Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 366 367 369 370 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1445821 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
U subotu i antifašistički protest
Autor: Tanjug | 06.10.2008. - 18:14

Organizacija "Antifašistička kampanja" održaće u subotu, 11. oktobra, protest protiv fašizma, kao protivtežu maršu koji su za isti dan najavili pripadnici nacionalističkih organizacija "Krv i čast" i "Nacionalni stroj".

"Ova lica, koja već godinama u Srbiji organizuju memorijalne koncerte u čast rođendana Adolfa Hitlera i drugih nacistističkih zločinaca, pokušaće da paradiraju ulicama našeg grada, sakriveni iza naziva 'Srpski marš 2008'", saopštila je Antifašistička kampanja.

Protest će imati "nestranački i opštenarodni karakter", a cilj je da "spreče neonaciste u nameri da otvoreno deluju i propagiraju fašističku ideologiju, pokušavajući da šire strah među svima koji ne dele njihove anticivilizacijske ideje, zasnovane na rasizmu i mržnji".
"Mirnim i dostojanstvenim protestom, uz učešće kulturnih stvaralaca i drugih javnih ličnosti, pokazaćemo pravo lice Beograda, grada slobodarskih i antifašističkih tradicija", istaknuto je u saopštenju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Nesreća u Porodilištu Kliničkog centra Srbije
Beba umrla sat vremena pre rođenja
Autor: Ekipa „Blica“ | 07.10.2008. - 05:55

BEOGRAD - J. G. (31) iz Beograda rodila je 4. oktobra mrtvu devojčicu tešku 3.600 grama u Porodilištu Kliničkog centra Srbije u Višegradskoj ulici iako su je lekari na poslednjih sedam pregleda uveravali da je s bebom sve u redu.

J. G. je u teškom stanju nakon porođaja i gubitka bebe koju je željno iščekivala. Još se nalazi u bolnici. Ona nije sposobna da priča o svemu što je preživela proteklih dana. Prema rečima G. J., njene prijateljice koja je sa njom redovno odlazila kod lekara, porođaj je počeo u subotu tokom dana, ali su je lekari vratili kući i porodili je tek sledeće noći.
- Tada su joj dali epiduralnu anesteziju i porodili je. Kada se sve tako nesrećno završilo, jedan od lekara mi je rekao da je to njihov propust i da je prava tuga što je umrla devojčica od 3.600 grama. Ustanovljeno je da je beba umrla sat vremena pre porođaja. Neki od lekara su nam se pravdali govoreći da je beba možda umrla zbog postojanja nekih antitela ili zato što je pupčana vrpca bila obavijena oko grudi, pa se usled toga ugušila - rekla je G. J. za „Blic“.
Kako „Blic“ saznaje, trudnoća J. G. je tekla bez ikakvih problema. Na pregledima nikada nije ustanovljeno da beba ima neki problem, a i majka se dobro osećala. Lekar iz Ginekološke klinike u Višegradskoj, koji joj je vodio trudnoću, rekao joj je da je mogući termin za porođaj 3. oktobar. J. G. je nekoliko dana pre tog datuma počela svakodnevno da dolazi u bolnicu i CTG bebe uvek je bio dobar.
- U četvrtak je imala prve najave porođaja, „ispao joj je čep“, išla sukrvica, počela je da se otvara. Sve je to prijavila lekaru, a CTG je i tog dana, kao i sledećeg, bio dobar. Ona je u subotu, oko 8.30 sati, ponovo došla na pregled. Primila ju je dežurna lekarka i posle CTG rekla da beba spava i da nije moguć porođaj. J. G. se vratila kući, osetila kontrakcije, i to veoma jake i učestale, pa se ponovo otišla u bolnicu. Prvo je CTG bebe bio dobar, a zatim nije. Osećala je kontrakcije koje su naprasno prestale. Dali su joj epidural, koji međutim nije delovao, jer je sve vreme osećala bolove. Onda ju je dežurna lekarka porodila, a beba, devojčica od 3.600 grama, već je bila mrtva - priča G. J.
Prema rečima G. J., bebu su pokazali J. G. i bila je „lepa kao san“. Lekari su joj, priča ona, kazali da je beba najverovatnije umrla jer ju je „stegla pupčana vrpca koja joj je bila preko grudi, a uz to je bila i u zaraženoj plodovoj vodi“. Telo bebe poslato je na obdukciju, ali još nije saopšten uzrok smrti.
- Trebalo je da je zadrže u porodilištu čim joj je ispao „čep“. J. G. je u šoku. Čim je saznala da je trudna, prestala je da radi da ne bi dovodila u opasnost bebino i svoje zdravlje. Devet meseci sve je bilo u redu. Želela je tu bebu. Mlada je, ali ništa ne može da joj povrati bebu - kaže G. J. i dodaje da očekuje da će se utvrditi ko je kriv za smrt novorođenčeta.
U bolnici formirana komisija
U Porodilištu KC Srbije nisu bili raspoloženi da zvanično pričaju na ovu temu. Kao jedan od mogućih uzroka smrti bebe navode da je majka J. G. sve do porođaja pušila iako joj je to striktno zabranjivano.
- Istorija lečenja pacijentkinje će ići na analizu. U istoriji bolesti za sada nisu pronađeni propusti u lečenju, ali će se do petka znati i mišljenje posebno formirane komisije. Trudnoća je korektno vođena - kaže sagovornik „Blica“ u Višegradskoj.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Oružje spremljeno za šverc krio u automobilu
Autor: T. M. S. | 07.10.2008. - 08:59

