Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 06:57:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postoji li BOG?  (Pročitano 18437 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ni moje tipkanje nije bilo da te ja ubedjujem u bilo sta.

Ako verujes u sebe i ono sto radis ti si za mene licno - vernik - bez obzira sto ti za sebe tvrdis da si ateista (ovo se nazire izmedju redova  Smile). Nauka i religija imaju strasno mnogo dodirnih tacaka ali ne bi ni ja da idem u dubioze jer ima tema o tome pa mozes da procitas - imao sam detaljne rasprave sa kolegom naucnikom o tome.

Verski ratovi se vode ne zbog iskrenog verovanja nego zbog mrznje koja se javlja kao posledica neshvatanja sopstvene vere i samih sebe. Uglavnom su posledica manipulisanja ljudima od strane crkvi koje u tom slucaju deluju kao politicke partije a ne verske grupacije.

Sve sto sam napisao ranije je bilo tu da naglasi vrednost i znacaj verovanja u nevidljivo. Razlog - vidljivo nastaje iz nevidljivog - i jedino verom u nevidljivo - vidljivo moze da nastane. Molitva nije samo "Oce nas". Ono sto ja smatram "molitvom" je svaka nasa fokusirana misao na posao , na nas same na druge ljude. Svaki udisaj je molitva ako si svestan njega.  Sta znaci "fokusirana misao" mislim da sam bio jasan u prethodnom postu.

Znaci - recenica "molim te Hriste Boze nas da dobijem na lotou" - nije molitva. Ali ne zbog lotoa ili zato sto trazis pare od Hrista. Recenica i misao nemaju nikakvu snagu ako nisu pracene osecajem. Molitva i zelja su dve razlicite stvari. Zelja je izraz ljudske posesivnosti i nema nikakve veze sa njegovim iskrenim spiritualnim bicem. Zato su zelje iskazane kroz ritual crkvene molitve podjednako beznacajne isto koliko i komentari nekih likova sa sex foruma. Molitva nema potrebe za ritualom - pravilima ili crkvenim normama - ona nema potrebu jer treba da dodje is cistog osecaja ljubavi i kao produkt ciste kreativne energije.

"Rad oslobadja" - jel ti je to poznato? Svaki posao odradjen iz srca je mnogo veca i jaca molitva i spiritualni cin nego beskonicno mnogo praznih ritualnih recenica iskazanih u crkvi. Naravno kad kazem "posao" mislim na ljudski proces stvaranja koji ne nanosi patnju drugim zivim bicima i drugim ljudima.

Sta sam hteo da ti kazem svime ovime - pa u sustini da si upravu - sve sto ti treba je vec u tebi - sve nevidljive sile i molitve su vec u tebi treba samo da ih koristis. To je sva nauka, magija i religija koja je potrebna coveku - nas kreativan proces. Nista vise ni manje, bes mistifikacije, bez rituala, bez magicnih reci koje nista ne znace. I sve to nema nikakve veze sa time da li si hriscanin, ateista ili proipadas kultu paje patka.

