Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 502 503 505 506 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1442591 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia N95 8gb
Pritvoreni policajci zbog šverca

PREŠEVO - Predsednik Opštinskog suda u Preševu Svetozar Simić izjavio je FoNetu da je dvojici policajaca određen pritvor od mesec dana zbog učešća u švercu cigareta i lekova sa Kosova.
Uhapšeni su Nenad Mitrović iz Mačkatice kod Surdulice, koji je radio na administrativnoj liniji sa
Kosovom, i šef smene Branko Anđelović iz Vranja.
Istovremeno su uhapšeni i Dželjaj Kadriju, Ali Rustemi i Fisnik Ahmeti iz Preševa.
Tvrdi se da su Mitrović i Anđelović omogućavali da Kadriju, Rustemi i Ahmeti unose cigarete i lekove sa Kosova na teritoriju centalne Srbije.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia N95 8gb
U Šapcu privedeni pljačkaši

ŠABAC - Šabačka policija je saopštila da je privela sudiji za maloletnike dvojicu maloletnika iz Beograda za koje postoji osnovana sumnja da su u proteklih mesec dana izvršili više pljački benzinskih pumpi, sportskih kladionica
i prodavnica.
Privedeni su i tridesetšestogodišnji Aleksandar Ž. i još dvojica maloletnika iz Šapca, zbog osnovane sumnje da su pomagali mladićima iz Beograda u izvršenju krivičnih dela, a zatim delili novac.

IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia N95 8gb
"Minji" nož u srce

BEOGRAD - Transseksualac Mihalj Kočiš (38), koji se predstavljao kao žena pod imenom Minja, ubijen je u stanu u Ulici Filipa Filipovića broj 88 na Vračaru. Telo, sa dva uboda u grudi, pronađeno je u nedelju oko 18 sati.
Prvi ubod promašio je srce, ali je drugi bio fatalan. Pretpostavlja se da je Kočiš, koji je promenio pol, ubijen još pre nekoliko dana. Policija pokušava da uđe u trag ubici.
Zločin je otkrio prijatelj Minjinog stanodavca, kada je došao da uzme kiriju. Kucao je, a kako niko nije otvarao, uhvatio se za kvaku i vrata su se otvorila. U sobi je naišao na jeziv prizor.
Mihalj je ležao na stomaku u lokvi krvi. Televizor je bio upaljen. Uplašeni čovek je odmah pozvao ostale komšije, policiju i Hitnu pomoć. Forenzičari su nož kojim je Kočiš ubijen pronašli i to opran u sudoperi.
Jedna od komšinica kaže za "Novosti" da Minju nisu viđali danima. Ali, njegovo odsustvo im nije bilo čudno, jer se slabo družio sa komšilukom. Policija je došla do podatka da je Kočiš poslednji put viđen 12. januara.
- Svi smo u šoku - dodaje komšinica. - Ne samo da je ubijen neko iz kraja, već smo tek sada saznali da je naša komšinica - muškarac! Izgledao je kao prava žena. Imao je grudi, dugu plavu kosu, glatku kožu. Uvek je bio doteran i nosio je napadnu garderobu. Živeo je ovde sam, a doselio se pre tri meseca. Kada smo čuli da u ličnoj karti piše muško ime, nismo mogli da verujemo!
Minjin
gazda živi u Belgiji, a prijatelja je zadužio da uzima kiriju. Kada je u nedelju došao po novac, zatekao je telefonski račun zadenut u vrata.
- Računi su nam stigli još u četvrtak, ali on svoj nije uzeo - ispričala je komšinica. - Nesrećnik je verovatno ubijen pre toga.
Mihalj je, pričaju komšije, imao buran društveni život. Iako danju nije odlazio na posao, svake večeri je izlazio, a često je pravio i žurke. Nezvanično, bavio se prostitucijom i poznat je policiji. Jednom je čak i priveden.
Ubijeni Kočiš je bio poreklom iz Kikinde, gde mu je i majka. Posle promene pola, podneo je i zahtev za promenu imena. Procedura promene identiteta bila je u toku, ali je ubica bio brži, pa će Kočiš biti sahranjen kao muškarac.

KOLEGE
MEĐU oko 1.000 prestoničkih prostitutki, koliko se pretpostavlja da ih ima, sve više je transvestita. Njihove usluge su jeftinije od usluga koleginica i koštaju od 1.500 do 4.000 dinara. Najviše transvestita radi u blizini benzinskih pumpi "Zmaj" na autoputu Beograd-Zagreb.

