Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 431 432 434 435 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1435771 puta)
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Piroman
Toni G. (22) osuđen za paljenje četiri kuće uslovnom kaznom i psihijatrijskim lečenjem sa slobode, tako da vlasnici kuća ne mogu potraživati odštetu

ĆUPRIJA - Toni G. osuđen je za paljenje četiri kuće u opštinama Ćuprija i Paraćin uslovnom kaznom i psihijatrijskim lečenjem sa slobode, tako da vlasnici kuća ne mogu potraživati odštetu. Samo je porodična kuća Marka Stepanovića iz Jagodine bila četiri puta na meti ovog ćuprijskog piromana.

Marko Stepanović, kao i drugi oštećeni, ogorčeni su presudom suda u Ćupriji i nemogućnošću da naplate štetu koju im je paljevinom Toni naneo.

- Pretpostavljam da je moju kuću zapalio prvi put preskočivši ogradu. Razbio je prozor i zapalio sobu punu stvari. Požar se velikom brzinom proširio na krov, a da mi kuća gori, obavestile su me komšije u dva sata izjutra. Iz kuće nikad ništa nije bilo ukradeno, a kada je gorela još tri puta, onda sam digao ruke. Posle su Romi preostale stvari odneli, a zgarište zaraslo u korov - priča Marko Stepanović.

Prema njegovim rečima, interesantno je da je jedino pomoćna zgrade, gde se nalazio kotao za grejanje, ostala čitava. Kada je policija uhapsila Tonija za paljenje, Marko je pozvan kod istražnog sudije da ga identifikuje. Na pitanje istražnog sudije da li ga poznaje, Marko je rekao da ga ne zna, osim da mu je prilikom jednog od požara pomagao da otvori vodu u šahtu.

- Tek na pritisak policije priznao je paljenje kuća. Sudski proces odvijao se traljavo, sa čestim odlaganjima ročišta zbog Tonijevih ispita na fakultetu "Megatrend" u Paraćinu, kao i zbog veštačenja psihijatra. Kad je završeno suđenje i izrečena presuda, razbesnela me je izjava javnog tužioca Božidara Pandurevića da se na ovu presudu neće žaliti. Nas sud uputio nas je da odštetu tražimo od samog Tonija G. putem parnice. Znam da bi ta parnica dugo trajala i ja za to nemam novca. Strašno je gledati na suđenju kad on kaže da nema od čega živeti, a nosi skupe cipele i studira na privatnom fakultetu - tvrdi Stepanović.

On tvrdi da je najsramnije to što ovom presudom Toni G. nije dobio visoku kaznu i meru obaveznog lečenja u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa, jer je, kako kaže, sud dokazao namerno paljenje kuća. Ovako je, tvrdi Stepanović, on i dalje na slobodi i veoma opasan po okolinu.

- Kuću svoje majke dao sam nakon rata 1999. godine izbeglicama s Kosova na stanovanje. Zbog dugova za komunalije i krađe nameštaja, odlučio sam da je prodam, tako da je do paljenja bila zaključana. Razljutila me je sudijina izjava na suđenju da su zapaljene kuće bile napuštene, što nije tačno. Samo je jedna kuća bila napuštena, a ostale su bile nenaseljene, koje smo mi vlasnici povremeno obilazili - kaže on.

Stepanović i ostali oštećeni smatraju da je Toni G. samo izvršilac paljenja, dok se pravi naručilac negde krije. Kako kaže Marko, Antonije je skoro dobio vozačku dozvolu, a da bi došao do nje, morao je proći i psihijatra, što pobija njegovu odbranu i dokazuje da je on to svesno uradio. Marko takođe smatra da je glavni cilj paljenja kuća bilo smanjenje njihove tržišne vrednosti i prodaja u bescenje.   

KOM' OPANCI, KOM' OBOJCI!

