Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poslodavci više cene diplome državnog fakulteta  (Pročitano 7176 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Za tebe, koja hoćeš da učiš, posve je svejedno koji fakultet upišeš.
Elem, da li profesori na privatnim fakultetima ulažu napor i svoje znanje u proporciji sa parama koje studenti plaćaju?
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Android 10.54
mob
Apple 15
Za tebe, koja hoćeš da učiš, posve je svejedno koji fakultet upišeš.
Elem, da li profesori na privatnim fakultetima ulažu napor i svoje znanje u proporciji sa parama koje studenti plaćaju?
Iz iskustva ljudi koji su studirali i na jednim i na drugim - da.

Na drzavnom su prema tebi jos o gori ako placas skolarinu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Onda ok. Ako ćeš svakako da platiš, bar se humanije školuj.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Zar je za znanje potrebno da prodjes pravo srednjovekovno mucenje?

U ostalom... skolarine na privatnim i drzavnim fakultetima su priblizne,plus mi se ne mili da isti dril prodjem i kada budem npr.  pozelela da radim master...

Pazi,da neke stvari moraju da budu bolje,to se slazem.Znam na primer da je mnogima problem studentska sluzba.Kod mene je ok,ali znam da je kod vecine katastrofa.
Drugo,znam i sam kako nekad ume da nervira kad kod jednog magarca iz mehanike vec pokusavam da "izbegnem" sve greske koje namerno podmece u toku pisanja(da bi drkao studente,kobajagi-da ih nauci da paze(malo sutra)) i sad jos moram em da pazim na to,em da se izvijam i tumacim sta pise na polu-bledoj tabli,toliko glatkoj vec od 30 godina pisanja i brisanja,da ce za par godina moci cistacie da je spuste i igraju stoni-hokej na njoj.
I tako slicne stvari... to sve ume da smeta,da.

Ali ovo...dal ce dupe da mi sedi na sundjeru ili drvetu,dal ce faks da mi ima jedan ili tri kafica,dal ce da bude fensi...
Ma,bole me uvo.Ja ionako idem tamo kad ocu,i zbog sebe.Ne da bih blejao,niti da bih bio vidjen(bilo od strane drustva,bilo od strane profesora).Provdem vremena taman onoliko koliko mi treba,i koliko zelim.
Trazim samo ono najosnovnije.Lepo bi bilo da je malo bogatije,ali...jbg,sad.Kad skolarine bude 300.000,bice.

E,sad,to sto kazes za skolarine nije daleko od istine.Jeste da privatni uzimaju vise odjednom,a drzvani imaju manje skolarine,ali zato drzavni dobro oderu na ostalim stvarima.

Od jedne obicne vezbanke koja ti treba za ispit,preko ispitne prijave,preko 1000 kinti za prijavu vanrednog ispita,pa sve do placanja skolarina,odnosno svih ESP bodova ako se ponovi godina,ili ne uspes da udjes na buzet.Pa onda jos neke dodatne peripetije i zajebancije.

Tako da to stoji,sto jes,jes.Doduse,kod mene nije visoka skolarina,cak je i niska u odnosu na vecinu,ali,da,zato je na nekim drugim strasno.

Kriterijumi su spusteni svuda...

U odnosu na ono od pre 30 godina,jesu kod svih.U odnosu na ono od pre 10 godina,nisu.  Smile Ne kod svih.  Smile
Pojedini ozbiljni fakulteti i dalje drze do temeljnog znanja i rada.
« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 20:03:42 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Android 10.54
mob
Apple 15
Ajd to pogledaj ovako... kriterijumi su spusteni jer je nivo nastave znacajno opao. Dodjavola, kako mamut od 80 godina moze da prati trendove u svom fahu, a novi asistenti i profesori se biraju na svakih 10-20 godina, pa i tada se ulaguju tim mamutima i ne smeju da uvedu novotarije, tj. nesto sto je savremeno i opsteprihvaceno.
A da profesor dobije otkaz zbog toga sto je los predavac i pedagog... mislim da se nije desilo u istoriji visokog obrazovanja u Srbalja... Zbog politicke pripadnost, da.. ali zbog nerada i robovlasnickog odnosa prema studentima... sumnjam...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2411
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Po meni,previse ljudi studira(mislim na zapocinjanje studiranja,ne na zavrsavanje). Same prijemne kvote su previsoke,uopste nije potrebno onoliko kadrova koliko se upisuje svake godine,odnosno koliko propisu da je dozvoljeno da se upise. To onda vodi da se ljudi i koji su zavrsili strucne skole odlucuju dalje na studiranje,terani mislju da bez fakulteta nema zaposlenja,a inace mozda i nisu bili zainteresovani za studiranje. Onda se kasnije prebacuju na privatne,ili ko ima pare odmah na njih i odlazi, po principu "zabole me koliko placam i sta dobijem od znanja,ionako ne placam ja". Tako da imamo situaciju velike kolicine studenata,a pitanje je koliko su oni sposobni ili zasluzuju da uopste studiraju (rizikujem da ispadnem gord i snob,ali jbg). A onda profe na privatnim snizavaju kriterijume da bi ispunili kvote prolaska,a ovi na drzavnim se izdrkavaju i pustaju 5% ljudi,"da odvoje zito od kukolja"
   Mislim da je pre nekih 20-30 godina procenat studenata u odnosu na ostatak stanovnistva bio verovatno realniji. Ponavljam,ovo pricam samo iz svog licnog iskustva,u pitanju je Pravni fakultet  Smile
IP sačuvana
social share
Roses are red. Violets are blue. I have a gun. Get in the car.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
zato ja nikad nisam studirao te ne razmisljam o tome dal ce da traze sa drzavnog ili privatnog... mene svakako nece niko... radicu u kamenolomu Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
ne studira previse ljudi nego propala drzava ne omogucava radna mesta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2411
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
I to je istina,naravno. Ali opet mislim da se upisuje previse kadrova godisnje na velikom broju smerova na dosta fakulteta.
IP sačuvana
social share
Roses are red. Violets are blue. I have a gun. Get in the car.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Pa sad ispade da je najbolje da rade ko ja... to jest da ne rade... odnosno da ne uce skole Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.386 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.