MERLINKA
ZA razliku od transvestita, koji izgledaju kao osobe suprotnog pola, transseksualci su oni koji hirurški promene pol. Najpoznatijeg srpskog transvestita Vjerana Miladinovića (43), zvanog Merlinka, pre šest godina ubio je ljubavnik Faik Ramadani Babuš (29). Ubica ju je opljačkao i pobegao, ali su i on i njegov saučesnik R. B. (21) uhapšeni.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia N95 8gb
Oca upucao kroz jastuk

KRUŠEVAC - Slobodan Marinković (37), iz Kruševca, uhapšen je i zadržan u policiji zbog sumnje da je u petak popodne jednim hicem ispaljenim iz ukradenog pištolja „crvena zastava“ ubio oca Dragutina Filipovića (54) iz Kruševca. Kako smo nezvanično saznali, Marinković je oca ubio tako što mu je, dok je po svemu sudeći ležao pijan, prislonio jastuk na glavu i opalio.
Otac i sin su, kako smo saznali od izvora bliskih Okružnom tužilaštvu, živeli u inače napuštenom objektu u Ulici Nenada Pavlovića u naselju Mudrakovac, na kome nema ni vrata ni prozora. Dane i noći su provodili najčešće u pijanstvu i nemaštini. Tog petka su bili kod rođaka, takođe Roma, kod koga su često navraćali. O motivu Marinkovića da digne ruku na oca zasad se nagađa, a moguće je da je da je tome „kumovala“ svađa zbog Filipovićeve penzije i ideje da se ponovo ženi.
- Moj ujak Dragutin dugo je živeo u Austriji, gde je u Beču radio kao baštovan, pošto je tamo završio školu. Pre godinu dana ostavio je ženu i decu i vratio se kući. Bio je malo bolestan, imao je dva infarkta, živeo je sa sinom Slobodanom malo kod mene i mog brata u Mudrakovcu, a onda smo im mi ponudili da žive u napuštenoj kući naše majke, njegove sestre Ružice Stanojević, koja je umrla pre dva meseca. Mi smo ujaka i brata pomagali u hrani, ogrevu i odeći. Davali smo im i novac, ali su oni mnogo pili. Bilo je i svađe među njima. Zadnji put su se posvađali oko ujakove penzije, koju je danas trebalo da traži preko Beograda.

SAHRANA NA SLAVU
Uhapšeni Slobodan Marinković rođen je u Austriji i dobio je majčino prezime. Ne zna se da li se njegov otac venčavao sa njegovom majkom i da li on ima još braće i sestara, kao i od čega je živeo.
To juče nije znao da nam kaže niko od članova porodice koja se okupila u kući gde se dogodio zločin.
Policija je juče potvrdila hapšenje ne navodeći identitet ni osumnjičenog ni žrtve, dodajući da će osumnjičeni u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje istražnom sudiji Okružnog suda u Kruševcu.
Filipović će biti sahranjen danas, na njihovu krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja.
Rekao je sinu da će opet da se ženi, mlad je i da će penziju deliti sa budućom suprugom. Imao je više brakova i to je naljutilo Slobodana. Ima moj ujak još dece, ali su ga zapostavila. Ima on i brata u Minhenu - ispričao nam je Filipovićev sestrić Dragan Stanojević.
- Odmah posle ubistva Slobodan je došao kod nas mortus pijan. Mi smo gledali reprizu serije „Selo gori... „, a on je vređao ukućane i gazda ga je izbacio. Nikome nije rekao da je ubio oca. Potom se neko vreme krio na groblju, a onda otišao u policiju i prijavio se - kaže Stanojević.
Naš izvor blizak Okružnom tužilaštvu takođe je rekao da se Marinković sam prijavio policiji i pokazao mesto događaja, gde je Dragutin Filipović zatečen mrtav u lokvi krvi.
Uviđaj na licu mesta obavili su istražni sudija Okružnog suda u Kruševcu Tatjana Mišić, u prisustvu okružnog javnog tužioca Radmile Jovanović i policijskih službenika Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kruševac.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia N95 8gb
Lopov gazio krstove

