Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 723 724 726 727 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1439633 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Dva udesa bez težih posledica
Autor: Beta | 02.12.2009. - 08:28

Lekari Hitne pomoći obavili su tokom noći 80 intervencija, a dogodila su se i dva saobraćajna udesa u kojima nije bilo teže povređenih, izjavila je portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Nada Macura.

U saobraćajnoj nezgodi u 22.15 na u ulici Cara Uroša, jedna osoba zadobila je lakše povrede glave i prebačena je u Urgentni centar, a u udesu na Novom Beogradu pola sata pre ponoći nije bilo povređenih, rekla je Macura agenciji Beta.
Prema njenim rečima, u ostalim slučajevima Hitna pomoć uglavnom je intervenisala po pozivu hroničnih bolesnika, astmatičara, a u porastu je i broj poziva zbog povišene temperature.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Učenik uboden nožem dok je čekao užinu
Autor: P. Z. Veličković | Foto: J. Vučetić | 02.12.2009. - 08:00

Uroš K. (18), učenik četvrte godine Srednje mašinske škole „Radoje Dakić“ u beogradskom naselju Rakovica, uboden je juče u 14.15 časova nožem u vrat dok je čekao da kupi užinu u školskoj pekari. Dečak, koji je prema tvrdnjama očevidaca ubo Kovačevića, učenik je iste škole i pobegao je iz dvorišta pre dolaska policije.

Povređenom Urošu K. prvu pomoć pružili su profesori škole koji su mu zaustavili vensko krvarenje do dolaska lekara Hitne pomoći.
- Dečak je imao ranu na vratu nanetu oštrim predmetom i manju posekotinu ispod vilice. Bio je svestan i ispričao je lekarima da ne zna čime je uboden i ko mu je naneo povredu. Odmah je prevezen u Urgentni centar - rekla je za „Blic“ dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.
Povređeni mladić primljen je prvo na odeljenje za reanimaciju, a zatim je odveden u operacionu salu.
- Operišu ga hirurzi i specijalisti za kardiovaskularne povrede - izjavio je juče po podne Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.
Kako saznajemo, napad u školi „Radoje Dakić“ u Ulici Miška Kranjca 17 u Rakovici dogodio se za vreme velikog odmora, kada je učenik druge godine prišao Urošu K. i ubo ga nožem. Da li je pre toga između njih dvojice došlo do svađe još nije poznato.
- Vraćala sam se iz fiskulturne sale, kad sam ispred pekare videla dežurne profesore koji su mi ispričali šta se dogodilo. Nisu mi dali da priđem, tako da ne znam u kakvom je stanju učenik. Koliko je meni poznato, on nije bio problematičan i ne znam razloge njihovog sukoba. Imamo školskog policajca, kao i jednog radnika obezbeđenja koga plaćaju roditelji, ali ne znam gde su se nalazili u vreme ranjavanja - kaže Rada Kafedžijska, profesorka fizičkog vaspitanja u srednjoj Mašinskoj školi. 

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Automobil preleteo jarak i udario u kuću u Ratkovu
Poginuo mladić, trojica povređena
Autor: S. Mirić | Foto: S. Mirić | 02.12.2009. - 05:00

Ratkovo - U saobraćajnoj nesreći preksninoć u Ratkovu poginuo je Stefan Milunović(23), dok su Nikola Žujović(24), Nikola Jeremić(24)svi iz Beograda i Kostas Lazarević Kalivas iz Zemuna teško povređeni.

