Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 01:31:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postoji li zlo?  (Pročitano 20566 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
a meni nije jasno zasto i kako to da ti pokusavas da shvatis Boga na racionalan nacin.
necu sad da potcjenjujem tvoju inteligenciju, ali stvarno mislim da Boga niko ne moze vidjeti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
to mi nekako lici kao da mrav hoce da izracuna koliko je 2+2 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Ovo je vec bolje, Smiley. Ali i nas je dosta toga u zivotu vec peklo, ali ne na 2500 stepeni celzijusa SmileySmiley. Nije Isus mlatio praznu slamu, uostalom zasto se uopste pojavio? Zato da bi iskupio grehe covecanstava, a nije samo grehe iskupio nego je i usput poducavao, a sta? Pa moralne vrednosti. I Bog je preko Krisne ljudima poslao obajve i to je zapisano u Bahagavad Giti. Bog je preko Muhameda obajvio, pa je to zapisano u Kuranu. Bog se preko Isusa javio, pa je to zapisano u Novom Zavetu itd. Dakle razlicite nijanse, a sve isto. Isus sin boziji, Muhamed poslanik, Krisna reinkarnacija...Sve ti dodje isto. Kao kod lopte, sa najvise tacke mozes do druge na suprotnoj strani doci na beskocancno mnogo nacina.Smiley Takav nam je i svet, takvi smo i mi. !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
čovjek je ikona Bozija, a ljudi osjecaju Smile
e sad je druga stvar ako ti mislis da je bog nekakva stihija koja nema pojma da stvara ni sta radi Smile

Jok, ne mislim to.  Smile
Probaću da ti objasnim šta ja mislim o tome, ali u najkraćim crtama..
Verujem da Bog postoji. Ne zamišljam ga kao ličnost, niti kao bilo koje Zemaljsko biće...
pa zbog toga mislim da nema nijednu ljudsku osobinu.
 Slušaj, ne mogu ja sad objasniti to što mislim(godine razmišljanja o tome su iza mene)na ovu temu  preko jedne porukice. Nadam se da kontaš. Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
jeste, pa valjda su imali i oni mozga da je dobro biti moralan, ali ni jedan od njih ne nudi vaskrsenje i pricest na kraju krajeva. tj. ni jedan od njih nije Bog, osim Hrista. Smile
ne bih sad koliko su ostali bili vjerodostojni Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
a meni nije jasno zasto i kako to da ti pokusavas da shvatis Boga na racionalan nacin.
necu sad da potcjenjujem tvoju inteligenciju, ali stvarno mislim da Boga niko ne moze vidjeti Smile

Dečko,
ako se ti zadovoljavaš time da samo maštaš o Bogu ...ja ne. Mislim da je normalno da se racionalno razmišlja. Jedno je sigurno, možda mogu skontati donekle Boga...ali shvatiti ga u potpunosti je nemoguće. Već pisah negde, ljudi su ograničeni.
Ko je pisao da se Bog može videti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
Citat
Jok, ne mislim to.  
Probaću da ti objasnim šta ja mislim o tome, ali u najkraćim crtama..
Verujem da Bog postoji. Ne zamišljam ga kao ličnost, niti kao bilo koje Zemaljsko biće...
pa zbog toga mislim da nema nijednu ljudsku osobinu.
 Slušaj, ne mogu ja sad objasniti to što mislim(godine razmišljanja o tome su iza mene)na ovu temu  preko jedne porukice. Nadam se da kontaš.

kontam, ali ja kada kazem licnost ne mislim na ljudske osobine ili tako nesto
vec mislim da je Bog kao licnost odnosno bice koje ima svoj identitet, a ne da je stihija itd. Smile
mislim licnost je nesto vise (bar po meni) od ljudskih nagona i strasti Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Ovo je vec bolje, Smiley. Ali i nas je dosta toga u zivotu vec peklo, ali ne na 2500 stepeni celzijusa SmileySmiley. Nije Isus mlatio praznu slamu, uostalom zasto se uopste pojavio? Zato da bi iskupio grehe covecanstava, a nije samo grehe iskupio nego je i usput poducavao, a sta? Pa moralne vrednosti. I Bog je preko Krisne ljudima poslao obajve i to je zapisano u Bahagavad Giti. Bog je preko Muhameda obajvio, pa je to zapisano u Kuranu. Bog se preko Isusa javio, pa je to zapisano u Novom Zavetu itd. Dakle razlicite nijanse, a sve isto. Isus sin boziji, Muhamed poslanik, Krisna reinkarnacija...Sve ti dodje isto. Kao kod lopte, sa najvise tacke mozes do druge na suprotnoj strani doci na beskocancno mnogo nacina.Smiley Takav nam je i svet, takvi smo i mi. !
Kad su imali pismeni zadatak u školi na tu temu, prepisivali jedni od drugih, samo malo izmenili ,svako na svoj način.
« Poslednja izmena: 11. Maj 2005, 02:23:44 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
Citat
Dečko,
ako se ti zadovoljavaš time da samo maštaš o Bogu ...ja ne. Mislim da je normalno da se racionalno razmišlja. Jedno je sigurno, možda mogu skontati donekle Boga...ali shvatiti ga u potpunosti je nemoguće. Već pisah negde, ljudi su ograničeni.
Ko je pisao da se Bog može videti?
ko kaze da ja mastam o Bogu. samo hocu da kazem da kome se On ne otkrije nije moguce da 'vidi', a ja samo mogu da vjerujem ljudima koji su svjedocili svojim zivotima i koji svjedoce dan danas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
kontam, ali ja kada kazem licnost ne mislim na ljudske osobine ili tako nesto
vec mislim da je Bog kao licnost odnosno bice koje ima svoj identitet, a ne da je stihija itd. Smile
mislim licnost je nesto vise (bar po meni) od ljudskih nagona i strasti Smile

Da, kontam te...svako ima svoje mišljenje.
Kad kažem ličnost ja mislim samo na čoveka, sa svim njegovim osobinama skupa(bilo da su mane ili vrline).
Kad kažem čovekov duh,duša...e onda mislim na to što si hteo da objasniš. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 01:31:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.