Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 08:24:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postoji li zlo?  (Pročitano 20941 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
drago mi je viđeti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
a jeste me napali
da se bar hocete u necemu sloziti sa mnom
cisto radi mog ega
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
a jeste me napali
da se bar hocete u necemu sloziti sa mnom
cisto radi mog ega

Ma i ti bi razmišljao kao ja, samo da mogu da ti ispričam/ispišem sve šta mislim na ovu temu Smile Smile
Eto,slažem se sa tobom da Bog postoji Smile
Pozdrav!
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
cisto sumnjam, prosto nevjerujem Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Pa ne mozes terati nekoga da se slozi, ako neces i ti naci nesto u njegovoj misli sto ce i tebi odgovarati. Ali mislim da je pogresno da Boga shvatas kao licnost. Ako je Bog licnost i ako ima svoj oblik, a pogotovo ako je ljudski oblik, onda ima neko ko je veci i od njega samog. A to vec nije apsolut. Bog je nesto sto ne mozes nikako da zamislis. Racionalnim ili iracionalnim putem, kako god okrenes Bog je iracionalan. Jer jedino ako je iracionalan onda moze biti i vecan i apsolutan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
nema boga
sve je to droga
stoga
drzite se puta svoga
a djavo je babaroga
sve sto vam treba je joga
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Pa ne mozes terati nekoga da se slozi, ako neces i ti naci nesto u njegovoj misli sto ce i tebi odgovarati. Ali mislim da je pogresno da Boga shvatas kao licnost. Ako je Bog licnost i ako ima svoj oblik, a pogotovo ako je ljudski oblik, onda ima neko ko je veci i od njega samog. A to vec nije apsolut. Bog je nesto sto ne mozes nikako da zamislis. Racionalnim ili iracionalnim putem, kako god okrenes Bog je iracionalan. Jer jedino ako je iracionalan onda moze biti i vecan i apsolutan.

Suvišno je ,valjda da pišem da sam se malo šalila s Kovachem84! A ne znam kome upućuješ ostalo...jer ja tvrdim isto što i ti, ne mislim da je Bog ličnost. Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
kovachu, jer je rekao "da se bar hocete u necemu sloziti sa mnom"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
@ costa

Citat
  Isus nikada nije spominjao ni Satanu ni pakao. On je govorio da samo onaj ko neveruje u njega nece moci doci u nebesko kraljevstvo, a ne i da ce ici u pakao. U istocnjackim religijama neposotoji Satana i pakao, a ni u tome sto je Hrist propovedao. Onda znaci da ako samo postoji svetlo i dobro, a nepostoje tama i zlo, to znaci da postoji samo Bog, a ne postoji Satana. 

Citat
  Bibliju zasigurno ne treba shvatiti bukvalno,

Sad se izjasni. može li se na osnovu Biblije tvrditi da ne postoji pakao, zato što ga Isus nije nikada spomenuo pod tim imenom ili je ta "peć ognjena" ipak nešto što bismo mogli nazvati paklom (naravno, ne doslovce kao peć na drva, nego kao mjesto odsutnosti Božje blizine i ljubavi)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Ja to pre mogu shvatiti kao mesto odsutnosti bozije ljubavi, ali ne i mesto u kome cemo se naci posle zemaljskog zivota, potpuno svesni svog prethodnog zivota, i onda cemo biti muceni, tako da ce nas peci osim strahovito velike temperature i savest jer smo svesni propusta u proslom zivotu. Ne takvo mesto nepostoji zasigurno, niti postoji Satana koji je gospodar pakla. Ne, meni je prihvatljivija reinkarnacija, sa kojom mi je mnogo lakse shvatiti zasto je zivot patnja. Kazna za los zivot na zemlji je losa karma, jer tu te bar ne muci neki monstrum, vec se jednostavno radjas iznova, i dok god nije prisutna bozija ljubav, nalazis se na vecnom tocku radjana i umiranja. Samo nazalost nisam u stanju da budem hinduisticki vernik i jogin jer nemam gurua niti hramova gde bih se molio. Ako se jednog dana baziram na mestu gde ima takve pogodnosti, ja kojim sam u dubini duse pravi vernik, a ovako spolja samo materijalno prividan, sigurno cu se produhoviti, i ukomponovati ovaj materijalni zivot sa duhovnim, na moderan i lep nacin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 08:24:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.