Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 377 378 380 381 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1442745 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Advokat: Brozov unuk napustio Srbiju
Autor: Tanjug | 15.10.2008. - 07:09

Edvard Broz, unuk Josipa Broza Tita kome se Okružnom sudu u Beogradu sudi zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao njegov prijatelj Gojko Popović, napustio je Srbiju jer nije imao materijalnih sredstava za život, rekao je u utorak Tanjugu njegov branilac Vlada Petrović.

On nije mogao da potvrdi da je Broz pobegao iz Srbije u Hrvatsku, ali je napominjući da njegov klijent nije imao razloga da beži, ali da je, ukoliko se odlučio na takav korak, to uradio jer mu je u Beogradu, bila ugrožena egzistencija pošto je odlukom suda ostao bez putnih isprava, primanja i sredstava za život.
Advokat je dodao da je uložio žalbu na rešenje kojim je prošle sedmice sudsko veće sudije Bojana Mišića Brozu odredilo pritvor pošto se nije odazivao pozivima na suđenje, kao i da je zatražio da se taj predmet ustupi hrvatskom pravosuđu.
Broz se nije pojavio na više pretresa, 27. maja, 18. juna i 17. septembra, a sud je od pošte dobijao izveštaje da je odseljen sa prijavljene adrese boravišta.
Okružno tužilaštvo tereti Broza za "teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtim ishodom", pošto je vožnjom u alkoholisanom stanju, 20. avgusta 1992. godine, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao njegov prijatelj Gojko Popović.
Prilikom iznošenja odbrane Broz je tvrdio da nije mogao imati više od 0,5 promila alkohola, navodeći da se ne oseća krivim jer to nije uradio namerno.Naglasio je da je svih 16 godina od nesrećnog događaja osećao grižu savesti i da je u Srbiju krenuo kako bi se taj slučaj okončao.
On je 21. januara ove godine uhapšen po poternici srpske policije, raspisane 1993. godine.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Proizvodio i prodavao drogu

NIŠ - Ljubiša H. (39) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i prodavao drogu. On se sumnjiči da je 8. oktobra ove godine prodao licu iz Niša gram biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. U njegovom stanu u Nišu pronađeno je još 26 paketića ukupne težine 230,30 grama, ispunjenih istom supstancom, i dve kesice semena kanabis u težini od 36,40 grama.

Nakon saslušanja istražni sudija Okružnog suda osumnjičenom Ljubiši odredio je jednomesečni pritvor.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Opljačkao školu

BEOGRAD - Policija je podnela krivičnu prijavu javnom tužiocu u Rumi protiv Mirka Milovanovića (24) iz Dobanovaca zbog sumnje da je opljačkao osnovnu školu u Deču kod Pećinaca.
Policijska uprava u Sremskoj MItrovici saopštila je da se on sumnjiči da je između 10. i 12. oktobra provalio u školu i ukrao televizor, DVD, štampač, kasetofon, fotokopir aparat, kvarcnu peć, telefaks i muzički stub. Ukradene predmete policija je pronašla prilikom pretresa stana njegove majke u Deču.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Zaplenjene cigarete

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Srpska Crnja, u autobusu moldavskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Moldavija-Italija, zaplenili cigarete čija je vrednost oko 234.000 dinara.
Detaljnom kontrolom tog autobusa, koji je 10. oktobra trebalo da uđe u zemlju, pronađeno je 2.244 pakli cigareta marke „marlboro“, LM, „kamel“ i „vinston“, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama autobusa, zašivene u postavu dušeka za spavanje, u rezervnim vazdušnim jastucima i kanisteru za gorivo. Protiv vozača B. L. pokrenut je prekršajni postupak, a cigarete su privremeno zadržane, do okončanja tog postupka.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Starac sprečio pljačku pošte

BEOGRAD - Dvojica nepoznatih razbojnika, maskiranih fantomkama i naoružanih pištoljima, pokušali su juče ujutro da opljačkaju poštu u naselju Braća Jerković, u Zaplanjskoj ulici 85. U toj drskoj nameri sprečio ih je radnik obezbeđenja pošte Risto Špirić (74), koji je zaradio nekoliko udaraca pištoljem po glavi.