BEOGRAD - Kiosk sa svećama, crkvenim kalendarima, krstovima, brojanicama, koji se nalazi u porti Srpske pravoslavne crkve Hram Svetog Velikomučenika Georgija u Ugrinovcima, opljačkan je juče ujutro na jedan od najvećih hrišćanskih praznika Bogojavljenje, koji se obeležava kao dan kada je kršten Isus Hrist.
Drski provalnik, ili više njih, nije se mnogo obazirao na značaj praznika i na to da će mnogi vernici na Bogojavljenje doći u crkvu po svetu vodicu i zapaliti sveću tako da je osim što je odneo novac, pobacao i ispreturao stvari iz kioska i izgazio krstove. Uprkos pljački, kiosk je juče radio.
- Teško mi je što se pljačka desila baš na Bogojavljenje. Polupano je staklo, sve je ispreturano, provalnik je gazio krstove i sveće. Ne znam tačno koliko je novca bilo u kiosku, ali sve je odneto. U nedelju sam radila do sedam sati uveče. Kada sam ujutro došla u kiosk, imala sam šta da vidim. Dolazila je policija i napravila zapisnik. Ovaj kiosk je postavljen prošle godine. U kiosk sam dolazila da pomognem - rekla je za Glas Bosiljka Golubić.
Vernici koji su juče čekali u redu za sveće ispred poharanog kioska s nevericom su dočekali vest o pljački uz opasku da je kiosk postavljen prošle godine.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Policija na tragu ubici transseksualca
Prostitutki pretili telefonom pre ubistva
Autor: A. Ž. A.- P. Z. V. | Foto:J. Vučetić | 21.01.2009. - 05:00

BEOGRAD - Policija je identifikovala nekoliko osoba koje bi mogle da se dovedu u vezu s ubistvom transseksualca Minje Kočiš (39), koja je u nedelju uveče nađena mrtva u iznajmljenom stanu u Ulici Filipa Filipovića 88 na Vračaru. U protekla dva dana inspektori su razgovarali s osobama koje bi mogle imati saznanja o Minjinim privatnim vezama i mušterijama kojima je pružala seksualne usluge, saznaje „Blic”.

Minja je najverovatnije bila mrtva četiri do sedam dana pre nego što je nađeno telo. Prema saznanjima „Blica”, nekoliko meseci pre nego što je ubijena, Minja je dobijala pretnje telefonom i SMS-ovima, a kako navode njeni prijatelji, uznemiravanje je prijavila mobilnom operateru. Oni veruju da iza zločina stoji neko od njenih mušterija.
- Pre nekoliko meseci rekla mi je da dobija uznemiravajuće poruke. Nisam je pitao od koga, ali pretpostavljam da ih je slao neki klijent, koji se javio na telefonski oglas. Ne znam da li se upoznala s njim ili je mu je u telefonskom razgovoru rekla da je bila muškarac, što ga je iznerviralo. Obratila se mobilnom operateru, ali nije mnogo obraćala pažnju na te poruke - kaže za „Blic” jedan Minjin poznanik.
Kako „Blic” saznaje, Minjin mobilni telefon nije nađen u stanu u kome je živela. Takođe nisu nađeni ni novac, ni njena dokumenta. Ne odbacuje se mogućnost da je ubica odneo mobilni telefon da bi uklonio dokaz koji bi ukazao da je Minju poznavao i bio s njom u kontaktu.
U međuvremenu, policija veštači tragove nađene u kući u kojoj je Minja ubijena, a još se utvrđuje da li su joj nožem, koji je bio u sudoperi, nanete smrtonosne povrede u grudi. Osim toga, čekaju se toksikološki nalazi.
- Sa Suzi sam se poslednji put video na proslavi Nove godine kod nje u stanu. Bilo nas je desetak, opuštena atmosfera. Čak je došlo i nekoliko momaka da joj čestita Novu godinu. Pre desetak dana poslala mi je poruku: „Kad ćeš da mi vratiš CD-ove”, na koju sam joj odgovorio da ih meni nije ni dala. Pozvala me i izvinila se. Rekla mi je da je malo popila te večeri. Dogovorili smo se da uskoro popijemo kafu - kaže Minjin prijatelj koji insistira na anonimnosti.
Suzi je, kako kaže, svojevremeno radila kao prostitutka kod Ekonomskog fakulteta u Ulici admirala Geprata.
- Većina transseksualaca, pa i Suzi, u poslednje vreme uglavnom rade posredstvom oglasa i retko izlaze na teren. Koliko sam upoznat, nije imala mnogo prijatelja među transseksualcima - priča Minjin prijatelj.
Minja mu je ispričala da je od rođenja osećala da je više žensko nego muškarac i oduvek je isticala te svoje osobine. Oblačila se i ponašala kao žensko, ali ako bi je neko naljutio, tvrdi njen prijatelj, umela je da postane prgava i iskaže se kao muškarac. Pričala je da je imala jednu veliku ljubav, da je s tim muškarcem bila u vezi nekoliko godina. Raskinuli su, ali su ostali prijatelji i povremeno su se viđali.
- Bila je vezana za majku. Pominjala je da joj nedostaje i tada bi otišla do Kikinde da je poseti - kaže naš sagovornik.
Komšije Minje Kočiš i dalje su u šoku. U stan koji je iznajmljivala juče pre podne ponovo je dolazila policija koja je tražila nove tragove.
- Kratko su se zadržali, a zatim su ponovo pečatirali stan i otišli. Niko od njenih prijatelja, koje sam ranije viđala, ili članova porodice nije se pojavio u dvorištu - priča jedna komšinica koja je Minju poslednji put videla 8. januara pre podne.
Prema njenim rečima, od tada je niko nije ni video ni čuo.
- Svetlo ispred ulaznih vrata konstantno je gorelo poslednjih desetak dana, što ne liči na nju. Prozori su joj bili zatvoreni, a iz njenog stana se nije čuo nikakav zvuk. Čovek koji dolazi da naplati kiriju govorio je da je po novac dolazio svakog 10. u mesecu, ali da joj nije odgovarala na pozive - priča komšinica koja nije želela da se predstavi.

