Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 17:59:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Порођај једне војске  (Pročitano 34694 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Pored toga , u svakom avionu i helikopteru imas detektor koji upozorava pilota da je raketa na njega lansirana ( nevezano za detektor ulaska u nisanski snop radara ) . Ona detektuje raketu na osnovu toplote vrha rakete , koji se od trenutka kada se raketa lansira zagreva zbog trenja sa vazduhom .

ne izlupavaj se ,molim te  Smile osnovna prednost IC raketa je bash u tome shto su pasivne ,a detektore lansiranja raketa na osnovu toplotnog traga su uveli tek na F-22 (i josh su u fazi testiranja) .

naravno , ne detektuje se nikakvo trenje sa vazduhom nego rad motora .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Ma nemoj, a kako su onda do sada piloti znali da ih prati raketa i iz kog pravca?

Mi-28 moze da ponese do 3 vojnika u odeljku iza kopilota, i predvidjen je za izvlacenje oborenih pilota, ranjenika i sl. u uslovima neprijateljskog okruzenja.
Hrvati su zaustavili razvoj Degmana i trenutno je projekat "na ledu".
Najavljena je tender za nabavku novih 8x8 oklopnjaka, iako je prethodno kao prioritet naveden PVO, tako da je ocigledno doslo do izmene prioriteta. Nadam se da je PVO sledeci.
Nisam siguran da nam se islati neka "dublja" modernizacija Orlova, posto im resursi nece jos dugo trajati, tako da bi adaptacija Grom-b rakete i laserski vodjene bombe domace proizvodnje bili dovoljni da  poprave vatrenu moc i zilavost aviona. Jaci motori su oduvek bili san konstruktora, ali danas to vise nije moguce ostvariti, a ne bi bilo ni rentabilno toliko ulaganje u ove avione.
Sto se tice NA 8tako su zvali projekat Nadzvunog Aviona u SFRJ), nema teorije da se to ostvari. Pre svega, taj projekat nije dogurao dalje od projektnog stola, iako je ulozeno vise od milijardu dolara. Tadasnja industrija koja je trebalo da realizuje taj projekat je bila rastrkana sirom sfrj, tokom ratova rasparcana, delimicno unistena, a kadar se razisao po belom svetu. Od toga nema nista, a cak i da ima, nije isplativo proizvesti par eskadrila za nase potrebe. Mi nemamo potrebnu podrsku za takav avion u smislu odgovarajuceg naoruzanja, elektronie i pre svega radara, sve bi to bilo kupljeno sa strane, tako da nas avion ne bi bio mnogo konkurentan na trzistu i samim tim ne bi mogli izvozom da pokrijemo troskove razvoja i proizvodnje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Ma nemoj, a kako su onda do sada piloti znali da ih prati raketa i iz kog pravca?

pa za te MANPAD rakete nisu ni znali  Smile ,osim ako ne vide trag lansiranja . sad postoje ovi radarski sistemi ,ali imaju problema sa detektovanjem malih meta. uz to , ti sistemi su aktivni i odaju polozaj aviona ,pa su chesto iskljucheni .

za dalje reference pogledaj : http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/equip/aec-pam/vib.htm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ ramon23

Mil mi-28 je prvenstveno namenjen za protivoklopnu borbu, tj. za uništavanje tenkova i oklopnih vozila. Uzgred, on može da ponese nekoliko ljudi, ali je Mil Mi-24 i dalje zakon kad su u pitanju jurišno-transportni helikopteri. Idealan za ratovanje protiv gerile, ali nije tako uspešan u borbi protiv protivničkih helikoptera.

