Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Potpisana Deklaracija o zajedničkom jeziku  (Pročitano 26610 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Apr 2017, 17:16:53
dabisha

Srpskohrvatski ne postoji, to je rezultat dogovora V.Karadžića i predstavnika hrvata kada su nakm prvo ukrali jezik a potom zahvaljujući Đ.Daničiću i gramatiku.

Nemaš apsolutno nikakve veze sa hrvatskom a pravo na glupost je tebi i ovim nesrećnim organizatorima zagarantovano.

Da li si ti svestan velicine gluposti koju si napisao ?

Ej, neko nekome ukrao jezik. Kako se to desilo ?

Ukrali su knjigu iz gramatike i recnik ? Prepisali ?

Svi odjednom poceli da govore drugi jezik ?

Ovo samo nacional-bot moze da napise.

Pa ako su Karadzicu ukrali iz kuce recnik a Danicicu knjigu iz gramatike, nisu oni krivi, niti su se dogovarali
sa lopovima.

Smile

preporuka: da plati svima sendvic

bolje kopiraj vesti, zvucis pametnije.
« Poslednja izmena: 19. Apr 2017, 17:35:43 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
dabisha

Srpskohrvatski ne postoji, to je rezultat dogovora V.Karadžića i predstavnika hrvata kada su nakm prvo ukrali jezik a potom zahvaljujući Đ.Daničiću i gramatiku.

Nemaš apsolutno nikakve veze sa hrvatskom a pravo na glupost je tebi i ovim nesrećnim organizatorima zagarantovano.

Postoje ovde teme o kojima smo dabiša i ja diskutovali. Znam da boli kada se zna da egomani kakvi su hrvati ne bi imali ništa bez Srblja.

Ti očigledno nisi svestan granica svoje inteligencije ni informisanosti.

A što se bota u bilo kojoj varijaciji tiče...pa tako zovi tvoju mamu (pozdravite vašu mamu Smile) i tatka i bilo kog drugog. Nastavi sa rvojim lepljenjem etiketa i paranojom, to je čak i poželjno. Sledeči takav idiotizam prijavljujem pa neika se administracija nosi sa tobom.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Apr 2017, 17:40:26
dabisha

Postoje ovde teme o kojima smo dabiša i ja diskutovali. Znam da boli kada se zna da egomani kakvi su hrvati ne bi imali ništa bez Srblja.

Ti očigledno nisi svestan granica svoje inteligencije ni informisanosti.

A što se bota u bilo kojoj varijaciji tiče...pa tako zovi tvoju mamu (pozdravite vašu mamu Smile) i tatka i bilo kog drugog. Nastavi sa rvojim lepljenjem etiketa i paranojom, to je čak i poželjno. Sledeči takav idiotizam prijavljujem pa neika se administracija nosi sa tobom.

Hajde objasni mi molim te, nemoj izbegavati pitanje, kako jedan ceo narod moze da ukrade jezik drugom narodu ?
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Da li si ti svestan koliko si sistematski glup godinama? Za hrvatski jezik priznajem stokavko i kajkavsko narecije, gde oba imaju odlike sopstvenog jezika a ne samo dijalekta. E sad odlike ne znace i potpuno drugaciji jezik po gramatickoj konstrukciji. Sta je poenta, hrvatski nije isti danas i pre 30 godina u doba Jugoslavije. Srpski je po konstrukciji isti. I srpski ima gomilu novih-starih tudjica sto zapadnih sto istocnih da ga cini najmodernijim jezikom u regionu.

Jezik i pismo koje ne pati od kompleksa jedinstvenosti. Svakako, neki akademici ce uvek zdusno protestovati pozivajuci se na skrnavljenje istog. Od toga se ne moze pobeci, kao i od modernizacije.

Za Bugare i Rumune zaista nisam upucen, pa me ispravite ako sam ih ostetio po tom "modernom" pitanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 06. Okt 2016, 06:13:44
  Svi ti nabrojani jezici postoje u glavama bajnih stručnjaka parazita koji moraju da opravdaju donacije. Isto važi i za nabrojane narode.

Lj.Gaj je bio švaba a njegov pokret Ilirski a ne hrvatski što samo govori koliko su nacionalno svesni. Ilire inače svojataju i arbanasi.

1850. godine je u Beču postignut historijski dogovor hrvatskih i srpskih pisaca i lingvista kojim je udaren temelj zajedničkom srpskohrvatskom jeziku, kao i suvremenim književnim standardima: bosanskom, hrvatskom, crnogorskom i srpskom, koji su nastali na njegovim osnovama. Glavni potpisnik sporazuma sa srpske strane bio je Vuk Stefanović Karadžić, a sa hrvatske Ivan Mažuranić.

Научни рад

Даничић је један од највећих радника на подручју испитивања српског језика.

Његов први рад објављен је 1845. (у Подунавци) у заштиту Вука. Научно обарање теорије Вукових противника, Даничић је изнео у расправи Рат за српски језик и правопис (1847), којом је допринео брзој победи Вукових идеја. Затим је дао Малу српску граматику (1850), у којој је српски књижевни језик први пут научно окарактерисан.

Kojim pismom su pisali hrvati u Beću pošto se zna da su nam ukrali jezik. Njihov je čakavski a ne štokavski i štakavski na priemer.

To što su oni radili u Beču njihova je stvar. Po tol hrvatsko klepromanskoj logici Đ.Daničić koji je rođenj u N.Sadu je takođe hrvat jer je to bila Austrija a sve što beše slovensko u austriji pripada kome ? Pa zna se, hrvatima Smile Smile Smile

Sve mora da se crta.