Minju mlatretirale mušterije
Jelena Đorđević iz organizacije za podršku seksualnim radnicama kaže za „Blic” da im se Minja Kočiš obraćala jer je kao i ostale seksualne radnice trpela nasilje od mušterija.
- U Beogradu ima hiljadu prijavljenih seksualnih radnica, a među njima mnogo transseksualaca. Međutim, mnogi od njih se i ne prijavljuju iz straha za život - kaže Đorđevićeva.
Gej-strejt alijansa je juče od policije i sudskih vlasti zatražila hitno rešavanje ubistva transseksualke. „Ubistvo Minje Kočiš jasno pokazuje sa kojom količinom mržnje, nasilja i opravdanog straha za sopstveni život se svakodnevno suočavaju lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Oduvek se oblačio kao devojka
Mihalja Minje Kočiša u rodnoj Kikindi sećaju se po kontroverznom ponašanju. Oduvek se oblačio kao devojka, predstavljao sa Suzi ili Suzana. I svi građani znaju da je promenio pol. Kikinđani tvrde da je bio vrlo atraktivnog izgleda, ali da je pre skoro 20 godina otišao iz grada. Retko je dolazio u Kikindu i ne pamte kada su ga poslednji put videli.
- Oduvek je nosio mini suknju, a imao je dobre, lepo izvajane noge. Doterivao se pa je bilo teško prepoznati da je bio muškarac. Zimi je oblačio ženski kaput i mini suknju. Imao je dugu plavu kosu. Izgledao je bolje od mnogih žena - priča jedan Kikinđanin.
Njegovi vršnjaci sećaju se da je išao u Osnovnu školu „Feješ Klara” i da je kao tinejdžer u tada popularnoj „Kasini” zavodio vojnike. Dobijao je i batine jer vojnici nisu odmah prepoznavali da im se nabacuje mladić.
R. Š.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Istraga dvostrukog ubistva u Leskovcu
Ubica tražio utočište kod prijatelja i komšija
Autor: Milica Ivanović | Foto:M. Ivanović | 21.01.2009. - 05:00

LESKOVAC - Učinio sam nešto strašno. Izdaj moj stan i čuvaj mog sina - poruka je koju je Dragan Stojanović (43) poslao na mobilni telefon poznanika V.K., sat nakon što je 17. janura, noću, u Leskovcu hicima iz pištolja ubio Bogosava (71) i njegovog sina Jovana (45). Te noći Stojanović je utočište od policije pokušao da nađe kod nekoliko prijatelja, ali mu niko nije otvorio vrata.

