Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 422 423 425 426 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1438820 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Pirot: Čudom preživeli udar voza
Sreda, 12. novembar 2008. 12:13     

Dvoje Piroćanaca ostali su nepovređeni samo zahvaljujući sreći kada je jutros voz udario u njihovo vozilo koje se iznenada zaustavilo na neobezbeđenom pružnom prelazu.

"Videla sam voz na oko 200 metara od prelaza. Mašinovođa je počeo da pritiska sirenu, moj suprug je uspeo da izađe, a ja sam se uspaničila i tek kada mi je on otvorio vrata i ja sam izašla iz vozila. Ubrzo je naišao voz i udario u kombi", rekla je Slavica Golubović, koja se sa suprugom Dragišom nalazila u kombiju.

Ona je dodala da su ostali nepovređeni samo zahvaljujući sreći. "Sva sreća da u vozili nisu bila i naša deca", rekla je Slavica.

U proteklih 11 godina na tom pružnom prelazu je bilo 27 nesreća u kojima je šest ljudi poginulo. Na tom pružnom prelazu u pirotskom naselju Đeram postavljen je saobraćajni znak Andrejin krst, ali nema rampe.

Predsednik Saveta Mesne zajednice u naselju Zoran Todorović je rekao da su se građani "godinama obraćali Javnom preduzeću Železnice Srbije i lokalnim vlastima" tražeći da se na tom prelazu postavi rampa.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Zlatara Majdanpek: Dva dana - dve pljačke
Sreda, 12. novembar 2008. 12:41     

Nepoznata osoba ukrala je iz sefa Zlatare Majdanpek u Knjaževcu oko šest kilograma zlatnog i srebrnog nakita vrednog sedam miliona dinara, saopštila je policija.

Kako se navodi u saopštenju, uviđajem je utvrđeno da je kradljivac polomio uložak brave na ulaznim vratima, a zatim nasilno otvorio sef iz koga je odneo dragocenosti.

Portparol policijske uprave u Zaječaru Zoran Stamenković izjavio je za agenciju Beta da do sada ta zlatara, u Ulici kej Dimitrija Tucovića bb, nije bila na meti pljačkaša.

Prodajni objekti Zlatare Majdanek u Beogradu i Zemunu do sada su opljačkani u više navrata. Policija je u utorak saopštila da je opljačkan i objekat Zlatare Majdanpek u Požarevcu, odakle je ukradeno tri kilograma zlata.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Napad na inspektora u pećinačkoj šećerani
12. novembar 2008. | 11:36

NOVI SAD - Inspektori Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede radeći na terenu susretali su se sa različitim problemima, a bilo je i pokušaja verbalnih i fizičkih napada. Direktor Generalnog inspektorata Dušan Pajkić rekao je za Radio Novi Sad da se najdrastičniji slučaj dogodio u Šećerani "Donji Srem" u Pećincima koja je u vlasništvu kompanije "Sunoko". 
Izveštava novinar Radio Novog Sada Đorđe Simović.

Izvor: RTV
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Ukradeno šest kilograma zlatnog i srebrnog nakita
12. novembar 2008. | 16:25

BEOGRAD - Iz zlatara "Majdanpek" u Knjaževcu nepoznati provalnik ukrao je oko šest kilograma zlatnog i srebrnog nakita vrednog oko sedam miliona dinara, saopštila je danas Policijska uprava Zaječar.

Utvrđeno je da je provalnik polomio uložak brave na ulaznim vratima objekta, a zatim nasilno otvorio sef iz koga je odneo nakit, kaže se u saopštenju.

Provala zlatare na Keju Dimitrija Tucovića je dežurnoj službi Policijske stanice u Knjaževcu prijavljena juče u 8:20 sati.

Uviđaj su izvršili istražni sudije Opštinskog suda u Knjaževcu, opštinski javni tužilac i policijski službenici, koji preduzimaju intenzivne mere u cilju rasvetljavanja ovog krivičniog dela, navedeno je u saopštenju.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Dvoje poginulih u pucnjavi u Beogradu
12. novembar 2008. | 20:14

BEOGRAD - Dve osobe su ubijene u obračunu u beogradskom naselju Kaluđerica. U sukobu su nastradali Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, koji je na putu ka Urgentntom centru podlegao povredama.

Obračun, koji se dogodio rano jutros, ranije je zakazan između dve suparničke grupe u tom naselju, navela je TV B92.

