Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 22:00:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Порођај једне војске  (Pročitano 35019 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ Danilo

Uz dužno poštovanje, moram da kažem da ja znam kako ti razmišljaš, obzirom da si iz LDP. Vaša "pacifistička" doktrina, gde bi vojska (ako uopšte postoji) služila da juri švercere i prostitutke na granici između Srbije i Rumunije, ne pije vodu. To nije moguće ni u Skandinaviji, a pogotovo ne na zaostalom Balkanu.

Dakle, Vojska Srbije mora da postoji, i mora da poseduje savremeno naoružanje. I PVO, i avijaciju i savremene tenkove i helikoptere. Sve dok naši susedi razvijaju i modernizuju svoje oružane snage, i mi moramo da držimo korak sa njima. Mi pogotovo, obzirom da smo suočeni sa najvećom pretnjom po bezbednost Balkana, velikoalbanskom ideologijom.

Što se tiče Kosova, ja sam već rekao da će Srbija da čeka dok ameri (i EU, po automatizmu) ne puste šiptare niz vodu, ili bolje reći ne puste vodu za šiptarima. Smile

Znači, treba malo proučiti američke manire i šablon ponašanja. Kod njih postoje saveznici i "saveznici". Postoje trajni saveznici (zapadna Evropa, Izrael, Japan i Južna Koreja) i postoje privremeni saveznici, koji kad ispune svoje uloge za američke globalne interese, se puštaju niz vodu. U predhodnom postu sam ti naveo konkretne primere, mislim da šiptari spadaju u kategoriju "privremenih saveznika". Pre ili kasnije će biti prepušteni sami sebi, a onda ćemo da vidimo pravu snagu Srbije, Makedonije, pa i samih šiptara. Još nešto, nisam siguran da Srbi povratnici u Kninu obožavaju RH, ali sila Boga ne moli.

Dakle, što bi rekao drug Tito "živimo kao da nikada neće biti rata, spremajmo se kao da će rat biti sutra". Znači, naše je da čekamo povoljan momenat, a u međuvremenu možemo da gradimo metro, autoputeve i sl. Taj deo nije sporan. Naravno, sve ovo govorim u slučaju nelegalnog otcepljenja Kosova, ako se postigne neki konsenzus (verovatnoća 0,0000001%), onda će se u skladu sa tim sporazumom korigovati i doktrina oružanih snaga.

Ono što mene začuđuje kod LDP je potun nedostatak realnosti za vreme i teritoriju na kojoj mi živimo. Vaša logika je dobra za Skandinaviju ili Beneluks, ali je svakako bar 100 godina preuranjena za Balkan.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
МиГ 35 и Ф 35 гломазни авиони??? Појасни молим те.

Лепо си приметио за Грчку! Грчка издваја 6 % БДП-а годишње на војску иако је у ЕУ и НАТО. Годишње купују оружја у вредности од 5-6 милијарди долара (највише на свету по глави становника). Није то без разлога. Грцају у проблемима али знају шта је приоритет...

Једноставно им је окупирана земља и имају деценијске проблеме са суседом! А замисли сусед у истом војном савезу!

Зато Данило немој да просипаш безвезе те фразе о кријумчарима и терористима по брдима. Нажалост још увек има питања за решавање на овим просторима а све ми се чини да се неће решавати мирним путем.

Citat
Ono što mene začuđuje kod LDP je potun nedostatak realnosti za vreme i teritoriju na kojoj mi živimo. Vaša logika je dobra za Skandinaviju ili Beneluks, ali je svakako bar 100 godina preuranjena za Balkan.

Smile Smile Smile

А и за остало!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
Citat
Znači, treba malo proučiti američke manire i šablon ponašanja. Kod njih postoje saveznici i "saveznici". Postoje trajni saveznici (zapadna Evropa, Izrael, Japan i Južna Koreja) i postoje privremeni saveznici, koji kad ispune svoje uloge za američke globalne interese, se puštaju niz vodu. U predhodnom postu sam ti naveo konkretne primere, mislim da šiptari spadaju u kategoriju "privremenih saveznika". Pre ili kasnije će biti prepušteni sami sebi, a onda ćemo da vidimo pravu snagu Srbije, Makedonije, pa i samih šiptara. Još nešto, nisam siguran da Srbi povratnici u Kninu obožavaju RH, ali sila Boga ne moli.

znaci misliti glavom a ne srcem  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ Danilo

Uz dužno poštovanje, moram da kažem da ja znam kako ti razmišljaš, obzirom da si iz LDP. Vaša "pacifistička" doktrina, gde bi vojska (ako uopšte postoji) služila da juri švercere i prostitutke na granici između Srbije i Rumunije, ne pije vodu. To nije moguće ni u Skandinaviji, a pogotovo ne na zaostalom Balkanu.