Kruševačka policija uhapsila je Dragana Petrovića (42), kod koga je nađen arsenal oružja namenjen ilegalnoj prodaji u inostranstvu.

- Nađeno je 11 pištolja, domaće i strane proizvodnje, kalibra 6,35, 7,65, 7,62, 9 milimetra, automatski pištolj „škorpion“, dve automatske puške, dva mehanizma sa cevima od mitraljeza, malokalibarska puška, kao i više od tri hiljade komada municije za pištolje i snajpere - kaže za „Blic“ izvor blizak istrazi. Oružje je nađeno u starom Petrovićevom vozilu parkiranom u njegovom dvorištu u selu Kaonik.
- Oružje je bilo sakriveno u gepeku i ispod sedišta Petrovićevog vozila. U momentu kada je policija upala u njegovo dvorište, on nije bio kod kuće. Bio je na putu i uhapšen je nekoliko sati kasnije u Ćićevcu - navodi naš izvor. Nađeno oružje, prema pretpostavkama policije, bilo je namenjeno ilegalnoj preprodaji - i to najverovatnije u inostranstvo.
- Petrović povremeno vozi autobus za Austriju i Sloveniju i pretpostavljamo da je tamo tržište do koga je on planirao da prokrijumčari oružje - kaže naš izvor.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Dramatična potera za otmičarem devojke
Pucao na policiju pa u sebe
Autor: Branko Janačković | 07.10.2008. - 08:58

NIŠ - Marko Marković (24) iz Leskovca u nedelju u ranim jutarnjim časovima pokušao da otme bivšu devojku Draganu Đ., zatim je pucao na policajce a potom pobegao u potkrovlje zgrade u Sokolskoj ulici 6 gde je izvršio samoubistvo.

Policija je saopštila da se Marko ušunjao kroz prozor u kuću svoje doskorašnje devojke u Kovanlučkoj ulici u nedelju oko četiri časa i uz pretnju pištoljem, dok su ukućani spavali, primorao je da pođe s njim. Krenuli su po kiši pešice do centra grada gde je devojka uspela da se otrgne i dotrči do patrolnog policijskog vozila koje je stajalo na Trgu kralja Aleksandra, nakon čega je počela dramatična jurnjava za kidnaperom koji imao pištolj u rukama. Prema policijskom saopštenju, Marković je ispalio hitac u pravcu policajaca, koji su pucali dva puta u vazduh radi upozorenja.
- Na mestu gde je ispalio hitac nađena je čaura kalibra 7,65 milimetara. Pokušao je da umakne prvo kroz ulaz za vozila u dvorište Komande Armije, ne znajući da ima kapija, i tu mu je ispala torbica u kojoj je bilo ukupno oko 20 metaka kalibra 6,35 i 7,65 milimetara. Onda je nastavio pored gradilišta do zgrade broj 6 u Sokolskoj ulici i popeo se na protivpožarne stepenice. Tu mu je ispao pištolj kalibra 6,35 milimetara sa šest metaka u šaržeru iz koga nije pucano. Kod stepeništa je odbacio veliki nož sa uprtačima i jaknu i popeo se na poslednji sprat, gde je na kauču u hodniku zgrade nađen nakon što je izvršio samoubistvo - kaže istražni sudija Okružnog suda Radomir Mladenović.
- Pripadnici interventne brigade koji su opkolili zgrade i krenuli u potragu našli su beživotno telo na poslednjem spratu zgrade u Sokolskoj 6. U levoj ruci mu je bio pištolj marke „broving“. Metak je prošao kroz levu slepoočnicu i izašao kroz temeni deo. Sa Markovićevih ruku je uzeta parafinska rukavica kako bi se potvrdilo da li je pucao, kaže Mladenović.
U porodici Dragane Đ., apsolventa anglistike, još su u šoku zbog svega što se dogodilo. Kažu da se sa Markom upoznala preko interneta i da su se zabavljali oko godinu dana. Pre 15 dana su raskinuli kada ju je Marko istukao i kada joj je nakon svađe stavio nož pod grlo.
- Još uvek ima masnicu ispod oka. Roditelji su slučaj prijavili policiji a on je nakon toga zvao telefonom da pita ko ga je prijavio. Rekli su mu da neće da ga tuže ali da su morali da slučaj prijave, da nema potrebe da se zaoštrava situacija, kaže deda devojke Borisav Đ.
Devojčin stric Desimir Đ. koji živi u susednom stanu u kući kaže da sa Markom nije bilo problema sve do pre 15 dana.
- Dolazio je u kuću i ranije, bio na ručkovima i sve je bilo u redu. Ali onda se desio taj incident sa nožem nakon čega su se rastavili. Dragana pokušava da zaboravi šta joj se događalo pa je sa ocem i majkom otišla u jedno selo u okolini Niša - kaže stric Desimir.