Policija intenzivno traga za grupama koje su učestvovale u pucnjavi. Na sajtu MUP-a još nema potvrde ove vesti.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Užas pod točkovima

PRAVO je čudo da smo živi. Potpuno svesni šta se dogodilo, kada je automobil, u kojem je bilo pet putnika, gotovo pregazio teški kamion, dečaci Svetlane Vučković i Vladana Živkovića, Radomir i Aleksa Vučković, sećaju se svakog trenutka kobnog udesa.
U požarevačkoj bolnici, na Odeljenju hirurgije, oporavljaju se od stresa i povreda, na sreću lakih, i misle na teško povređene, mamu i sestru Eminu, za čije se živote bore lekari Urgentnog centra. Ali, ne slute da je iz ove nesreće, osim njihovih života, spasen još jedan - život njihovog brata, koga je majka na svet trebalo da donese tek za mesec dana. Carskim rezom spasena beba, u trenucima borbe za život majke, osmo je dete u porodici Vučkovića. I, ako sve bude u redu, kako se nadaju lekari, Vučkovići će ovom detetu dati ime - Života.
- Da li vi znate kako je nama - pita nas stariji Radomir u pauzi igre sa bratom i medicinskom sestrom Snežanom Jevremović. Igraju "potapanje brodova", a igra je - lek. Ona zaokuplja pažnju dece da ne razmišljaju o danu u kojem su, gotovo, gledali smrti u oči. Mlađi, Aleksa, ćuti. Ima zavoj oko glave i iglu od infuzije u ruci.
- Mi smo išli polako - priča Radomir. - Tata za volanom, do njega mama. Aleksa, Emina i ja pozadi. Iza nas je bio kamion. Gledao sam taj kamion. I, odjednom, strašan udar. Ne sećam se kako nas je pregazio. Ali se sećam kako se, posle, prevrnuo. I grožđe u njemu se prevrnulo. Na Eminu je pao krov, a ja sam mislio šta će biti sa mamom i bebom u njenom stomaku... Onda je naišla hitna pomoć i prevezla nas do bolnice.
Svetlani je tim lekara Požarevačke bolnice odmah ustanovio teške povrede glave i kontuziju mozga, ali su bili u nedoumici - zašto je toliko krupna. Najpre su posumnjali na krvarenje u trbuhu. Ustanovili su da je u poodmakloj trudnoći. I, tu počinje dvostruka borba: za život žene i život bebe.
Specijalista Opšte hirurgije dr Srećko Bosić, koji je i načelnik ovog odeljenja, o trenucima drame govori mirno, kao da su sa takvim zahvatima suočeni svakodnevno. On vraća trenutke nesvakidašnjeg, a može se reći lekarskog podviga, za koji nam je direktor Požarevačkog medicinskog centra dr Miodrag Ilić, kada smo zatražili dozvolu za ulaz u bolnicu, kazao jednostavno: "To je jedna lepa priča".
- Kada smo ustanovili da je Svetlana trudnica, pozvali smo dr Dragoljuba Popovića, akušera - govori dr Bosić. - On je obavio carski rez. Rođeno je muško dete, teško kilogram i sto grama. Bebu smo uputili na Institut za prevremeno rođene, a majku, posle konstatovanja teških povreda glave u Urgentni centar, na Neurohirurgiju.
Urgentni centar, saznajemo, vratio je posle pregleda Svetlanu
u Požarevačku bolnicu. Lekari su, verovatno, procenili da nema potrebe da je tamo i zadrže.
- Njoj, međutim, tokom noći nije bilo dobro - objašnjava dr Bosić. - Odmah smo uradili skener glave i nalaz je pokazao da je neophodan nadzor neurohirurga, možda i hirurški zahvat, koji mi u bolnici u Požarevcu, nismo u mogućnosti da obavimo.
Oko podne, u sredu, Svetlana je iz Požarevca vraćena u Urgentni centar. A mi se, u tim trenucima, sa dr Bosićem ponovo družimo sa dečacima, Radomirom i Aleksom.
- Nedostaje mi sve, moja braća, tata, mama, seka - kaže Radomir. - Nedostaje mi naša kuća u Ribniku. Tamo imam sve: koze, krave, kuce, mace... I, četiri njive.

SIN KRITIČNO
DEČAK je još u kritičnom stanju na Institutu za neonatologiju u Beogradu. Kako smo saznali od dr Branislave Dedović-Bjelajac, predstavnika za medije ove ustanove, beba je u inkubatoru u sobi intenzivne nege.