Hrvati nisu odustali od Degmana, to je trenutno jedna od boljih unapređenih verzija osnovnog ruskog modela T-72. Sve istočne zemlje su radile modernizaciju svojih tenkova, tako da je Degman u potpunosti usklađen sa NATO standardima.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Moja greska, ja sam mislio na indikator radarskog ozracenja pa lupam ko maksim po diviziji, a sto se tice novijih sistema, cuo sam da ga imaju od 2003. na nekim avionima i ameri i izraelci, a od skora i rusi. Samo sam zaboravio kako se zove ovaj ruski na MiG-35, ali neki niip je radio na njemu i obecava cuda. Uoci stingera ili sl. raketu, izbaci mamce i zavrsi posao a da pilot i ne zna da se nesto desilo, tako barem reklamiraju.

Mi-28 ima istu namenu kao i Ka-50/52 borba protiv tenkova, utvrdjenih gnezda i drugih vozila. Razlika je sto je na Mi-28 moguce ukrcati 3 vojnika, sto nije dovoljno za desant, ali jeste za izvlacenje ranjenika ili oborenih pilota ako to situacija zahteva, ili za ubacivanje diverzanata. Na Mi-24 je bilo moguce ukrcati vitavu desetinu, a sam helikopter bi bio i jurisno i transportno sredstvo, a nakon iskrcavanja trupa bio bi podrska tim trupama tokom masovnog desanta.

Za degmana sam cuo da se nema para i da se ceka valjda neki izvozni posao koji bi mogao da donese kesh koji bi bio upotrebljen za dovrsetak projekta. Taj kesh bi mogao stici iz Kuvajta ako bi dobili na tenderu za modernizaciju kuvajtskih 84-ki. U sustini oni sada koriste neke delove projekta Degman za modernizaciju svojih 84-ki ali i to je nesto stani kreni.
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 02:29:03 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Pored toga , u svakom avionu i helikopteru imas detektor koji upozorava pilota da je raketa na njega lansirana ( nevezano za detektor ulaska u nisanski snop radara ) . Ona detektuje raketu na osnovu toplote vrha rakete , koji se od trenutka kada se raketa lansira zagreva zbog trenja sa vazduhom .

ne izlupavaj se ,molim te  Smile osnovna prednost IC raketa je bash u tome shto su pasivne ,a detektore lansiranja raketa na osnovu toplotnog traga su uveli tek na F-22 (i josh su u fazi testiranja) .

