Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Povlačenje mleka "Vindija" i "Dukat" u regionu, u Srbiji mleko "čisto&quo  (Pročitano 35861 puta)
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Lobiji sabotirali nacionalnu laboratoriju za bezbednost hrane, bivša vlast ćutala

Evropska unija je od 2009. godine uložila oko pet miliona evra u novu referentnu laboratoriju za ispitivanje hrane u Beogradu, koja nikad nije proradila. Kako saznaje „Blic“, iz budžeta EU samo u opremu trebalo je da bude investirano tri miliona evra, ali je donacija obustavljena nakon isporučene tri tranše jer se ne zna gde je oprema završila. Bivši ministar tvrdi da je oprema u zgradi.

Umesto da Srbija bezbednost mleka i ostalih životnih namirnica analizira u svojoj Nacionalnoj referentnoj laboratoriji u Zemun polju, koja je pompezno otvorena 2009. godine, uzorci se šalju u Holandiju ili na privatne institute u zemlji. Saša Dragin, bivši ministar poljoprivrede, pre tri i po godine otvorio je laboratoriju za mikrobiološka i imunoenzimska ispitivanja, koja nikad nije proradila.

Prema našim saznanjima, EU je samo u rekonstrukciju kompleksa uložila četiri miliona evra i još milion u opremu, koja je trebalo da bude dopremljena u šest tranši u ukupnoj vrednosti od tri miliona. Međutim, nakon tri isporuke EK je odlučila da donaciju obustavi jer oprema nije instalirana i kadrovi nisu zaposleni. EU je obezbedila i obuku za zaposlene, ali je i ona prekinuta jer se ispostavilo da oni uopšte nisu na tim radnim mestima. Kako kaže izvor „Blica“, u 2011. na platnom spisku tog instituta bilo je 120 ljudi.

- Kako su se ti ljudi našli na platnom spisku, pravo je pitanje jer oni zapravo nisu radili u toj laboratoriji. Nakon detaljnih provera, EK je odlučila da ulaganje u srpsku laboratoriju, koja je trebalo da bude najjača i najpouzdanija tog tipa u zemlji, obustavi - navodi sagovornik „Blica“.

Taj izvor je dodao da su interesni lobiji sprečavali svaki pokušaj EK da učini laboratoriju funkcionalnom.

Upitan zašto nemamo nacionalnu referentnu laboratoriju, zašto su pravljeni lažni spiskovi zaposlenih i zašto smo izgubili donacije EU, premijer i ministar finansija u prošloj vladi Mirko Cvetković nije mogao da nam odgovori.

- Ne znam skoro ništa o tome i ne mogu da vam dam izjavu. Vidite ko je bio zadužen za to - kaže Cvetković.

Bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović navodi za „Blic“ da su rad nacionalne laboratorije kočile uprave za veterinu i za zaštitu bilja, smatrajući da postoji ustaljen sistem i već deset takvih liceniranih instituta, pa da otvaranje novog nije potrebno. Petrović kaže i da je oprema koju je dostavila EU u zgradi tog instituta.

- EK je obustavila doniranje opreme i tražila zapošljavanje ljudi u laboratoriji, što mi nismo do kraja sproveli. Konkurs je sproveden pred kraj mandata prošle vlade, ali ja nisam želeo nikoga da zaposlim u tehničkom mandatu. To sam ostavio ministru Kneževiću - tvrdi on.

Na pitanje da li je tačno da je EK poslat fiktivni spisak zaposlenih za obuku, Petrović odrečno odgovara.

- To nije tačno. Ja bar nemam tu informaciju.

Izvor: Blic

Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Tako to biva kada je uvozno sladje od domaćeg.
Генерално, храна из Србских земаља је здравија од низоземских свиња, бразилске говедине и са-овских дегенерисаних пилића.
Нажалост, и у Р.Србији је велики део пољопривреде индустријализован и самим тим затрован.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Сви животињски продукти су и те како отровни и затровани.
 Погледајте овај својеврсни 'Reality check'; Pут од фарме до вашег тањира, једете болесне животиње које муче и кљукају хормонима, вакцинама...Пилиће мушке мељу живе, на краве каче машине које их уништавају, рибе пуне олова, живе..
 Онај осећај шока кад постанеш свестан..

f

Kao i voce i povrce...  Smile

Jer... zivotinje su zatrovane zato sto jedu zatrovanu hranu... a zivotinje su uglavnom vegani  Smile

Resenje: zrtvujmo vegane zarad spasa sveta.. Smile

Joj.. kako ja mrzim tu vegetarijansku new age propagandu... Te lazne proroke bi trebalo poslati u Fukusimu na jesenovanje...