Poštujući pravilo da čujemo i drugu stranu, pozvali smo Tonija G. advokata Jovana Čelebića, koji je izjavio da ne želi dati nikakvu izjavu za novine jer sudski postupak nije pravosnažno okončan. Javni tužilac u Ćupriji Božidar Pandurević izjavio je da je žalba već napisana.
- Uložićemo žalbu, pa što kaže naš narod: kom' opanci, kom' obojci - slikovito nam je objasnio tužilac Pandurević.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Isekla vene u “kući strave”

ŠABAC - Dvadesetšestogodišnja M. K. isekla je prekjuče žiletom vene u ozlogašenoj šabačkoj “Kući strave”, nesuđenom Domu izviđača, a sigurno bi iskrvarila na smrt, da njene vapaje nije čuo slučajni prolaznik i spasao je.

Slučajni prolaznik je bio, kako kaže, u uobičajenoj dnevnoj šetnji sa suprugom i decom i prolazio je upravo pored napuštenog i nikad dovršenog Doma izviđača u centralnom gradskom parku, kad je čuo pozive u pomoć.

- Prolazio sam u ponedeljak uveče pored zgrade i čuo dozivanje u pomoć. Nisam oklevao ni jedan trenutak i odmah sam krenuo u mračnu zgradu odakle sam čuo zapomaganje. Trčao sam uz stepenice i na prvom spratu u jednom uglu video sam sklupčanu ženu u lokvi krvi. Mislio sam da ju je neko isekao, jer kad sam joj prišao izgledalo je da nema snage i jedva je govorila. Razumeo sam da je rodom iz Bačke Palanke, da je udata u Šapcu i da je pobegla od muža i dece da sebi prekrati muke. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć - kaže nam Šapčanin koji je pomogao M. K.

Kola Hitne pomoći stigla su odmah nakon poziva i prevezli je do bolnice. Sa sobom je, kako saznajemo, imala i kutiju “lorazepama”. Na ortopediji joj je dežurni lekar zaustavio krvarenje, a potom je prebačena na odeljenje psihijatrije. Kako smo saznali, sve vreme je bila svesna i izjavila je da je želela da prekrati muke, da je sama kupila žilet i isekla vene.

Inače, ova zgrada se nalazi elitnom delu Šapca u Gradskom parku i sazidana je 90-ih za potrebe izviđača grada. Međutim, nikada nije legalizovana, pa su investitori odustali od završetka radova. Sada je stecište narkomana, i u svakoj prostoriji se mogu naći špricevi, gomile popijenih flaša alkohola i raznog zaraznog otpada.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Osam metaka u tasta
Dejan M. ubio Zorana Petkovića, ispalivši osam hitaca u njega posle prijatnog druženja u mokroluškoj kafani “Šumadija”

BEOGRAD - Zorana Petkovića (43) iz Velikog Mokrog Luga u noći između ponedeljka i utorka usmrtio je zet Dejan M. (32) iz Kaluđerice, ispalivši mu osam hitaca iz pištolja u leđa. Tragedija se dogodila ispred kafane “Šumadija” u ulici Milana Gregorijevića u Velikom Mokrom Lugu, gde je nastradali bio zaposlen. Pretpostavlja se da je motiv ove tragedije bila porodična razmirica, koja se ticala Dejanove supruge i Zoranove ćerke Zorane.

Kako saznajemo, par sati pre ubistva Dejan je došao u kafanu “Šumadija” i seo sa tastom za sto, gde su neko vreme pili piće, jeli i poručivali pesme od muzičara u lokalu.

- Delovali su kao da se zabavljaju, smejali su se i sve je izgledalo normalno. Čini mi se da su se čak nekoliko puta zagrlili i poljubili. Niko od prisutnih nije ni slutio šta Dejan sve vreme planira da uradi i da ima napunjen pištolj u kolima - rekla nam je jedna od kelnerica ovog lokala.