Dakle, Vojska Srbije mora da postoji, i mora da poseduje savremeno naoružanje. I PVO, i avijaciju i savremene tenkove i helikoptere. Sve dok naši susedi razvijaju i modernizuju svoje oružane snage, i mi moramo da držimo korak sa njima. Mi pogotovo, obzirom da smo suočeni sa najvećom pretnjom po bezbednost Balkana, velikoalbanskom ideologijom.

Što se tiče Kosova, ja sam već rekao da će Srbija da čeka dok ameri (i EU, po automatizmu) ne puste šiptare niz vodu, ili bolje reći ne puste vodu za šiptarima. Smile

Dakle, što bi rekao drug Tito "živimo kao da nikada neće biti rata, spremajmo se kao da će rat biti sutra". Znači, naše je da čekamo povoljan momenat, a u međuvremenu možemo da gradimo metro, autoputeve i sl. Taj deo nije sporan. Naravno, sve ovo govorim u slučaju nelegalnog otcepljenja Kosova, ako se postigne neki konsenzus (verovatnoća 0,0000001%), onda će se u skladu sa tim sporazumom korigovati i doktrina oružanih snaga.

Zemunac,

Bilo bi lepše da vodimo razgovor bez lepljenja partijskih etiketa i tvrdnji bez argumenata. Ako se u nečemu ne slažemo, to ne znači automatski da si ti radikal ili ja član LDP. Smile

Vojska Srbije svakako treba da postoji i da bude moderna, profesionalna i dobro opremljena oružana sila. Tu se potpuno slažemo. Tamo gde se ne slažemo jeste da Srbija treba da pravi vojsku za slučaj promene globalnih odnosa u svetu i u Evropi. Milošević je svoju celu politiku vodio na toj premisi i upropastio je ovu zemlju.

Mi nismo u sporu oko najboljeg modela za status Kosova sa Prištinom nego sa vodećim članicama EU i NATO.  Ignorisati tu činjenicu i verovati posle internacionalizacije pitanja Kosova 1999. i vojne intervencije da će Srbi i Albanci biti u situaciji da se samostalno razračunavaju je prilično naivno. Takođe porediti Srbiju i Kosovo sa Grčkom i Turskom jednostavno ne pije vodu. Turska nije protektorat niti ima međunarodne snage i međunarodnu civilnu upravu.

Ne slažem se sa tvom tezom da će Balkan u jednom trenutku biti prepušten samom sebi. Nije bio prepušten samom sebi ni pre 100 godina, niti je Srbija ikada sama sebi određivala granice bez odluka velikih sila a kamoli sada u eri Evropske unije i NATOa.

