Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 08:20:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postoji li BOG?  (Pročitano 18110 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson k310i
kako zelis drugome tako se tebi vraca

ne mogu da verujem da ljudi veruju u ove nebuloze ,,,,, to je kao ono u fudbalu ako neiskoristiš svoje šanse sledi kazna .......

interesuje je šta je u pitanju strah ili iskustvo Smile (navedi primer) ili sujeverje ili......

U pravu si decky999.Vecina vidi posledice ali nezna uzrok.Znaci uzrok je njihov zivot.Svaki covek je gospodar svog zivota.Jasam rekao da ako hoces da promenis zivot promeni sebe.
Dobro jesam rekao da se pokaju,ali to ne znaci da pristupe hriscanstvu,vec da svate da im je zivot los zbog njih samih i da problem lezi u njima i da treba da se promene.Ja i ti verujemo delimicno u iste stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Verujemo u iste stvari pobratime moj - samo ih zovemo drugim imenima. A to je i lepota ovih diskusija - jer se kroz njih to najbolje vidi. Svi argumenti za i protiv su povrsina i ljuska napravljena od strane ljudi - ono sto je bitno i sveto je nedodirljivo i nedokucivo ljudskom umu koji tezi da sve kategorizuje, oznaci i svemu da ime. Tesko nam je da shvatimo da necemu jednostavno nije potrebno ime i objasnjenje - neke stvari jedostavno jesu - onakve kakve su a na nama je ili da ih prihvatimo ili ne.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
Bog ne postoj..
Kako svaka religija ima svoje bogove??pa koliko ih ima??Prema svim religijama mnogo vise od 50bogova bi trebalo postojati.. Nema nikakvih dokaza o tome da on postoj jer ne postoj!!! To su price stare vise tisucu godina kojima daje ljudima nadu..i da imaju o cemu vjerovati.. nadu za zivot..i to je to..
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Faraon je pijanica!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Verujemo u iste stvari pobratime moj - samo ih zovemo drugim imenima. A to je i lepota ovih diskusija - jer se kroz njih to najbolje vidi. Svi argumenti za i protiv su povrsina i ljuska napravljena od strane ljudi - ono sto je bitno i sveto je nedodirljivo i nedokucivo ljudskom umu koji tezi da sve kategorizuje, oznaci i svemu da ime. Tesko nam je da shvatimo da necemu jednostavno nije potrebno ime i objasnjenje - neke stvari jedostavno jesu - onakve kakve su a na nama je ili da ih prihvatimo ili ne.

BINGOOOOOOOOOOO!!!!
Deki, hvala TI, brate moj Smiley!
Joco jox, primirje !!!!
Shvatili smo sustinu...niko TO tako lepo ne govori...TO samo Deki ume Smiley!

Joco jox, izvolte  Smile Smile Smile!!!
IP sačuvana
social share
Unutrasnja strana vetra je ona koja ostaje suva dok vetar duva kroz kisu...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Znaci da postoji.Ja reko da Bog moze da se svati umom ne bi bio Bog.tojo909 Onda ne postojimo ni mi.Nismo mi njega izmisli da bi ziveli,vec on nas da bi ziveli.Ne zivi on od nas nego mi od njega.On je nas izmislio a ne mi njega.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
@Joca_jox svemir je nastao velikom explozijom...a ne zato sto je bog izmislio zemlju..
a sta bogu su dosadile dinosaure pa je njih odlucio ubit velikim meteorom i onda je nakon par miljuna godina se sjetio da bi mogao izmisliti i nas ljude??bilo mu dosadno u zivotu ili??  Smile
IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Tojo - ja bi bio najsrecniji kada bih bio 100% siguran da je svemir nastao iz big banga - i svi naucnici na ovom svetu bi bili srecniji kada bi zaista znali kako je nastao. Mi verujemo da je on tako nastao - kao sto neki od nas veruju da Bog postoji ili kao sto ti verujes da su TOYO gume bolje od Michelinki.

Sve je stvar verovanja - i strasno je malo stvari koje mio kao ljudi znamo a koje su veoma bitne za nas kao bica.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson k310i
Sta je uzrok eskpsozoje.Djaba naucnici govorili protiv Boga kad njihova nauka govori za Boga.Anstajn koji je izucavao svemir,je rekao sto vise izucam svemir to vise verujem u Boga.Tako i ja>Ja vise ne verujem ja znam.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Faraon je pijanica!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Joco, jesi li ti stigmata?
Izvini, sada sam ozbiljna skroz, kako TI to znas da Bog postoji?
Valjda verujes u isto!Ma, ne znam pojma, sta vise da ti kazem ili te pitam...ti kao verujes u Boga, nama se izvinjavas, i kazes da nas ne primoravas na isto, ali zaista ne zvuci tako...Iskreno, zvuci kao teranje Smiley!

Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Unutrasnja strana vetra je ona koja ostaje suva dok vetar duva kroz kisu...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

' ocu ' leba bez motike

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1578
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
Da ne bi isao mnogo u mistifikaciju ajde da ostanemo na zemaljskom nivou. Ponta tvog pitanja je u sutini da li ti verujes ili ne verujes u svoje misli. Odnosno da iskoristim marksizam - da li je tvoje verovanje dijalekticki materijalizam ili mislis da nase misli imaju neki upliv i udeo u materijalnom svetu. Ili jos jednom da preformulisem - da mislis da materijalni svet nastaje i menja se kao posledica naseg misaonog procesa ili ne??

Ako je odgovor na ovo zadnje pitanje NE - to znaci da verujes da materija nastaje prakticno sama od sebe sbog ovih ili onih kretanja energija u univerzumu. Sto je OK - niko ti ne brani. Ja mislim da su ljudi kreativna bica koja svojim mislima i emocijama uoblicavaju materijalni svet oko njih. Sve sto je deo naseg sveta na planeti Zemlji (ne ulazim u diskusiju oko nastanka nebeskih tela) - je nastalo tako sto ga je prvo neko smisliom vizualizovao, nacrtao i napravio. Tako se mi kao energetske kerativne tvorevine suprotstavljamo drugom zakonu termodinamike (fiktivno) stvarajuci vece uredjenje sistema tamo gde to nije ranije postojalo. Iz toga tvrdim da je misaono/emotivni proces uzrok desavanja a dogadjanja u materijalnom svetu posledica tog uzroka.

Ne zelim da idem u mistifikaciju opet, ali isti taj zakon stvaranja postoji na energetskom nivou stvarnosti u interakcijama ljudi. Ljudi sami po sebi su deo iste energije i istog sistema - mi smo usko povezani na energetskom planu i non stop u interakciji. Nas problem je sto to ne mozemo da shvatimo i sto sebe vidimo kao izolovane i odvojene jedinke. Ako mozes da prihvatis ideju o ljudskoj povezanosti onda ce ti biti lakse da prihvatis zakon akcije i reakcije na tom planu. Mi smo deo istog organizma - organizam koji mrzi samog sebe prouzrokuje sopstveno unistenje. Tako i mi ako sirimo mrznju prema drugim ljudima mi na energetskom planu mrzimo sami sebe i sva energija koja se siri od nas se stvara u nama i prvo unistava nas a onda i one kojima je upucena. Tako je i sa pozitivnim osecanjima.

Postoje narvno gradacije u tome sta i koliko utice i na koji nacin. Najobicnija pomisao na nesto ima veoma mali uticaj na nas i okolni svet - ali ako se skoncentrisemo na nesto i pokusamo da osetimo tacan rezultat nacih zelja mi mozemo da stvorimo ogromnu kolicinu fokusirane energije - dobre i lose.

Samim tim pomisao - zelim svim ljudima da zive u miru - je identicna sa - bas sam nesto gladan.

Na kraju krajeva sve je stvar verovanja. Ako mislis da sam mentalno oboleo jer verujem u ove stvari - to je tvoje puno pravo i niko ne moze da te spreci u tome, kao sto tvoje neverovanje nece promeniti moje verovanje (ako si kojim slucajem zeleo da nam otvoris ochi).

pozz decky999

Cim sam procitao tvoju prvu recenicu , jasno mi je bilo da se nismo razumeli. Nije sustina u tome da li ja verujem   ili neverujem u svoje misli . Navedi barem jednog coveka koji neveruje u ono sto radi i misli  , bez obzira da li je to dobro ili zlo i bez obzira da li je neko ateista ili vernik . Ako sam ateista to neznaci da neverujem u sebe .

Sto se tice pitanja koje si postavio meni , lepo si odgovorio za sebe .

Citajuci dalje , poceo sam da se pitam da li je ovo neki naucni forum . Lepo si ti sve to napisao , ali mene neinteresuje nauka i vera u paketu  . Nauka i razne teorije definitivno ne mogu da dokazu da Bog postoji , a i zamolio bih te zanemaris kolektivnu svest ili podsvest ljudskog roda ili kako je nastala zemlja , galaksija …Nisam imao nameru da ulazim u polemike i dubioze , niti sam ima nameru da nekoga ubedjujem da bog nepostoji .

Ako mislis da je moj komentar banalan  - zelim svim ljudima da zive u miru – nisi trebao toliko da tipkas po tastaturi i trosis reci …

Mene zbunjuje cinjenca , da ljudi veruju u nesto sto nisu videli golim okom i ocekuju da im nevidljuive sile uslise molitve i zelje. Zaprepascuje me to da su se vodii uglavnom verski ratovi .

Bez obzira na sve postujem tvoj stav .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 08:20:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.