Kako smo dalje saznali od očevidaca ovog događaja, Zoran je oko pola jedan iza ponoći krenuo da isprati zeta do kola i više se nije vratio u kafanu.

- Čuo sam nekoliko vezanih pucnjeva i muški glas kako zapomaže. Izašao sam na terasu i video muškarca kako leži na ulici, u lokvi krvi, okrenut licem prema betonu. Drugi muškarac, čiju sam figuru jedva nazirao u mraku, otrčao je niz ulicu. Brzo sam pozvao Hitnu pomoć i policiju, ali sam po tome koliko je jadni čovek iskrvario znao da mu nema spasa - ispričao nam je Žika Stanisavljević, vlasnik kuće ispred koje se desila nesreća.

Po dolasku policije i lekara na mesto dešavanja Zoran je već podlegao povredama i oni su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čoveka. Prema izvorima bliskim istrazi, Dejan je u prvom trenutku pokušao da pobegne policiji, ali se par sati kasnije dobrovoljno predao u lokalnoj policijskoj stanici.

- Zoranova ćerka je pre tri godine, kada je imala samo 15 godina, pobegla od kuće i udala se za Dejana. Te iste godine mu je rodila ćerku, što je njenom ocu jako teško palo. Kad mu se ćerka posle dve godine života sa mužem vratila u kuću, bio je presrećan, ali ipak zetu Dejanu je jedva dozvoljavao da viđa porodicu. Poslednje što sam saznala jeste da je Zorana odlučila da se vrati kod muža u Kaluđericu i da je njen otac rekao da će tome stati na put. Pretpostavljam da je to bio razlog Dejanovog pucanja - rekla nam je bliska porodična prijateljica.

Iako se motiv ove stravične tragedije naslućuje, dalja istraga bi trebalo da rasvetli sve detalje i okolnosti pod kojima je došlo do ubistva.

POMOĆ KASNILA SAT VREMENA

Kako saznajemo, iako je Živorad Stanisavljević pozvao Hitnu pomoć samo par minuta pošto je Dejan Zoranu pucao u leđa, lekari su na mesto dešavanja stigli posle više od sat vremena.
- Zvao sam ih bar pet puta i svaki put bi mi rekli da samo što nisu stigli, da je gužva u saobraćaju i tako ukrug. Najžalije mi je što je Zoran, kada je policija stigla, i dalje davao znake života i što je možda moglo da mu se pomogne - rekao je Stanisavljević.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Štek u brašnu

LOZNICA - Miša Petković (28), koji je u subotu uveče ubio u Novom Sadu Dragana Sremčića (48), umalo nije, umesto potere, dobio posao u jednoj od najpoznatijih lozničkih pekara, saznaju "Novosti". Ubica je, po dolasku u Loznicu, tražio posao i prihvatio sve uslove koje je gazda postavio, a nagovestio je da će u Loznicu da dovede i ženu i decu!
Neki od Lozničana odmah su mu se našli pri ruci, pa su pronašli i čoveka kod koga će da prenoći. Nije birao smeštaj, pa je noć proveo u sobi ledari jednog mladog lozničkog taksiste u Klupcima. Policija ga je uhvatila oko 12.30 sati, na autobuskoj stanici gde je navodno nekoga čekao.
U pritvoru u Loznici bio je do 16 sati, kada je pod pratnjom sproveden u Novi Sad, a za njim je raspisana poternica i iz Republike Srpske, odakle je pobegao sa izdržavanja 10 godina zatvora jer je 2003. brutalnog ubiso starca u Doboju.
Odbegli robijaš
iz zatvora u Orašju, Mišo Petković, novi zločin je počinio u žrtvinom stanu u Ulici cara Dušana 72, na novosadskom naselju Grbavica.
Posle zločina u Novom Sadu, Petković je pobegao iz grada, a kako se pretpostavlja vozom se odvezao najpre do Šapca, a odatle u Loznicu. Kretao se okolinom tog grada, a noć pre nego što je uhapšen, proveo u jednom kafiću, raspitujući se dokle im je radno vreme, nameravajući da u lokalu provede noć.
Odbegli robijaš se sumnjiči da je zločin počinio iz koristoljublja što ukazuju i pronađeni zlatan lančić i mobilni telefon. I dalje se nagađa kako su se žrtva i osumnjičeni, koji je u Novi Sad došao desetak dana pre toga, upoznali. Petković je Sremčevića usmrtio sa četiri uboda nožem u podstanarskom stanu na trećem spratu, a okrvavljeno telo je umotao u čaršav, nameravajući da ga iznese iz zgrade i ostavi na nekom drugom mestu.
Pošto je žrtva pronađena kod vrata lifta na prvom spratu, samo u donjem vešu i čarapama, sumnjalo se da se Petković nad njim i seksualno iživljavao, kao što je to učinio i sa prethodnom žrtvom, starcem u Doboju. Prema obdukcionom nalazu, na Sremčićevom telu nisu pronađene povrede koje bi ukazivale da je seksualno napastvovan.