Tako to biva kada je uvozno sladje od domaćeg.
Генерално, храна из Србских земаља је здравија од низоземских свиња, бразилске говедине и са-овских дегенерисаних пилића.
Нажалост, и у Р.Србији је велики део пољопривреде индустријализован и самим тим затрован.

Generalno... kvalitet hrane u Srbiji se ne kontrolise, kao ni upotreba herbicida i fungicida, kao i raznih drugih "dodataka"

« Poslednja izmena: 26. Feb 2013, 11:57:48 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
Nokia 6630, valjda
Ti vegani i ti shto jedu sirovo...
bivsha devojka mog prijatelja je neshto gadno zaglavila sa zdravljem, ono na samrti... Kod jednog lekara, kod drugog lekara, te tumor koji ne mogu da nadju te ovo te ono... i neki deda,lekar jbm li ga chega,  je pita shta jedesh ti?

I ona sva ponosna pochinje prichu kako je vegan, kako jede sirovo, kako zivotinje imaju pravo na zivot... bla, bla, bla...

Ovaj je gleda i kaze joj kako bi je sad nashamarao da je njegova... I kaze joj da ili da pochne normalno da se hrani ili da sprema pare za sanduk... Kao terapiju joj je odredio da ode na slavu  Smile

Elem, mleko: iskreno me nedotiche ja sam laktozo intolerantan...
Ono shto me dotiche je to da se od pshenice, kukuruza i jechma pravi pivo... nece valjda tamo naci ovaj otrov?  Smile
« Poslednja izmena: 26. Feb 2013, 12:14:56 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Pa, ja zaista nemam pojma cemu tolika frka...

Pre 100 godina bi umirali sa 50-60 godina, danas je normalno da dozivis 80+ godina...
Plus vecina ovih zabrinutih nema ni kuce ni mace, a kamoli decu... samo dizu paniku bezveze... ono.. da bi se osecali bolje jer su "nesto ucinili"

Predlazem odlazak u neki od izbeglickih centara... makar i na solju kafe i pricu..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 
Citat
Ti vegani i ti shto jedu sirovo...
bivsha devojka mog prijatelja je neshto gadno zaglavila sa zdravljem, ono na samrti... Kod jednog lekara, kod drugog lekara, te tumor koji ne mogu da nadju te ovo te ono... i neki deda,lekar jbm li ga chega,  je pita shta jedesh ti?

I ona sva ponosna pochinje prichu kako je vegan, kako jede sirovo, kako zivotinje imaju pravo na zivot... bla, bla, bla...

Ovaj je gleda i kaze joj kako bi je sad nashamarao da je njegova... I kaze joj da ili da pochne normalno da se hrani ili da sprema pare za sanduk...

За нормалну исхрану је потренбо јако мало меса.
Нпр. десетак ћевапа седмично.
Јаја- до четири седмнично.
Чак и да једе, десет ћевапа дневно, боље је него ово сада када се месо ждере уз сваки оброк.

Citat
Kao terapiju joj je odredio da ode na slavu
Сачувај нас Боже, дегенерисаних  слављења.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Ja stvarno ne znam nikoga ko ima svakog dana meso u ishrani...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.97
mob
Samsung SGH-E590

Ako se racunaju svi mesni proizvodi onda ja svakog dana imam meso u ishrani. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Nokia 

Ako se racunaju svi mesni proizvodi onda ja svakog dana imam meso u ishrani. Smile
Све се рачун!
Паштете, виршле, кобасице, саламе, суво месо, чварци, кавурма...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Od sutra cu samo da pasem travu ispred zgrade  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.