« Poslednja izmena: 27. Nov 2007, 16:54:38 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Izvini Zemunac , izgleda da sam sto se tice Su-27 odvalio glupost , ali ne namerno . Pre par godina sam gledao izvestaj na RTS-u o aeromitingu u Bugarskoj , i mislio sam da sam tu video i Su-27 u naoruzanju Bugarske . Verovatno su spominjali Su-27 kao gostujuce avione , a Su-25 kao avione u sastavu Bugarskog RV , pa sam se ja prebacio .
Sto se tice svih modernizacija MiG-29 do MiG-35 , dolet sa unutrasnjim gorivom je 2100-2500km , sto povecava takticki radijus na 1000-1200km . Sa dopunom goriva u vazduhu to se skoro duplira . Za MiG-35 ne znam . Ali , ako uzmemo u obzir ove cifre  , onda ni osavremenjeni MiG-29 ne mogu da se dice nekim velikim taktickim radijusom bez tri potkirlna dopunska rezervoara , ili bez dopune gorivom u vazduhu . Znaci , Ramon je bio u pravu , a ja treba cesce da pogledam podatke koje imam . Izvinjenje i jednom i drugom !
A sto se tice izgradnje vojske , mislim da treba da gradimo vojsku koja moze da se suprostavi svima u regionu bez obzira na buducu politicku situaciju , i da bude sposobna da bilo kome nanese ozbiljne gubitke . To ne znaci da treba da ulazemo 10% BDP-a , ali ne treba ni da se vozimo mislju kako nikad vise necemo ratovati . Nadaj se miru , radi na tome da ga bude , ali se spremaj za rat zlu ne trebalo . I sto si vise spreman za rat , kao po pravilu , vece su sanse da se izboris za mir . Rekao sam vec , ne treba da budemo veci papa od pape . Regionalnim sporazumom su odredjene cifre u borbenoj tehnici do kojih mozemo da idemo , sve ovo sto smo napisali je od toga troduplo manje , prema tome ako se komsijama nesto ne svidja , to je njihov problem . Ako se dobro secam , tu nam je dozvoljeno 1000 tenkova  , oko 120 borbenih aviona , itd . A mi ovde pricamo o ukupnoj cifri borbenih , jurisnih i skolsko-borbenih aviona koja nece preci 60-70 aviona . Pa o cemu mi onda pricamo ? Kome mi to pretimo i smetamo ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ Danilo,

što se ljutiš??? Ja sam stekao utisak na ovom forumu da si ti simpatizer (član) LDP. Ako nisi, pa te ta moja impresija vređa, izvini. Nisam imao nameru da te vređam, zaista.

Ali, generalno smatram da je ideologija LDP preuranjena za Balkan. Činjenica je da balkanci ne razumeju liberalni svetonazor. Ovde mislim na ceo Balkan, ne samo na Srbiju. Koliko znam, osim u Srbiji i Rumuniji, liberalne stranke po balkanskim zemljama nisu čak ni parlamentarne.

Ipak mi živimo na teritoriji koja je tek pre 100 godina izašla iz feudalizma (uz izuzetak Grčke i Srbije koje su taj posao obavile pre 150 godina  Smile). Balkan nije osetio humaizam, renesansu, romantizam, Balkan kaska za ostatkom Evrope bar 100 godina u opštem civilizacijskom smislu. Nisam ja srećan zbog toga, naprotiv. Samo iznosim brutalne činjenice.

Da ne dužim, nije lepo (čak smatram uvredljivim) moje stavove porediti sa Miloševićevim i Šešeljevim viđenjem geopolitike. Ja nigde nisam rekao da mi treba da ratujemo sa NATO i EU, već da sačekamo razvoj situacije. Ja se ne zalažem za rat već 11. decembra, bez obzira na posledice.

Znači, ja govorim o periodu od 20, 30 možda 50 godina, jasno je da će u budućnosti američki geostrateški interesi biti koncentrisani na Aziju, a ne na Balkanu. Tu će sigurno biti prostora za direktan ogled Srba i Makedonaca sa jedne strane i Albanaca sa druge. Bez rata ili direktne vojne konfrontacije sa NATO ili EU. Možda se za 20 godina dođe do srpsko-albanskog kompromisa za pregovaračkim stolom. Možda oni sagledaju realnost pa malo zauzdaju svoju bahatost. Jebi ga, i Srbija je danas mnogo fleksibilnija u odnosu na devedesete. Svakom dođe iz dupeta u glavu, milom ili silom (u našem slučaju).

Danilo, molim te da meni ne pripisuješ stvari koje nisam rekao, niti razmišljam na taj način.
Tebi poručujem da se podrobnije informišeš o komletnom toku vijetnamske krize (period od 30-ak godina), veruj mi da ćeš se iznenaditi američkim ponašanjem tokom te krize. Vrlo je poučno.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Miodrag,

Regionalni sporazum je gornji okvir a realnost je da svi u regionu zbog prilagođavanja NATO standardima imaju mnogo manje vojske.

Ko od suseda može da nas napadne? Mađarska sa 20 tenkova, 14 Gripena i 25.000 vojnika? Hrvatska koja će imati 16.000 vojnika? Niko u regionu nema vojsku koja je sposobna za samostalno osvajanje teritorije suseda ili neke treće države.

Prosek na Balkanu će biti da zemlja ima jednu do dve eskadrile modernih višenamenskih borbenih aviona, stotinak tenkova i oko dvadeset hiljada profesionalnih vojnika. 

