Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 16:09:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postojanje Boga  (Pročitano 37495 puta)
Zodijak
Pol Žena
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Verujem u postojanje Boga u nama samima.
IP sačuvana
social share
Pisite svi koji zelite da diskutujete o bilo cemu zanimljivom vezanom za ove ili slicne teme. Pozz
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@Crvena Sonja
Ono na foru svi smo mi bogovi ako to zelimo, ili nesto novo?

@Nemam pojma
Sta si citao?Ko kaze da ih nije jos 1000 spaljeno?Ne mogu da tvrdim samo kazem sta sam procitao.
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Aum Namah Shivaya

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 278
Zastava Nikšić
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Apple iPod Touch
E citao sam malopre Davincijev kod i ima deo kada se okupljaju u IV veku da rasprave o tome da li ce Isus imati bozanski ili ljudski status.I vrlo tesnom vecinom on postade Bog...A ima i objasnjenje zasto ima samo 4 jevandjelja.Sva druga (a bilo ih je mnogo ) su u nekim tackama odstupala od toga da je Isus bog pa su zato zaplenjena i spaljena.Zadrzana su i prihvacena samo ona koja su ispunjavala sve uslove...
Ovdje je rasprava o postojanju Bozhanskog bicja a ne o postojanju Hristosa i da li je hrishcjanstvo istina.. Moramo priznati da neka visha sila postoji, bilo kako da se ona zvala..  Smile
IP sačuvana
social share
Peace, Love, Unity, Respect
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Nemam pojma
Sta si citao? Ko kaze da ih nije jos 1000 spaljeno? Ne mogu da tvrdim samo kazem sta sam procitao.
Jedan prijatelj je bio u USA i hteo je sebi da kupi Bibliju.
I video je u knjižari debelu knjigu na kojoj pise "the Bible".
Kupio ju je.
Došao u SD, uzeo da je čita i nekako mu ne liči na ono (malo) što je već čitao iz Svetog Pisma na srpskom.
A onda je video da je pun naslov kombinacija sitnih i krupnih slova:
"All books that are not in
the Bible" !

To je kolekcija raznih spisa (neke nazivaju poslanicama a neke evanđeljima) sve do 10. veka.
Ima čak i poslanica sv. Apostola Pavla poslata u Laodikiju i koju on spominje u Svetom Pismu Novog Zaveta, u poslanci poslatoj u Kolos (Kološanima poslanica, 4. poglavlje, 16. rečenica) a koja nije ušla u kanon Svetog Pisma samo zbog malog broja prepisanih kopija.
Čitao sam te knjige.

I drago mi je da su sačuvane.

A ako misliš da su se hrišćani osećali ugroženim od strane tih spisa, moram ti reći da je Rimljanima bio svojstven stav etnocidnosti, i da su oni bili ti koji su u prva 4 veka hteli da satru sve gde se Hristos pominje.

Danas, na sv. Liturgiji, imamo Mali Vhod, koji spomen baš na ta prva vremena kada su Sveta Pisma bila fokus Rimskog uništavanja.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50158
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Bog postoji.

Bog je van granica materije, prostora i vremena tako da ga svojom ogranicenom pamecu i umom nilkada necemo spoznati. Uvijek ce postojati uvjerenja da Bog ne postoji ali vam ja kazem da to nema veze sa bogom jer ga preko razuma ne mozemo spoznati.

I vjernik i ateista bez obzira na odgovor kada im postavite pitanje "da li postoji Bog ?"
ce biti zivi i imati djecu. To znaci da ogranicenom svijescu mi ne odredjujemo da li smo za boga ili ne vec imamo specijalne "receptore" za to.

U stvari jedini nacin spoznaje je ljubav. Moze se reci da je Bog svuda oko nas pa i u nama samima pa sto vise budemo razvijali ljubav prema svijetu u kom zivimo bicemo blizi bogu.

E tu vec ako budemo gusili ljubav u svome srcu nastradacemo, a ne kao u proslom slucaju kao i na ovom forumu. Ja sam uvijeren da se pravilinim pogledom na svijet covijek moze izlijeciti od mnogih teskih bolesti.
Uzgred pakao i raj ne postoje,

Bog postoji !     Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Ajde definisi ljubav da bi prethodni post imao smisao...
I prestanite da koristite srce kao metaforu...
Otkud znas sve ovo o Bogu raju i paklu ?
Jel ti On rekao ili sta...
@nemam pojma
Ne bas cela 4 veka a i posle toga se situacija znatno promenila...Vrlo me moguce da je veliki br. knjiga spaljen(ne kazem da jeste ali ne vidim na osnovu cega tvrdis da nije).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50158
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Zasto bih ja definisao ljubav kada svako zna sta je to? Za nju nema definicije vec se ona osjeca. To je emocija, osjecanje; nesto daleko vece od nase ogranicene svijesti, pa bi bilo besmisleno objasnjavati je rijecima.   

Medjutim, imam tu nesto drugo da pojasnim. Ljubav se dijeli na "Bozansku" i "Ljudsku". Razlika izmedju ove dvije je u tome sto je bozanska ljubav nevezana i slbodna tj. ni od cega ne zavisi, dok je ljudska cesto vezana za emocijonalne odnose tj. dusu.

E sad cu navesti primjer kako bih ovo pojasnio.         :flower

Mladic je bio u vezi sa djevojkom prema kojoj je razvijao plemenita osjecanja. Medjutim djevojka mu je nevjerna i on to saznaje. E sada postoje dva puta. Ili da joj oprosti nevjeru ili da joj ne oprosti i sebi sacuva svu gorcinu i razocarenje. Svakako da ce prvim putem spasiti dusu. Ako joj ne oprosti moguce je da ce se razboleti jer emocije koje je memorisao duboko u podsvijest (to se desi ako  smo pod nijma duze vrijeme) kad tad isplivavaju na povrsinu. Da neodugovlacim vse sa tim.    Smile

Sto se pakla i raja tice nisam o tome trebao pricati ovdje jer ima tema "da li idete u pakao ili uraj". Moja greska                       Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Magic Master

Kazes da nema definicije za ljubav. A onda kazes da se ljubav dijeli na "bozansku" i "ljudsku".

Pa ako nema definicije za ljubav, to znaci da, onda, niko ne bi mogao pricati o istoj. Pa sta onda pricas!

Ako ti nisi u stanju definisati ljubav, onda to priznaj, a nemoj bjezati u misao kako to nisu u stanju i drugi.

Ako ti nesto ne umijes, to ne znaci da ne umiju i drugi.

Nemoj se poistovjecivati sa drugima ni svijescu.

Jer ove tvoje misli ovdje poslagane djeluju - suvise skuceno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Zasto da definises kad svi znamo sta je?
Zato sto ako hoces da koristis neki termin moras da budes u stanju da ga objasnis i da odredis njegove granice u suprotnom mlatis praznu slamu.
U kom smislu ce se mladic razboleti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Nije vazno da li Bog postoji ili ne... Dok god verujes u sebe i znas ko si i sta si i zadovoljan si sobom sve je u redu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 16:09:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.