Rodbina sumnja da se Marko ubio
LESKOVAC - Naš Marko se nije ubio, nego je ubijen. On se na takav čin ne bi odlučio zato što je mnogo voleo život. Ne bi potegao ruku na sebe i zbog mene i svoje babe, jer je znao koliko nam je značio. Bio je naš ponos i naša dika. Nije istina da je imao dva pištolja kod sebe. Imao je, najverovatnije moj pištolj „beretu“ 6,35, koji sam čuvao godinama u visećem delu kuhinje - priča Markov deda Radoslav Marković, koji je sa suprugom Nadicom očuvao Marka od njegove druge godine.
U kući Markovih babe i dede u ulici Vladimira Mihajlovića u Leskovcu juče je vladala neverica i tuga. Niko od okupljenih komšija, rođaka i prijatelja ne veruje da je Marko pucao na sebe. - To su mu namestili, on nije bio sposoban za tako nešto. Mi smo čuli da je neko, dok je Marko bežao od policije, pucao na njega sa prozora nekog stana - priča Markova rođaka Snežana Marković-Marjanović.
Marko je dete razvedenih roditelja. Vanredno je završavao Poljoprivrednu školu, a od ponedeljka je trebalo da počne da radi kao portir ispred stare modne kuće u Leskovcu. Njegov otac Zoran živi nekoliko kuća dalje i juče je sa svojom drugom suprugom bio u Nišu da preuzme telo sina. M. Ivanović

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Budimir Jovanović: Nisam saslušan u policiji
Autor: E.B. | 07.10.2008. - 05:59

Budimir Jovanović iz Zrenjanina javio se redakciji i negirao da je u petak bio na informativnom razgovoru u policiji.

- Niti sam pozivan, niti sam bio na razgovoru u policiji. Još dok sam u bio u Parizu, odakle sam se vratio u četvrtak uveče, Zrenjaninom su počele da kolaju priče da sam uhapšen. Po povratku sam ceo dan sam šetao gradom, obilazio sam svoje firme i ljudi su me videli - kaže Jovanović.
On navodi da je objavljivanjem „neistinite informacije da je bio na informativnom razgovoru“ njemu i njegovim firmama pričinjena velika šteta.
- Profesionalni partneri su me zvali, pitaju šta se događa i objašnjavam im da nemam nikakve veze s tom pričom iz Zrenjanina. Uspešan sam poslovni čovek, vlasnik pet firmi. Sve su uspešne. Na potpuno legalan način su privatizovane i od neuspešnih postale uspešne - navodi Jovanović.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Ispovest majke silovane devojčice iz Negotina
Bojim se de će mi oduzeti decu
Autor: S. Jurasović | 07.10.2008. - 05:02

