Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 435 436 438 439 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1436525 puta)
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Uhapšene vlajićeve ubice

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je Danijela R. (35) i Radenka G. (56) iz Beograda kao osumnjičene za ubistvo Bojana Vlajića (30), koje se dogodilo u noći između subote i nedelje na Starom sajmištu, ispred prodavnice „Daca“. Kako saznajemo, oni su uhapšeni posle samo sat vremena od ubistva i osnovano se sumnja da su oni počinili brutalno ubistvo Vlajića. Prema nezvaničnim saznanjima, policija i dalje traga za još jednim licem koje je saučestvovalo u zločinu.

Kako saznajemo, motiv ovog svirepog zločina, u kome je nastradali Bojan bio pretučen do smrti, jeste obična razmirica između žrtve i tri napadača, među kojima su bili i Danijel i Radenko. Bezazlena svađa poprimila je razmere tragedije najverovatnije zbog toga što su Bojanove ubice popile veliku količinu alkohola neposredno pre razračunavanja.

-Sedeli su sva četvorica ispred dragstora i pili pivo, delovalo je kao da se dobro zabavljaju, smejali su se i nazdravljali. Primetio sam da se u jednom trenutku atmosfera u njihovom društvu promenila jer su počeli da pričaju povišenim tonom i da se raspravljaju. Posle nekoliko minuta prepirke otišli su u dvorište kod „Parking servisa“. Tri mladića su petnaestak minuta kasnije istrčala odatle i pobegla u pravcu Novog Beograda, a kad sam posle toga video Bojana, nažalost, više nije bio živ - rekao nam je očevidac događaja i poznanik nastradalog.

Iako način na koji je nesrećni mladić izgubio život nije poznat, iz izvora bliskih istrazi saznali smo da je podlegao povredama frakture glave i da policija pokušava da utvrdi da li je naprsnuće lobanje izazvao udarac tupim predmetom ili jak udarac nogom.

Trebalo bi da dalja istraga zvanično ustanovi da li je treća osoba učestvovala u ubistvu, kao i da otkrije njen identitet. Za sada nije utvrđeno koji je od privedenih mladića nastradalom Vlajiću zadao koban udarac i kome će se suditi za ubistvo, a kome za saučesništvo.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Ukrali lančiće i narukvice

ADA - Protiv Dragana S. (44), Draška S. (28) iz Karavukova kod Odžaka i Dejane S. (25) iz Odžaka policija je podnela krivičnu prijavu kojom ih tereti da su počinili krivično delo krađa na štetu vlasnika zlatare “Pap” u Adi. Oni su 31. avgusta ove godine u prepodnevnim satima iskoristili nepažnju prodavca zlatare i ukrali četiri zlatna lančića i isti broj narukvica, u vrednosti oko 56.000 dinara.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Radnik banke ojadio štediše

KANJIŽA - Zbog više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala odgovaraće Igor M. (26) iz Kanjiže, protiv koga je policija podnela krivičnu prijavu. Prema saznanjima policije Igor je od od marta do avgusta ove godine kao likvidator-blagajnik ekspoziture jedne poslovne banke u Kanjiži ojadio štediše. U tri navrata on je sa deviznog računa dva klijenta izvršio nedozvoljen prenos novčanih sredstava na svoj devizni račun i ukrao 20.900 evra i 13.000 švajcarskih franaka. On se takođe sumnjiči da se neovlašćeno poslužio deponovanim novcem dva klijenta iste banke. Iznos od 1.800 evra i 3.000 švajcarskih franaka neovlašćeno je koristio 25 dana, a potom ih vratio na račune klijentima banke.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
Majka poginula na svadbi sina

Jelica Čobanović (55) iz sela Vojka kod Stare Pazove poginula je u subotu uveče u 21 sat na svadbi sina Dragoljuba (28), kada je na nju naleteo automobil "golf", dok je zajedno sa ostalim gostima izašla na ulicu da isprati kumove sa veselja.

Prema rečima očevidaca, svadbeno veselje u restoranu "Sremska kuća" u Ulici cara Dušana 85 u Vojki nastavljeno je na ulici, kada su kumovi krenuli kući. U trenutku kada je darivala kumove pojavio se "golf" i direktno udario u Jelicu koja je na mestu ostala mrtva.

- Prizor je bio jeziv. Pesmu je zamenila škripa guma i vriska gostiju koji su ugledavši Jelicu na haubi automobila počeli da beže. Auto se zaustavio tek posle 300 metara, a Jelica nije davala znake života. Od siline udara prednji deo automobila potpuno je smrskan - priča vidno uzbuđeni jedan od gostiju svadbenog veselja.

