Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 205 206 208 209 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pozovite 92 ~ Vesti iz crne hronike  (Pročitano 1443755 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Uhapšeni direktori Želvoza
27. mart 2008. | 18:16 | Izvor: Beta
Beograd -- Uhapšeni generalni direktor preduzeća Želvoz Dragomir Čohadžić i tehnički direktor te firme Slobodan Kirn.

Policija sumnjiči Čohadžića da je početkom decembra 2005, bez odluke i saglasnosti Upravnog odbora, ponudio na prodaju 1.500 tona otpadnog gvožđa i 50 starih vagona u vlasništvu Železnica Srbije, iz Beograda.

Nakon toga, u nelegalnom tenderskom postupku, prihvaćena je najbolja ponuda preduzeća Nikom, iz Beograda, ali je ugovor o prodaji sačinjen i sa drugoplasiranim na tenderu, preduzećem Obnova, iz Beograda.

Policija veruje da je Čohadžić prodao istu robu i preduzeću Nikom i Obnova, a potom ovlastio Kirna da sprovede oba ugovora i iseče 39 teretnih vagona Železnica Srbije koji su se nalazili na koloseku u Smederevu.

Sumnja se da je Kirn, od vlasnice preduzeća Nikom primio mito od 20.000 evra i poklone u vrednosti 70.000 dinara, kako bi mimo tenderske procedure njenom preduzeću omogućio da od Želvoza otkupi otpadno gvožđe i vagone.

Na taj način je preduzeću Železnice Srbije, iz Beograda, naneta šteta od 4,5 miliona dinara.

Ukupna vrednost posla koju su osumnjičeni Čohadžić i Kirn sklopili zaključenjem ugovora sa preduzećem Nikom iznosi 18 miliona dinara.

Protiv vlasnice preduzeća Nikom Vere K. biće podneta krivična prijava zbog davanja mita, dok će uhapšeni uz krivične prijave biti predati istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu.

Izvor:B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Organizovali narkomrežu

Na optuženičku klupu Okružnog suda u Novom Sadu juče je selo osam mladića, od kojih su trojica okrivljena za organizovanu prodaju narkotika, a petorici se na teret stavlja posedovanje droge koju su kupili od prve trojice. Kao vođu trojke koja je organizovala mrežu za prodaju droge optužnica je označila Darija Čačiju iz Novog Sada, koji je, kako mu se stavlja na teret, u septembru i oktobru prošle godine od NN lica nabavljao veće količine heroina i marihuane, te za dalju prodaju droge angažovao Bojana Cvetinovića iz Ravnog Sela, Darka Kofrca iz Novog Sada i izvesnog „Vladicu“ kojem policija nije ušla u trag.

Okružno javno tužilaštvo dalje navodi da je Cvetanović iznajmio stan u Novom Sadu u kojem je prepakivao drogu koju je davao Kofrcu da je prodaje, a i sam je trgovao opijatima. Kada je, kaže optužnica, čuo od Čačije da se sprema policijska racije i da treba da sakrije drogu, ranac s marihuanom i manjom količinom heroina odneo je kod „mušterija“ Danijela Halupke i Mihajla Momčilovića, kojima se na teret stavlja nelegalno držanje narkotika. Policija je prilikom hapšenja 19. oktobra 2007. godine u ovom rancu pronašla više od 800 grama marihuane i oko 60 grama heroina. U kući u Ravnom Selu policija je kod Cvetinovića pronašla još oko 1.200 grama heroina.

Ostaloj trojici: Đorđu Etinskom, Aleksandru Staniću i Nikoli Mudrakoviću na teret se stavlja nelegalno držanje manjih količina heroina i marihuane koje su kupili od Kofrca.
Iznoseći odbranu, Čačija je naveo da nema nikakve veze s trgovinom drogom. Kako je rekao, on je upoznao Cvetinovića godinu pre ovog događaja i od njega je kupovao narkotike za sopstvenu upotrebu, a ne za dalju prodaju. Kako je rekao, kada je 19. oktobra uhapšen, u stanu u kojem su živeli studenti Halupka i Momčilović, došao je tamo jer mu Cvetinović ranije rekao da je kod njih ostavio drogu.