Nastavi moim te sa ovim biserima. Smile

Ispravka

To što su nam je nametnuto a što su hrvati u SFRJ prvi počeli da krše (sporazum u Beču) je samo iskustvo više da sa takvim ne treba imati posla. Daleko purgerima, krpoatofiloma i jgonostalgičarima lepa kuča.

http://forum.burek.com/nacionalizam-t649299.130.html#quickreply

Ovde smo pisali o tome pa koga zanima neka čita. Ne pada mi napamet da sve to ponavljam.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
Е кад се дотакосте Бугара, сви тврде као су Бугари словенизирани под утицајем "јужних словена" као већине којом су владали ...
Који су  то јужни словени са којима су Бугари били у додиру и којима су владали и да ли су имали име или су се звали "јужни словени"?
Да ли и данас постоје?
Да ли се и данас зову онако како су се звали и у време бугарских освајања?
Ако такви постоје зашто се користи еуфемизам "јужни словени"?  Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Da li si ti svestan koliko si sistematski glup godinama? Za hrvatski jezik priznajem stokavko i kajkavsko narecije, gde oba imaju odlike sopstvenog jezika a ne samo dijalekta. E sad odlike ne znace i potpuno drugaciji jezik po gramatickoj konstrukciji. Sta je poenta, hrvatski nije isti danas i pre 30 godina u doba Jugoslavije. Srpski je po konstrukciji isti. I srpski ima gomilu novih-starih tudjica sto zapadnih sto istocnih da ga cini najmodernijim jezikom u regionu.

Jezik i pismo koje ne pati od kompleksa jedinstvenosti. Svakako, neki akademici ce uvek zdusno protestovati pozivajuci se na skrnavljenje istog. Od toga se ne moze pobeci, kao i od modernizacije.

Za Bugare i Rumune zaista nisam upucen, pa me ispravite ako sam ih ostetio po tom "modernom" pitanju.

Zao mi je.

Svet taj jezik zove, pravilno, srpsko-hrvatski. To sto ti pominjes su narecija.

Serbian (Serbian Cyrillic: српски, Gaj's Latin: srpski, pronounced [sr̩̂pskiː]) is the standardized variety of the Serbo-Croatian language mainly used by Serbs.

Croatian Listeni/kroʊˈeɪʃən/ (hrvatski [xř̩ʋaːtskiː]) is the standardized variety of the Serbo-Croatian language[6][7][8] used by Croats

Tako svet to vidi i tako to vide lingvisti, tj. ljudi iz struke.

Znam i hrvati i srbi imaju potrebu da dokazu sami sebi da su nesto drugo, a ne obicni balkanci.

Takodje postoji patoloska potreba da se izbrisu zajednicki koreni.

Citat
I srpski ima gomilu novih-starih tudjica sto zapadnih sto istocnih da ga cini najmodernijim jezikom u regionu.

Jezik se stalno menja. I uvek je moderan, dok je ziv.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 06. Okt 2016, 06:13:44
 Svi ti nabrojani jezici postoje u glavama bajnih stručnjaka parazita koji moraju da opravdaju donacije. Isto važi i za nabrojane narode.

Smile

Ovo je ravno onom liku koji je pisao o dzedaj Srbima ili sta vec.

Imas i ovo:

http://forum.burek.com/vukova-reforma-srskog-jezika-najveca-obmana-srba-t224985.html

E pazi, moj i mrgecov post iz 2007  Smile

Da proslavimo !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
E Gacko,

dobra pitanja.

Tri juzno slovenska naroda su opisano u nekoliko izvora ranog srednjeg vijeka, Srbi, Hrvati, Bugari

Mozda je tad taj proces spajanja azijskih Bulgara i "slovena bez daljeg identiteta" vec zavrsen.
Ako neko zna...

Za Srbe se pominje Dervanova Srbija, deo Samo-ove slovenske unije, na mjestu kasnije Moravije, danad Ceske. Sad su tu ostali u malom broju Luzicki Srbi.
A njihov jezik je danas blizi Ceskom nego nasem, eto koliko se mijenja i zavisi od okruzenja.

Nije iskljuceno da su komsije djelovale na nas koliko i mi na njih. Kako da to precizno izmjerimo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
dabisha

kako ne postoji srpskohrvatski. pa evo ja pricam srpskohrvatskim.
a to da nemam veze sa hrvatskom. ja licno ne. ali pazi ovo.. prezivam se чавић
jedini spomen tog prezimena u nekoj epskoj pesmi za koji znam nosi naziv hasan aga čavić i vila.
neki čavić ima ulicu u zagrebu....

Е кад се дотакосте Бугара, сви тврде као су Бугари словенизирани под утицајем "јужних словена" као већине којом су владали ...
Који су  то јужни словени са којима су Бугари били у додиру и којима су владали и да ли су имали име или су се звали "јужни словени"?
Да ли и данас постоје?
Да ли се и данас зову онако како су се звали и у време бугарских освајања?
Ако такви постоје зашто се користи еуфемизам "јужни словени"?  Smile

zato sto njihova plemenska imena ne odgovaraju ni jednom danas postojećem narodu. sva ta plemena su pretopljena u bugarski narod.

možda si čuo za jezerite i milinge, nekadašnja slovenska plemena na peloponezu, zatim nekadašnje sagudate velegezite, draguvite u makedoniji ili timočane, braničevce, moravljane u današnjoj srbiji..

bači pogled
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0

i svi su oni pričali isti jezik. i to je razlog zašto srbi i hrvati i danas pričaju isti jezik
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Citat
Svet taj jezik zove, pravilno, srpsko-hrvatski. To sto ti pominjes su narecija.

A kako ga je taj tvoj svet zvao pre ideje o ujedinjenju Srba i Hrvata?

Tebi istorija pocinj onog dana kad si prvi dan posao u skolu. Racunas vreme po sebi, kao Isus, pre stanko i posle stanko ere.........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.