Do nesreće je došlo kada je “reno kilo” velikom brzinom uleteo u krivinu koju vozač nije uspeo da savlada i automobil je preleteo preko kanala i udario u kuću.
“Reno kilo”u kome su bila četvorica mladića sleteo je sa puta u krivini koja ima ugao od skoro 90 stepeni a zatim je preleteo preko kanala dubine oko metar i udario u ćošak kuće u Lenjinovoj 51. Vlasnik kuće Milenko Popović čim je čuo strahovit udarac shvatio o čemu se radi jer je, kako kaže, na ovoj krivini do sada bilo više od 50 saobraćajnih nesreća. Istrčao je na ulicu gde su se već bile okupile neke komšije da bi pomogli unesrećenim.
-Bilo je strašno, čuo se samo jauk, kaže Popović, koji dodaje da su vrlo brzo stigli ratkovački lekar dr Miša Zemunović, medicinske sestre, a uskoro i ekipe hitne pomoći iz Odžaka i vatrogasci.
- Jedan mladić je kukao, jedan je pitao gde su mu patike, a ja sam jednome držao u krilu klonulu glavu, a on je nešto pipkao rukama okolo i ništa nije mogao da kaže. Rekao sam mu “sine evo ti moja ruka i on se uhvato za mene” – ispričao je Milan Vajagić, koji je bio među prvima koju su došli do povređenih mladića.
U medecinskom centru “Radivoj Simonović” u Somboru na intenzivnoj nezi nalazi se Kostas Lazarević Kalivas, a na odeljenju ortopedije iste bolnice nalazi se Nikola Jeremić koji se oporavlja i nalazi se van životne opasnosti i sutra ili prekosutra će radi daljeg lečenja biti premešten u Beograd.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Specijalno tužilaštvo tereti grupu
Podignuta optužnica protiv Darka Eleza
Autor: Vuk Z. Cvijić, Davorin Tomić | 02.12.2009. - 05:00

Protiv Darka Eleza (32) i još pet pripadnika njegove grupe Specijalno tužilaštvo je krajem novembra podiglo optužnicu u kojoj ih tereti za zločinačko udruživanje, prodaju droge, iznudu, podstrekivanje na ubistvo, skrivanje počinioca krivičnih dela i falsifikovanje dokumenta, saznaje „Blic“.

Elez se tereti kao organizator grupe za zločinačko udruživanje, a za isto delo kao pripadnici terete se Vladimir Pandurević iz Sarajeva, Vaso Ljubibratić iz Trebinja, Branko Đurić iz Zvornika, Slobodan Pjevac iz Karlovaca i Aleksandar Lučić iz Trebinja, koji je uhapšen u Hrvatskoj, dok su ostali privedeni u Srbiji.
Grupa se tereti da je o početka maja ove godine pa do trenutka hapšenja 1. septembra organizovala mrežu preprodavaca i posrednika u prodaji skanka, posebne vrste marihuane u kojoj su dejstva opijata znatno pojačana. Skank su, prema navodima optužnice, nabavljali u Crnoj Gori i prodavali ga u BiH preko svoje mreže.
Optuženi vođa grupe tereti se i da je neuspešno podstrekivao na ubistvo B. R., kao i da je falsifikovao lična dokumenta.
Elez, Pandurević i Đurić terete se i za iznudu 600.000 evra od Save T. iz Bijeljine. Njih trojica se teret da su prvo bacili bombe na kuću i druge objekte u vlasništvu oštećenog. Kako posle toga nisu uspeli da iznude novac postavili su razoran eksploziv ispred poslovnih prostorija Save T. u Bijeljini, ali nisu uspeli da ga aktiviraju.

Optužnica ih tereti da su osobama iz BiH koji su tamo bili okrivljeni za razna krivična dela omogućavali da prebegnu u Srbiju i da se sakriju.
Elez i u BiH ima veliki kriminalni dosje, a policija Republike Srpske sumnjiči ga za nekoliko ubistava u kojima su žrtve uglavnom bili ljudi bliski njegovom kumu Đorđu Ždralu i vođi grupe s kojim je njegov klan u sukobu proteklih godina. Dovodi se i u vezu sa nekoliko neuspešnih atentata na Ždrala, koji se trenutno nalazi u pritvoru, zbog sumnji da je umešan u ubistvo Ljubiše Savića Mauzera juna 2000.
U BiH je uhapšeno 13 osoba, koje se vezuju za grupu Darka Eleza. Među uhapšenima su Bojan Cvijan, šef Odseka za droge Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji je ranije bio načelnik Krim-policije u Istočnom Sarajevu pripadnik Granične policije BiH, Bojan Veselinović iz Prijedora, koji je suspendovan zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju ljudi, i jedan pripadnik Specijalne policije iz Foče.
Uhapšeni su i Admir Hodžić Atko, sarajevskoj policiji poznat po krađi vozila i iznudama novca, Muhamed Ramić, koji je osumnjičen da je bacio bombu na poslovni objekat „Tom“, Blaško Furtula, Davor Dabić, Marko Krajišnik.