„NOVOSTI“
ISKUSNI pekar i nesuđeni poslodavac ubice iz Doboja, međutim, dobro mu je zapamtio lik, kao vrhunski detektiv, skoro svaku crtu. Kada je u sredu ujutru otvorio "Novosti" i ugledao fotografiju ubice i tekst, odmah je znao ko mu se ponudio kao novi pekarski radnik. Potom je usledila brza akcija lozničke policije.

SMIREN
PETKOVIĆ je bio miran, smiren, sabran i dobrog raspoloženja. Ponašao se kao da mu je zaista potrebno zaposlenje.
- Nije pokazivao da ga nešto muči, da se krije - svedoče za "Novosti" Lozničani. - Jedva je čekao kada će mu se pridružiti porodica iz Doboja.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Pet ''bombi'' za Palatu pravde

BEOGRAD - Zgrada Palate pravde, u kojoj su tri suda i nadležna tužilaštva, u sredu je pet puta evakuisana, pošto su stigle tri dojave. Broj lažnih poziva sada se popeo na 57.
Još jedan dojavljivač „bombe“ u beogradskoj Palati pravde je uhvaćen, a na teret mu se stavlja i posedovanje droge. Protiv Predraga Jeglica (32) iz Kačareva istražni sudija Okružnog suda je pokrenuo istragu i odredio pritvor. Jeglic je osumnjičen
da je prošlog petka, sa svog mobilnog telefona pozvao centralu Palate pravde i rekao da je u zgradi podmetnuta bomba. Ovo je uradio kako bi prijateljima odložio zakazano suđenje za razbojništvo. Kod Jeglica je pronađeno i devet grama heroina.
Do sada su izrečene dve presude. Milena Ilić, koja je uputila prvu lažnu dojavu, osuđena je na četiri meseca zatvora, a Branimir Jovanović na godinu dana.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Dokazano, lekari krivi za smrt male Anje

Anja Grahovac BEOGRAD - Aparat za dovod kiseonika koji je korišćen tokom operacije trogodišnje Anje Grahovac u privatnoj bolnici "Perfekta", koja je nakon toga pala u komu i preminula, "curio" je i nije proveren pre zahvata, konstatovano je u nalazu veštačenja koje je juče dostavljeno Okružnom sudu u Beogradu, saznaje "Blic".

U nalazu veštaka o ispravnosti aparata za dovod kiseonika navodi se da uređaj nije imao svu propisanu standardnu opremu. Mišljenje veštaka je da bi i pored toga što je aparat ispuštao kiseonik operacija mogla da se obavi uz "brižno i savesno postupanje rukovaoca". Međutim, rezultat je bila tragična smrt trogodišnje devojčice.