Lopovi su, kako se pretpostavlja, neko vreme osmatrali poštu, jer su upali kada je u pošti bilo malo stranaka, iako je juče počela isplata penzija preko tekućih računa. Uz povike „ovo je pljačka“ i pretnje pištoljima šalterskim radnicama, zahtevali su da im se preda sav novac. U tom momentu njihovu zaokupljenost otimanjem para pokušao je da iskoristi radnik obezbeđenja, koji je nasrnuo na razbojnike, ali su ga njih dvojica brzo savladali udarivši ga prvo pesnicom, a zatim ga krvnički udarajući drškama pištolja po glavi, dok se nesrećni starac nije onesvestio.

Mladići su posle tuče velikom brzinom istrčali iz pošte, pobegavši uz stepenice prema okretnici autobusa, gde su ih verovatno čekala kola.
- Čula sam vrisku iz pošte dok sam prolazila ulicom, kada su istrčala dva maskirana pljačkaša koja su imala pištolje za pasom. U šoku samo sam videla kako trče uz stepenice prema „C marketu“ - ispričao je jedan od očevidaca.
Radnice pošte dale su opis dvojice pljačkaša, koji su visoki oko 170 centimetara, a na glavama su imali crne „fantomke“. Jedan je bio obučen u crno, a drugi je na sebi imao belu duksericu i donji deo trenerke bež boje. Istraga je u toku.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Koči!
Vozač na liniji 75 Stevan Birčanin parkirao autobus na početnoj stanici, vozilo s putnicima samo se pokrenulo i zakucalo u fotografsku radnju

BEOGRAD - Autobus na liniji 75 pun putnika zakucao se juče u radnju "Foto kolor 2000" u Jug Bogdanovoj ulici broj 15! U ovoj nesvakidašnjoj nezgodi putnici autobusa, čiji vozač nije bio u vozilu, na sreću, ostali su nepovređeni.

Nezgoda se dogodila oko 17 sati. Prema rečima očevidaca, vozač Stevan Birčanin parkirao je autobus na stanici i ostavio vrata otvorena. Zatim je otišao da nešto kupi, a autobus s putnicima sam se pokrenuo. Naleteo je na četiri kontejnera, jedan je potpuno smrskao, a potom se prednjim delom zabio u fotografsku radnju, u kojoj su u tom trenutku bili vlasnica Vesna V. i još dvoje radnika.

- Začuo sam jezivu tutnjavu. Nisam znao šta se dešava. Zid je odjednom pukao - ispričao je Peđa P., jedan od radnika. On je dodao da je na mestu gde je uleteo autobus samo desetak minuta ranije sedela mušterija, ali je, na sreću, katastrofa izbegnuta. Inače, u foto-radnji je izbijen čitav ćošak.

Tragediju je izbegao i radnik obližnjeg šopa "Argus erotika" Božidar V. On je, kako je kazao, u trenutku dok se autobus kretao išao do jednog od kontejnera da baci novine.

- Čuo sam autobus, ali nisam obratio pažnju. Kada je zakačio prvi kontejner, digao sam glavu i video da ide ka meni. Skočio sam i izbegao da me udari - ispričao je on.
Vozač je, kako nezvanično saznajemo, policiji ispričao da je ostavio autobus i povukao ručnu kočnicu. Zatim je otišao da nešto kupi i video da autobus ide sam. Inače, prema rečima očevidaca, putnici su, bežeći glavom bez obzira, iz autobusa istrčavali kao sumanuti.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Pucnjava na Vidikovcu
15. oktobar 2008. | 00:11 | Izvor: B92
Beograd -- U naselju Vidikovac, u ulici Vidikovački venac, za sada nepoznati napadač sinoć je pucao na goste kafića Blu mun, koji se renovira.

Kako B92 nezvanično saznaje, napadač je ušao u kafić i počeo da puca. Najteže je povređen Aleksandar Simić, koji je pogođen u stomak, a lakše su povređeni Boban Jezdimirović i Slobodan Popović. Napač je posle pucnjave istrčao iz kafića i pobegao. Prema svedočenju ljudi iz komšiluka, napadač je na motoru pobegao u pravcu Košutnjaka.

Po nezvaničnim informacijama, nijedan od povređenih nema dosije u policiji.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Uporan da izbode taštu   

Dušan V. (1956) iz Despotova uhapšen je i zadržan 13. oktobra, jer je pokušao da ubije bivšu taštu, saopštila je juče novosadska policija.