- Imao sam neke pare i hteo sam da kupim 10 grama heroina. Po dogovoru sa Cvetinovićem, otišao sam u taj stan, ali njega nije bilo, pa sam sam sebi razmerio heroin – rekao je Čačija.

Iako je tokom istrage teretio Čačiju kao jednog od organizatora ove grupe, Cvetinović je na jučerašnjem glavnom pretresu izmenio iskaz i rekao da Čačija nema nikakve veze s prodajom droge, te da sve ide na njegov teret. Kako je ispričao, ranije je upoznao dvojicu momaka iz Nikšića kojima je pomogao da iznajme stan u Novom Sadu. Međutim, kada je policija, kako je rekao, iz tog stana odnela heroin vredan oko 4.500 evra, oni su ga pretnjom primorali da „odradi“ štetu, pa je tako počeo da se bavi trgovinom drogom.

Ipak, Halupka i Momčilović ostali su dosledni izjavama koje su dali u policiji i istrazi. Naime, oni su ponovili da su drogu kupovali i od Čačije i od Cvetinovića. Kako je naveo Halupka, heroin mu je do „Egzita“ prošle godine prodavao Čačija, kada mu je rekao da će ubuduće kupovati drogu od Cvetinovića, jer oni rade zajedno. I Momčilović je potvrdio ove navode.

Čačija je u suočenju s ovom dvojicom insistirao na tome da im je on, jer su studenti i ne poznaju Novi Sad, dobro pomagao tako što im je kupovao drogu. Ipak, oni su naveli da su svaki put od njega kupovali drogu tako što su mu odmah plaćali a on njima davao heroin. Suđenje se nastavalja sutra, kada će biti saslušani veštaci.

Izvor:Dnevnik
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Poznati džeparoš iz gradskih autobusa zabio nož u mladog Novosađanina

NOVI SAD – Robert Stojčić Robika (34) iz Novog Sada, pacijent psihijatrijskih ustanova u Novom Sadu i Vršcu, u septembru prošle godine zabio je lovački nož u grudni koš svog sugrađanina Milorada Ćopića zbog čega sedi na optuženičkoj klupi novosadskog Okružnog suda. Višestruki osuđenik za sitna džeparenja po gradskim autobusima kupio je tog dana bricu, koja je trebalo da posluži kao pomoćni pribor za pecanje na Dunavu. Međutim, iskoristio ju je na Bulevaru oslobođenja kao hladno oružje za pokušaj ubistva 23-godišnjeg Novosađanina.

– Krenuo sam do trafike i video Milorada kako nasilno zadržava moju ženu i tera je da sedne na klupu. Pitao sam: "Gospodine, o čemu je reč?", a on me je tako udario da su mi naočare pale na zemlju. Onda su stigla još dvojica i počeli da me udaraju letvama. Izvadio sam bricu jer sam hteo da ih uplašim. Ne znam tačno kako sam ga ubo. Tih dana sam pio šaku lekova dnevno – branio se optuženi Stojačić.

S druge strane, oštećeni Ćopić kaže da Stojčića prepoznao kao čoveka koga je i ranije viđao kako otima tašnice i novčanike u redovnim linijama GSP-a, te da je tog dana kada kada se incident odigrao Stojčić pokušao da ukrade mobilni telefon iz njegovog džepa.