U BiH pušteni iz pritvora
Sud BiH ukinuo je juče pritvor Bojanu Cvijanu, Muhamedu Ramiću, Marku Krajišniku i Admiru Hodžiću, koji su dovođeni u vezu sa grupom Darka Eleza i koje tamošnja optužnica tereti za organizovani kriminal i prodaju droge.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Akcija Tužilaštva za ratne zločine
Pretreseni stanovi trojice Mladićevih jataka
Autor: T.M.S. - T.N.Đ. | Foto:D.Milenković | 03.12.2009. - 08:00

Beograd - U potrazi za dokazima koji bi doveli do hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića juče su, po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, pretreseni stanovi njegovih najbližih saradnika. U jučerašnjoj akciji pretresen je stan Milorada Pelemiša, komandira 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske, Dragomira Pećanca, koji je bio Mladićev ađutant, i Nenada Bursaća, koji do sada nije spominjan kao jatak haških optuženika, saznaje „Blic“.

Šef Akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić potvrdio je za „Blic“ da je akcija bila usmerena na pronalaženju tragova, dokaza i materijala koji bi mogli da dovedu do okončanja saradnje sa Haškim tribunalom.
- Akcija je izvedena na osnovu zaključaka Akcionog tima - rekao je Ljajić.
Tačno u sedam sati ujutru, na tri lokacije na Novom Beogradu, Bežanijskoj kosi i Velikom Mokrom Lugu počela je koordinisana akcija, koju su na terenu izvele Specijalne jedinice MUP Srbije. Pretresen je stan Pelemiša u Ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu, Pećanca na Bežanijskoj kosi i Bursaća u Velikom Mokrom Lugu.
Tužilaštvo za ratne zločine nije saopštilo da li je u pretresima nađen bilo kakav dokaz koji bi mogao da dovede do hapšenja Mladića. Kako „Blic“ saznaje, iz stanova su uglavnom uzeti mobilni telefoni, video zapisi i kompjuterski materijali, a nekadašnji Mladićevi saradnici nisu privedeni.
Milorad Pelemiš, kao poručnik i komandir 10. diverzantskog odreda VRS-a, jedinice ozloglašene po masakru u Srebrenici, slovio je za bliskog Mladićevog saradnika. Rođen je 1964. godine u BiH. Kao stariji vodnik, bio je pripadnik JNA, u sastavu antiterorističke jedinice Gardijske brigade. Osnivač je specijalne jedinice MUP Republike Srpske, a u oktobru 1994. dobio je čin poručnika. Kao plaćenik, sa Jugoslavom Petrušićem 1998. boravio je u Zairu, a naredne godine ratovao je na Kosovu. Iste godine, u Beogradu je uhapšen pod sumnjom da je špijunirao u korist francuske obaveštajne službe i da je s četvoricom pripadnika francuskih obaveštajaca iz grupe „Pauk“ pripremao atentat na Slobodana Miloševića. U samici Centralnog zatvora proveo je godinu dana, nakon čega je optužnica odbačena. Nezvanično je optuživan za brojne likvidacije, ali i za učestvovanje u hapšenju generala Radislava Krstića. Upravo Krstić je tokom procesa u Haškom sudu okrivio Pelemiša za pokolj u Srebrenici u julu 1995. Pelemiš zvanično nije optužen za zločin u Srebrenici.
Drugi Mladićev saradnik, čiji je stan juče pretresen je Dragomir Pećanac, svojevremeno njegov ađutant. Ime Pećanca pominje su i u istrazi ubistva komandanta Armije BIH Avde Palića u Žepi, 1995. godine. Po pokretanju istrage, Pećanac je javno tvrdio da je po Palića u zatvor u Bijeljini otišao po naređenju Ratka Mladića. Medijima je tada izjavio i da Mladić nikada neće biti uhapšen „jer će se pre ubiti“.