PORODILJA
SVETLANA Vučković je iz požarevačke bolnice prebačena u Blok intenzivne nege beogradskog Urgentnog centra. U komi je i leži na neurohirurškom intenzivnom odeljenju. Prema rečima profesora dr Branka Đurovića, načelnika ovog odeljenja, porodilja se nalazi u životnoj opasnosti.
- U požarevačkoj bolnici su rađeni dva puta dubinski snimci mozga skenerom, a i mi smo uradili kontrolni ovde i za sada nema potrebe za hirurškom intervencijom - kaže dr Đurović. (B. Ca.)

GRK ZASPAO
VOZAČ grčkog šlepera Valis Joanis (28) najverovatnije je zaspao za volanom i tako udario u "folksvagen bubu" u kojoj je bila petočlana porodica iz Trstenika. To su, prve, ali nezvanične pretpostavke istražnih organa - - saznaju "Novosti".
Istražni sudija u Smederevu naložio je da se urade analize krvi i mokraće obojici vozača. Kako saznajemo, Joanis nije bio pod dejstvom alkohola. Posle još nekih istražnih radnji tužilaštvo će da odluči da li ima elemenata da se protiv Grka pokrene istraga.

USPELI DA UMAKNU ŠLEPERU UBICI
TRSTENIK - E, Budo moja, sada ću da umrem. Gotova sam!
Grč i suze na licu Verice Živković (67), Vladanove majke, i kamen bi rasplakale... Oko nje još četvoro unučadi - Radmila (7), Sanela (5), Nemanja (3) i jednoipogodišnja Tijana. Tugom i nadom okitili kapiju, čekaju najmilije da se vrate.
- Biće sve dobro - teši majku komšinica Budimirka Simonović.
U utorak uveče je u kuću došao i Vladan Živković. Zavijena mu je ruka i glava. Kaže, da nije samo malo vrdnuo volanom, vozač šlepera bi ih - pobio.
- Krenuli su da rade i zarade nešto novca. Vladimir je autolimar i po celu noć radi u garaži. Popravlja automibile, prodaje i tako decu prehranjuje. Svetlana je stalno uz njega- priča Verica.
Imaju lepo imanje. Ali, nema ko da ga radi.
- Govorila sam snaji Svetlani da je dosta dece. Moj Vladan u prvom braku 10 godina nije imao dece - vajka se Verica.
Dok baka priča, unuka Radmila pazi mlađe.
- Selo je zanemelo posle nesreće. Samo da nam se Svetlana vrati živa i zdrava - dodaje Budimirka.
Za Vladana imaju samo reči hvale. Radi neprestano kako bi izdržavao decu.
- Nema pomoći, a stiže i osmo dete - navodi Verica.
Malom Radomiru ovoj je treći udes. Živkovići se već sude sa vozačem iz Starog Trstenika, koji ga je udario kolima i vilicu mu polomio! (Z. AVRAMOVIĆ)

NEVOLJA
OVU porodicu zahvatila je još jedna nevolja. Zapalile su im se instalacije, nemaju struju, a ni vodu. Srećom, već u sredu su im pomogli majstori EDB i popravili struju.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Dve smrti u okršaju navijača

BEOGRAD - Beogradska policija privela je pet osoba, od kojih je jedna maloletna, zbog sumnje da su u utorak u naselju Kaluđerica učestvovali u tuči u kojoj su ubijeni Vladimir Dosković (33) i Dalibor Milenković (21). Reč je, kako saznajemo, o sukobu dve rivalske grupe za prevlast nad kriminalnim poslovima u ovom delu prestonice. Obe žrtve stradale su u pucnjavi iz pištolja i „heklera“. Ispaljeno je više od 15 metaka, a inspektori su na „poprištu“ sukoba našli i tri navijačke baklje.
Nekoliko mladića, sukobili su se u jednoj od ulica u Kaluđerici. Kako nisu mogli da reše "spor", zakazali su tuču za kasno uveče nedaleko od male livade na uglu ulica Svetozara Markovića i Luneta Milovanovića.
Oko 23 časa, skupilo se dvanaest momaka, podeljeni u dve grupe - osam navodnih „partizanovaca“ i četiri „zvezdaša“. Među njima su bili Dosković i Milenković, čija se kuća nalazi na 20 metara od mesta tragedije. Većina ih je bila naoružana drvenim palicama, metalnim štanglama i bakljama. Posle kraćeg verbalnog prepucavanja usledila je opšta tuča.
- Samo što sam hteo da legnem sa ulice se čula vika i galama - kaže jedan od stanara u Svetozara Markovića. - Pretpostavio sam da su neki klinci. Krenuo sam ka terasi kako bi ih rasterao. Ali, počela je pucnjava.
Hici, njih oko 15, pljuštali su na sve strane. Jedan je završio u grudima Doskovića. Ostao je na mestu mrtav. Dva metka su pogodila i Milenkovića. Nesrećni mladić
je obliven krvlju pao na asfalt.
Tada je prestala pucnjava, a trojica mladića su podigla ranjenog drugara koji je davao znake života i preneli ga do džipa parkiranog u Luneta Milovanovića 4c. Dok su ga nosili, Dalibor je obilno krvario. Prevezli su ga u Urgentni centar, ali je zbog teških povreda i velikog gubitka krvi ubrzo - preminuo.
Komšije su pozvale policiju i hitnu pomoć. Kada su lekari stigli, na asfaltu je bilo beživotno telo Doskovića. Policija je privela petoricu mladića, za koje se sumnja da su učestvovali u tuči.
Vest o dvostrukom ubistvu, munjevito se proširila Kaluđericom. Prema rečima lokalnih momaka, tuče između različitih rivalskih grupa su česte.
- Takvi obračuni se obično završe na pesničenju - kaže jedan od tinejdžera. - Ne mogu da verujem da su poneli oružje i pucali jedni na druge.
Inače, neki od ispaljenih metaka završili su u kapijama i vratima okolnih kuća. Prava je sreća da nije još neko nastradao.