– Rekao sam mu da sedne i da sačeka tu dok ja ne pozovem policiju. On je počeo da me gura i da mi se unosi u lice. Naišao je moj drug s kojim sam krenuo na trening. On ga je odgurnuo od mene. Niko ga nije udario. Odjednom mi je zabio nož u levu stranu. Nisam ni primetio da ga je imao u rukama. Samo sam osetio nešto toplo kako mi curi niz telo – ispričao je napadnuti mladić. Sudskomedicinsko veštačenje pokazalo je da je Milorad zadobio teške telesne povrede, koje su potencijalno predstavljale pretnju i po njegov život.

Dva tima veštaka zaduženih za psihijatrijsko veštačenje odgodila su suprotnim nalazima i mišljenjima presudu optuženom za pokušaj ubistva. Oni se nikako nisu mogli složiti da li se Robertovo stanje može nazvati duševnom bolešću ili duševnim poremećajem, kao ni da li je u vreme izvršenja krivičnog dela optuženi bio bitno smanjeno uračunljiv ili nije. Ovu dilemu trebao bi da razreši nov tim specijalista iz Beograda. Suđenje je odgođeno na neodređeno vreme, a sve stranke će o daljem nastavku procesa biti obaveštene pismenim putem.

Izvor:Gradjanski L.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Dvadesetogodišnjaci rasturali na kile heroina?

NOVI SAD – Heroinski narkolanac u osmočlanom sastavu koji je, prema tvrdnji tužilaštva, harao Novim Sadom tokom prethodne godine juče je najzad seo na optuženičku klupu Okužnog suda u Novom Sadu. U epicentar novosadske narkomreže postavljen je Dario Čačija (21), kojem se stavlja na teret nabavka i distribucija heroina po novosadskim sokacima.

Tužilaštvo navodi da je za potrebe dilovanja Čačija od nepoznate osobe nabavljao veće količine heroina, te Bojanu Cvetinoviću Žmigi (22) davao paket da ga rasparča, izmeri, prepakuje i proda zavisnicima. Ekipi se pridružio i zavisnik Darko Kofrc zvani Čeda, koji je imao zadatak da prodaje paketiće, a za uzvrat bi i sam dobio heroin. Studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Danijel Hakim Halupka (24) i njegov cimer Mihajlo Momčilović kupovali su drogu od navedene trojke za lične potrebe, a pred samo hapšenje – 19. oktobra 2007. godine dozvolili su Žmigi da u njihovom stanu ostavi na čuvanje ranac pun heroina, marihuanu i vagicu za premeravanje. Kasnije su i Čačiji dozvolili da u njihovom stanu premerava heroin iz tog ranca. Šesti okrivljeni – Đorđe Etinski optužen je za nabavku heroina za sopstvene potrebe, a za isto delo odgovara i Aleksandar Stanić. Jedino Nikola Vudraković Vudra, sedmi okrivljeni, nije obavezan da angažuje advokata, jer se tereti za posedovanje marihuane. Prilikom pretresa stanova optuženih, policija je pronašla velike količine heroina, marihuane, metadona, mobilnih telefona i novaca. Ipak, trojica prvooptuženih tvrde da mreže nije bilo.

– Nisam prodavao drogu niti sam organizovao mrežu. Uzimao sam heroin od Bojana – tvrdi Čačija u svojoj odbrani.

Odbrana Cvetinovića, koji tvrdi da je on, u stvari, odgovoran za rasturanje heroina po Novom Sadu – potpuno je suprotna od navoda iz optužnice.

– Čačija i ja smo bili drugari i on nema veze s ovim. On je bio narkoman i moj kupac i nije tačno da je organizovao mrežu. Ja sam izneo laž na štetu dečka koji uopšte nije kriv, jer sam lagao u istrazi i delimično u SUP-u. Nabavljao sam heroin od dvojice Crnogoraca. Pakete bi mi slali vozom, a ja sam triput išao u Beograd na stanicu da dočekam dečka koji je u torbi prevozio drogu iz Crne Gore. Čačiji sam rekao da ću ga častiti ako mi preporuči neke drugare koji kupuju heroin. Dok nisam bio u iznajmljenom stanu, policija ga je pretresla, pronašla paket i oduzela mi ga. Zato su me Crnogorci dužili četiri i po hiljade evra, te sam pod pritiskom morao da prodajem heroin za njih – tvrdi drugooptuženi Žmiga.