Portparol Okružnog suda Ivana Ramić izjavila je juče da

je veštačenje obavila komisija veštaka Mašinskog fakulteta u Beogradu. Jedan od članova komisije bio je i Kristijan Švarc, ekspert firme "Dreger" koja je proizvođač aparata. Kako se navodi u nalazu, Švarc je ukazao da uputstvo za rukovanje aparatom uvek mora da bude na vidnom mestu tokom zahvata. Međutim, kako je konstatovano u vreme operacije male Anje, to uputstvo bilo u jednoj od fioka u ordinaciji "Ilić".

Novim veštačenjem takođe se konstatuje da prethodnom ekspertizom aparata, urađenom 14. septembra 2007. godine, nije moglo da je utvrdi da li je aparat bio ispravan u vreme operacije.

Tada je utvrđeno da je navodno aparat bio ispravan, ali u toj ekspertizi nije navedeno da li je bio proveren pre operacije. Takođe, tužilaštvo je imalo zamerki na prethodno veštačenje, jer su ga radile kolege jednog od optuženih.

Novi nalaz je dostavljen u okviru dopune istrage o smrti devojčice, koje je na predlog tužioca naložio istražni sudija Okružnog suda.

Anjin otac Aleksandar Grahovac kaže za "Blic" da je siguran da će sada biti podignuta optužnica protiv ljudi koji su odgovorni za smrt njegove ćerke.

- Ostaju dve stvari, ili direktna greška anesteziologa ili neispravnost aparata za dovod kiseonika, što je opet odgovornost ljudi koji su morali da provere da li je taj aparat bio ispravan pre operacije. Ukoliko se čak dogodi da ne podignu optužnicu, mi nećemo odustati. Onda bi mi podneli tužbu - kaže on.

Za njenu smrt su osumnjičeni anesteziolog Stanoje Glišić, vođa hirurškog tima Boždar Ilić, koji je i suvlasnik očne ordinacije "Ilić", serviser aparata za dovod kiseonika Milan Vasiljević i vlasnika klinike "Perfekta" Dejan Milutinović.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Incident u srednjoj školi u Kruševcu
Učenik drugu iz razreda razbio glavu
Autor: T. M. S., S. M. | 20.11.2008. - 05:00

KRUŠEVAC - D.G. (17) zadobio je prelom lobanje kada ga je školski drug L.R. (17) u učionici Ekonomsko-trgovačke škole u Kruševcu dva puta pesnicom udario u glavu. Teško povređeni učenik je u bolnici, dok je protiv L.R. podneta krivična prijava.

- Incident je izbio prekjuče za vreme malog odmora, u momentu kada je zvonilo za početak četvrtog časa prepodnevne smene. Đaci tog odeljenja treće godine su planirali da pobegnu iz škole, a svađa između D.G. i L.R. izbila je jer je nekoliko učenika bilo protiv bežanja. Pale su psovke i L.R., koji je rukometaš i prilično snažniji, dva puta je udario D.G., kome je istog momenta krenula krv iz nosa. Pao je nasred učionice - kaže za „Blic” izvor blizak istrazi.
Drugovi dvojice dečaka, učenici III/6 odeljenja, odmah su otrčali do dežurnog profesora, a reagovao je i školski policajac koji je pozvao Hitnu pomoć. Lekari koji su ubrzo došli povređenog D.G. su prebacili u gradsku bolnicu, gde su mu konstatovane teške povrede zbog kojih je zadržan na lečenju.
Istovremeno je reagovala i policija, koja je obavila razgovor sa učenicima i protiv L.R. podnela krivičnu prijavu zbog nanošenja teških telesnih povreda.
Izvor „Blica” navodi da dvojica učenika do sada nisu bili problematični i da na njihovo ponašanje nije bilo primedaba. Oca D.G. Dragana juče smo zatekli u stanu dok je telefonom razgovarao sa suprugom, koja je sa sinom i lekarskom ekipom krenula u Beograd.
- Evo, sad mi je javila da sina prebacuju u neku beogradsku kliniku. Ne znam ni koju, supruga je u panici. Oboje smo potpuno izgubljeni - kaže otac Dragan. On navodi da je njegov sin svestan primljen u kruševačku bolnicu i da je najpre bio na Odeljenju hirurgije, a da je onda prebačen na ORL.
- Odličan je đak, trenira plivanje, uči engleski i uzorno je dete koje bih poželeo svakome - kaže Dragan.
Na pitanje da li je njegov sin ranije bio u sukobu sa L.R., Dragan kaže da bi time trebalo da se pozabavi sud.