naravno , ne detektuje se nikakvo trenje sa vazduhom nego rad motora .
Ne znam da li se izlupavam , ali kada sam pricao sa pilotom MiG-21 sa 1200 sati naleta on mi je pricao o indikatoru koji je detektovao lansiranje rakete na avion . Da li mi je on pricao konkretno o indikatoru IC vodjenih raketa na osnovu toplotnog odraza vrha rakete ili motora , ili mi je pricao o detektoru radarskog ozracenja , posle deset godina vise nisam siguran , ne mogu da garantujem da se secam dobro svakog detalja razgovora  . Moguce da sam greskom povezao njegovu pricu sa nekim clankom o detektorima dolazecih raketa koje sam skoro procitao . Sve jedno , neka sam se izlupao , to opet nije bitno , ni jedan NATO avion nije leteo sam u formaciji . Ko god da je lansirao Strelu na njega , neko bi primetio trag rakete i upozorio ga . A cim izbaci mamce , Strela je gotova , lepi se za njih kao muva za med .
Sto se jurisno-desantnih helikoptera tice , ja sam i rekao da Mi-28 ne moze da ponese vise od odeljenja , a to ti je tri vojnika . Jedina dva prava resenja u svetu su za sada Mi-24 i juznoafricki Rojvalk , ali je prvi zastareo , a drugi nedovoljno naoruzan . Englezi su hteli Rojvalk pre nego Apaca , ali sa helfajer raketama , a posto amerikanci nisu hteli da im ih prodaju i daju licencu za proizvodnju , uzeli su Apace i sada ih proizvode licencno .
Meni je zanimljiv Eurokopter , pre svega jer je kooperacija izmedju francuza i nemaca , sto daje dva izvora moguceg opremanja i u slucaju politickih nesuglasica mogucnost alternative . Takodje mislim da bi francuzi i nemci bili daleko kooperativniji sto se tice transfera tehnologije i od amera i od rusa .
Sto se projekta lovca tice , prototip je poleteo pred sam rat , dobro se secam da je njegove slike u letu ekskluzivno dobio Aerosvet i objavio , secam se da sam jurio taj broj da kupim bas zbog toga . Novine su uskoro posle toga ugasene . Sto se tice orlova , ne znam koliko je trenutno Utva sposobna da pokrene proizvodnju u saradnji sa Republikom Srpskom . Taj avion su piloti toliko nahvalili da bi bilo steta da ode u staro gvozdje . A kroz njegovo osavremenjavanje , a tu mislim da bi Izraelci pre svega mogli da odigraju ulogu , mogli bi da nabavimo nove motore i licencu za njih , avionski radar , nove rakete iz inostranstva ( a moguce i licencu za njihovu proizvodnju ) . To bi moglo posle da se iskoristi za dovrsetak projekta tog lovca koji verovatno stoji konzerviran negde u hangaru . Ne mislim ja da ga mi izvozimo , vec da on bude jeftino domace resenje koje bi uz dve do tri eskadrile uvoznih kvalitetnih lovaca zavrsavao posao . Posle toga bi mogli da povucemo Orlove , a ostali bi Galebovi kao avioni za obuku , taj novi lovac i dve do tri eskadrile uvoznih lovaca kao udarna snaga . Rekao sam vam , nesto slicno onome sto su Izraelci uradili sa Kfirom .
Doduse , u pravu si kad kazes da je pitanje koliko je to jeftino resenje, s obzirom na troskove razvoja . Medjutim , pitanje izvoza ne bi moralo da bude toliko problematicno , pogledaj gde su sve Izraelci izvezli Kfirove . Jos uvek imas u svetu tehnoloski zaostale zemlje za koje bi taj nas lovac , uz povoljnu cenu , bio vrlo dobro resenje . Postavlja se sada pitanje da li mozemo projekat da dovrsimo .
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 09:46:30 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Evo moj predlog

1. Nabavka najsavremenijih PVO sistema (npr. ruski S-400 triumf)
2. Nabavka 40-50 komada savremenih jurišno-desantnih helikoptera (npr. ruski Kamov Ka-50 ili američki apač AH-64)
3. Nabavka 15-20 komada savremenih anti-oklopnih helikoptera (Mil Mi-28) tzv. ubica tenkova
4. Ubrzana modernizacija postojećih M84 tenkova (recimo Hrvati su već odmakli u modernizaciji svojih M84 u standard M95-Degman).
5. Modernizacija postojećih pešadijskih BOV i nabavka stotinak komada novih (to upravo rade Hrvati)
6. Zamena dotrajalih kampanjola i puhova, kao i kamiona FAP i Deutz koji troše više goriva nego pojedini savremeni avioni  Smile
7. Nabavka 3-4 eskadrile savremenih aviona, da bi ove kršine MIG-21 mogli da pošaljemo na topljenje u železaru Smederevo.

Po mojoj proceni, sve ovo će da košta 12-ak milijardi dolara (minimum), tako da će reorganizacija i modernizacija da potraje narednih 10 godina. Prema tome, treba odrediti prioritete. Po meni, prvi prioritet je PVO i modernizacija tenkova i BOV, to možemo da odradimo sami, za relativno male pare. U drugoj fazi ide nabavka helikoptera, a tek u trećoj nabavka lovaca. Na kraju krajeva, ko ima sistem S-400, njemu lovci ne trebaju, nebo je sigurno.