Čeda tvrdi da je već bio osuđen zbog dilovanja i da se onda okrenuo drugačijim profitabilnim nelegalnim delatnostima. Prema njegovim rečima, u toku je istraga protiv njega zbog osnovane sumnje da je odgovoran za šest-sedam teških krađa.

Ostatak ekipe s optuženičke klupe složio se da su drogu nabavljali od Čačije, Cvetinovića i Kofrca.

Suđenje se nastavlja danas.

Izvor:Gradjanski L.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Uhapsen zbog krateza

KRAGUJEVAC - Dejan S. (40) iz Biljanovca kod Raške uhapšen je zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava.
Policijska patrola je u sredu, u popodnevnim satima, na ulazu u Knić, kod Dejana S. pronašla lovačku pušku sa skraćenom cevi i kundakom, takozvanim kratežom, koju je Dejan posedovao bez odobrenja. Kad je primetio policiju, Dejan je kratež pokušao da sakrije ispod jakne, a pretresom su kod njega pronađena i dva lovačka patrona. Istražni sudija Opštinskog suda je nakon saslušanja Dejanu S. odredio pritvor.

Izvor:Kurir
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Policajcu zapalili kucu

UŽICE - Bivšem užičkom policajcu Anđelku Đokoviću (51), koji je odnedavno u penziji, pre tri dana je do zidova izgoreo veći deo kuće, koja se nalazi u naselju Bela zemlja iznad Užica. U velikoj kući, površine oko 230 metara kvadratnih, na skoro 150 kvadrata ostali su samo nagoreli zidovi, stradali su nameštaj, podovi, krovna konstrukcija, a iako još nema zvaničnog rezultata istrage, Đoković tvrdi da je požar u njegovoj kući podmetnut. Užička policija, kako se nezvanično saznaje, pokrenula je istragu o uzrocima požara u kući Đokovića, naložena su i veštačenja, posle čega će, najverovatnije, uslediti prijava protiv N. N. počinioca.

- Prodao sam stan u policijskoj zgradi, uzeo kredit da završim kuću, i sad je sve pretvoreno u prah i pepeo. Sve je u kući bilo novo. Šteta iznosi blizu 200.000 evra. Ovakav požar se ne podmeće ni za ubistvo najrođenijeg, a kamoli za nešto drugo. Nisam nikome ništa zgrešio - ispričao nam je juče Đoković.

Požar je, kaže, buknuo u ranim jutarnjim satima, u nedelju, kad u kući nije bilo nikoga i kada je on bio u Republici Srpskoj, a vatrogasce je pozvao prvi komšija.
- Isključena je mogućnost da je požar izazvan kvarom na elektroinstalacijama. Sve ukazuje na to da je vatra podmetnuta, pošto su provaljena ulazna vrata, i ja sada čekam rezultate veštačenja. Ne znam da li je požaru prethodila eksplozija i čime je izazvan, ali neverovatno je da u kući ništa nije ostalo čitavo. Pošto je podmetnuo požar u jednom krilu kuće, počinilac je prešao u drugo krilo, odvalio vrata, ušao unutra i na par mesta zapalio pod, ali se vatra na toj strani nije proširila - kaže Đoković.