NEGOTIN - Od trenutka kada je smogla snage i hrabrosti da prijavi policiji sumnje da je njen nevenčani suprug silovao njihovu osmogodišnju kćer, rumunska državljanka F. A. (36) koja već deset godina živi u selu kraj Negotina u paničnom je strahu da će biti odvojena od dece. Dok pokušava da, koliko je moguće, zaštiti svoju devojčicu koja je pretrpela nečuvenu torturu od oca, neprestano razmišlja o tome šta će biti sa njihovo troje maloletne dece i njom. Njen nevenčani suprug J. L. pritvoren je prošle nedelje zbog sumnje da je u više navrata obljubio njihovu osmogodišnju kćer. Majka obljubljene devojčice bez ikakvih sredstava za život dane provodi iščekujući šta će je snaći. Svekrva koja je i izdržavala porodicu svog sina najavila je dolazak iz Nemačke gde živi i radi.

- Već me je pitala šta ću ja više u kući. A gde ću? Ja sam Rumunka, nismo venčani. Ovde mi u kući života nema. Ni muž me neće trpeti kad izađe iz zatvora. Bojim se da će me vratiti u Rumuniju i da će mi uzeti decu. Šta da radim? Pomozite mi? - očajna je majka zlostavljane devojčice.
- Iz policije su mi rekli da ih zovem ako dođe svekrva i pravi mi probleme. Ali šta vredi. Kuća je njena, ko sam ja? Ionako me nikad nije volela - jada se nesrećna žena koja zna tek pokoju reč srpskog jezika.
Po njenim rečima, do sada se niko nije interesovao za njene probleme. Dolazio je jedino čovek koji se predstavio kao advokat njenog nevenčanog supruga. Ispričala mu je celu priču, ali se nisu dobro razumeli jer ne zna vlaški jezik i on je otišao.
- Svašta sad pričaju. Da sam sve izmislila da bi se oslobodila muža. Dolaze i ljudi koji mi nikad u kuću nisu ušli. Zar bi bilo bolje da ga nisam prijavila. Znala sam da žrtvujem sve, brak, kuću, sigurnost. Ali, moje dete je u pitanju. Morala sam da je zaštitim - poručuje Rumunka.
Jedinu podršku za sada ima od svoje sestre koja živi u susednom selu i koja brine zajedno s njom.
- Recite nam šta da radimo. Da li da uzme advokata? Ali ko će da plaća? Bojim se šta će biti s mojom sestrom i njenom decom - zabrinuta je i K. K., sestra devojčicine majke.
Biće zbrinuti
Iz negotinskog Centra za socijalni rad kažu da porodica o kojoj je reč nije bila na njihovoj evidenciji i da do sada nisu bili uključeni u ovaj slučaj.
Ukoliko dođe do situacije koje se pribojava majka, nastojaćemo da nju i decu, i pored svih okolnosti vezanih za njeno državljanstvo, zbrinemo tako da ostanu zajedno. To će biti naš prioritet - kaže Vukosava Deletić iz Centra za socijalni rad u Negotinu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Dečak se ugušio na slavlju
Autor: P. Z. V. | 07.10.2008. - 05:01

TITEL - Goran Đaković (15) iz Titela, koji je preminuo u subotu veče od posledica gušenja posle konzumiranja alkohola sa drugarima, sahranjen je juče na groblju u Titelu u prisustvu najuže porodice, rođaka, komšija i školskih drugova i drugarica.

Suze i očaj porodice, rođaka, komšija, školskih drugarica i drugova nastradalog dečaka. Niko nije mogao da poveruje da se na takav način ugasio jedan mladi život.
„Sine ustani, probudi se“, vikao je očajni Goranov otac Mića, dok je sestra Violeta zapomagala od bola.
- Bio je nestašan. Nije voleo školu i posle završenog osmog razreda nije hteo da nastavi školovanje, ali je bio dobar dečko i dobar sin. Uvek je pomagao ocu i majci i iako je imao 15 godina ponašao se zrelo i odgovorno - kaže jedan meštanin Titela.
Kako saznajemo, kobne večeri petnaestogodišnji dečak bio je sa društvom u Busijama.
- Nešto su slavili. Pili su rakiju, a bilo je i piva. Kako sam čula od Goranove majke, u jednom trenutku se zagrcnuo i počeo da kašlje. Drugari su u prvom momentu pomislili da se šali, ali kada su shvatili da ne može da diše, pozvali su oca Miću koji ga je odvezao u Dom zdravlja u Titelu, a odatle je hitno upućen u Novi Sad, ali je na putu za bolnicu preminuo. Velika tragedija - priča vidno uzbuđena komšinica.
Na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, prema n ezvaničnim informacijama, utvrđeno je da se nesrećeni dečak ugušio od povraćanja usled pijanstva.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Osumnjičeni da su oštetili firmu za više miliona
Uhapšeni bivši direktori „Službenog glasnika”
Autor: A. Ž. Adžić | 08.10.2008. - 08:33

BEOGRAD - Branko Gligorić, bivši generalni direktor „Službenog glasnika“, i Verica Dujović, nekadašnja finansijska direktorka tog javnog preduzeća, uhapšeni su juče zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili „Službeni glasnik“ za oko 180 miliona dinara.

