Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Позоришни фестивали и доделе награда  (Pročitano 67381 puta)
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Počeli Dani Laze Telečkog

Premijernim prikazivanjem monodrame Aleksandra Popovića "Franš Depere na Južnom Bulevaru", u izvođenju Jovice Jašina, večeras je u Kumanu, naselju u opštini Novi Bečej, otvorena tradicionalna pozorišna manifestacija "Dani Laze Telečkog".

Ta monodrama, priča o penzionisanom železničaru, večeras je doživela prvo scensko izvođenje baš u Kumanu, rodnom mestu velikana srpskog glumišta Laze Telečkog (1839-1873).

Zanimljivo je i to da se radnja u Popovićevom štivu odigrava u beogradskom hotelu "Mažestik", a glumac i režiser Jašin je premijeru odigrao u seoskoj kafani "Mažestik", čiji ambijent mu je pružio odličnu scenografiju.

Telečki je postao glumac Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu 1861. godine, kada je ono osnovano, a za svega desetak godina odigrao je oko 200 različitih uloga u tadašnjim novosadskim, beogradskim i zagrebačkim pozorištima.

Umro je mlad, u 34. godini života, ali je ostavio izuzetno vredna i raznovrsna ostvarenja, na pozorišnoj sceni kao glumac i reditelj, ali i kao dramski i književni stvaralac.

Organizacioni odbor ovogodišnje manifestacije "Dani Laze Telečkog", koja se završava 17. oktobra, pripremio je raznovrstan pozorišni repertoar i više predstava za sve uzraste.

Izvor: RTV
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Zoranov brk za Đuzu Stojiljkovića

Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović", koji se 20. put održavaju u Zaječaru.

Stojiljković je nagradu dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea 212, matičnog pozorišta Zorana Radmilovića, "Otac na službenom putu", koji je po tekstu Abdulaha Sidrana režirao Oliver Frljić.

"Ova nagrada mi mnogo znači jer sam sa Zoranom (Radmilovićem) u pozorištu proveo dve decenije. Zoran nikada nije voleo nagrade, ali se ja sada osećam kao da mi je on lično uručio", rekao je Stojiljković na konferenciji za novinare.

On je rekao da je bio iznenađen kada mu je ponuđena uloga dečaka koji se seća vremena Informbiroa kada je njegov otac dospeo u zatvor, ali i da je Abdulah Sidran bio oduševljen idejom reditelja.

Na otvaranju ovogodišnje pozorišne manifestacie o Zoranu Radmiloviću govorili su glumci Tanja Bošković, Aljoša Vučković i Milan Mihajlović, a svečanost je otvorio ministar kulture Predrag Marković.

Direktor pozorišta "Zoran Radmilović" Vladimir Đuričić rekao je da će prvi put na ovoj pozorišnoj svečanosti biti uručena i nagrada za životno delo glumca, ali nije rekao ko će dobiti to priznanje.

Festival će trajati do 21. oktobra, a danas je na repertoaru još jedna predstava Ateljea 212, komad Milice Piletić "Dokle", u režiji Alise Stojanović.

Pokrovitelji festivala su Grad Zaječar i Ministarstvo za kulturu.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Najbolja predstava 'Crveno'

Provokativna predstava “Crveno”, koprodukcija grupe festivala i pozorišta pod nazivom NETA (Nova evropska pozorišna akcija), koju je Martin Kočovski režirao prema motivima romana “Zovem se crveno” turskog nobelovca Orhana Pamuka, proglašena je najboljom na šestom JoakimInterFestu u Kragujevcu.

Prema navodima žirija, ta predstava na “izrazit scenski način pokazuje tendencije nove evropske pozorišne akcije”.

Mrežu NETA (Nova evropska pozorišna akcija) čine Festival Ex Ponto iz Ljubljane, Primorski letnji festival iz Kopra, Internacionalni pozorišni festival MESS iz Sarajeva, Mali dramski teatar iz Bitolja, skopska Produkcija B. M. i Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice.

Međunarodni žiri šestog JoakimInterFesta konstatovao je da je ovogodišnji festival “bio uspešan sa neuobičajeno velikim brojem izvanrednih predstava”, a jednoglasno je dodelio nagrade.