Direktorka kažnjava obojicu dečaka
Direktorka škole Svetlana Savić-Blažić, koja je prekjuče bila na službenom putu, kaže da je o incidentu odmah obaveštena i da je juče razgovarala sa roditeljima obojice učenika.
- U ovom momentu je najvažnije da se povređeni dečak oporavi i što pre izađe iz bolnice. L.R. je nastavio da dolazi na časove, a nastavničko veće će pokrenuti postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti. Školski policajac je napravio izveštaj o svemu što se desilo. Obojica učenika su učestvovala u tuči, što znači da će protiv obojice biti sprovedene sankcije. Oni su pravni tehničari i znaju pravila ponašanja u školi - kaže direktorka.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Zaplenjena do sada najveća količina marihuane na Kosovu
Autor: Tanjug | 20.11.2008. - 08:17

Policija je na teritoriji Đakovice zaplenila 152 kilograma marihuane i uhapsila pet osoba, saopštila je danas Kosovska policija.

Marihuana je zaplenjena u jučerašnjoj operaciji protiv narko-mafije na Kosovu, i ovo je, kako se navodi, najveća količina marihuane zaplenjena u poslednje vreme na Kosovu.
Policija je saopštila da nastavlja istragu na identifikaciji ostalih osoba uključenih u trgovinu drogom.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Ubica Novosađanina uhapšen u Loznici
Monstruma prepoznali građani
Autor: A. Lalić | Foto:s. vojinović | 20.11.2008. - 08:15

NOVI SAD – Odbegli zatvorenik Mišo Petković (28) iz Doboja, osumnjičen za ubistvo Novosađanina Dragana Sremčića (48), uhapšen je juče u Loznici. Petković je, prema saznanjima „Blica”, uhapšen na mesnoj autobuskoj stanici gde se raspitivao o polascima autobusa za Republiku Srpsku. Monstruma, za kojeg se veruje da je svoju prvu žrtvu silovao, a potom ubio, prijavili građani.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni, neposredno nakon ubistva 15. novembra, uspeo da pobegne iz Novog Sada. U naredna dva dana krio se po selima u okolini Loznice i zalazio u lokalne kafane gde se krio od hladnoće. Na dan hapšenja obreo se na autobuskoj stanici gde se raspitivao o polascima autobusa za Republiku Srpsku. Građani su ga prepoznali sa fotografija koje su objavljene u medijima i obavestili policiju koja ga je uhapsila oko 12.30, kada je krenuo da kupi autobusku kartu. Petković je odmah proveden u policijsku stanicu u Šapcu, odakle je sproveden u Novi Sad. Posle privođenja u prostorije novosadskog SUP-a prebačen je u pritvor na Klisi odakle će biti sproveden istražnom sudiji na saslušanje. Policija ga sumnjiči da ja u noći 15. novembra ubio Sremčića u njegovom stanu u Ulici cara Dušana 71. nakon što mu je zadao smrtonosne ubode po vratu i grudima. Mada se prvobitno pomislilo da je reč o ubistvu iz koristoljublja, policiju je zbunila činjenica da je žrtva pronađena bez odeće na sebi. Takođe nije utvrđeno da je iz žrtvinog stana išta odneto. Nekoliko sati kasnije, policija je identifikovala Petkovića kao osumnjičenog, a ubrzo je otkrivena i njegova mračna prošlost. Naime, Petković je u Doboju pravosnažno osuđen na deset godina zbog ubistva sugrađanina kojeg je, tvrdi izvor „Blica”, prvo silovao, a potom ubio sekirom.
Kako „Blic” nezvanično saznaje, obdukcija tela Dragana Sremčića nije pokazala tragove seksualnog zlostavljanja. Međutim, policija još ispituje kakav je bio odnos ubice i žrtve.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Da li je mogla da se spreči smrt dečaka
Sud ostavio decu na nemilost roditeljima
Autor: S. Bečejić | Foto:m. jošida | 20.11.2008. - 05:00