Policiju i Hitnu pomoć ubrzo je stigla na mesto nesreće. Jelica je prvo prevezena u Hitnu službu u Staroj Pazovi, a njeno telo je zatim prebačeno je u Institut za sudsku medicinu, gde će biti urađena obdukcija. Kako "Blic" nezvanično saznaje za volanom golfa nalazio se čovek iz Inđije koji je po zanimanju instruktor vožnje, a radio je i u policijskoj stanici u tom gradu.

Prema rečima Igora Bursaća, istražnog sudije iz Na Jelicu Čobanović (55), koja je pratila kumove sa veselja, naleteo velikom brzinom vozač "golfa" i usmrtio je na licu mesta

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
Umro učenik povređen na školskoj praksi

Učenik Mašinsko-tehničke škole "14. oktobar" Mića Vesković, koji je preminuo posle 11 dana provedenih u komi biće sahranjen u ponedeljak u Drakčićima kod Kraljeva.

Vesković je 10. novembra pronađen bez svesti u cisterni preduzeća Kotlo-remont u Drakčićima gde je bio na školskoj praksi.

Direktor Zdravstvenog centra "Studenica" Dragan Arsić kazao je agenciji Beta da je smrt učenika nastupila usled davljenja u barici vode na dnu cisterne pošto se mladić prethodno onesvestio.

Prema prvim rezultatima obdukcije promene su nastale na mozgu koji je zbog nedostatka kiseonika izgubio funkciju, a u plućima je pronađena vodu, rekao je Arsić.

Vesković se nakon što je pronađen u cisterni 11 dana nalazio u komi u Kraljevačkoj bolnici, gde je u petak preminuo.

Razlog pogoršanja zdravstvenog stanja mladića i njegovog ulaska u cisternu u krugu preduzeća gde je pronađen bez svesti još je nepoznat.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
Janko Miljanović (21) poginuo u udesu u selu Kljajićevo kod Sombora, a njegova četiri druga teže i lakše povređena

U teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Kljajićevo kod Sombora poginuo je Janko Miljanović, a četiri njegova druga teže i lakše su povređena. Nesrećni mladić na mestu je nastradao kada je „opel vektrom" probio zid mostića i kolima sleteo u kanal!

Njegovi drugovi Milan Karan (20) i Miloš Miljenović (20) su zbog teških povreda zbrinuti u novosadskoj bolnici, dok su Miloš Đikandić (19) i Marko Grba (18) zadobili lakše povrede i pomoć im je ukazana u bolnici u Somboru. Nesreća se dogodila u nedelju oko 1.30 časova, u noću u kojoj su nastradali mladići slavili ispraćaj njihovog druga u vojsku.
Miljanović je automobilom udario u ogradu mostića na kanalu koji prolazi kroz selo. Od siline udarca zid je potpuno srušen, a „vektra" je sletela u kanal i prevrnula se na krov. Na mesto nesreće brzo su stigle dve ekipe Hitne pomoći i dve vatrogasne ekipe. Uprkos naporima lekara, Miljanoviću nije bilo spasa.

Meštanin koji je prvi pritekao u pomoć kaže da je čuo jak udarac i prasak.

- Brzo sam se obukao i istrčao napolje. Naleteo sam na stravičan prizor! Iako je bio mrkli mrak, video sam prevrnut automobil i jednog momka koji je išao okolo i zapomagao, dok je drugi ležao na travi. Doneo sam pajser kako bih otvorio vrata, ali su ubrzo došli vatrogasci. Morali su da seku vrata, jer je jednom momku noga ostala zaglavljena. Mladiću koji je ležao oborene glave pored volana, nažalost, nije bilo spasa - kaže ovaj očevidac.

Jedan od vatrogasaca koji je učestvovao u spasavanju povređenih mladića kaže da je akcija bila komplikovana.