Stojanoviću se od tada gubi svaki trag, a policija za njim nastavlja intenzivnu potragu iako se ne isključuje mogućnost da je izvršio samoubistvo. Na tu mogućnost ukazuje upravo SMS koji je Stojanović poslao te noći. Poznanik V.K., koji je poruku primio tek nekoliko sati kasnije kada je uključio telefon, juče je saslušan kod istražnog sudije, nakon čega je pušten. Kako saznaje „Blic”, on je izjavio da je sa osumnjičenim Stojanovićem bio samo poznanik.
Policija je utvrdila i da je Stojanović posle zločina, koji se dogodio u 3.30 sati, pokušao da nađe sklonište kod nekoliko prijatelja. Prvo je pokucao na vrata kuće u Durmitorskoj, preko puta Više ekonomske škole, gde je tražio izvesnu Draganu, koja se odatle odselila pre nekoliko meseci. Draganu je upoznao u crkvi, u koju je počeo da odlazi posle razvoda. Trošna kuća u Durmitorskoj juče je bila zaključana. Komšije kažu da je Stojanović te noći silom ušao kod sredovečnih supružnika, koji tu žive kao podstanari.
- Upao je ljudima u stan sav izbezumljen tražeći da vidi Draganu, a kada su mu objasnili da ona više ne živi tu, molio ih je da mu daju punjač za mobilni telefon. I pored ubeđivanja da nemaju punjač, on je silom ušao unutra i počeo da pretura po stvarima, ali je muškarac iz predsoblja izneo sekiru i počeo njome da preti, pa je Stojanović pobegao - pričaju komšije. Iz Durmitorske ubica se zatim uputio kog prijatelja, u blizini štamparije „Napredak”, ali ni tu mu niko nije otvorio vrata.
- U tih sat vremena zakucao je na vrata nekoliko prijatelja, ali niko nije s njim stupio u kontakt. Neki su spavali, drugi nisu hteli da imaju posla sa ludakom - kaže za „Blic” izvor iz policije.
U potrazi za Stojanovićem policija je te noći zakucala na vrata njegovih prijatelja, ali i komšija.
- Još ne mogu da se smirim od šoka. Upala je policija u našu kuću naoružana do zuba. Tražili su od majke i oca informacije o našim komšijama kod kojih je, navodno, dolazio taj Stojanović. Naravno da ništa nismo znali. Ljubazno su se izvinili i otišli, a mi više nismo mogli da spavamo - priča mladić iz ulice koja je do juče bila pod nadzorom policije.
U poslednja tri dana policija je zločinca tražila na dvadesetak adresa u Leskovcu, a pod prismotrom je i jedno selo u bojničkoj opštini, rodno mesto oca Dragana Stojanovića, koji je bio vojno lice.
Stojanović je u noći zločina u porodičnu kuću Mitića u Bobištu upao u 2.30 sati s namerom da ubije bivšu suprugu Snežanu Bilobrk, sa kojom ima četvorogodišnjeg sina, i njenog novog supruga Miroslava. Umesto njih, usmrtio je Miroslavljevog očuha Jovana i Jovanovog oca Bogosava.

Osuđivan više puta
Dragan Stojanović je više puta osuđivan za silovanje, bludne radnje, falsifikovanje i nasilje u porodici.
- Okružni sud u Leskovcu je Stojanovića 1994. godine osudio zbog silovanja. Zbog krivičnog dela bludne radnje je 1997. godine osuđen na pet meseci zatvora, a zbog falsifikovanja službenih isprava na 45 dana. Prva tužba zbog nasilja u porodici je obustavljena jer supruga nije smela da se pojavi na sudu i svedoči, ali je po drugoj tužbi za isto delo osuđen na osam meseci. Ove godine je protiv njega podignuta optužnica zbog teške krađe, a po prijavi za nasilje u porodici pokrenute istražne radnje - izjavio je zamenik opštinskog tužioca u Leskovcu Jovan Đorđević.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Dužnici ubijenog zelenaša na saslušanju
Autor: P. Vujanac | Foto:D. Krunić | 21.01.2009. - 05:00

VALJEVO - Pokušavajući da rasvetli ubistvo zelenaša Miodraga Šakića (58), policija saslušava ljude sa spiska iz sveske ubijenog u kojoj su zavedene sve pozajmice i zalozi za pokrivanje duga, najčešće nekretnina dužnika, kaže za „Blic” izvor blizak istrazi.