Stay human!
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Vidis Brate,sve to i crkva govori,samo sto vecina nas vidi ljude u Koji idu u Crkvu i misle da je to je vera.Mi koji idemo u nju ne prestavljamo je dostojno ikako treba.Ali svei oci su ii koji su je pratavili na pravi nacin>Ali malo ko je procitao barem jednu knjigu od njih.Starac Pajsije u knjisi Savremenom covku je reakao da je vera nauka nad nukama.Neje vera ja idem u Crkavu,molim se recima,postim i to je sve.Ona je nesto dublje i nesto mnogo vece.Ti se bas trudis  da obljasnis i ne mrzi te da kucas,za razliku id mene.Meni je ostecene leva ruka,pa nemogu leko da kucam.Kucam jednom rukom.Zato prebacujem na druge tekstove,a onaj koji ga nesto zanima nesto o bilo kojoj veri neka usme lep knjige i neka cita.Tamo ima sve lepo napiasano,i nek sam donese sud da li ce da veruje u nesto ili ne.Ja mogu da preporucim dosta Pravoslavnih knjiga,a neko neka preporuci slobodno knjige druge veroispovesti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 3310
Iskreno, ne kapiram kako neko moze da bude tako slep pored ociju i da u sebi gaji verovanje u nekog "Boga" ili "drugi svet". Bog je naprosto izmishljotina najprimitivnijih naroda koji hiljadama godina nisu imali boljeg objasnjenja za svet oko njih. Danas imamo modernu tehnologiju i nauku koja je uznapredovala do neslucenih granica i nije mi jasno zasto, ne ustvari KAKO ljudi mogu da budu tako bandoglavi zbog gluposti koje su tripovali njihovi preci hiljadama godina ranije...
IP sačuvana
social share
THRASH TILL DEATH
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Ako je izmisljen kako to da se vreme meri od pre Hrista I Posle Hrista.Sta bi nauka uradila da sunce prestane da sija.Kako ne sahvate da sve sto imamo imamo iz prirode a cija je priroda.Ja ne verujem ja znam.To je razlika.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Faraon je pijanica!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zastoooooooooooooooooo??????
Pa Joco edukuj se covece, malo!
Ovo stvarno nema smisla!
Nemoj da mislis da te ismejavam, ali zaista nije potrebno poznavati samo molitve i izgovarati ih po danu, mesecu, godini, prazniku... vec i uciti o nastanku, razvoju, produktu hriscanstva uopste,  ne samo pravoslavne crkve.
Moras uciti o onome sto je bilo i pre 1054.godine...da bi smeo i umeo baratati ubedjenjima!
cccccccccccccccccccccccc.... Smile
IP sačuvana
social share
Unutrasnja strana vetra je ona koja ostaje suva dok vetar duva kroz kisu...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Frenki MS

Sa svojih 18 godina tesko mozes da sudis o tome ko je slep pored ociju a ko nije - sobzirom da verovantno ne znas ni sta si doruckovao danas. Da bi sudio o bilo cemu prvo izuci i prouci tu kako ti kazes "tehnologiju razvijenu do neslucenih granica" razmisli o razlozima njenog nastanka i posledicama koje donosi. Onda malo sedi pa procitaj neku knjigu cisto da obnovis azbuku i abecedu, pa ako jos budes imao interesa da religiozne ljude zoves bandoglavima onda dodji na forum pa ostavi koju svrsishodniju poruku.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Amfimija Ја се трудим да човека подстакнем да размишља а не да држим предавања.Наравно да знам али ја нећу да се правим паметан а ни да показујем шта знам.Човек учи гледајући на слушајући,али и оно друго када говориш о другоме ти говорис о себи.Ко је какав такве и друге види.Frenki_MS Видиш ти мени кажеш да сам слеп и ја се не љутим већ те жалим јер не видиш оно што и ја.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Red or ded

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 143
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 5130
za vernike postoji !!! za mene licno postoji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Вероватно постоји. Ја верујем да постоји.

Једина особа која је успела макар замало пољуља моју веру у Бога/Богове је Erich von Daniken  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

E grom vas gadjo...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1210
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 1100
Zanimljivo, i oni koji kazu da ima Boga i oni koji kazu da Ga nema veruju u to sto kazu ili mozda i nisu bas sigurni. Nemogucnost fizickog dokazivanja Boga, mozda i ne znaci da ne postoji ali isto i nemogucnost naucnog objasnjenja nekih stvari ne znaci da je Bog umeso svoje prste u to. Jos uvek ljudi treba da uce da bi mogli da sude jedni drugima ko je u zabludi a ko nije. Jednostavno treba pustiti ljude da veruju u ono sto oni misle da ima vrednost dok god to nije na stetu nekog drugog,i ne pokusavati im nametati svoje stavove.

Autor ovih redova je ateist.
IP sačuvana
social share
Nemoj, sine, govoriti ni činiti krivo. Bolje ti je izgubiti glavu, nego svoju ogriješiti dušu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 06:57:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.