Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Potopiće nas reka evropskog mleka"  (Pročitano 9260 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
Trzista sigurno ima, ali ti pricas o 60% Smile
ne ja, mlekara
Odmah nakon citata sam napisala "neka je potraznja i upola manja opet je to veliko trziste".. ne znam kako to niko nece da procita  Smile

Takodje sam rekla da je nase mleko dobro kao i jogurti ali da je bezlaktozno mleko ocajno.. takodje sam rekla da me bas briga da li ce mlekarska industrija da propadne obzirom da je drzava na strani monopola i nikog ne zanima trziste bezlaktoznih proizvoda koje u svim zemljama eu odavno cveta.. ti ne kapiras da ja gledam sve iz ugla pitrosaca cije potrebe se namerno zanemaruju

Ali sam takodje rekla i da nemam nista protiv da placam pet puta skuplje uvozno dugotrajno mleko samo da se smiluju i pocnu da ga uvoze ali ni to nece jer se potencira imlek i njihovi losi proizvodi.

Tako da mozes ti mene (ovaj mlekadzija) do sutra da pitas sta mi nije jasno, obzirom da ocigledno tebi nije jasno kako neko moze da ima misljenje poput mog  Smile

Ja zelim svojoj zemlji sve najgore ja sam demon.. jel sad lakse  Smile

quote author=Леми link=topic=631171.msg11722517#msg11722517 date=1418406682]
Čitao sam knjigu jedne doktorke kojoj je ćerka imala probleme sa varenjem, pa im je neki matori doktor sastavio dijetu.
U suštini mleko, jogurt, kiselo mleko(industrijsko) su zabranjeni, kao i mleko bez laktoze(ne mogu da objasne zašto ali je zabranjeno). Dozvoljeno je prirodno, na seoski način napravljeno kiselo mleko u kome nema laktoze(bakterije su je preradile u potpunosti u mlečnu kiselinu). Takođe su dozvoljeni sirevi jer imaju veoma malo laktoze, a i jedu se u malim količinama.
Generalno, mleko nije neka ekstra zdrava hrana, može da izazove reakciju sluzokože koja počinje da proizvodi veću količinu mukusa (problemi sa sinusima).
Citat

Slazem se da je mleko pa i bezlaktozno najlosije za organizam od svih mlecnih proizvoda. Najbolji su lagani jogurti i kisela mleka pa i mladi kajmak i mileram, pogotovo za deficit kalcijuma..

Paleta bezlaktoznih proizvoda u zemljama eu sadrzi veliki broj razlicitih pavlaka ukljucijuci i one za kuvanje i kondenzovana mleka za kuvanje, preko mleka i bezmasnih jogurta do zutih starih sireva pa cak i plavih sireva.
Mi uvozimo jednu vrstu zutog ementalera bez laktoze koji je relativno fin ali je skuplji nego u Holandiji za dva evra na sto grama.. to je cista pljacka, hir.
« Poslednja izmena: 12. Dec 2014, 20:59:00 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
A kako Imlek utice na maloprodajnu politiku Deleza ili Agrokor? Mislim zbog cega Delez ili Agrokor ne uvoze mleko bez laktoze? Sta ih sprecava? Smiley 1

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Čitao sam knjigu jedne doktorke kojoj je ćerka imala probleme sa varenjem, pa im je neki matori doktor sastavio dijetu.
U suštini mleko, jogurt, kiselo mleko(industrijsko) su zabranjeni, kao i mleko bez laktoze(ne mogu da objasne zašto ali je zabranjeno). Dozvoljeno je prirodno, na seoski način napravljeno kiselo mleko u kome nema laktoze(bakterije su je preradile u potpunosti u mlečnu kiselinu). Takođe su dozvoljeni sirevi jer imaju veoma malo laktoze, a i jedu se u malim količinama.
Generalno, mleko nije neka ekstra zdrava hrana, može da izazove reakciju sluzokože koja počinje da proizvodi veću količinu mukusa (problemi sa sinusima).

И пре сваке чаше јогурта нека се ухвати за нос, стоји на једној нози и трипут обрне у смеру казаљке на сату, али обавезно да има бело на себи. Ајде бре, папир трпи све, а данас свакојаке будале пишу књиге Smile Још само да вајни доктори објасне како то да у том "сеоском" киселом млеку бактерије прераде лактозу у млечну киселину до краја, а у индустријском не? Smile И узгред буд речено, ако је некоме нетолерантом на лактозу забрањено млеко без лактозе, да се закључити да нека друга компонента млека прави проблем, а не лактоза, зар не?

Многа деца су интолерантна на лактозу и/или протеине млека (знам, јер је моје дете било), али то се једноставно регулише након неког времена (уз, наравно, избегавање млека и одређених млечних производа). Као што већ рекох, старији су проблем Smile

Докторима би иначе требало забранити да дају савете о здравој исхрани, јер се у исту разумеју као Марица у ...  Smile

IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Али наше млеко јесте, генерално, добро Smile Штавише, већи проблем су (много већи) прерађевине - сиреви, јогурти, намази - ту влада катастрофа. Далеко од тога да је обично млеко у ЕУ нешто квалитетније... Оно које је много скупље - јесте, а оно које ће долазити до нас - није, напротив...

Цела она фрка са афлатоксинима је била политички надувана, јер је смрдљивим политичарима то одговарало у датом моменту... Иначе није било баш тако...

Што се прављења безлактозног млека тиче - заиста не знам зашто се још неко не упусти у то. Велике млекаре би то могле да праве лако, а то тржиште ће само расти, нажалост. Иако је код деце интолеранција на лактозу углавном привременог карактера, практично сви старији који конзумирају млеко би учинили себи услугу да пређу на оно без лактозе... Мало маркетинга, мало труда, и многи би могли ту да се убаце. Ништа ја ту не разумем Smile

Sta se zajebavas covece ozbiljna tema... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
ne zna on kolko smo mi pomuzli krava ovaca i koza
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
Apple 15
Citat
Цела она фрка са афлатоксинима је била политички надувана, јер је смрдљивим политичарима то одговарало у датом моменту... Иначе није било баш тако...

A i znali su, jer su ih Hrvati koji uvoze kukuruz iz Srbije dva meseca ranije upozorili na to...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 600.1.4
mob
I-mate 30 Pro
Cek sad jel ima i sir bez laktoze,kefir,jogurt,katik,razenka...ili je to samo mlekce... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 403
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Aleksandar038
Pa ovo industrijsko kiselo mleko ima 4g uglj. hidrata na 100g, piše na ambalaži.
Kad ljudi sami kisele mleko mogu da ga ostave da se duže kiseli. Mlečne bakterije koriste laktozu i proizvode mlečnu kiselinu. Što je mleko kiselije to znači da ima manje laktoze. A seosko kiselo mleko je mnogo kiselije od fabričkog.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Pa kako prave kiselo mleko od ovog mleka bez laktoze....

Sigurno dodaju neke tablete... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 403
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Mislim da dodaju neke enzime, nisam siguran.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.