Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 20:06:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postoji li zlo?  (Pročitano 21022 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
Što se tiče Indijske duhovnosti, želio bih vas upitati zašto u takvoj jednoj duhovnoj sredini postoje kaste , i zašto samo muškarci iz brahmanske kaste mogu doseći nirvanu dok žene i drugi ljudi to ne mogu

Svaki dobar hindus zna da kaste uopste nisu potrebne da bi se bio dobar hindus. Kaste su zakonski ukinute u Indiji ali ih se pridrzava mnogo ljudi, i koji to nazalost puno zloupotrebljavaju, jer su ti uglavnom iz ruralrnih podrucija i jako zabacenih sela. Danas je svako slobodan da dostigne oslobodjenje, za ovo zemaljskog zivota, pa bio on najgori ili najbolji.
« Poslednja izmena: 16. Maj 2005, 12:31:19 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 57
Citat
cije ime su ubili milione PRAVIH Amerikanaca u 15. veku (za razliku od danasnjih mahom laznih Amerikanaca), milione crnih robova pobacane sa brodova u okean, milione Jevreja spaljenih u Auschwitzu...
još jedan dokaz da postoji Sotona, zavodljivac i neprijatelj ljudi.

Citat
Svaki dobar hindus zna da kaste uopste nisu potrebne da bi se bio dobar hindus. Kaste su zakonski ukinute u Indiji ali ih se pridrzava mnogo ljudi, i koji to nazalost puno zloupotrebljavaju, jer su ti uglavnom iz ruralrnih podrucija i jako zabacenih sela. Danas je svako slobodan da dostigne oslobodjenje, za ovo zemaljskog zivota, pa bio on najgori ili najbolji.
Kakva je to religija koja se mijenja u takvoj bitnoj stvari kao što je pitanje spasenja, gdje je granica hinduske savitljivosti ah i onako nije važno, ako se ne spasim danas spasit ću se u nekom od idućih života i zato čini što hoćeš. Ovo je vulgarno shvaćanje, ali sve se svodi na to da prave odgovornosti, prave lijepote u tome nema i što je najvažnije nema ljubavi. To je hladno spasenje neosobno, nestrastveno, sve ono što naš život čini lijepim to nedostaje u hinduskom spasenju. Zašto bi bilo tko poželio biti hindus?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
ako se ne spasim danas spasit ću se u nekom od idućih života i zato čini što hoćeš

To uopste nije tacno, i zakoni karme su i dosta strogi. I ako se nesto lose cini, dusa u iducem zivotu pada daleko nize, tako da pobozan hindus ima dosta razloga da cini dobra dela za vreme materijalnog zivota.

Citat
Zašto bi bilo tko poželio biti hindus?

Uostalom, zar je suvise i zakljucivati nesto o tvoj poboznosti ako ovako mislis. Ko je ovde hladan pitam se?
« Poslednja izmena: 17. Maj 2005, 00:35:13 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 57
Neovisno o mojoj hladnoći i osobnoj pobožnosti pitam tebe koji si gledajući tvoje odgovore daleko pobožniji od mene zašto bih ja poželio postati hindusom. Ako činim dobro bit ću prebačen u idući život gdje ću postati pobožan hindus, a ako činim zlo postat ću žena u idućem životu, ili životinja ili biljka. U svakom slučaju hinduizam mi sada nije potreban. A,nisi mi odgovorio zašto bi bio potreban i bilo kome drugome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Kada sebi das odgovor na ovo pitanje:

Sta bi ti odgovorio kada bi tebe hindus pitao, kome treba hriscanstvo uopste?

Doci ces do tog drugog odgovora koje trazis!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 57
Kad bi me hindus pitao takvo pitanje, odgovorio bi mu da je Krist jedini put istina i život i da jedino njegovi sljedbenici, dakle kršćani ulaze u kraljevstvo nebesko, a svi ostali završavaju tamo gdje je plač i škrgut zuba. Kršćanstvo je neusporedivo s hinduizmom zbog jedne stvari, Krist zahtjeva radikalno predanje njegovom putu, On zahtjeva da nas Duh Sveti u potpunosti obuzme On ne donosi polovična riješenja i ne ostavlja svoje ovce bez Pastira da lutaju mnoštvima života.
Dakle, ja odgovor imam, a ti mi svoj još nisi dao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Hmmmm, ovo prepucavanje je smesno... Jedna stvar je sigurna - kako Hriscani ne mogu da dokazu da je Hinduizam pogresan, tako ni Hinduisti ne mogu da dokazu da je Hriscanstvo pogresno...