- Dvojica momaka su od siline udarca ispala iz automobila, dok su druga dvojica ostala zaglavljena. Bilo nam je teško da im priđemo, jer je auto bio izvrnut na krov i ležao je u vodi. Prilaz je s jedne strane bio je blokiran srušenim zidom mosta, dok je s druge strane bilo šipražje i vode. U pomoć su nam pritekli i meštani iz obližnjih kuća. Tek posle sat vremena uspeli smo da odvalimo vrata i izvučemo povređene napolje - rekao je vatrogasac.
Prema priči očevidaca, lekar Hitne pomoći na licu mesta konstatovao je smrt Janka Miljanovića, dok su četvorica povređenih mladića prebačena u bolnicu „Dr Radivoj Simonović" u Somboru. U ovoj ustanovi su zadržani lakše povređeni Đikandić i Grba, dok su Miljenović i Karan zbog težine povreda i mogućih komplikacija prebačeni u Klinički centar u Novom Sadu.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
Pavle Kovačević, otac gimnazijalca Nikole Kovačevića, koji je pretučen na smrt 14. marta 2005. godine, ogorčen je presudom po kojoj su N. M. i N. P. osuđeni na po tri godine maloletničkog zatvora

Okružni sud u Beogradu osudio je nedavno na po tri godine maloletničkog zatvora dvojicu mladića od čijih je batina preminuo gimnazijalac Nikola Kovačević. N. M. i N. P. osuđeni su tek tri i po godine posle počinjenog zločina i, po mišljenju oca nastradalog dečaka Pavla Kovačevića, visina kazne koju su dobili je skandalozna. Kovačević ne krije ogorčenje presudom i ističe da ovakav ishod suđenja može samo da podstakne dalje nasilje u školama.
U razgovoru za Press Pavle Kovačević govori o tome šta se sve dešavalo od 14. marta 2005. godine, kada je njegov sin zadobio povrede od kojih je posle tri dana preminuo, pa do izricanja presude u Sudu za maloletnike polovinom septembra ove godine.

- Pre svega, čitav ovaj slučaj od samog početka pratila je opstrukcija. Sve je moglo da se završi tri meseca nakon ubistva mog sina jer je već tada praktično ceo dokazni postupak okončan, ali je moja porodica na kraju čekala 3,5 godina da sve završi, i to na ovakav način - kaže Kovačević, i objašnjava:
- Opstrukciju su vršili zamenik tužioca Nevenka Manojlović, koja je stalno tražila da se rade nova veštačenja, tadašnji okružni tužilac Božović, sudija Vesna Babšek, koja je prva vodila predmet dok nije sama tražila izuzeće, veštak Zoran Stanković, koji je godinu dana držao predmet kod sebe... Ja sam protiv tužioca podneo i krivičnu prijavu zbog svega, ali od toga ništa nije bilo. Podnosio sam na desetine drugih zahteva, ali svaki put bih udario u zid! Nakon svega i danas mi nije jasno zašto se sve tako dešavalo. Trebalo je da budemo na istoj strani, tužilaštvo i moja porodica, ali se ispostavilo da smo iz nekog razloga bili na suprotstavljenim... Na kraju je optužnica podignuta tek posle dve i po godine, kada je predmet uzeo novi tužilac.

Govoreći o samom suđenju, Nikolin otac kaže da su proces obeležile i pretnje pojedinim svedocima, koji su zbog toga dali drugačiji iskaz na sudu.

- U toku suđenja, kao i pre nego što je ono počelo, đacima koji su tog dana bili ispred prodavnice gde je moj Nikola ubijen prećeno je da ne smeju da se pojave na sudu. Jedan od đaka čak je na sudu potvrdio da je dobio batine od okrivljenog. U svakom slučaju, dobar deo svedoka se uplašio, pa se na kraju nisu ni pojavili na sudu, a neki od njih su, na neku način, omekšali stav ili nisu mogli da se sete kako se sve desilo. Sve je to bila posledica pretnji koje su dobijali, pa se tako masa svedoka s početka najednom osula. Ja ih, ipak, razumem na neki način, jasno mi je da su se uplašili i da su zato tako postupili. S druge strane, jedan svedok je do te mere bio kooperativan sa optuženima da se sve vreme smejao dok je svedočio, pa je sud morao da ga opominje - kaže Pavle Kovačević.
On ističe da optuženi u toku postupka nijednog trenutka nisu pokazali ni trunku kajanja.

- Gledao sam tokom suđenja kako optužene miluju jer, zaboga, bili su maloletni. To strašno boli, to je bilo teško izdržati, kao da moje dete nikada nije postojalo... I na kraju su dobili tri godine. Svako može da se pita da li je to adekvatna kazna, da li su tri godine zatvora jednake gubitku života jednog deteta. Kakva je svrha te kazne? Kada je Nikola ubijen, bile su protestne šetnje u školama, javno mnenje je bilo šokirano... I šta se na kraju desilo? Ništa! Dokaz tome jeste pojačano nasilje u školama, novi napadi i prebijanja učenika - rekao je Pavle Kovačević.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Albanski hakeri napali sajt Eparhije raško-prizrenske
Autor: Tanjug | 24.11.2008. - 08:20

Grupa albanskih hakera napala je sajt Eparhije raško-prizrenske, porukama u kojima se veliča islam i Velika Albanija, a omalovažava srpski narod, saopštila je te eparhija.