ŠABAC - Opštinski sud u Vladimircima odbio je 2006. godine zahtev Centra za socijalni rad da se Vesna Jevremović liši roditeljskog prava uz obrazloženje da ona nije zlostavljala svog petogodišnjeg sina Kristijana, već da je to činio muškarac s kojim je živela u vanbračnoj zajednici - kaže za Blic” Mirjana Pajtić, predsednica Opštinskog suda u Vladimircima.

Kristijan je tada bio hospitalizovan zbog povreda nanetih peglom i opekotina od gašenja cigareta po telu. Dečak je potom dodeljen prabaci, a dve godine kasnije Vesna i njen novi vanbračni muž Milan Jovanović uhapšeni su zbog sumnje da su ubili njenog mlađeg trogodišnjeg sina Dalibora.
Vesna Stanojević, koordinator u Savetovalištu protiv nasilja u porodici, kaže da je odluka suda u Vladimircima skandalozna i da je drugačije rešenje moglo da spreči Daliborovu smrt.
- Tačno je da Vesna nije zlostavljala Kristijana, ali ona je saučesnik u svemu što se tada dešavalo. Pa gde je ona bila kada je tadašnji njen muž zlostavljao njenog sina. Ona je prisustvovala svemu a nije reagovala, što znači da je saučesnik u zlostavljanju i da je zbog toga morala da bude lišena roditeljskog prava - kaže Stanojevićeva.
Centar za socijalni rad, kažu u sudu, nije se žalio na tu odluku.
Predsednica suda navodi da je Centar za socijalni rad tražio potpuno lišenje roditeljskog prava tako da sud nije odlučivao o delimičnom ukidanju roditeljskih prava.
Dok je trajao sudski postupak, tada sedamnaestomesečni Dalibor je bio smešten u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj u Beogradu, a stariji Kristijan kod prababe.
- Posle sudske odluke, stručni tim Centra, smatrao je da joj treba vratiti dete iz Zvečanske, što je i učinjeno. Vesna se u međuvremenu doselila kod oca i ispoljavala je brigu za detetom - rekao je Milovan Pajić, direktor Centra za socijalni rad u Vladimircima.
Smrt trogodišnjeg Dalibora Jevremovića konstatovana je prošlog petka kada je na Vesnin poziv u kuću njenog nevenčanog supruga Milana Jovanovića došla lekarska ekipa. Sumnja da je u pitanju nasilna smrt pokrenula je istragu u kojoj su i Milan i Vesna uhapšeni. Milan se tereti za ubistvo, a ona za pomaganje u zločinu. Na saslušanju Jovanović je negirao da je na smrt pretukao malog Dalibora, dok Vesna krivicu prebacuje na njega, tvrdeći da je Milan, od početka njihove veze maltretirao njenog sina. Vesna Jevremović je prekjuče, nakon pokušaja samoubistva u pritvoru u Šapcu, smeštena u Specijalnu bolnicu u Beogradu, gde treba da se utvrdi njena psihofizička sposobnost. U noći između ponedeljka i utorka ona je glavom udarala o zid, nakon čega joj je lekar dao sedative i procenio da ima samoubilački nagon.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 431 432 434 435 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.