Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 23:33:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poruka religioznim ljudima!!!  (Pročitano 66164 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Nokia 
Citat
I jel mi koji nismo vernici ne mozemo da budemo dobri

Ima i medju ateistima puno dobrih ljudi, ali vera te čini još boljim jer te "tera" da se popraviš, kod vernika Bog je njihova savest koja ih koči da čine loše stvari.
A sta ako nekim slucajem, recimo, hipoteticki gledano Bog ne postoji, a on je tvoja savest, znaci li to da ni tvoja savest ne postoji. Vidis meni ne treba izmisljeni lik da mi bude savest, ja savest imam i bez toga.
Citat
ateisti smatraju da nema Boga pa da je prema tome sve dozvoljeno.
Jel to znaci da za nas ne vaze zakoni, da mozemo da radimo sta hocemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50161
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung Galaxy S24
Poenta vere je da ti budeš dobar čovek da ne činiš zlo drugima, a ne u tome da se uzdržavaš od seksa,

Није то пријетљу баш тако. Која је онда поента монашког живота ? Ни је ли сам Исус Христос рекао апостолима да се морају одрећи својих жена уколико желе поћи за њим ? Није ли говоио да је боље ископаи око него гледати жену са жељом ? Није ли читав Христов живот оличење чистоте коју попови на које се угледаш само могу сањати ?
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 20:14:58 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 43
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Citat
A sta ako nekim slucajem, recimo, hipoteticki gledano Bog ne postoji, a on je tvoja savest, znaci li to da ni tvoja savest ne postoji. Vidis meni ne treba izmisljeni lik da mi bude savest, ja savest imam i bez toga.

BOg postoji!
Vidiš li kolika je razlika izmedju vernika i ateista, Ateista može pomisliti da ako umakne zemaljskoj pravdi neće ga stići nikakva kazna, a vernik zna da će ga stići večna božija kazna.

Citat
Није то пријетљу баш тако. Која је онда поента монашког живота ? Ни је ли сам Исус Христос рекао апостолима да се морају одрећи својих жена уколико желе поћи за њим ? Није ли говоио да је боље ископаи око него гледати жену са жељом ? Није ли читав Христов живот оличење чистоте коју попови на које се угледаш само могу сањати ? 

Св.ап.Павле саветује хришћане да се не забрањују једно другом, осим по договору , да их не искуша сатана. Вл. Григорије каже да свештеник, нарочито монах, не би требао да људима завирује у постељу и да улази у неке појединости.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 20:54:22 od Milosh90/gera »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Nokia 
BOg postoji!
Vidiš li kolika je razlika izmedju vernika i ateista, Ateista može pomisliti da ako umakne zemaljskoj pravdi neće ga stići nikakva kazna, a vernik zna da će ga stići večna božija kazna
Da razlika je bas osetna.
A sta ako ja vec odslluzim zemaljsku kaznu za neko delo, dal onda opet moram i nebesku kaznu da sluzim. Mislim malo je glupo da 2 puta sluzim kaznu za istu stvar. Priznaje li Bog ove nase kazne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 43
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Citat
Da razlika je bas osetna.
A sta ako ja vec odslluzim zemaljsku kaznu za neko delo, dal onda opet moram i nebesku kaznu da sluzim. Mislim malo je glupo da 2 puta sluzim kaznu za istu stvar. Priznaje li Bog ove nase kazne?

He hehe Smile
Ako si počinio greh nećeš od božijeg gneva pobeći pa da si ne znam kakve svetovne kazne odslužio...

Mada Bog nudi i mogućnost pokajanja, poznati su slučajevi velikih grešnika i zločinaca koji su se iskreno pokajali i postali sveci.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 21:08:51 od Milosh90/gera »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
  Lično nemam visoko mišljenje o ljudima koje strah od kazne sprečava da greše. Smatram da nisu postigli ništa naročito na duhovnom planu, na svetovnom su samo dobri podanici. Takvi ljudi nisu moralniji od onih koji greše jer nemaju strah od kazne.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Keep the wheelz rollin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Tooo,filozofirajte,ovo postaje zanimljivo  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Sometimes the truth is not good enough, sometimes people deserve more, sometimes people deserve to have their fate rewarded ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50161
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung Galaxy S24
Св.ап.Павле саветује хришћане да се не забрањују једно другом, осим по договору , да их не искуша сатана. Вл. Григорије каже да свештеник, нарочито монах, не би требао да људима завирује у постељу и да улази у неке појединости.

Јеси ли ти у браку ? Секс је према црквеним каконима дозвољен само унутар брачне заједница. Зато је између осталог установљена света тајна брака.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 21:44:11 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master

Јеси ли ти у браку ? Секс је према црквеним каконима дозвољен само унутар брачне заједница. Зато је између осталог установљена света тајна брака.
Koji brak, onaj koji je organizovala lazna religija ili neka institucija coveka koja nije od Boga, posto nijedna institucija coveka nije od Boga i On ce unistiti svaku moc, silu i poglavarstvo coveka ?
Kakva "sveta tajna braka" ? kada je Isus rekao da u vecnosti nema braka " Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu. "
Seks coveka je veoma intenzivno ( ako ne i ultimativno ) zadovoljstvo, sta te navodi na misao da ce se to zadovoljstvo ukinuti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50161
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung Galaxy S24
Citat: Magic Master

Koji brak, onaj koji je organizovala lazna religija ili neka institucija coveka koja nije od Boga, posto nijedna institucija coveka nije od Boga i On ce unistiti svaku moc, silu i poglavarstvo coveka ?
Kakva "sveta tajna braka" ? kada je Isus rekao da u vecnosti nema braka " Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu. "
Seks coveka je veoma intenzivno ( ako ne i ultimativno ) zadovoljstvo, sta te navodi na misao da ce se to zadovoljstvo ukinuti ?

Исус је рекао да се ни једна жена не смије погледати са жељом. Те тако ја и чиним. Све те "партије" и "забаве" гледам као на продукте демона, а своју чистоту држим на невиности. Но свједно не сматрам секусалност гријехом, па чак и када није у браку, али сам сигуран да се осјећај Царства Небеског не може окусити док се прво не савлада изазов земаљског.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 23:33:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.