Njih dvoje policija tereti da su od 11. avgusta 2005. do 7. marta 2006. godine zaključili ugovore o realizaciji menica preduzeća „C market“ koje je od „Eko-produkta 2002“, čiji je vlasnik bio Miko Brašnjević, otkupio „Službeni glasnik“. Ugovor su zaključili bez saglasnosti i znanja Vlade Srbije, koja je inače osnivač „Službenog vlasnika“. Javno preduzeće na čijem je čelu bio Gligorić, uplaćivalo je novac na račun „Eko-produkta 2002“, a uzimalo menice s rokom dospeća od tri meseca. Prema ugovoru „Eko-produkt 2002“ je, nakon ta tri meseca, trebalo da ih otkupi uz plaćanje mesečne kamate od najmanje 1,3 odsto. Po isteku tog roka, „Službeni glasnik“ je umesto da naplati menice od „Eko-produkta 2002“, ponovo uzeo menice s novim rokom dospeća od tri meseca. I tako pet puta, pre nego što je po hapšenju stečajne mafije, firma „Eko-produkt 2002“ otišla u stečaj pa su menice postale nenaplative, čime je „Službenom glasniku“ pričinjena ogromna materijalna šteta.
Gligorića je Vlada Srbije postavila na čelo „Službenog glasnika“ 2. septembra 2004. godine gde je bio do prošle godine. Prethodno je bio direktor Beogradskog sajma, odakle je smenjen jer ga je na to mesto postavila Socijaldemokratija, čiji je bio i poslanik. U vreme kada je došao na čelo „Službenog glasnika“ tvrdio je da je napustio Socijaldemokratiju i da je postavljen kao nestranačka ličnost. Njegova najbliža saradnica u „Službenom glasniku“, Verica Dujović nedavno je imenovana za zamenika direktora Penzijsko-invalidskog fonda.
Posle hapšenje članova “stečajne mafije” među kojima je i Miko Brašnjević, vlasnika “Eko-product 2002” u javnosti se pojavila priča o menicama „C marketa“ koje je od firme „Eko-produkt 2002“ otkupio „Službeni glasnik“.
Gligorić je tada objašnjavao da su menice „C marketa“ od „Eko-produkta 2002“ kupovali i 2005. godine i sve naplatili i da bi to isto uradili da Trgovinski sud nije privremeno stopirao naplate od „C marketa“.
Miko Brašnjović, direktor i vlasnik firme „Eko-produkt 2002“ i jedan od glavnih članova stečajne mafije, obesio se 30. juna 2006. godine u pritvorskoj ćeliji. Specijalno tužilaštvo na teret mu se stavljalo da je organizator grupe, zatim zloupotrebu ovlašćenja u privredi i davanje mita, čime je državni budžet oštećen za 50 miliona evra.
Miko Brašnjović i njegov brat Milinko uhapšeni su 12. aprila 2006. godine s predsednikom Trgovinskog suda Goranom Kljajevićem i sudijom tog suda Delinkom Đurđević, advokatima Nemanjom Jolovićem i Jasminom Kojić, tadašnjom direktorkom Poštanske štedionice Jelicom Živković, direktorom „Kreditno-eksportne banke“ Sekulom Pjevčevićem i Dejanom Ivezićem iz Generalnog inspektorata MUP-a Srbije.
Brašnjović je ranije optuživan da je prodavao čokoladu kojoj je istekao rok trajanja, pri tome falsifikujući datum na pakovanju, a slično je uradio i sa energetskim pićem, ali i hranom za bebe. Preko njegove firme uvezen je i kontingent falsifikovanih „nivea“ šampona, zbog čega je takođe bio pod istragom.