On je pomenutog dana, u alkoholisanom stanju, lomio stvari u vlastitom domu i pretio majci, a potom otišao u kuću svoje bivše supruge. Tamo ga je policija zatekla kako u dvorištu pokušava da nožem ubode nekadašnju taštu Veru L. (1947), kojoj je prethodno već zadao udarac ispod ključne kosti. Dušan V. nije poslušao naređenje policije da odbaci sečivo i udalji se od oštećene, pa je savladan i sproveden u stanicu. Vera L. je zadobila lakše telesne povrede.

Izvor: Dnevnik
« Poslednja izmena: 15. Okt 2008, 12:52:47 od Fandjo018 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
HTC 
Osumnjičen za iznudu

Pripadnici bečejske policije uhapsili su i zadržali meštanina Željka N. (30) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iznude.

On je od decembra prošle godine preteći sugrađaninu Ivanu N. (28) da će ga fizički ugroziti od njega iznudio novac i stvari u ukupnoj vrednosti od oko 50.000 dinara.

Izvor: Gradjanski
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95 8gb
Namestili mi hapšenje

BEOGRAD - Dejan Dragojlović, vlasnik beogradske kompanije „DMD holding“, tvrdi da je bez ikakvog zakonskog osnova uhapšen, odveden u Odeljenje za privredni kriminal u policijskoj upravi Beograd, gde je maltretiran i ucenjivan i na kraju zadržan u policijskom pritvoru od 48 sati. Dragojlović takođe tvrdi da su mu tokom pritvora policajci uskratili propisanu terapiju, pa je morala da interveniše i Hitna pomoć.

- U četvrtak, oko 13.30 u prostorije moje firme došli su inspektori i bez ikakvog objašnjenja mi naredili da pođem s njima. Čim su me doveli u Odeljenje za privredni kriminal, neki šef, mislim da je promrmljao da se preziva Bošković, odmah mi je naredio da ugasim mobilne telefone, a onde je počeo da doziva kolege: „Dođite da vidite tog Dragojlovića što piše predstavke protiv nas. E, pošto si džukela, sada ćeš u pritvor i to bez hrane i vode“. Zatražio sam da mi obrazloži zašto sam uhapšen i omogući mi da zovem svoje advokate, ali je on to odbio - priča Dragojlović.

On kaže da mu je tek posle nekoliko sati dozvoljeno da zove svoje advokate Zorana Perovića i Dobrivoja Glavonjića. Kada su oni došli, rečeno im je da postoji rešenje o pritvoru, ali im nije pokazana nikakva krivična prijava.

BEZ ODGOVORA

I pored zahteva upućenog MUP Srbije još pre dva dana, do zaključenja ovog broja nismo dobili odobrenje za razgovar sa nekim od čelnika Odeljenja za privredni kriminal policijske uprave Beograd, pa nismo u mogućnosti da prenesemo i policijsko viđenje čitavog događaja.

- Objašnjenje policije bilo je da se ne odazivam na pozive i da se ne nalazim na prijavljenim adresama, a baš na jednoj od njih su me inspektori i našli. Ovo je najobičnija nameštaljka i reket. Prošle godine jedan inspektor za privredni kriminal tražio mi je 50.000 evra za navodnu pomoć i logistiku. Odbio sam i od tada počinju pritisci na mene. Otvoreno su mi pretili hapšenjem. Kada su videli da ne hajem, ponovo su me zvali i rekli da će me hapsiti svaki dan i da ću ići niz vodu ako im ne isplatim traženu sumu - nastavlja Dragojlović.

Ispričao je da mu je supruga u četvrtak uveče donela u pritvor lekove i hranu, ali su policajci odbili to da prime. U međuvremenu, Dragojloviću je skočio pritisak. Lekar u Centralnom zatvoru odbio je da ga primi u takvom stanju i uputio ga u Klinički centar, ali su policajci odbili da ga odvedu tamo i ponovo su ga vratili u zgradu gradske policije u Bulevaru despota Stefana. Tek kada je Dragojloviću toliko pozlilo, jedan od policajaca se smilovao i pozvao Hitnu pomoć. Lekari su pritvoreniku na licu mesta uradili EKG, konstatovali da mu je pritisak 160 sa 120 i intravenski mu dali lekove. Kada se Dragojloviću normalizovao pritisak, vraćen je u pritvor. U subotu ujutro je saslušan kod istražnog sudije i odmah potom je pušten na slobodu.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 377 378 380 381 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.