Oko ovoga su se prepucavale mnogo pametnije osobe od nas i nije se doslo do zakljucka.

Jesam Pravoslavac ali ne mogu da budem toliko gord pa da kazem da nema nicega u ucenju Hindu mudraca, a ne mogu ni da odbacim svoje verovanje za koje mislim da je najizbalansiranije. Ko razume shvatice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Domobran.. Nemam ja tebi sta da govorim. Ocito ne shvatas poruku hrsicanastva. Pred bogom smo svi jednaki. Nema tu hriscana, muslimana, ili hindusa. Ti svakako neces uci u nebesko kraljevstvo jer je tebe sveti duh obuzeo samo u glavi,ali ne u srcu. Obuzimanje svetog duha nosi sa sobom osecaj ljubavi koju ima onaj ko duboko veruje u Hrista i njegovo ucenje. Onaj ko je u takvom stanju vidi sve ljude i sve na ovom svetu kroz jednu prizmu postovanja. Ako zaista osecas Hrista kao jedini put, onda ne znam zasto ti je toliko stalo da oboris neko drugo ucenje? Naprotiv, onaj ko ima postovanja prema svim religijama, ali ipak smatra da je njegova najpravilinija, taj je pravi vernik. Isus nije ucio neveruj te u ovo, neveruj te u ono. Prema tome citanje knjiga te ne cini vernikom, i pre ce te bog poslati nazad na zemlju da se ispravis, nego te pustiti u bozije kraljevstvo. Jer ni pokajanje pred bogom te nece spasiti, ako to za sta se pokajes iskreno ne osetis srcem i telom, a ti ocito sada nosis u srcu prezir i mrznju prema drugom ucenju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 57
Širok je put u pakao. Poštovati ljude ne znači isto što i poštivati njihov način života; Krist je osudio poganstvo, ali nije osudio ljude, rekao je da idemo po svem svijetu i činimo sve ljude njegovim učenicima. Zahtjevao je obraćenje u kojem ćemo ga slijediti bezrezervno. On je put i drugog puta nema, ako to prihvatiš kao istinu ne možeš istovremeno prihvatiti nešto drugo kao istinu. Ja kako stvari stoje zaista neću ugledati kraljevstvo Nebesko, ali u jedno sam posve siguran roditi se ponovo neću, reinkarnacija je laž, sotonska podvala.
Relativizam ne može biti stav čovjeka koji vjeruje jer onda on i nije vjernik. Kod istine i vjere nema tolerancije; to ne znači da ne treba tolerirati ljude koji su u zabludi, treba raditi na njihovu obraćenju.
Taj oštar stav obilježava kršćanstvo, sviđalo se to vama ili ne, sve ostalo je pozerstvo i izigravanje duhovnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ja sam misljenja da svako ima pravo na svoje verovanje, i niko nema pravo da namece svoje misljenje kao superiorno. Ja sam Hriscanin i tacka. Postujem sve ostale normalne religije jer sve promovisu ljubav i dobrotu ali drzim se pravila samo moje religije.

Ako se razlikujemo u detaljima kao sto je reinkarnacija, to je plod kulture, tradicije. Skoro svaka religija kaze da smo stvoreni od strane Boga (kako god se zvao) i isto skoro svaka religija tvrdi da mu se vracamo po smrti. U tim opstim postulatima, svi su slicni i to je ono sto je bitno! Zar u Hinduizmu nemamo tri glavna boga kao sto Hriscanski Bog ima 3 lica? Takve poruke odzvanjaju kroz milenijume, treba ih samo prepoznati i povezati.

Jos nesto - ako smo samo mi Hriscani u pravu, ko je onda u pravu, katolici ili pravoslavci?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 20:06:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.