Crveni krst podneo prijavu protiv Mihaljčića

Crveni krst Beograda i Srbije saopštili su juče da je Miroslav Mihaljčić, bivši sekretar CKB, razrešen dužnosti pre isteka mandata zbog nanošenja štete toj organizaciji. Mihaljčić je uhapšen u ponedeljak, a osumnjičen je da je ovu ustanovu oštetio za oko 6,5 miliona dinara. Crveni krst Beograda je protiv Mihaljčića podneo krivičnu prijavu 1. oktobra posle odluke Upravnog odbora, a na zahtev Crvenog krsta Srbije. Pored Mihaljčića uhapšeni su i doktor na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije Miloš Lukić i vlasnik građevinske radnje Novi lik Milisav Mitrović. Policija tereti Mihaljčića da je od februara 2004. do marta 2008. godine na osnovu nepostojećeg projekta „Briga o zdravlju u zajednici“, bez saglasnosti Crvenog krsta Beograda i Instituta, pomogao Lukiću da pribavi imovinsku korist od pet miliona dinara obezbedivši mu edukovanje i preglede zaposlenih u NIS i „Dunav osiguranju“. Mitrović je osumnjičen da je u dogovoru s Mihaljčićem, bez neophodnog tendera, izvodio delimične građevinske radove, a fakturisao ih kao da su u celosti obavljeni čime je zaradio 1.550.000 dinara.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
BIA privela svog operativca
Autor: Blic online, B92 | Foto:Ilustracija | 08.10.2008. - 10:18

Pripadnici BIA priveli su prošle nedelje na informativni razgovor operativca te službe Branka Veljkovića. Osnovano se sumnja da je saznanja do kojih je dolazila agencija Veljković prenosio za sada neutvrđenom broju lica. Te infomracije bile su označene kao državna tajna. Istraga je u toku, a protiv Veljkovića je pokrenut disciplinski postupak i suspendovan je s mesta operativca, prenosi B92.

Veljković je prema saznanjima Insajdera bio blizak s Miloradom Bracanovicem i Miloradom Ulemekom Legijom. Bracanović je osuđen presudom za ubistvo Ivana Stambolića na dve godine zatvora, a Ulemek na višegodišnje zatvorske kazne zbog učešća u ubistvu Stambolića, četvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove na Ibarskj magistrali i premijera Srbije Zorana Đinđića.
Kada je 2001. godine, tokom proslave rođendana pevačice i udovice Željka Ražnatovića Arkana, Svetlane Ražnatović , u klubu Stupica, Mlorad Ulemek napravio incident - zajedno sa njim uhapšen je i Branko Veljković.
Zanimljivo je da BIA informacije o privođenju i suspendovanju svog radnika drži u tajnosti već nekoliko dana, dodaje B92.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Istraga zbog izdavanja pasoša Kovačeviću
Vicekonzul pušten iz pritvora

Autor: L. B. | 08.10.2008. - 08:37

BEOGRAD - Bivši vicekonzul Srbije u Njujorku Igor Milošević, koji je osumnjičen za nelegalno izdavanje pasoša Miladinu Kovačeviću, pušten je juče iz pritvora beogradskog Centralnog zatvora u kome je proveo mesec dana.

Milošević juče nakon izlaska iz pritvora nije želeo da daje izjave. Njega su ispred kapije sačekali majka i brat. Krivično vanraspravno veće Drugog opštinskog suda je nakon tročasovne sednice odlučilo da Kovačeviću ukine pritvor, pošto su saslušani svi svedoci u ovom predmetu, iako se tome prethodno usprotivio tužilac.
Milošević se tereti se da je zloupotrebio službeni položaj tako što je srpskom studentu u SAD Kovačeviću izdao privremenu putnu dozvolu, iako su mu američke vlasti ranije oduzele pasoš i na taj način mu omogućio da se vrati u Srbiju.
Protiv Miloševića je krajem juna pokrenut disciplinski postupak u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i on je opozvan sa funkcije vicekonzula. Za Kovačevićem, koji je sa tom putnom ispravom prešao u Srbiju, izdata je međunarodna poternica Interpola jer ga američke vlasti traže zbog tuče u studentskom baru u Bingamtonu, tokom koje je 4. maja naneo teške telesne povrede Brajanu Štajnhaueru. Kovačević je uhapšen posle tuče i oduzet mu je pasoš, kako ne bi mogao da napusti SAD, ali je za njega plaćena kaucija od 100.000 dolara. Po izlasku iz pritvora, Kovačević je sa privremenom putnom ispravom koju mu je izdao konzulat Srbije u Njujorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 366 367 369 370 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.12 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.