Predstavi “Volšebna noć” reditelja Aleksandra Morfova, u izvođenju Narodnog pozorišta “Ivan Vazov” iz Sofije, dodeljena je nagrada za visoku teatralnost u svim elementima predstave.

Reditelju Jugu Radivojeviću dodeljena je nagrada za “savremeno oblikovanje klasike kroz nadahnutu igru celog ansambla” u predstavi “Jovča” Borisava Stankovića u izvođenju Šabačkog pozorišta.

Joani Popovskoj i Anastasu Popdimitrovom dodeljene su nagrade za blistavu igru u komadu moderne klasike “Stolice” Ežena Joneska, u režiji Ljupča Georgijevskog i izvođenju Malog dramskog teatra iz Bitolja.

Meto Jovanovski je dobio nagradu za ulogu Pikasa u predstavi “Jedan Pikaso” Džefrija Hačera, u režiji Ljiljane Todorović i izvođenju Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Specijalna nagrada dodeljena je publici JoakimInterFesta koja je, kako je istakao žiri, “iz godine u godinu sve bolja”.

Žiri su činili Boro Drašković i Slavko Milanović iz Beograda, Oleg Leonidovič Orlov iz Rusije, Jurij Juškevič iz Ukrajine i Nina Mazur iz Nemačke.

Nagradu publike, sa prosečnom ocenom 9,90, dobila je predstava “Jovča” u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Šabačkog pozorišta.

Šesti JoakimInterFest završen je sinoć kabareom “Da, to su bili dani” Nebojše Dugalića i  Borisa Pingovića.

Izvor: Šumadija press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Bojan Dimitrijević i Nebojša Dugalić dobitnici "Zoranovog brka"

Sinoć je na pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru publika imala priliku da uživa u predstavi „Dokle“ (režija Alisa Stojanović) Ateljea 212. Kako se, po tradiciji festivala, svake večeri dodeljuje nagrada „Zoranov brk“ najboljem glumcu iz takmičarske predstave, tako se i sinoć ovo prestižnom nagradom okitio i mladi glumac Bojan Dimitrijević.

Ove, treće festivalske večeri, nagrada žirija za glumačku bravuru "Zoranov brk" dodeljena je Nebojši Dugaliću.

Prvo priznanje u karijeri, mladi glumac Bojan Dimitrijević je, kako je sam rekao posvetio svome ocu koji je preminuo pre desetak dana, a bio je glumac Narodnog pozorišta u Leskovcu.

- Ovu prvu nagradu posvećujem svome ocu, jer je ona dovoljno velika koliko je i on bio veliki – tužno je rekao mladi Dimitrijević, dodajući da ne postoji bliskosti između njega i lika koji tumači u predstavi.

- Moj lik i ja nismo baš nešto naročito bliski. Nisam imao neko slično iskustvo u životu. Nagrada koju sam dobio mi je, kako sam već rekao, naročito draga. Zorana Radmilovića nikada nisam gledao uživo, samo na snimcima i u filmovima, ali on je još tako prisutan u Ateljeu 212, ne samo u pričama u pozorišnom bifeu.
I posle toliko godina od njegove smrti svi smo mi još u nekoj pozitivnoj senci legende kakva je Zoran Radmilović – kaže Bojan Dimitrijević, dobitnik nagrade „Zoranov brk“.

U stručnom žiriju XX „Dana Zorana Radmilovića“ je došlo do malih izmena pa se tako umesto Bojane Dimitrijević, koja je opravdano odsutna zbog poslovnih obaveza, tu sada nalazi Dragana Bošković. Stručni žiri u izmenjenom sastavu, ali sa Sašom Jelenkovićem, i Irfanom Mensurom kao predsednikom, je ocenio da je nagrada „Zoranov brk“ otišla u prave ruke.

- Bojan je osoben i prepoznatljiv glumac, pa će nagrada u knjegovoj karijeri tek biti u budućnosti – rekao je Irfan Mensur, predsednik žirija.