Dragi Zemunac,

Ma ne ljutim se uopšte. LDP ideologija promovisanja demokratije iz džipa i pljuvanja po svemu iz Srbije i nekakav antimilitaristički stav "avioni ne smeju da lete preko Beograda" mi je antipatična koliko i tebi.

Nisam želeo da te uvredim, izvinjavam se ako je tako zvučalo. Nije mi bila namera da te poredim te sa Miloševićem, nego smatram da je pravljenje geopolitičkog računa bez krčmara postao naš nacionalni specijalitet koji nas je puno koštao u nedavnoj istoriji..   

« Poslednja izmena: 27. Nov 2007, 17:54:31 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Miodrag,

Regionalni sporazum je gornji okvir a realnost je da svi u regionu zbog prilagođavanja NATO standardima imaju mnogo manje vojske.

Ko od suseda može da nas napadne? Mađarska sa 20 tenkova, 14 Gripena i 25.000 vojnika? Hrvatska koja će imati 16.000 vojnika? Niko u regionu nema vojsku koja je sposobna za samostalno osvajanje teritorije suseda ili neke treće države.

Prosek na Balkanu će biti da zemlja ima jednu do dve eskadrile modernih višenamenskih borbenih aviona, stotinak tenkova i oko dvadeset hiljada profesionalnih vojnika. 

Dragi Zemunac,

Ma ne ljutim se uopšte. LDP ideologija promovisanja demokratije iz džipa i pljuvanja po svemu iz Srbije i nekakav antimilitaristički stav "avioni ne smeju da lete preko Beograda" mi je antipatična koliko i tebi.

Nisam želeo da te uvredim, izvinjavam se ako je tako zvučalo. Nije mi bila namera da te poredim te sa Miloševićem, nego smatram da je pravljenje geopolitičkog računa bez krčmara postao naš nacionalni specijalitet koji nas je puno koštao u nedavnoj istoriji..   

Ma , brate , ne kazem ja da mi treba da imamo vojsku od 200000 vojnika , i da ona treba da bude opremljena ne znam cime . Ali isto tako tvrdim da nam ni susedi ne mogu odredjivati velicinu vojske . Mi vojsku gradimo prema svojim potrebama , da li ce imati 20000 ili 40000 ( sto je po meni realnije , a i sam NATO je racunao da mi imamo znacajnije snage i budemo regionalni centar NATO-a na Balkanu , secas se te price pocetkom 2001.-ve , pre nego sto smo naglo skastrili vojsku ) , to je nas problem . Kako je mi budemo dimenzionisali , takva ce i biti , a dok god je u okviru sporazuma , ovi sa strane mogu samo da laju u prazno . Kad su toliko miroljubivi , zasto onda Hrvati dimenzionisu ratnu velicinu vojske na duplo vecu cifru nego mi ? Zasto bi mi sebi uvek stavljali predznak negok balkanskog cudvista i trazili od sebe da slabljenjem sebe u svakom pogledu odrzavamo mir na Balkanu ? Zasto se druge zemlje u regionu ne ponasaju na taj nacin ? Nase je da gledamo sebe , da dimenzionisemo vojsku i spoljnu politiku prema svojiim potrebama , a dokle god postujemo regionalne sporazume , ne napadamo nikog i ne stvaramo krize u drugim drzavama regiona velicina nase vojske je nasa stvar . Kom se to ne svidja , to je njegov problem , neka ide kod psihijatra pa nek se zali njemu .
« Poslednja izmena: 27. Nov 2007, 18:54:36 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Valter je sam odbranio Sarajevo.
Ja bih svima vama koji ste obozavaoci lika i dela chika Valtera dao po puskicu  jer vam vise i ne treba. Vi ste heroji !:)
Ako je mogao Valter -  mozete i Vi! Smiley  A mi ostali, da sacuvamo nase pare .
« Poslednja izmena: 28. Nov 2007, 12:29:46 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Valter je sam odbranio Sarajevo.
Ja bih svima vama koji ste obozavaoci lika i dela chika Valtera dao po puskicu  jer vam vise i ne treba. Vi ste heroji !:)
Ako je mogao Valter -  mozete i Vi! Smiley  A mi ostali, da sacuvamo nase pare .

Ако немаш ништа паметно да кажеш на овој теми, ћути. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 22:00:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.