On dalje tvrdi da nikome u gradu ne duguje ni dinara, da ni sa kim nije u zavadi i da posle godina službe u gradu uživa dobar glas.
- Punih 18 godina nikome ni vozačku dozvolu nisam uzeo. Sve vreme koje sam proveo u službi radio sam s ljudima iz kriminogene sredine, imao mnogo duela i sukoba s njima, ali nikada se nisam plašio, nikada ni pred kim nisam ustuknuo. Šta nekoga od njih sada košta da da 100 evra drugom čoveku koji je spreman da mi ovo uradi - kaže Đoković i dodaje da ni u poslu kojim se bavi njegova supruga, koja drži dve kafane, a ranije je držala butike u Užicu, porodica nije imala sukoba i da ni tu ne vidi razlog za podmetanje požara.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
HTC 
Pozajmica „Golfova“
Auto-mafija i dalje najorganizovanija u Srbiji, svakog dana u Beogradu ukrade se oko sedam automobila, odnosno 2.500 godišnje

BEOGRAD - Krađe automobila i početkom ovog proleća svojom masovnošću mobilišu policijske službe, jer ta vrsta kriminala očigledno nikad ne beleži trend opadanja. U Srbiji se, kako navode policijski podaci, najviše kradu „Folksvagenova“ vozila, pre svega „golfovi“ i „pasati“, mada su lopovima interesantni i „Zastavini“, „Audijevi“, „Mercedesovi“ modeli, kao i BMNJ i „opel“. Policija pronađe i vlasnicima vrati oko 60 odsto ukradenih automobila. Od ukupnog broja ukradenih kola u Srbiji, oko 57 odsto nestane u Beogradu, gde se i dalje dnevno ‘’pozajmi’’ u proseku sedam automobila, ili oko 2.500 godišnje.

Najviše se, kako saznajemo iz policijskih izvora, kradu automobili koji se seku zbog prodaje delova, a to su „golfovi“ svih vrsta, kao i „Zastavini“ modeli „jugo“, 101 ili 128, jer je potražnja za njihovim delovima najveća. Najmanje se kradu automobili japanskih proizvođača, jer je veoma teško falsifikovati njihove brojeve šasija.

- Noviji i luksuzniji automobili krijumčare se u Crnu Goru, BiH, Albaniju ili Bugarsku, gde im se priprema falsifikovana dokumentacija za dalju preprodaju. Ima i skupocenih vozila ukradenih u državama EU koja se prebacuju čak u Irak. Ranije su se vozila krala noću, danas se te krađe dešavaju u različita doba dana. U Beogradu je posebno rizično svoja kola parkirati u Novom Beogradu, zbog blizine autoputa, kojim kradljivci mogu brzo pobeći. Krade se često i na bolničkim parkinzima - tvrdi naš policijski izvor.

Zakon relativno blago sankcioniše tu vrstu kriminala, jer Krivični zakonik Srbije krađu kola definiše kao neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

- Maksimalna zaprećena kazna za krađu automobila po sadašnjem zakonu je pet godina zatvora, pod uslovom da delo nije okvalifikovano kao teška krađa, i tad je zaprećeno i do osam godina. To je slučaj kad je lopov uhvaćen sa alatom za obijanje, ili se dokaže da je organizovao mrežu za preprodaju - objašnjava nam advokat Aleksandar Zarić.

Rizik od krađe automobila nemoguće je u potpunosti eliminisati.

- Treba svakako imati bilo kakav sistem zaštite - od mehaničkih poluga, preko prekida struje, do alarma, jer svaka mera odvraća deo kradljivaca. Posebnu pažnju treba posvetiti proveri dokumentacije pri kupovini polovnih automobila. Lopovi sve više prate tehnološke inovacije, desi se da zaplenimo kod njih laptop sa softverom za razbijanje zaštitnih kodova blokade motora, vredan oko pola miliona evra. U stvari, taj lopov je BMNJ džip otključavao originalnim ključem, pa je, koristeći laptop, otključavao blokadu motora, za koju su proizvođači tvrdili da je neprobojna. Treba podsetiti da je naša auto-mafija jedna od najorganizovanijih u Evropi - tvrdi naš policijski izvor.

Osim krađe zbog delova i prodaje, automobile kradu i zbog iznude. Ukradu neki skup auto, pa traže 5.000 ili 10.000 evra da bi ga vratili.