Predstavom "Miholjsko leto", koju su izveli glumci Kamerne opere Madlenianum iz Zemuna, po tekstu Ivana Turgenjeva i u režiji Egona Savina, u Zaječaru je večeras nastavljen pozorišni festival "Dani Zorana Radmilovića".

Festival se nastavlja sutra uveče, kada je na programu Gogoljeva "Ženidba" u izvođenju somborskog teatra. Predstavu je režirala Ana Đorđević.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Večerašnji "Zoranov brk" Miljanu Prljeti

Nagrada za glumačku bravuru, koja se svake večeri dodeljuje na pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, večeras je dodeljena Miljanu Prljeti.

On je sa somborskim teatrom nastupio sa predstavom "Ženidba", po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Ane Đorđević.

Ovo je četvrti "Zoranov brk" koji je stručni žiri, u sastavu Irfan Mensur, Dragana Bošković i zaječarski pesnik Saša Jelenković, dodelio od kako je počeo ovogodišnji pozorišni festival.

Ovom nagradom, koja ih seća na velikog glumca Zorana Radmilovića, prethodnih dana okitili su se Vlastimir Đuza Stojiljković, Bojan Dimitrijević i Nebojša Dugalić.

Za ovu, glumcima veoma dragu nagradu, sutra će se takmičiti glumci u predstavi "Kanjoš Macedonović" beogradskog Narodnog pozorišta i Budva grad teatra.

Do kraja ove pozorišne smotre publika će videti i "Život u tesnim cipelama" Zvezdara teatra i predstavu "Svašta", koju je režirao Milan Lane Gutović, a izvešće je glumci zaječarskog pozorišta "Zoran Radmilović".

Posle predstave Zaječaraca, festival će u petak uveče biti završen proglašenjem najbolje predstave, koju će odabrati publika tajnim glasanjem i izborom najboljeg glumca 20. pozorišnog festivala.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Nagrada Zoranov brk glumcu Igoru Djordjeviću

Glumac Igor Djordjević, dobitnik je priznanja "Zoranov brk" na pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića", koji se po 20. put održavaju u Zaječaru.

Žiri na čelu sa Irfanom Mensurom nagradio ga je ovim priznanjem za bravurozno tumačenje lika Kanjoša Macedonovića, u istoimenoj predstavi budvanskog Grada teatra i Narodnog pozorišta u Beogradu, prema tekstu i u režiji Vide Ognjenović.

"Zbog Zorana Radmilovića sam upisao glumačku akademiju. Rodjen sam u Topoli, gde nema pozorišta, i jedina veza sa teatrom bila mi je kaseta Radovana Trećeg, koju smo imali u kući. Ona je bila moje pozorište, a Zoran, naravno, moj omiljeni glumac. Ostao je to do današnjeg dana", rekao je Djordjević posle predstave.

On je otrkio da je u "Kanjošu" čak pokušao da Zoranu oda malu počast, imitirajući u jednoj sceni njegov hod. "Ne znam koliko je to publika primetila", dodao je on.

Nakon predstave, ceo ansambl je u garderobi zapevao navijačku pesmu "Sad si uzeo Brk, Igore, Igore"

Prve četiri večeri ovog festivala, koji se po dvadeseti put održava u rodnom gradu Zorana Radmilovića, nagradu Zoranov brk za najbolju glumačku bravuru, dobili su Vlastimir Djuza Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Počinju Borini pozorišni dani

Tradicionalni festival "Borini pozorišni dani" koji se ove godine po 31. put održava u Vranju, otvoriće u petak uveče predstava Zvezdara teatra "Život u tesnim cipelama" Dušana Kovačevića.

Tokom trajanja festivala od 21. do 26. oktobra u pozorištu "Bora Stanković" vranjanskoj publici će se predstaviti šest pozorišta iz Beograda i Vranja, sa isto toliko predstava.

Prema zvaničnom programu festivala, vranjanska publika će 22. oktobra videti "Elijahovu stolicu" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda u režiji Borisa Liješevića, a 23.oktobra Bitef teatar sa predstavom "Hipermnezija", u režiji Selme Spahić.