- I dalje se sumnja da je ubica ili naručilac neko ko je Šakiću dugovao novac. On je bio vrlo pedantan čovek i svaka novčana pozajmica je podrazumevala i sudski overen kupoprodajni ugovor. Do sada saslušani su čisti, tako da je ovo češljanje spiska kao traženje igle u plastu sena, jer je lista podugačka. Nije isključeno, mada je ta mogućnost najmanje verovatna, da je izvršilac neko ko je veću sumu od Šakića pozajmio u skorije vreme i da to nisu stavili na papir, tako da podaci o ubici nisu nigde zavedeni - kaže naš izvor.
On podseća da je Šakić privođen u vreme „Sablje” zbog sumnje da se bavi zelenašenjem, ali je nakon 24 sata pušten jer nije bilo dokaza za podnošenje prijave. Proverom u Opštinskom javnom tužilaštvu „Blic” je saznao da je protiv Šakića 2004. bila podignuta optužnica na osnovu krivične prijave jednog njegovog dužnika. Tada je Šakića prijavio preduzetnik M.Š. iz Valjeva, a optužnica je podignuta za krivično delo ugovaranja nesrazmerne imovinske koristi, što je po današnjem krivičnom zakonu zelenaštvo.
- Radilo se o 12.000 maraka, koliko je M.Š. od Šakića pozajmio još 1997. Optužnica je povučena jer je Šakić na sudu predstavio validan i sudski overen kupoprodajni ugovor sa M.Š. kojim je za pokrivanje duga bila založena kuća, okućnica i šuma u Brankovini kod Valjeva - kažu u valjevskom tužilaštvu.
Biznismen je ubijen u nedelju za sedištem svoje „mazde” u valjevskom naselju Peti puk. Ubica je u njega iz neposredne blizine ispalio sedam hitaca iz pištolja.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Đorđe Ždrale uhapšen u Nemačkoj
Vođa klana iz Sarajeva čeka izručenje u BiH

Autor: D. Tomić - A. Ž. Adžić | 21.01.2009. - 05:00

BANJALUKA - Đorđe Ždrale, koji važi za jednog od vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva, uhapšen je u nedelju na frankfurtskom aerodromu na osnovu Interpolove poternice, koju je za njim u septembru prošle godine raspisao Sud BiH zbog ubistva nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS i komandanta garde „Panteri” Ljubiše Savića Mauzera 2000. godine u Bijeljini.

Ždralino hapšenje juče je potvrdio i direktor policije RS Uroš Pena koji je naveo da je on u ekstradicionom pritvoru, odakle će nakon određene procedure biti izručen pravosudnim organima BiH. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić je rekao da su obavešteni o hapšenju „jednog od najkontroverznijih kriminalaca iz RS”, ali nije želeo da komentariše slučaj.
Prema saznanjima „Blica”, zahtev za Ždralino izručenje mogao bi da bude upućen za nekoliko dana. Iako Tužilaštvo BiH, koje vodi istragu o ubistvu Ljubiše Savića Mauzera, ovaj predmet smatra strogo poverljivim, u javnost su procurile informacije o ljudima koji se dovode u vezu sa Mauzerovim ubistvom, pa je tako Ždrale okarakterisan da je, zajedno s Vlatkom Mačarom, bio direktni izvršilac likvidacije. Ždrale se sumnjiči da je vozio „tojotu” iz koje je 7. juna 2000. godine Mačar pucao u Savića.
Pre 13 godina Ždrale je bio osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Miloša Batinića. On je s Borisom Govedaricom i Miroslavom Škobom bio optužen i za ubistvo bračnog para Mikice i Željka Todorovića u Palama u julu 2004. godine. Zbog nedostatka dokaza oslobođeni su optužbe.
Ždrale je kao jedan od najvećih kriminalaca na ovim prostorima okarakterisan 2005. kada se zbog „neraščišćenih poslovnih računa” sukobio sa svojim kumom Darkom Elezom. Posle toga usledilo je nekoliko likvidacija koje je policija povezala sa sukobom dve grupe.
Njihov sukob, pre dve i po godine, preselio se iz RS u Beograd, ali je hapšenjem članova suprotstavljenih grupa policija uspela da spreči vatreni okršaj. Uhapšeni su Ždrale, Jugoslav Eraković, Bojan Šljivić i Vladimir Mačar, koji je na sebe preuzeo krivicu za nedozvoljeno držanje oružja. Kod pripadnika suparničkog klana, Eleza i Vladimira Pandurovića, nađena je poluautomatska puška i pištolj.
Ždrale je poslednji put hapšen sredinom marta prošle godine u Splitu posle pljačke više od dva miliona evra iz „Splitskih pošta”. Iako nije povezivan s razbojništvom, Đorđe i njegov brat Mladen su privedeni i na svoj zahtev deportovani u Crnu Goru.
Ždrale je tada tvrdio da iz bezbednosnih razloga ne sme da ide u RS. Samo mesec i po dana pre hapšenja u Splitu, u Palama, u eksploziji automobila bombe ubijen je njegov blizak saradnik Vlatko Mačar, čovek koji je pucao u Mauzera. Posle te likvidacije Ždrale je pobegao iz RS, ali nije poznato da li je sve vreme od kada je deportovan iz Hrvatske bio u Crnoj Gori ili je zbog straha za svoju bezbednost menjao države.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Neslana šala
Uhapšen Dragan Z. (26) iz Nove Pazove, koji je preksinoć lažno dojavio policiji da je na Brankovom mostu postavljena bomba