- Deo lanca auto-mafije su i radnje koje prodaju razne auto-alarme, koji nauče svoju grupu lopova kako da obiju auto koji oni „štite“. Nije redak slučaj da kradljivci nabave kamion, ofarbaju ga, stave nalepnicu parking servisa i pokupe neki auto, praveći se da ga sklanjaju zbog nepropisnog parkiranja - navodi advokat Marko Nicović.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Dan nakon potrage za haškim optuženikom u Nišu
Ljajić: Župljaninu neko javio da će biti uhapšen
Autor: Tanja Nikolić Đaković-Branko Janačković | 28.03.2008 - 06:00

Haški optuženik Stojan Župljanin uspeo je da pobegne na osnovu dojave nekoga ko je imao informaciju da planiramo njegovo hapšenje, rekao je za „Blic“ Rasim Ljajić, šef Nacionalne kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom.

- U ponedeljak smo dobili dojavu o mestu njegovog skrivanja. Odmah smo počeli sa pripremama za hapšenje. Trebalo nam je dva dana i on je uspeo da pobegne. Očekujemo brze rezultate DNK analize, ali smo ubeđeni da je on bio na tom mestu. Župljanin nije imao vremena da pokupi svoje stvari i sve su ostale na mestu na kojem se skrivao. Koliko je Župljanin boravio u ovoj kući, nije nam za sada poznato - kaže Ljajić.
Dan nakon velike akcije policije, žitelji niškog naselja Durlan sve su ubeđeniji da se u njihovom komšiluku u proteklih godinu dana zaista krio Župljanin. Na osnovu „ozbiljne dojave“ da Župljanin stanuje kao podstanar u porodičnoj kući na uglu Knjaževačke i Vase Pelagića, policija je po nalogu Specijalnog tužilaštva za ratne zločine izvršila prepad, ali begunac nije nađen.
Kako „Blic“ saznaje, čovek za kojom je policija tragala fizički zaista liči na Župljanina. Živeo je više od godinu dana na pomenutoj adresi, u delu kuće u kojem se već nekoliko decenija putem oglasa iznajmljuju sobe za studente i samce, ali poslednjih nekoliko dana nije viđan.
U prilog tvrdnje da je dojava bila „ozbiljna“ stoji i saznanje našeg lista da je misteriozni podstanar ostavio za sobom sve svoje stvari koje je policija pokupila i odnela. Na licu mesta su prikupljeni i drugi materijalni tragovi i dokazi koji bi mogli da doprinesu identifikaciji begunca i daljoj potrazi za njim.
Akciju koju je policija započela oko 14 časova stanovnici ovog dela Niša dugo će pamtiti. Dve marice zaustavile su se naglo ispred pomenute kuće, a policajci naoružani automatskim puškama i obučeni u pancire opkolili su kuću sa svih strana. Durlanci pričaju da je jednoj devojci iz komšiluka, koja se prepala, pozlio i da je prevezena kolima Hitne pomoći u bolnicu.
- Bila je scena kao iz filmova. Mislio sam da jure nekog desetostrukog ubicu. Svašta se prepričavalo. Tek smo dosta kasnije na vestima saznali da je u pitanju bila potraga za haškim optuženikom - pričaju u ovom naselju.
Članovi porodice čiju je kuću policija pretresla nisu juče želeli da govore za novine jer su u šoku zbog svega što im se desilo u protekla 24 časa. U komšiluku je teško naći sagovornika koji bi se predstavio i pričao na ovu temu.
O prošlosti tihog podstanara srednjih godina, koji je živeo u iznajmljenom sobičku staklenih zidova u prizemlju kuće, od pogleda prolaznika skrivenog dvorišnim zidom, u komšiluku ne znaju baš previše jer o sebi nije mnogo govorio. Komšije pričaju da se predstavljao kao Bane, bez prezimena, i da je razveden. Ipak, kada zavire u sećanja, žitelji ovog dela Niša, navode zanimljive pojedinosti.
- Govorio je bosanskim naglaskom i bio je veoma pobožan. Skoro je u sve rečenice umetao Boga. Nije puno govorio o sebi, niti smo da često viđali. Ma, ko bi mogao i da pomisli da je to haški begunac i da se baš krije u našem komšiluku - priča jedan od komšija koji je zamolio za anonimnost.
Komšinica iz pekare u Knjaževačkoj ulici seća se jedne mušterije sede kose i brade, koja bi mogla da odgovara opisu Župljanina.
- Bio je iznerviran kada je počeo post, jer ni u jednoj prodavnici nije mogao da nađe ništa posno. Sećam se da je prokomentarisao: „Kako da očekujemo nešto od Boga, kada se tako ponašamo“ - priča ova žiteljka Durlana.
Ima i onih koji misle da je cela scena bila predstava pred izbore i da su zaista želeli da uhvate Župljanina da su to mogli da učine. A neki su iz svega izvukli pouku.
- Od sada podstanarima prvo tražim ličnu kartu - reče baka u prolazu.