Upalo mi je 15 policajaca u kuću

Ugledao sam kroz prozor petnaestak policajaca kako prilaze mojoj kući oko sedam sati. Spremao sam se za posao. Bili su naoružani i na glavama su nosili fantomke. Prvo sam pomislio da traže nekog lopova, koji se možda krije u mojoj garaži. Šokirao sam se kad su mi pozvonili na vrata i pokazali nalog za pretres, priča za „Blic“ Nenad Bursać, čija je kuću pretresena u jučerašnjoj akciji.

Po naređenju trojice policajaca u civilu, Bursać je, kako kaže, probudio suprugu, ćerku i sina s kojima je seo u dnevnu sobu u prizemlju, dok su im specijalci MUP-a pretresali kuću.
- Rekli su mi da traže moja dokumenta kao i video zapise koje imam u kući, ali mi niko nije rekao zbog čega. Objasnili su mi da imam pravo da pozovem advokata i dva svedoka da prisustvuje pretresu, što sam odbio jer nemam šta da krijem. Eto, tek sad sam od vas saznao da sumnjaju da sam jatak Ratka Mladića. Njega mi nije spomenuo nijedan policajac, ali mi nisu ni rekli zbog čega su mi upali u kuću - kaže Bursać.
On navodi i da su policajci strpljivo pretresali svaku prostoriju u kući, dok je deo ekipe bio u dvorištu i na ulici.
- Bili su ljubazni i nisu pravili nered. Uzeli su hard disk iz mog računara i četiri mobilnih telefona, za koje su rekli da će nam vratiti za dva do tri dana. Bili su tu tri sata i onda su otišli - kaže Bursać.
On tvrdi da nikada nije video Mladića niti bilo kog njegovog saradnika ili rođaka, kao i da je pretres njegove kuće greška.
- Već 27 godina radim kao avio-mehaničar u „Jatu“. Rođen sam u Beogradu, nisam se nikada bavio politikom, nisam bio ni na ratištu u Bosni, a policiji sam pokazao i moju vojnu knjižicu. Imam rodbinu u BiH, ali s njima godinama nisam u kontaktu. Stvarno ne znam zašto je i kako mene neko povezao sa Mladićem - kaže Bursać.
P. Z. Veličković

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Odloženo suđenje bivšem direktoru RTS Milanoviću
Autor: Beta | Foto:B. Puljević | 03.12.2009. - 13:20

Suđenje bivšem direktoru Radiotelevizije Srbije Dragoljubu Milanoviću, optuženom za zloupotrebe u dodeli stanova, odloženo je danas pred Okružnim sudom u Beogradu za 25. februar zbog nedolaska svedoka.

Sudija Bojana Paunović kaznila je svedoka Slavoljuba Milenkovića sa
10.000 dinara jer se nije odazvao sudskim pozivima.
Milanović je pred Okružnim sudom u Beogradu optužen da je zloupotrebom službenog položaja od septembra 1996. godine do avgusta 2000. godine, bez saglasnosti urednika i mimo stambene komisije, dodeljivao stambene kredite takozvanim deficitarnim kadrovima i tako drugima pribavio imovinsku korist u iznosu od 38 miliona dinara.
Milanović u zatvoru u Požarevcu izdržava kaznu zatvora od 10 godina
na koju je osudjen kao odgovoran za pogibiju 16 radnika RTS-a u NATO
bombardovanju 23. aprila 1999. godine.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Požar u "Imleku" ugašen, nema povređenih
Autor: Tanjug | 03.12.2009. - 08:28 izmena 08:36

U požaru koji je sinoć oko 19 sati izbio u fabrici "Imlek" u Padinskoj skeli nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta u pogonu PET ambalaže, izjavio je načelnik sektora za zaštitu i spašavanje u Ministarsvu unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić.