Vranjansko pozorište "Bora Stanković" nastupiće pred domaćom publikom 24. oktobra sa predstavom "Autoputem" u režiji Ane Djordjević, 25.oktobra Atelje 212 sa predstavom "Pazarni dan" u režiji Egona Savina, a festival će zatvoriti Bitef teatar sa predstavom "Ja i Ti" Branke Stojković i Olivere Viktorović.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Šesti Zoranov brk Draganu Petroviću

Na pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića", nagrada za glumačku bravuru pripala glumcu Draganu Petroviću za ulogu Veselog u komadu Zvezdara teatar iz Beograda "Život u tesnim cipelama", po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

To je duhovita priča o modernom dobu privatizacije, propalih fabrika i tranzicije, koji sa sobom nose probleme i nepravde. Veseli je jedan od bivših radnika propale fabrike obuće, koji štrajkuju glađu i pristaju da o svojoj sudbini ispričaju priču širokom auditorijumu u televizijskom rijaliti šou.

Njegova briljantna uloga do suza je nasmejala prepunu salu zaječarskog pozorišta a svih sedmoro glumaca ispraćeno je ovacijama. Pre nego što je dodelio nagradu, predsednik žirija Irfan Mensur je rekao da je gledao premijeru ove predstave ali da je večeras nije prepoznao, što znači da su je glumci prihvatili, nadigrali i nadgradili.

Ovo je bila poslednja predstava na Zoranovim danima koja konkuriše za nagradu "najbolja predstava" i "najbolji glumac" festivala. Sutra, poslednjeg dana festivala, nastupiće domaćini - glumci zaječarskog pozorišta "Zoran Radmilović", koji će izvesti premijeru predstave "Svašta" u režiji Milana Gutovića.

Tokom proteklih šest festivalskih večeri, nagradu za glumačku bravuru "Zoranov brk" poneli su Vlastimir Đuza Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nebojša Dugalić, Miljan Prljeta, Igor Đorđević i večeras Dragan Petrović.

Izvor: Kurir

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

2325496.jpg
(33.39 KB, 632x500)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Borini pozorišni dani

Počeli 31. "Borini pozorišni dani", predstavom "Život u tesnim cipelama" u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.

Predstavom "Život u tesnim cipelama" u režiji Dušana Kovačevića i izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda, u Vranju su počeli 31. "Borini pozorišni dani".

Predstava "Život u tesnim cipelama"

I ova predstava, kao i mnoge do sada na ovoj manifestaciji, igrana je pred više gledalaca nego što sala Pozorišta "Bora Stanković" ima mesta.

Večeras će se vranjskoj publici "Elijahovom stolicom" Igpra Štiksa, u režiji Borisa Liješevića, predstaviti "Jugoslovensko dramsko pozorište".

Slede predstave "Hipermenezija" Heartefact Funda i "Bitef teatra" iz Beograda i "Autoputem" domaćeg pozorišta "Bora Stanković".

Dva poslednja festivalska dana vranjskoj publici će se predstaviti glumci Ateljea 212 i Bitef teatra, najpre "Pazarnim danom" Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina, a potom predstavom "Ja i ti" Branke Stojković i Olivera Viktorovića.

Na "Borinim pozorišnim danima", najvećoj i najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji na jugu Srbije, za proteklih 30 godina izvedeno je preko 300 predstava koje je videlo oko 80.000 posetilaca.

Predstava "Pazarni dani"

Veliko je interesovanje Vranjanaca za ovaj festival, karte za sve predstave rasprodate su pre sedam dana, odmah nakon početka prodaje.

Festival je ustanovljen u slavu Borisava Stankovića, najznamenitijeg Vranjanca, jednog od najvećih srpskih realista i rodonačelnika modernog srpskog romana.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
HTC Smart
Đuza Stojiljković dobitnik glavne nagrade festivala „Dani Zorana Radmilovića“

Večeras su zvanično završeni dvadeseti po redu „Dani Zorana Radmilovića“, pozorišni festival posvećen legendarnom glumcu na kome je jednu od naprestižnijih teatarskih nagrada dobio Vlastimir Đuza Stojiljković.

