posle bekstva iz Nozrine, automobil u kojem su se nalazili S. N. i oteti Z. Z. lutao je selima u aleksinačkom kraju, da bi se na naplatnoj rampi kod Aleksinca uključio na autoput. Kako "Blic" saznaje, prilikom uzimanja kartice za putarinu automat se zaglavio, pa je S. N. posumnjao da radnik neće da ga pusti da prođe, zbog čega je uperio pištolj u njega. Kada su autoputem stigli do Draževca, S. N. je poslao Z. Z. sa flašom po rakiju u kafanu, ali je ovaj to iskoristio da umakne i otrči do policije koja je već sa svih strana opkolila osumnjičenog.
- Bila je to prava opsada. U okolnim ulicama se nalazilo sigurno sedam, osam policijskih automobila. Čula se pucnjava u dva navrata u razmaku od deset minuta, a onda je sve utihnulo. Čini mi se da je ispaljeno ukupno desetak hitaca - priča jedan od žitelja Draževca u kojem su policija i istražni organi do juče po podne obavljali uviđaj.

Osumnjičen za tri krivična dela
Policija je saopštila da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu. On se sumnjiči za pokušaj ubistva, protivpravno lišavanje slobode i nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih materija.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Teška saobraćajna nesreća kod Okučana u Hrvatskoj
Ćerke poginule, roditelji teško povređeni
Autor: A. Ž. Adžić, M. Đorđević | Foto:Jutarnji.hr | 24.12.2009. - 08:00

Lozovik - Daliborka S. (15) i njena dve godine mlađa sestra Katarina, rodom iz Lozovika kod Velike Plane, poginule su juče u 6.05 sati u saobraćajnoj nesreći kod Okučana u Hrvatskoj kada je „audi A6”, kojim je upravljao njihov otac Bojan S. (33), udario u saobraćajni znak, a zatim u banderu.

Devojčice su s ocem Bojanom i majkom Tanjom (31) putovale iz Vićence, a u nesreći su njihovi roditelji teško povređeni. Tanja S. je u životnoj opasnosti i prebačena je u bolnicu u Slavonski Brod, dok je Bojan S. hospitalizovan u Novoj Gradiški.
Kako „Blic” saznaje, porodica je u noći između utorka i srede „audijem A6” krenula iz Vićence u Lozovik, gde su planirali da provedu božićni odmor. Međutim, kod čvora Okučani, na autoputu Zagreb-Beograd, kako se pretpostavlja, Bojan S. je izgubio kontrolu nad vozilom i „audi” je skrenuo na travnjak, proklizao, udario u saobraćajni znak koji upozorava na skretanje ka Okučanima, a zatim i u banderu. Od siline udarca stub na kome je bio saobraćajni znak je prelomljen, a veći njegov deo pao je na vozilo i usmrtio devojčice koje su se nalazile na zadnjem sedištu. Na mesto nesreće ubrzo su došle ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasci koji su iz smrskanog automobila izvadili teško povređene njihove roditelje. Bojan S. i njegova supruga su prevezeni u bolnicu u Novoj Gradiški, a Tanja je zbog teškog stanja prebačena u Slavonski Brod. Kako saznajemo, u životnoj je opasnosti.
U domu porodice Bojana S. u Lozoviku, u Ulici 15. maja, tuga, plač i neverica. Bojanovi roditelji Dragana i Živorad, baba i deda, očekivali su u sredu pre podne unuke kada je stigla vest o tragediji.
- Prvo sam čuo vest na televiziji o nesreći. Nisam obratio pažnju. Ni na kraj pameti mi nije bilo da su Bojan i njegovi najmiliji stradali... Pre par sati čuo sam se telefonom sa Bojanom. Najgore mu je, kaže, što Tanji, koja leži na hirurškom odeljenju bolnice u Slavonskom Brodu, još nisu rekli da su deca poginula. Sestrić mi je rekao da je izgubio kontrolu nad „audijem” kada je proklizao. Seća se samo kada je udario u prvi znak, betonsku oznaku koja pokazuje izlazak sa autoputa - tihim glasom priča Bojanov ujak.
Njegova sestra, Bojanova majka Dragana, jeca za unukama, koje su tek zakoračile u život.
- Moje unuke nisu želele da odu u Italiju i trebalo je da ih vidim prvi put od kada su se pre četiri meseca preselile u Vićencu. Bile su zlatne... Želele su da ostanu u Lozoviku, ali su moj sin i snaha radili u Italiji i hteli su da im se ćerke pridruže. Otputovale su u Italiju 28. avgusta i tamo krenule u školu - kroz plač priča Bojanova majka Dragana S.
Ona se nada da će Bojan i Tanja, koji su teško povređeni, preživeti.
- Sin me je zvao u ponedeljak i nije želeo da mi kaže kada će krenuti iz Italije da ne bih brinula. Samo mi je rekao „u sredu ili četvrtak”. Planirali su da sledećeg vikenda idu na svadbu rođaka, kome su iz Gradiške, jezivom igrom sudbine, pošto su njega u imeniku jedinog našli da se preziva kao i mi, javili za nesreću. Nameravali su da ovde ostanu do 10. januara. Ali nisu došli... Samo su mi javili da je u Hrvatskoj bila nesreća... Bojan i Tanja su povređeni, a moje unuke mrtve - tihim glasom nastavlja da priča Dragana S.
Komšije i rođaci kažu da je Bojan pre nekoliko godina otišao u Italiju gde je radio na građevini. Supruga Tanja je sa ćerkicama ostala kod njegovih roditelja u Lozoviku. Brinula je o Daliborki i Katarini, ali se posle nekog vremena pridružila suprugu u Vićenci i zaposlila. Ćerke su ostale kod babe i dede, a Bojan i Tanja su odlučili da im se deca, pre početka ove školske godine pridruže u domu u Italiji. Katarina je krenula u srednju školu, a Daliborka je da trebalo da završi osnovnu.
Baka devojčica, dok stoji na dovratku još neomalterisane kuće, pokazuje sliku unučica i jedva čujnim glasom kaže:
- Ovo je trebalo da im bude prvi raspust kod kuće, posle polugodišta u Italiji.

