Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poternice za Mladićem i Hadžićem na vratima policijskih stanica  (Pročitano 23099 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 3Gs

Ти си на ту изјаву рекао да - Православац подржава ратне злочинце - зар то није тенденциозно донесен закључак ?

А суштина је да људи не желе да цинкаре свог држављанина некој тамо Холандији да би имао неправедно,изрежирано и антисрпско суђење. То је та мала разлика

Ne. Covek nije to rekao. Ali nije ni bitno. Jednostavno se nikada necemo sloziti.
A sustina je i tako da ce, nadam se do kraja godine, i ova pticica da odleprsa u posetu Seveningenu gde ce imati nepravedno sudjenje kakvo je i zasluzio.. Tako da..
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ja sam godine proveo sa tobom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung 
Znaci dozvoljeno da cinkaris svog svome al ne svog tudjem...whats the difference? Smile Mladic da je Srbin heroj po meni on bi se sam prijavio a ne da mi zbog njega ispastamo zato sto se on skriva po budzacima...sa te strane bar imam postovanja prema Seselju koji je doborovoljno otisao...naravno daleko da njega smatram bilo kakvim herojem al u ovom slucaju moram mu skinuti kapu i nadam se da ce Mladic da krene njegovim stopama...
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63

Ти си на ту изјаву рекао да - Православац подржава ратне злочинце - зар то није тенденциозно донесен закључак ?

А суштина је да људи не желе да цинкаре свог држављанина некој тамо Холандији да би имао неправедно,изрежирано и антисрпско суђење. То је та мала разлика

Cek malo,i ja sam pravoslavac,al kolko bese nagrada za zlotvora? Smile

Ти сигурно ниси био у Сребреници па да посведочиш шта се тамо дешавало већ си се повео ониме чиме те бомбардују медији  ! То ти је као да си отишао на суђење као сведок и кад би те питали одакле то знаш ти би рекао :,,Па видео сам на телевизији "

Па наравно да се разликује да ли је у питању домаћи или хашки суд , јер би неки педофил или убица,разбојник сигурно имао поштено суђење у Србији , без обзира које је нације

« Poslednja izmena: 22. Jan 2009, 23:49:43 od CrvenaBeretka »
IP sačuvana
social share
Нека од данас зна,ко није знао
да Србија није ћилим из Ушака,
да Косово није свилени јастук из Бруса,
да Срби знају за нешто скупље од главе
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 3Gs

Cek malo,i ja sam pravoslavac,al kolko bese nagrada za zlotvora? Smile

Ти сигурно ниси био у Сребреници па да посведочиш шта се тамо дешавало већ си се повео ониме чиме те бомбардују медији  ! То ти је као да си отишао на суђење као сведок и кад би те питали одакле то знаш ти би рекао :,,Па видео сам на телевизији ,,

Necu da se raspravljam jer je besmisleno. Ali nije na tebi da dokazujes krivicu ili nevinost optuzenog nego na sudu. Ne trebas da vidis da je neko izvrsio krivicno delo da bi ga prijavio. U tom slucaju 95% krivicnih dela bez svedoka bi prosla nekaznjena.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63

Па ко је први овде оцењивао да ли је неко крив или није ,ти или ја ?  Банализујеш ствари скроз , Холандија , антисрпски , неправедни , тенденциозни , домаћи , то су само неке ,,битније" ствари које занемарујеш . И то за шта се он оптужује није могло да се изврши у неком подруму без сведока ,значи да их је било , на то сам мислио кад сам оно рекао

Па наравно да се разликује да ли је у питању домаћи или хашки суд , јер би неки педофил или убица,разбојник сигурно имао поштено суђење у Србији , без обзира које је нације

« Poslednja izmena: 22. Jan 2009, 23:59:39 od CrvenaBeretka »
IP sačuvana
social share
Нека од данас зна,ко није знао
да Србија није ћилим из Ушака,
да Косово није свилени јастук из Бруса,
да Срби знају за нешто скупље од главе
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
isus je rekao ljubi bližnjeg svog
došao je da donese mač na zemlju, a ne mir

a kada je rekao bližnjeg, mislio je na drugačijeg
nema mira bez pravde
Citat

Pa zašto onda ne sude? A to za pedofila, pa baš se i nije pokazalo kao tačno
« Poslednja izmena: 23. Jan 2009, 00:06:27 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Zašto 65 odsto građana ne bi prijavilo Mladića

Dve trećine građana Srbije ne bi ni za milion evra prijavilo najtraženijeg haškog optuženika Ratka Mladića, pokazalo je istraživanje Strateškog marketinga (za emisiju Stanje nacije na TV B92). To što čak 65 odsto građana, da može, ne bi ni za ovako veliki novac "uklonilo" glavnu prepreku za ulazak Srbije u EU (prema istraživanjima iste agencije čak 86 odsto građana smatra da je saradnja sa Hagom glavni uslov za ulazak u EU) posledica je nedovoljnog angažovanja države na razbijanju mita o Mladiću, tvrde istraživači. U takvoj atmosferi pravo je čudo i da je onih 14 odsto ispitanika (od toga više žene, uglavnom mlađa populacija i najviše oni iz Beograda) reklo da bi ga prijavilo, kaže Svetlana Logar iz Strateškog marketinga.