Žiri pozorišnog festivala “Zoranovi dani” u Zaječaru jednoglasno je odlučio da laureat glavne festivalske nagrade “Zoran Radmilović” bude Vlastimir-Đuza Stojiljković, dok je nagradu “Krstomir Milovanović” za vizuelni identitet dobila je Marija Kalabić za scenografiju predstave “Otac na službenom putu”, Ateljea 212.

Pored stručnog žirija publika je najvišu ocenu dala predstavi “Život u tesnim cipelama” Dušana Kovačevića, u izvođenju “Zvezdara teatra”.

Dobitnici poslednjeg Zoranovog brka Miloš Đuričić i Milutin Vesković

Dobitnik glavne nagrade bio je sprečen da lično primi ovu, kako je sam rekao, za njega posebnu nagradu, pa se žiriju i publici obartio video-porukom.

- Izuzetno mi je žao što nisam u mogućnosti da lično primim ovu nagradu, ali večeras imam predstavu u Ateljeu 212. Nadam se da ćete me razumeti. Meni je ova nagrada od velikog značaja, s razlogom, jer nosi ime, jednog od mojih najboljih prijatelja, čoveka sa kojim sam radio punih 20 godina. Posle „Zoranovog brka“, nagrade koju sam dobio prve večeri festivala, ova je posebna i zato što je redak slučaj da neko u mojim godina prima ovakve nagrade, i zato sam posebno zahvalan žiriju – rekao je Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik statuete „Zoran Radmilović“ u video poruci.

Irfan Mensur uručuje nagradu Milosu Đurićiću

Žiri u sаstаvu Irfаn Mensur (predsednik), Drаgаnа Bošković i Sаšа Jelenković u samo nekoliko rečenica je ocenio dobitnika nagrade.

- Glumаc koji nije sаzrevаo već nаm se čini dа je počeo kаrijeru kаo zreo glumаc, dа je uspeo dа svoju ličnu duhovitost, svoj šаrm, znаnje, tаlenаt i hаrizmu pretoči u glumаčki pečаt, čovek koji je znаo dа orgаnizuje svoju glumаčku kаrijeru, koji je stvorio svoj sopstveni sistem dаvаnjа i otkrivаnjа svoje, ipаk, još neotkrivene ličnosti. Kod njegа se prepoznаje strаst premа nepoznаtom, а to je, u stvаri, pozorište i jedinkа glumcа u njemu. Voli gа kаmerа, voli gа scenа, vole gа kolege, voli gа publikа, pа kаko dа gа ne voli i jednа mаlenkost kojа se zove žiri? – rekao je o Đuzi, Irfan Mensur, predsednik žirija.

Irfan Mensur uručuje nagradu Milutinu Veskoviću

Pre samog svečanog zatvaranja festivala, pozorišna publika imala je priliku da uživa u premijeri predstave Pozorišta Timočke krajine „Svašta“ u režiji Milana Laneta Gutovića. Nakon izvedbe žiri je doneo odluku da dodeli još dva „Zoranova brka“ i to Milutinu Veškoviću i Milošu Đuričiću, akterima predstave „Svašta“.

- Posebna je čast primiti ovu nagradu. Meni je ovo drugi „Zoranov brk“ u karijeri, ali mi je mnogo krivo što nisam živeo u vremenu Zorana Radmilovića, pa mi ova nagrada omogućavam da mu se približim. Nadam se da će deo njegovog glumačkog umeća proći kroz mene sa ovim „Brkovima“ – kaže Miloš Đuričić, dobitnik „Zoranovog brka“, koji je u predstavi „Svašta“ igrao homoseksualca Gardsona.

Dimitrije Kokanov dobitnik nagrade za dramski tekst

Na samom zatvaranju, publici se, pored Vladimira Đuričića, zahvalio i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

I na ovim jubilarnim  „Danima Zorana Radmilovića“ uručen je veliki broj nagrada, ali je prvi put, ove godine uručena nagrada za dramski tekst. Na prvom konkursu za dramski tekst Fonda „Zoran Radmilović“, nagradu je dobio Dimitrije Kokanov, čiji će tekst biti izveden premijerno na pozornici zaječarskog pozorišta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.