BEOGRAD - Nepuna dvadeset i četiri sata posle anonimne dojave da je na Brankovom mostu postavljena bomba, što je izazvalo saobraćajni kolaps i paniku, beogradska policija uspela je da na osnovu telefonskog broja locira i uhapsi osumnjičenog Dragan Z. (26) iz Nove Pazove. Protiv njega je podignuta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti i određen mu je pritvor. Ovo je bio drugi slučaj lažne dojave o postavljenoj bombi na mostu jer je nedavno primljen poziv od M. D. (38) iz Rume da je most Gazela - miniran! Interesantno je da su u oba slučaja lažni dojavljivači bili Sremci.

Dežurnu službu policije preksinoć oko 20.45 na broj 92 pozvao je Dragan Z. i rekao da je na Brankovom mostu postavljena bomba i spustio slušalicu. Više policijskih patrolnih kola, uključujući i interventnu ekipu, odmah je blokiralo most. Sa obe strane bilo je postavljeno po pet policijskih vozila, a saobraćaj je bio zaustavljen, a potom ponovo delimično uspostavljen. Na osnovu detaljnog pregleda kontradiverziona ekipa je posle sat vremena ustanovila da se radi o lažnoj dojavi.

- Da bi neko mogao da postavi eksploziv ispod mosta, potrebno je da ima veliko predznanje. Nemoguće je da neko tek tako odluči da digne most u vazduh. Prvo, za to je potrebno više ljudi, koji bi bili verovatno uočljivi na mostu, kao i poznavanje tačnih mesta na koja bi eksploziv mogao biti stavljen, što, ponavljam, zahteva znanje i obuku. Mislim da je ovaj poziv upućen samo kako bi izazvao haos i paniku - kaže dr Goran Mandić sa Fakulteta za bezbednost.

Prema njegovim rečima, ovakvi lažni pozivi mogu imati višestruku štetu po stanovnike grada zbog zaustavljanja saobraćaja jer, u konkretnom slučaju, preko Brankovog mosta prolazi veliki broj automobila i gradskih linija. On kaže da samo brza akcija policije u hvatanju lažnih bombaša može sprečiti učestalost ovih dojava.

Dekan Fakulteta za bezbednost Vladimir Cvetković smatra da je u pitanju čista provokacija i da se radi o gluposti kojom pojedinac želi da skrene pažnju na sebe, i da ovde ne može biti reči o terorizmu ili dojavi zbog nestabilne političke situacije u zemlji i inostranstvu.
- Mi danas živimo u tehnološkom dobu, kada svako putem interneta može napraviti bombu i eksploziv za kratko vreme. Ne verujem da se ovde radi o ozbiljnoj dojavi, ali policija mora sve dojave ozbiljno shvatiti. Mislim da se ovde ipak radi o nečem drugom. Pojedinac koji je dojavio bombu verovatno ovim putem želi da na sebe privuče medijsku pažnju, ali je rizik veliki - kaže Darko Trifunović.

Kako kaže, ovom lažnom dojavom bombaš verovatno želi da izazove opštu opasnost, koja bi imala višestruku ekonomsku štetu po Beograd i Srbiju jer je Brankov most jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu.
Za izazivanje opšte opasnosti zaprećena je zatvorska kazna do godinu dana zatvora, na koju je već osuđeno nekoliko lažnih bombaša koji su prošle godine više od 80 puta potpuno paralisali rad Palate pravde.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 502 503 505 506 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.118 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.