Marić je sinoć precizirao da je požar zahvatio oko 300 kvadratnih metara pogona, urušen je deo krova koji je zahvaćen vatrom, dok su vatrogasci sprečili dalje širenje vatre na kotlarnicu, trafo stanicu i proizvodni pogon fabrike.
"Na sreću, u požaru nema stradalih ni povređenih", rekao je Marić.
U gašenju požara učestvovalo je deset vatrogasnih vozila i 30 vatrogasaca, a požar je lokalizovan oko 20 časova, ukazao je načelnik uprave za vatrogasne i spasilačke jedinice u MUP Đorđe Babić.
Babić je precizirao da je požar prijavljen u 18,47 časova, a da su vatrogasne ekipe na lice mesta stigle posle 20 minuta. Nakon gašenja, na mestu požara je ostao da dežura deo vatrogasne ekipe.
Uzroci požara se ispituju.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Srpsko tužilaštvo ponudilo pomoć Euleksu
Autor: N. Zejak, V. Z. Cvijić | 03.12.2009. - 08:00

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine spremno je da pomogne Euleksu nakon priznanja bivšeg pripadnika ilegalne Obaveštajne službe Kosova - ŠIK Nazima Blace da je učestvovao u ubistvima svedoka Haškog suda, saradnika MUP Srbije i ljudi bliskih Ibrahimu Rugovi, rekao je juče portparol ovog tužilaštva Bruno Vekarić.

Blace je optužio rukovodioce ŠIK-a, koji su ujedno i u stranci DPK premijera Kosova Hašima Tačija, da su naručivali ubistva.
- Tvrdnje koje je izneo Blaca nisu nove za tužilaštvo, posebno u delu koji se odnosi na umešanost Azema Sulje. On je jedan od kreatora zločina koje mi istražujemo. Poznato nam je i da su likvidirani svedoci u postupcima protiv Ramuša Haradinaja i Fatmira Limaja - rekao je Vekarić.
On je istakao da je tužilaštvo saslušalo 26 svedoka sa Kosova u okviru ovih istraga.
Izvori bliski istražiteljima Euleksa tvrde da se proverava da li je Blace izjavu dao pod pretnjom, jer se na video zapisu dostavljenom Euleks policiji vidi da u prostoriji u kojoj je snimao izjavu ima više osoba i da je uplašen.
- Postoji sumnja da je Blaca pokušao da istragu o ubistvu svedoka u haškim postupcima protiv pripadnika OVK usmeri na likvidaciju političkih neistomišljenika Hašima Tačija - kaže izvor „Blica“.
Istrage je usmerena na utvrđivanje odgovornost Azema Sulje, bivšeg direktora ŠIK-a i bivšeg ministra odbrane, kao i Džavita Haljitija, šefa ŠIK-a i šefa poslaničkog kluba Tačijeve stranke u Skupštini Kosova, koje je Blace optužio da su naručivali ubistva.
- U toku su dodatne provere o umešanosti ŠIK-a u više od dvadeset nerasvetljenih ubistava i pokušaja ubistava visokih funkcionera privremenih kosovskih institucija uglavnom iz redova DSK - tvrdi sagovornik „Blica“.

Euleks nije uhapsio Sulju
- Sudija Euleksa naložio je 1. decembra da se Nazim Blaca mesec dana zadrži u kućnom pritvoru koji nadgleda policija Euleksa. Blacu je saslušao tužilac Euleksa iz Kancelarije specijalnog tužioca - naveli su juče u Euleksu i dodali da je Blaca okrivljen za ubistva, pokušaje ubistva i organizovani kriminal. Nenamernom greškom juče je u našem listu objavljeno da je portparol Euleksa Kristina Herods izjavila da je u Prištini uhapšen i Azem Sulja. Herods je tada samo navela da je uhapšen Blaca.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Raznela ga „kašikara“, umro ocu na rukama
Autor: A. Ž. A. - V. Đ. | 03.12.2009. - 08:00

Radetu Veličkoviću iz Kačareva na rukama je umro sin Goran (33) kome je pokušao da pruži pomoć jer je mladić zadobio teške povrede u eksploziji „kašikare“, koju je nepoznata osoba postavila ispod stare gume na njivi u sela Jabuka kod Pančeva.