Lekari se bore za život majke
NOVA GRADIŠKA - Tanja S. je posle ukazane pomoći u bolnici u Novoj Gradiški, prebačena u Slavonski Brod, na Odeljenje neurohirurgije u tamošnjem zdravstvenom centru, a njene povrede su opasne po život. Njen suprug Bojan S. nije životno ugrožen, ali je u šoku i smešten je na odeljenju hirurgije novogradiške bolnice, rekao je doktor Dražen Oršulić.
On je pojasnio da Tanja ima prelom lobanje, potres mozga, prelom leve ključne kosti, jednog rebra, nagnečenje grudnog koša. Bojan ima prelom desne podlaktice, nagnečenje lica, ruku, povrede čela te više ogrebotina.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Sleteo automobilom u reku
Poginuo mladić iz Čačka u udesu
Autor: Tanjug | 24.12.2009. - 09:25

Čačanin Vladimir Vasilijević (28) poginuo je rano jutros, nešto posle dva časa, na Živanića putu u Konjevićima nedaleko od Čačka, kada je prelazeći preko mosta na Čemernici svojim automobilom BMV probio metalnu ogradu i pao u reku.

Vasilijević, koji je živeo u Čačku, prilikom nesreće nije imao saputnika.
Prema podacima istražnog sudije Ljiljane Ćirić, nastradali mladić se iz obližnjeg sela Baluge vraćao kući pošto je tamo odvezao druga sa kojim je bio na nekoj žurci, posle koje su svraćali i u jedan usputni kafić. Pretpostavlja se da je Vasilijević sleteo sa mosta zbog neprilagođene brzine pri vožnji na vlažnom i klizavom kolovozu.
Istražni sudija je naložio obdukciju poginulog mladića, koja treba da utvrdi da li je možda prilikom udesa bio pod uticajem alkohola.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Žena skočila sa Brankovog mosta
Autor: Beta | 24.12.2009. - 08:20

Ženska osoba koja je jutros skočila sa Brankovog mosta u Beogradu, prebačena je u Urgentni centar bez vidljivih povreda, rekla je lekarka Hitne pomoći Nada Macura.