ŽRTVE
U DOMU Milenkovića u Ulici Svetozara Markovića 17 grobna tišina. Niko ne veruje da je Dalibor stradao nedaleko od kućnog praga. Od šoka su svi zanemeli. Kako smo saznali, pokojni mladić je bio zaposlen u jednoj beogradskoj piceriji, gde je radio kao kuvar. Slična slika i u kući Doskovića u Ulici Zage Malivuk u Kaluđerici. Od tuge niko da prozbori ni reč. Vladimir je bio vlasnik građevinske firme, a iza sebe je ostavio suprugu.

IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Smrt iz osame

BEOGRAD - Najuspešnija jugoslovenska lepotica svih vremena Nikica Marinović u utorak, u 14 časova, tragično je okončala svoj život u 61. godini.
Na izboru za mis sveta 1966. godine bila je proglašena najlepšom Evropljankom i drugom pratiljom mis sveta. Takav uspeh do danas nije uspela da ponovi
nijedna devojka sa ovih prostora. Bila je u braku sa književnikom Vukom Vučom. Sa njim ima sina Đorđa. Iz drugog braka, sa Zdravkom Šotrom, ima sina Marka. Već duže vreme Nikica je živela povučeno u stanu u centru Beograda. Kažu da je bila depresivna i da je prekinula komunikaciju sa svetom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Tajna cisterne

KRALJEVO - Lekari kraljevačke bolnice bore se za život Mića Veskovića (17) iz Drakčića kraj Kraljeva, koji je u ponedeljak na školskoj praksi pronađen bez svesti u cisterni.
Ni posle dva dana, otkako je smešten na odeljenje intenzivne nege, lekari ne znaju šta je uzrok dečakovog kritičnog zdravstvenog stanja. Dosadašnjim dijagnostičkim ispitivanjima nisu pronađeni tragovi nasilja i trovanja.
- Dečak je priključen na mehaničku ventilaciju jer ne može sam ni da diše, kao i na aparate koji održavaju vitalne funkcije. U četvrtak ćemo ponovo uraditi preglede skenerom i možda ćemo imati više informacija - kaže Radomir Vitković, lekar sa intenzivne nege.
Mićo je učenik treće godine auto-limarskog smera u kraljevačkoj Mašinsko-tehničkoj školi. U Fabrici kotlova, cisterni i rezerevoara "Odžačar kotloremont", u njegovom rodnom selu, dva puta nedeljno imao je časove praktične nastave.
U ponedeljak, po dolasku na praksu, žaleći se da se ne oseća dobro, Mićo je bio vidno bled. Potom je - nestao. Posle 15 minuta jedan od radnika pronašao ga je bez svesti, kako leži na stomaku u velikoj metalnoj cisterni, u kojoj je bilo pet centimetara vode.
- Ne možemo da govorimo o uzrocima nesreće. Cisterna u kojoj je dečak pronađen je nova. Nije ni farbana ni lakirana. U rasvetljavanju okolnosti pored policije uključene su i prosvetna i inspekcija rada - naglašava Miroljub Vujović,
istražni sudija Opštinskog suda.
U Drakčićima, na porodičnom imanju Veskovića - tišina. Dečakov otac Slobodan, majka Milka i Mićova dve godine mlađa sestra Danijela, ne dozvoljavaju nikome da uđe u dvorište osim članovima porodice.
- Moj Mićo je dobro i vredno dete. Niko se nikad na njega nije požalio. Ne znam šta se desilo i neću da znam. Samo da ga opet vidim kako ulazi u avliju - teško i kroz suze kaže deda Petar Vesković.
Dedine reči potvrđuje dečakova tetka Vera Savić, ali i Lazar Dukić, vlasnik fabrike "Odžačar kotloremont", gde budući mašinci već godinama idu na praktičnu nastavu.
- Mićov kačket i nepopijeni sok i dalje su na mestu gde ih je i ostavio. Mi smo i komšije, a zato što je dobar i vredan radnik obećao sam mu da kad izuči školu može odmah da se zaposli kod mene. Sada više ništa nije važno, samo da se oporavi - vidno potresen govori Lazar Dukić.