Goran Veličković je tog popodneva s ocem i komšijom traktorom otišao na njivu gde je trebalo da vade šećernu repu. Na njivi je bila automobilska guma i Goran je sišao s traktora da bi je pomerio. U tom trenutku na „kašikari“, koja je bila postavljena ispod gume, izvučen je osigurač i eksplodirala je, a Goran je teško povređen. Otac Rade je odmah pritrčao, ali mu je sin preminuo na rukama.
Policija je saopštila da je utvrđeno da je „kašikara“ bila postavljena i da se radi na identifikaciji bombaša, dok je istražni sudija Ksenija Ogrizović navela da „zbog istrage ne može da saopšti detalje“.
- Goran nije bio u sukobu ni sa kim i ne znam ko bi želeo da mu naudi. Ako je imao i nekih nesuglasica, to je rešavao na sudu, a ne nasiljem - kaže za „Blic“ Predrag Stojanovski, suprug Goranove sestre.
Zet napominje da je Goran bio uzoran domaćin, „voleo je njivu“, porodica se bavi poljoprivredom u čemu je možda i najbolja u Kačarevu.
- Porodica ima 50, 60 lanaca zemlje, ali smo uzeli u zakup još njiva pa obrađujemo više od 200 hektara. Uzgajamo repu, kukuruz i suncokret, i Goran je zaradu ulagao u kupovinu zemlje i mehanizaciju. Eto, pre mesec dana kupio je šesti traktor, koji nije uspeo ni da provoza - kaže zet.
Goran Veličković će biti sahranjen sutra, na rođendan svoje supruge Nataše. Za sobom je ostavio i desetogodišnjeg sina, trogodišnju ćerku, majku, oca, sestru. 

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Uhapšene tri grupe kradljivaca
Ukradena vozila sekli u delove i prodavali
Autor: A. Ž. Adžić | 03.12.2009. - 08:00

Beogradska policija u poslednjih desetak dana uhapsila je tri grupe osumnjičene za krađu vozila u prestonici koja su zatim uglavnom sekli u delove i prodavali.

Lisice su stavljene trojici Aranđelovčana Dejanu S. (33), Goranu Đ. (32) i Ljubomiru L. (60) u čijem dvorištu su nađeni delovi tri „reno megana“. Dejan S. i Goran Đ. osumnjičeni su za krađu vozila u Beogradu i Obrenovcu, koja su zatim odvozili u dvorište Ljubomira L. koji se tereti za pomaganje.
- Uhapšene su i dve grupe osumnjičene za krađu „juga“. Saša Ž. (25) iz Borče tereti se za krađu tri „juga“, poslednjeg u noći između 27. i 28. novembra kod „Vera“ na Karaburmi. Saobraćajna dozvola od tog „juga“ nađena je kod Tibora K. (30) iz Borče, a automobil u garaži njegovog brata Petera K. (39), takođe u Borči. U garaži su nađeni i delovi još dva „juga“, a od Tibora K. je oduzeta „fijat tempra“ - kaže sagovornik „Blica“ iz policije, dodajući da su sva trojica ranije privođena.
Operativci su priveli još trojicu starih poznanika, među kojima je Dragan N. (39) iz Stare Pazove koji se tereti za krađu vozila, dok je Dejan J. (33) iz Ašanje osumnjičen za organizovanje „posla“, a u garaži njihovog saučesnika Marinka P. (24) u Vojki nađeni su delovi pet ukradenih „juga“. Grupa je osumnjičena za krađu šest automobila, a prema dokazima policije, „jugiće“ je krao Dragan N. Vozila su sekli, a delove prodavali ili preko oglasa ili na auto-pijaci.
Lisice su stavljene i Marku V. (28) iz Jagodine, osumnjičenom da je u januaru ove godine ukrao „pežo 206“ u Zemunu, iskoristivši momenat kad je vlasnik na trenutak napustio vozilo.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 723 724 726 727 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.