Istraživači, sociolozi, psiholozi, analitičari pa i političari, međutim, upozoravaju da bi bilo potpuno pogrešno ako bi neko iz podatka da dve trećine Srbije ne bi prijavilo čoveka optuženog za ratne zločine izvlačio zaključak da 65 odsto građana Srbije podržava ratne zločince. Isto kao što bi bilo pogrešno smatrati da je odbijanje da se lično utiče na uklanjanje glavne prepreke na putu za Evropu neka vrsta referenduma za ulazak u EU. Jer i među građanima koji kažu da ne bi sami prijavili Mladića ima dosta onih koji podržavaju ulazak Srbije u EU (takvih je sada u Srbiji 61 odsto). Pa čak i onih koji smatraju da bi Srbija imala koristi od izručenja Mladića (istraživanja pokazuju da to misli skoro 50 odsto građana).

"Razlog je verovatno to što ljudi ne bi cinkarili nikoga ni za pare ni bez para", objašnjava rezultate ovog istraživanja predstavnik vlasti, Suzana Grubješić, šef poslaničke grupe G17 plus.

"Takve akcije nikada ne uspevaju, pa setite se onoga za prijavu neizdavanja fiskalnih računa. To i ne treba tražiti od građana, zna se ko je zadužen za to, na tome treba da se angažuje država. Ne može se odgovornost svaliti na građane", dodaje Grubješić.

Naša sagovornica, takođe, smatra da se iz rezultata ovog istraživanja ne mogu izvlačiti nikakvi "dublji" zaključci o stavovima građana o EU ili ratnim zločinima i slaže se sa mišljenjem istraživača da vlasti do sada nisu učinile dovoljno da se razbije mit o Mladiću i da se narod informiše o ovom pitanju.

"Pa, on je do 2005. godine šetao slobodno Beogradom i to je propust vlasti, u kojoj smo i mi učestvovali. Doduše mi nismo bili zaduženi za bezbednosna pitanja", napominje ovaj poslanik G17 plus u Skupštini Srbije.

Takva društvena klima, u kojoj nije jasno definisano da li postoji dovoljno razloga zbog kojih je Mladić optužen za ratne zločine, već njegovo izručenje većina shvata pre svega kao nametnutu obavezu "sa strane" najzaslužnija je za ovakav rezultat istraživanja, objašnjava istraživač Svetlana Logar. "Društveno je neprihvatljivo da nekoga prijavite, pogotovo za novac", kaže ona.

Socijalni psiholog Dragan Popadić upozorava da se "sa strane" ovakav rezultat istraživanja javnog mnjenja može učiniti logičnim i da bi se i nama tako činilo da to vidimo kod drugih. "Zamislite da vidite istraživanje u kome se navodi da dve trećine građana Hrvatske ne bi izručilo nekog Hrvata optuženog za ratne zločine. Verovatno bi ovde većina to posmatrala kao stav hrvatskih građana prema učinjenim ratnim zločinima", kaže ona.

Da u pitanju "da li biste prijavili Mladića za milion evra" nije sadržano samo to pitanje, smatra i sociolog i politički analitičar Vladimir Vuletić. "Ipak, ne bih povezivao odgovor na to pitanje sa pitanjem o EU, jer su mnogi koji ne bi izručili Mladića za ulazak u EU", kaže Vuletić i dodaje: "pa, da je mene neko pitao da li bih ga prijavio za milion evra i ja bih rekao ne, iako bih možda to uradio džabe".

Dragana Matović

Ljajić: Najbolji profesionalci traže Mladića

Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je jedini adut za pronalaženje haškog optuženika Ratka Mladića na koji računaju aktivnost službi bezbednosti, odnosno da na rešavanju tog problema 24 časa rade najbolji profesionalci. Ljajić je, kako navodi Tanjug, naveo da sada imaju mnogo više saznanja i informacija o Mladiću nego pre šest meseci i da potraga nikad nije bila intenzivnija. Prema njegovim rečima, poslednja akcija bila je pre nekoliko dana u Beogradu, ali ništa nije pronađeno.

Ljajić je kazao da "ne veruje da će ti napori ostati bez rezultata, iako Mladić ima poverenje u mali broj ljudi". "Ova najintenzivnija potraga za Mladićem do sada proizvod je, pre svega, činjenice da mi ove godine taj posao moramo završiti, jer je zaustavljen put ka EU. Strane službe nam u potrazi pomažu tako što nam dostavljaju informacije koje su u vezi sa skrivanjem haških optuženika", rekao je Ljajić.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Ne. Covek nije to rekao. Ali nije ni bitno. Jednostavno se nikada necemo sloziti.
A sustina je i tako da ce, nadam se do kraja godine, i ova pticica da odleprsa u posetu Seveningenu gde ce imati nepravedno sudjenje kakvo je i zasluzio.. Tako da..
Неправедно суђење, какво је и заслужио?

После ове изјаве, којом си сам себе дискредитовао, више те не сматрам за релевантног саговорника. Овога што си написао треба да се стидиш. Свако има право на поштено суђење.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia E
Citat
"Pa, on je do 2005. godine šetao slobodno Beogradom i to je propust vlasti, u kojoj smo i mi učestvovali. Doduše mi nismo bili zaduženi za bezbednosna pitanja", napominje ovaj poslanik G17 plus u Skupštini Srbije.
ne nego ste samo trosili kiseonik i primali dnevnice, za to sto on nije uhapsen krive su demokraDe sad kao sto vidimo prebacuju odgovornost sa jednog na drugog Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 779
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
 Smile

Pa ufatice ga , al` zaaa... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ausvic , Buhenvald , Treblinka su "Nemacka Industrija Smrti" , a Jasenovac , Jadovno  - "Rucni rad Neovisne Drzave Hrvatske" ..., [b]
A EUropo zdaj...? "Nema alternativu" -  jel`te?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.