Novi pretresi kuća porodice Karadžić
PALE - Pripadnici Eufora juče ujutro pretresli su kuće u kojima žive supruga i ćerka Radovana Karadžića, Ljiljana Zelen-Karadžić i Sonja Karadžić-Jovičević, kao i kuću vlasnice knjigovodstvenog biroa Smiljka Popov.
Portparol Eufora, major Filip Trelor rekao je da je cilj akcije pronalaženje materijala i informacija potrebnih za otkrivanje i hapšenje lica osumnjičenih za ratne zločine.
- Ova akcija ima i dodatni cilj, a to je da se izvrši pritisak na mrežu svih onih za koje Eufor veruje da pružaju podršku osumnjičenim za ratne zločine, a posebno Radovanu Karadžiću - rekao je Trelor.
Tokom akcije, obavljeni su razgovori sa svim osobama gde je izvršen pretres, ali niko od njih nije priveden. Sve lokacije, na kojima je vršen pretres, bile su obezbeđene dobro naoružanim pripadnicima međunarodnih snaga. Smiljka Popov, vlasnica knjigovodstvenog biroa, izjavila je da njena porodica nije deo mreže za podršku Karadžiću. Prema rečima portparola Eufora, oduzeti materijali biće odnesen na detaljnu forenzičku analizu.
A. L.

Vukčević: Nađeni tragovi
Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević takođe je potvrdio da je izvršen pretres stana u niškom naselju Durlan i da su u njemu nađeni tragovi koji ukazuju na Župljanina.
Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da je akcija potrage za Župljaninom bila jedna od najvećih do sada. On je naveo i da je jučerašnja akcija bila izuzetno profesionalno izvedena, dodajući da je veoma zadovoljan i saradnjom sa policijom i s njenim delovanjem.
- Slične akcije potrage za haškim optuženicima gotovo su svakodnevne, ali mimo očiju javnosti - dodao je Vekarić.
V. Z. C.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Uhapšeni bivši direktori „Želvoza“ zbog zloupotrebe položaja
Ojadili firmu za 4,5 miliona dinara
Autor: J. Ilić | 28.03.2008 - 07:32

SMEDEREVO - Dragomir Čohadžić bivši generalni direktor fabrike „Želvoz“ uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnje da je oštetio JP „Železnice Srbije“ za 4,5 miliona dinara. Lisice na ruke stavljene su i bivšem tehničkom direktoru Slobodanu Kirnu zbog sumnje da je primio mito od 20.000 evra.