"Najverovatnije je došlo do unutrašnjih povreda, pa je ona prebačena na Urgentni centar", istakla je Macura.
Ona je navela i da je Hitna pomoć tokom noći imala 110 intervencija od čega 15 na javnom mestu.
"Dogodile su se i dve saobraćajne nesreće, bez teških posledica", rekla je Macura.
Ona je navela da su se Hitnoj pomoći noćas učestalo javljali srčani bolesnici.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Potraga za napasnikom na Konjarniku
Silovana u liftu usred bela dana

Autor: P. Ž. VELIČKOVIĆ | Foto:M.Jošida | 24.12.2009. - 08:00

Beograd - Muškarac star oko 30 godina silovao je juče u 15.30 sati A. G. (45) u liftu jedne od zgrada Istočne kapije Beograda na Konjarniku. Monstrum se više od jednog sata iživljavao nad žrtvom, a pobegao je kad je jedan od stanara čuo buku i za njim se i dalje traga.

Napadač je došao u zgradu dvadesetak minuta pre zločina. Ušao je u lift i vozio se gore-dole sve dok na 12. spratu nije ušla A. G. Prema nezvaničnim informacijama, na 10. spratu monstrum je zaglavio lift, a zatim se okrenuo prema žrtvi i rekao joj: "Malo sam popio, moram nekog da silujem!
- Žena je pokušala da se odbrani, ali ju je napadač oborio na pod. Govorio joj je kako je nesrećan i da ima dvoje dece, a zatim ju je silovao. Žena, srećom, nije teže povređena, ali je pretrpela veliki šok - kaže za "Blic" izvor iz beogradske policije.
Prema njegovim rečima, buku u liftu čuo je jedan od stanara koji je pokušao da otvori vrata. Kada je to čuo, napadač se spustio liftom do podruma.
- Tu se nalazio jedan od stanara jer smo celog dana imali problema sa liftovima. Kada su se vrata otvorila, video je ženu kako leži povijena na podu, dok je napadač rekao: "Pomeri se, šta mi stojiš na putu", a zatim istrčao napolje. Imao je na sebi farmerke, crnu jaknu i pletenu kapu preko glave. Komšija je, kada je shvatio o čemu se radi, pozvao policiju i Hitnu pomoć - kaže jedan od stanara zgrade.
Brojne policijske patrole stigle su ubrzo do zgrade u kojoj se dogodilo silovanje i započele uviđaj. Kako saznajemo, A. G. je policiji ispričala da ne poznaje napasnika, kao i da ga ranije nije viđala u zgradi. Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Akcija na sprečavanju korupcije na graničnom prelazu sa Crnom Gorom
U pritvoru zadržano 15 policajaca i carinika
Autor: VLADIMIR LOJANICA | 24.12.2009. - 05:00

Užice - Petnaestorici od 19 privedenih policajaca i carinika osumnjičenih da su na prelazu Jabuka između Srbije i Crne Gore uzimali mito od građana koji su prelazili državnu granicu bez potrebnih dokumenata istražni sudija je juče, posle saslušanja, odredio pritvor.

