Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Feb 2026, 23:39:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postojanje Boga  (Pročitano 41361 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Lakrdija koju si do sad pljuvao je u stvari Sokratova, ali verovatno mislis da je i on lakrdija i da su stari uopste lakrdija i da je sve ovo lakrdija...
A sto da se umorimo?Ja se umorim od ciscenja snega, a od diskusija nikad...Sto si prestala da pises?
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sokratovski i istina. Potpuno je jasno kako je filozofija samo preuzela princip od religije. Nista drugo. Lagarija, ko i religija. Sokratovski je - preruseni svestenik! On cara, baja i gata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Pretpostavljam da si hteo da kazes da je religija preuzela princip od filozofije ali si se zbunio...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Urke moj posteni

Ja ne posmatram problem, e htjevsi odgovoriti na pitanje, "sta je starije, koka ili jaje?" To oko praznih pitanja i laprdanja, ostavljam da odgovorite ti, Nemam pojma, Sokrat, Sigi i ostala bratija.

Ja govorim o periodima kada je jedna od tih velicanstvenih lagarija bila vladajuca. Princip religiozne vladavine(Srednji vijek) nije oboren. Svestenstvo se pretocilo u filozofiju. Filozof je preruseni svestenik, naucnik je preruseni svestenik itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Da ali oni imaju bar neki osnov, za razliku od svestenika... Oni mogu da ti pokazu nesto opipljivo, dok to svestenik ne moze
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Prosipas neistine Dopude.Zlatni vek filozofije je nastao mnogo pre vladavine religije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Urke moj posteni

Ja sam ovdje pricao o putesestviju ove nase civilizacije. Ne o nestalim civilizacijama. Odnosno, ne o onim civilizacijama ciji je "razvojni put" prekinut.

Nemoj tako da se istrcavas sa pojmom neistina. Premda, znam, svojstven je on svesteniku/filozofu/naucniku.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
"Princip religiozne vladavine(Srednji vijek) nije oboren. Svestenstvo se pretocilo u filozofiju"
Filozofija je mnogo manje popularna nego pre 300 godina, ili pre 2500 godina...Tesko da se svestenstvo pretocilo u filozofiju i to smo vec 5 puta razjasnili da filozofiaj i religija nemaju veze zato sto religija puca na siroke mase a filozofija na uzk krug ljudi, i nema organizovan sistem, niti ostvaruje nekakav profit...Ma mrzi me da ponavljam...ionako sam ti vec razjasnio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Svestenstvo u filozofiju... Daleko od toga... Svestenstvo i dalje postoji, kao sto je i postojalo i u staroj Grckoj i Rimu, religija i dalje postoji kao sto je i postojala tad... Nema to neke veze... Osim ako necete da filozofirate o religiji, posto ne mozete da religujete o filozofiji...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja pricam o istinama koje su bivale nametnute covjecanstvu kao vladajuce istine.

Univerzitet, u trenutku kada je svestenikova istina bila vladajuca istina, je bio ustrojen tako da su sve rijeke uvirale u more religije - i tu im se krojila kapa!

Univerzitet, danas, kada je filozofska istina ona vladajuca istina, sve rijeke uviru u more filozofije - i tu im se kroji kapa!

Dakle, ja pricam o tome kako se, pomenutom promjenom, a izrazenom promjenom u ustrojstvu Univerziteta, svestenik samo - pretocio u filozofa! razvio u filozofa! napredovao u filozofa! pa i dalje gata, baja i cara! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Feb 2026, 23:39:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.339 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.