ŠOK
NESREĆNI slučaj pogodio je Mićove školske drugove i nastavno osoblje kraljevačke Mašinsko-tehničke škole. Direktor škole Zoran Andrijanić kaže da je šokiran.
- Naši učenici godinama imaju u praksu u fabrici i nikada nije bilo problema. Praksu vodi nastavni koordinator i u stalnom je kontaktu sa majstorima. Naravno, ne može u svakom trenutku da bude uz decu, jer u odeljenju ima 30 đaka koji nastavu pohađaju na različitim mestima - kaže Andrijanić.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Pokosio porodicu
Valis Joanis (28), vozač grčkog šlepera, zadremao za volanom i pregazio „folksvagen bubu“ u kojoj se nalazio Vladan Živković (48), iz Trstenika, sa trudnom suprugom i troje dece . Vozač se probudio u trenutku i pokušao da izbegne sudar sa automobilom, ali je već bilo kasno

SMEDEREVO - U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 10 časova na autoputu Beograd-Niš teške telesne povrede i frakturu lobanje zadobile su maloletna E. V. (12) i njena majka Svetlana Vučković (34), iz Aleksandrovca. Kako saznajemo, lekari se još uvek bore za njihov život, dok su dvoje mlađe dece, A. V (9) i R. V. (10), zadobili lakše telesne povrede.

Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo kada je vozač šlepera, grčki državljanin Valis Joanis (28), zaspao za volanom i bukvalno počistio „folksvagen bubu“. Oba vozača, kako saznajemo, prošla su samo sa lakšim telesnim povredama.

Prema nezvaničnim saznanjima, Valis je zaspao za volanom dok mu je noga ostala na gasu. Šleper je nastavio da ubrzava i dostigao brzinu od oko 90 na čas kada se približio „bubi“ na pola metra. U tom trenutku vozač se probudio i pokušao da izbegne sudar sa automobilom, ali je već bilo kasno. Kada je kamion naglo skrenuo udesno ka zaustavnoj traci, zakucao se svom silinom u zadnji trap automobila, koji se zatim odbio i nastavio da se okreće.

- Pretpostavljamo da je šleper udario u kola i nastavio da koči, zbog čega se nekoliko puta prevrnuo preko krova. Od siline udarca i auto je nastavilo da se okreće, a lim sa zadnjeg trapa bio je potpuno smrskan i nadam se da su devojčice koje su sedele na zadnjem sedištu nekim čudom uspele da se spasu - rekao nam je vlasnik šlep službe koja je izašla na lice mesta.

Odmah posle nesreće očevici su pozvali Hitnu pomoć i policiju, koja je ubrzo izašla na lice mesta. Po dolasku lekara majka i njeno troje dece prevezeni su u požarevačku bolnicu, gde su im urađene detaljne analize. Nakon detaljnih pretraga najstarija devojčica i njena majka prebačene su u Urgentni centar u Beogradu zbog teških i ozbiljnih povreda glave, dok su dečacima konstatovane lakše telesne povrede.

- Kada smo stigli na mesto dešavanja, ženu su sa decom već prevezli u bolnicu. Pomogli smo i jednom i drugom vozaču da izađu iz vozila i sačekaju lekare. Obojica su bili komunikativni i činilo se da imaju samo ogrebotine, što je pravo čudo kada se ima u vidu kako je smrskana bila limarija na vozilima - ispričao nam je radnik šlep službe.

Po dolasku, policija je izvršila uviđaj i izvadila tahograf na osnovu koga će utvrditi tačnu brzinu kojom se šleper kretao u momentu udesa. Daljom istragom trebalo bi da budu razjašnjene sve okolnosti pod kojima je došlo do udesa, kao i odgovornost oba vozača.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 422 423 425 426 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.199 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.