Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poslodavci više cene diplome državnog fakulteta  (Pročitano 7196 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Neka vrsta testiranja bi možda bila najpravičnije rešenje.
najpravicniji bi bio probni rad u trajanju od nekoliko(3-6) meseci. Za to vreme bi poslodavac video ko zna da radi posao a ko ne zna i kako se radnik snalazi u svemu tome. Nazalost, u ovakvim uslovima rada kakvim imamo kod nas, to je nemoguce...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Na jedan konkurs se prijavila devojka koja nije imala odgovarajuću stručnu spremu koju je konkurs propisivao. To me je zaintrigiralo i pozvala sam je na prvi krug testiranja. Ispostavilo se da se njena majka bavi istim poslom već 30 godina i da je, noseći posao kući i radeći privatne poslove, svoje znanje prenela kćerci, a da je školovanje prekinula zbog nedostatka novca.
Posle mesec dana sam je predložila za stalno zaposlenje, i nastavila je školovanje.
Elem, i ja sam bila sumnjičava prema studentima sa privatnih fakulteta, ma koliko dobre ocene imali. Na poslednjem konkursu, od deset pripravnika 9 je bilo sa državnih fakulteta.Nisu ni oni imali bog zna kakvo znanje i iskustvo, ali su imali radne navike i ispostavili su se kao vredni, odgovorni i vrlo brzo su dobili stalno zaposlenje, i pre isteka pripravničkog staža.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Pa da, na drzavnom faksu prodjes mnogo vecu zajebanciju, i ako ne puknes, posle mozes svasta da izdrzis.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Kada izadjes sa fakulteta, ti ne znas bukvalno nista...

Zato se za ozbiljniji posao trazi iskustvo...

Па како онда да стекнеш искуство? Радећи неозбиљан посао?

Upravo tako...

Jbt,sve vise shvatam kolko su ljudi paradoksalna bica...  Smile Smile Smile

U civilizovanom svetu... volontiras za vreme fakulteta... u nasoj realnosti... volontiras... i molis boga da ce te roditelji izdrazavati jos tih godinu-dve...

A,oce to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
moje neko iskustvo je pokazalo da su govorancije o poslu, iskustvu i strucnosti najvise drzale persone koje su se uvaljivale preko veza na poslove... i to najcesce oni sto nemaju fakultet  Smile

pa tako slusas od njih koje bi sve kurseve trebalo da zavrsis, pa koje sve seminare da odslusas, pa gde i koliko dugo treba da radis za dzabe da bi stekao iskustvo, pa koliko je vazno da imas sto godina iskustva jer se to tako mnogo ceni i slicna licemerna sranja ...

ali, to je negde i logicno.. mora da se prikrije losa slika o sebi... bilo bi krajnje iznenadjujuce da ti neko kaze "cuj, ja sam ovde doso pukom srecom zato sto mi keva/cale/brat/najbolja drugarica drzi ovu firmu, nemam nikakvog iskustva, nisam uradio nista od sebe sto se tice skolovanja, a ovo ti sve pricam zato sto sam ovoliko nesiguran u sebe i svestan da zavisim od necije dobre volje"... tja..

30 istih ih znam ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Citat
ali, to je negde i logicno.. mora da se prikrije losa slika o sebi... bilo bi krajnje iznenadjujuce da ti neko kaze "cuj, ja sam ovde doso pukom srecom zato sto mi keva/cale/brat/najbolja drugarica drzi ovu firmu, nemam nikakvog iskustva, nisam uradio nista od sebe sto se tice skolovanja, a ovo ti sve pricam zato sto sam ovoliko nesiguran u sebe i svestan da zavisim od necije dobre volje"... tja..

30 istih ih znam ...

otprilike je tako u većini slučajeva
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Android 10.54
mob
Apple 15
Uslovi studiranja na privatnim fakultetima su mnogo bolji. Onaj ko zeli da uci, ima na raspolaganju mnogo vise nastavnih sredstava, nego onaj na drzavnom. Grupe su male i profesori su duzni da izlaze u susret studentima. Na drzavnom ako zelis nesto da postignes, moras da se uvlacis da samo noge vire prvo asistentu, pa debilima iz stud organizacija, pa prodekanu i profesoru.
Sve je to ako zelis nesto da naucis.

Ako ne zelis, provucices se na oba, s tim sto ces na privatnom mnogo manje da platis i zavrsices u roku.

Doduse, kako cujem... kriterijumi na provatnim su sce visi zbog toga - jao, priiovatni, dok su na drzavnim sce nizi zbog pokusaja primene Bolonjske deklaracije...

A sto se tice znanja sa drzavnog, dovoljne su reci jednog profesora sa Pravnog koji je rekao... javno... pred punom "peticom", parafrazieacu: "Kada zavrsite fakultet, sekretarice ce vam se smejati jer ne znate da sastavite podnesak za sud (jer to se nauci), ali cete im se posle godinu dana smejati vi, jer cete i vi znati da sastavite podnesak, ali cete imati za to fakultetsku diplomu "

Znaci, u startu ti je receno da ti je znanje posle 4 godine na nivou sekrerarice koja ima mozda samo srednju skolu...

A to je samo pravo ... kako li je tek na medicini?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Činjenica je da ko hoće da uči-učicće, na privatnom ili državnom fakultetu, s tim što se malo ko upisuje na privatne zbog boljih uslova učenja i kvalitetnije nastave već zato što će taj fakultet završiti brže i lakše.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Uslovi studiranja na privatnim fakultetima su mnogo bolji. Onaj ko zeli da uci, ima na raspolaganju mnogo vise nastavnih sredstava, nego onaj na drzavnom.

Naravno.

Lazybagovi,kompovi,vise kafica,vise automata sa kafom,vise parking mesta(za skutercice i automobilcice),tapacirana sedista u amfiteatrima,"interaktivna nastava"(citaj-serendanje i fizlofiranje  Smile)...

Smile tacno,to su sve presudni faktori.  Smile
Doduse, kako cujem... kriterijumi na provatnim su sce visi zbog toga - jao, priiovatni, dok su na drzavnim sce nizi zbog pokusaja primene Bolonjske deklaracije...

Mislim da se malo varas.  Smile A ako i jesu,to onda moze da vazi samo za pravne.  Smile

Da su kriterijumi opali na mnogim drzavnim,to jeste.Ali su i dalje daleko iznad onih na privatnim.

Činjenica je da ko hoće da uči-učicće, na privatnom ili državnom fakultetu, s tim što se malo ko upisuje na privatne zbog boljih uslova učenja i kvalitetnije nastave već zato što će taj fakultet završiti brže i lakše.

dovoljno receno.
« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 19:44:16 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Android 10.54
mob
Apple 15
Zar je za znanje potrebno da prodjes pravo srednjovekovno mucenje?

U ostalom... skolarine na privatnim i drzavnim fakultetima su priblizne,plus mi se ne mili da isti dril prodjem i kada budem npr.  pozelela da radim master...

@hkj

Znam da ti je rezon malo zamagljen nekim nepotrebnim otporom prema meni, ali... sredstva za rad nisu samo stolice...

Najvise kafica je upravo na i oko drzavnih fakulteta...

Kriterijumi su spusteni svuda... dovoljno je citati o panici koja nastupi u septembru i kada se u oktobru upise 90% u narednu godinu... Kad je to bilo -  nikad..
« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 19:52:24 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.