Kako „Blic” nezvanično saznaje, zahtevom za sprovođenje istrage, kucanim na četrdeset strana, obuhvaćeno je još četrnaest osoba, takođe osumnjičenih za primanje mita. Među onima koje policija tereti za uzimanje mita su i carinik Dejan Petrović i njegov bivši kolega Rajica Đurčić, koji su u bekstvu.
Kako je saopštio MUP, u akciji koju su vodili pripadnici Sektora unutrašnje kontrole policije u saradnji sa Unutrašnjom kontrolom carine uhapšeno je trinaestoro policajaca, pripadnika Regionalnog centra policije prema Crnoj Gori, i šestoro carinika sa graničnog prelaza Jabuka kod Prijepolja. Uhapšeni su policajci Goran Špica (43), Milan Lojanica (43), Selma Kozica (30), Zaim Lončarević (23), Goran Lučić (43), Svetozar Matović (31), Igor Petrić (28), Saša Radović (38), Danilo Femić (31), Pera Pejatović (35), David Despotović (28), Igor Gabarinović (27) i Saud Čaušević (25). Šestoro uhapšenih carinika su Slobodan Bjedov (58), Predrag Mandić (44), Veljko Kijanović (40), Dragan Stamenković (30), Veselin Gašić (54) i Gordana Ječmenica (40). Najveći broj osumnjičenih je, kako saznajemo, iz prijepoljskog kraja, a među uhapšenima ima i policajaca i carinika iz unutrašnjosti Srbije koji su dolazili ovde na posao.
Grupa čiji su organizatori, prema saopštenju MUP-a, policajci Goran Špica i Milan Lojanica i carinik Slobodan Bjedov, praćena je i snimana od polovine aprila do momenta hapšenja. Uhapšeni carinici i policajci na prelazu Jabuka, kako „Blic” nezvanično saznaje, tolerisali su prelazak državne granice, odnosno promet određene robe za koju nije postojala carinska deklaracija i za tu „uslugu” zahtevali mito od 20 evra pa naviše, zavisno od vrednosti transporta. Prema još nepotvrđenim informacijama, bez potrebne dokumentacije carinu je prolazila roba široke potrošnje, krupna i sitna stoka, ugalj i poljoprivredni proizvodi.
„Svaki član organizovane grupe imao je određeni zadatak kako bi stvorio uslove koji su policajcima omogućavali da od građana zahtevaju ili primaju novac. Za uslugu, prema njima nisu preduzimali službene radnje propisane Zakonom o policiji i zaštiti državne granice. Na kraju smene osumnjičeni su delili novac”, navodi se u saopštenju MUP-a.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Jedna osoba poginula, šest povređeno
Autor: Tanjug | 23.12.2009. - 22:21

Jedna osoba je poginula a šest je teže i lakše povredjeno u saobraćajnoj nesreći na putu Klina-Đakovica, saopštila je danas kosovska policija.

Nesreća se dogodila jutros kada su se sudarila dva vozila.
Jedno od njih se, prema sumnji policije, kretalo velikom brzinom i gubitkom kontrole udarilo čeonom stranom u dolazeće vozilo.
Dvoje teže povređenih je prebačeno u bolnicu u Prištini.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Tri osobe teško povređene u udesu kod Gornjeg Milanovca
Autor: Beta | 23.12.2009. - 21:17

Tri osobe teško su povređene danas oko 17 časova u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali kod Gornjeg Milanovca.

Kako je za agenciju Beta izjavio istražni sudija Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu Milisav Cvetković, vozač putničkog automobila "opel" užičkih oznaka Mladen C. (47) iz neutvrđenih razloga prešao je na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa kamionom.
U "opelu" su bili Tamara C. (39) i jedna starija žena čiji se identitet još ne zna. Svi su teško povređeni i u životnoj opasnosti. Posle pomoći u bolnici u Gornjem Milanovcu prebačeni su u Klinički centar u Kragujevcu.
Saobraćaj na tom delu Ibarske magistrale bio je u prekidu dva sata.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Smanjena kazna osuđenom za ubistvo urednika lista Dan
Autor: Beta | 23.12.2009. - 16:18

Apelacioni sud Crne Gore preinačio je presudu Damiru Mandiću za saučesništvo u ubistvu urednika dnevnika Dan Duška Jovanovića sa 30 na 19 godina zatvora, potvrđeno je agenciji Beta u tom sudu.

Jedinom optuženom za saučesništvo u ubistvo urednika Dana suđeno je dva puta. Krajem 2007. godine Mandić je oslobođen optužbe, ali je tužilac tražio poništenje presude i ponovno suđenje.
Apelacioni sud Crne Gore je uvažio zahtev tužilaštva i ukinuo prvostepenu presudu, te je protiv Mandića pokrenut novi sudski postupak.

Mandić je aprila ove godine osuđen na 30 godina, jer je Viši sud u Podgorici ocenio da je on Duška Jovanovića ubio po prethodnom dogovoru i ranije razrađenom planu s nepoznatim osoba i sumišljajem.
Urednik Dana ubijen je maja 2004. godine ispred redakcije svog lista u Podgorici.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 733 734 736 737 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.