Na sajtu su, kako ističe Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve "ostavljene poruke u kojima se veliča islam i Velika Albanija, uz obilje psovki upućenih srpskom narodu".
"Ovo je još jedan dokaz da je samoproklamovana nezavisnost Kosova plod islamskog fundamentalizma i šiptarskih aspiracija za stvaranje Velike Albanije tj. Sjedinjenih Albanskih Država, kako su je nazvali hakeri koji su napali sajt", navodi Pres odeljenje Eparhije raško-prizrenske.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Obračun u Novom Sadu
Pokušaj ubistva bračnog para
Autor: A. L. | 24.11.2008. - 05:00

NOVI SAD - Dvojica nepoznatih muškaraca pokušali su u noći između subote i nedelje da ubiju Novosađanina Slobodana S. (34) i njegovu suprugu, u čiji auto je ispaljeno više hitaca. Napad se dogodio oko jedan sat iza ponoći u Sterijinoj ulici, u neposrednoj blizini njihove porodične kuće.

Bračni par je, kako saznaje „Blic”, izašao iz kuće i seo u svoj auto marke „opel”. Na mesto vozača sela je Jelena S. (23), dok je njen suprug Slobodan seo na suvozačevo mesto. Nakon što su krenuli, začuo se prvi pucanj.
- Zadnje staklo na „opelu” se rasulo u milion komada. Jelena je panično sagla glavu i prekrila je rukama, ne sklanjajući nogu sa gasa - rekao je oštećeni policiji. Slobodan je, kako je izjavio, u tom momentu zgrabio volan i sa mesta suvozača pokušao da upravlja kolima. Bežeći od napadača, Jelena i Slobodan su u punoj brzini skrenuli u Temerinsku ulicu, ali su ih napadači sve vreme pratili. Jurnjava i pucnjava su se nastavili sve do ulice Đorđa Zličića na naselju Salajka, gde su napadači naprasno odustali od dalje jurnjave. Nakon što su se uverili da su bezbedni, Jelena i Slobodan su zaustavili auto, koji je bio izrešetan mecima.
- Jedan od hitaca je završio u vratima, drugi u braniku, a treći u točku „opela”. Metak koji je probio vetrobransko staklo je proleteo kroz naslon za glavu na mestu vozača i završio u krovu automobila - rečeno je „Blicu” na licu mesta. Slobodan S. je odranije poznat novosadskoj policiji.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Urednik televizije optužio novinarku
Autor: M. Miljuš | 24.11.2008. - 05:00

KURŠUMLIJA - Ljiljana Danilović, novinarka agencije Beta i Radija B92, saslušana je preksinoć u policijskoj stanici u Kuršumliji zbog navodnog učešća u kidnapovanju rezerviste Rašida Gašića.

Slučaj je policiji prijavio urednik lokalne TV Kuršumlija Slavko Savić, nakon što je pre tri dana grupa ratnih veterana upala u prostorije TV i navodno pretila zaposlenima zbog kritika rezervista. Dan nakon ovog incidenta Savić je prijavio policiji da je Rašid Gašić, koji je nastupao na ovoj televiziji, kidnapovan i da su u otmici učestvovali zamenik predsednika opštine Dejan Milošević, zamenik predsednika SO Kuršumlija Branislav Jovanović, odbornik Mile Bakić, svi pripadnici organizacije „Toplički gvozdeni puk”, kao i novinarka Ljiljana Danilović.
- Urednik Slavko Savić lično me je obavestio o ovoj prijavi i tom prilikom zapretio da moram da mu dostavim snimak Gašićeve izjave. U suprotnom, rekao mi je da ću ja, kao i druge kolege ući u rat sa njim, i naći se na tapetu - rekla je Ljiljana Danilović.
Novinarka je policiji rekla da je jedino tačno da je uzela izjavu od rezerviste Rašidsa Gašića, ali da je prvi put tada čula da je on navodno bio otet.
Ljiljana Danilović prethodno je uzela izjavu od ratnog veterana Rašida Gašića u kojoj je on kazao da ga je na izjave o navodnim malverazacijama lokalnih funkcionera sa ratnim dnevnicama privoleo urednik ove lokalne medijske kuće Slavko Savić.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 435 436 438 439 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.