Dosije „Želvoz“ smederevska policija otvorila je pre dva dana hapšenjem nekada prvog čoveka fabrike Dragomira Čohadžića koji se sumnjiči da je 2005. godine bez odluke Upravnog odbora prodao 1.500 tona otpadnog gvožđa i 50 starih vagona. Iako je na nezakonitom tenderu najbolju ponudu dala firma „Nikom“ iz Beograda, prodajni ugovor glasio je na drugoplasirano preduzeće - „Obnovu“ iz Beograda. „Nikomu“ je, po odluci direktora Čohadžića, ipak prodato 39 vagona. „Obnova“ je tako oštećena za 10,3 miliona dinara zbog neisporučene robe. „Železnice Srbije“ su ovom nezakonitom transakcijom olakšane za 4,5 miliona dinara, saopštila je policija.
Kirn, aktuelni savetnik direktora „Želvoza“, koji je u vreme Čohadžića bio tehnički direktor, osumnjičen je da je od Verice K., vlasnice „Nikoma“, primio mito od 19.700 evra i poklone u vrednosti od 72.000 dinara kako bi njenom preduzeću namestio otkup vagona.

Istraga nije okončana
Dragomir Čohadžić povezivan je i sa navodnim zloupotrebama u projektu remonta 1.000 vagona za „Železnice Srbije“, ali ta istraga još nije okončana. Takođe, ime Dragomira Čohadžić je na spornim fakturama za odmore radnika „Želvoza“ sa astronomskom sumom od 70 miliona dinara.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Istraga ubistva sudije u Knjaževcu
Saslušano još deset osoba
Autor: E. B. | 28.03.2008 - 06:25

KNJAŽEVAC - U istrazi ubistva Dragiše Cvejića (46), predsednika Opštinskog suda u Knjaževcu koji je poginuo u eksploziji bombe postavljene na kapiji njegovog dvorišta, privedeno je juče desetak osoba na informativni razgovor, ali, kako saznajemo, niko nije zadržan. Da li je neko od njih ukazao na mogući motiv, kao i počinioce ovog zločina za sada nije poznato.

U istrazi su do sada uhapšeni Knjaževčani Ivan Stojadinović(30), Elvis Čataković (30) i Dalibor Marjanović, kao i Beograđanin Slobodan Jovanović (30), ali nije saopšteno za šta su osumnjičeni. Kod Jovanovića i Čatakovića nađeno je oružje.
Vesna Ivanović, udovica sudije Cvejića, u razgovoru za „Blic“ kaže da iako je prošlo nedelju dana od zločina, ne zna ni ko je ubica niti zbog čega je ubijen njen suprug.
- Ne znam šta se dešava, zašto se na istinu toliko dugo čeka? Inspektori su dolazili kod mene prekjuče i kazali su da su privedeni osumnjičeni, ali da još nije poznat motiv. Nadam se, ipak, da će sve uskoro biti poznato, ko ga je i zbog čega ubio - uverena je Vesna Ivanović i dodaje da ni jednog od privedenih mladića ne poznaje niti je čula za njih.
U četvrtak uveče, nekoliko sati pre zločina, suprug i ona su izašli u dvorište da isprate prijateljicu, ali kaže da ništa neuobičajeno nije primetila na kapiji.
- Spavali smo u sobi koja je četiri, pet metara udaljena od kapije, ali te noći ništa čudno nisam čula, glasove, šumove... Ali ovo je prometna ulica. Ni naša prva komšinica, koja je ujutro izašla iz svoje kuće pre nego što je Dragiša krenuo na posao, nije uočila ništa sumnjivo - kaže Vesna.
Udovica sudije Cvejića napominje da od ubistva supruga ne ide u grad, zatvorena je u kući. Izlazi samo da bi otišla na groblje.
- Ovo je mali grad i priča se svašta. Rekla baba, strina... A u tim pričama ni jedan odsto nije istina - navodi Vesna i dodaje da jedino želi da brine o osmogodišnjem sinu Janku, đaku prvaku, da ne bi osetio gubitak oca. „Janko zna da je Dragiša sahranjen, ali se i dalje nada da će se tata vratiti“, kaže Vesna Ivanović.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 205 206 208 209 ... 864
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.