1. Слажем се. О којој количини причамо?
2. Ка-50 или Ми-28 су мој избор за противоклопну борбу. Значи изабрати између та два произвођача. Мислим да би 36 комада било довољно...
3. Набавка 40-50 борбено-транспортних хеликоптера (Ми-24 рецимо).
4. Тотално ремонтовање свих М84 тенкова (буквално черупање до околопа). Уграђивање најсавременије електронике, заштитних система, можда и неки нови пројекат цеви, муниције...
4б. После модернизације М84 куповина 120 тенкова Леопард 2... Тако да оклопне јединице на крају имају око 240 "домаћих" тенкова и 120 најсавременијих тенкова... Сматрам да би нам куповина те количине Леопарда донела добре дипломатске поене са Немцима...
5. Слажем се. О којим количинама укупно говоримо? Пошто нисам упознат са бројем оклопних возила тренутно... Такође треба напоменути врсте возила. Не треба везивати гусеничаре и точкаше заједно... Такође не треба спајати оне са јачим наоружањем (топ 30 мм) и оне без наоружања...
6. Слажем се.
7. 3 ескадриле најмодернијих МиГ 29 (МиГ 35 ваљда) што због нашег искуства са тим авионом, што због тога што је у сегменту лаких ловаца можда неприкосновен...
7б. 1 ескадрила Су-30 за најзахтевније задатке и најјаче противнике...

Напоменуо би да је такође неопходно тотално променити пешадијску опрему... То би урадио системом давања професионалцима све што има у свету па да они изаберу...
Од домаћих производа би форсирао Драгићев шлем и дорађену М-21 (боља финална израда и исправљање неких недостатака)...
За црну стрелу сам чуо да је много лоша и да је финална израда очајна, тако да сматрам да треба узети у обзир стране снајпере великог калибра...
И наравно прескочио би ову реформу униформе (мислим да је М 2001, исправите ме ако грешим) јер је застарела и одмах би прешао на дигитализоване шаре јер су доказано најбоље за камуфлажу...

Свестан си Земунац да би ова војска била можда 5 сила у Европи (не рачунајући Русе) тако да мислим да смо мало превелики оптимисти  Smile
Друго, потребна су велика буџетска оптерећења за такву војску (око 5-6 % БДП-а, тренутно 2,3 % - Грци рецимо издвајају 6 %) а не верујем да је наш политички врх спреман за тако нешто...
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 09:32:19 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Ma , u principu svi mislimo isto , mozda se razlikujemo u pogledu proizvodjaca ili broja , ali to je uglavnom to .
Ne znam samo da li da uvozimo Leoparde , tu bi prvo morali da resimo da li zelimo sopstvenu proizvodnju tenkova ili ne .Kad vec jednom donesemo odluku , onda je lako .
Isto vazi i za avione , ako procenimo da nam se ne isplati proizvodnja , onda treba da uvezemo sve i ugasimo postojece domace firme .
A sto se tice para , sigurno da trenutno nemamo dovoljno , ali niko nas ne juri , niko to nije presekao odjednom i kupio sve , sto kaze zemunac , krenemo od najpreceg , pa kupujemo jedno po jedno i sredjujemo jedno po jedno dok ne sredimo ceo sistem .
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 10:00:53 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Evo moj predlog

1. Nabavka najsavremenijih PVO sistema (npr. ruski S-400 triumf)
2. Nabavka 40-50 komada savremenih jurišno-desantnih helikoptera (npr. ruski Kamov Ka-50 ili američki apač AH-64)
3. Nabavka 15-20 komada savremenih anti-oklopnih helikoptera (Mil Mi-28) tzv. ubica tenkova
4. Ubrzana modernizacija postojećih M84 tenkova (recimo Hrvati su već odmakli u modernizaciji svojih M84 u standard M95-Degman).
5. Modernizacija postojećih pešadijskih BOV i nabavka stotinak komada novih (to upravo rade Hrvati)
6. Zamena dotrajalih kampanjola i puhova, kao i kamiona FAP i Deutz koji troše više goriva nego pojedini savremeni avioni  Smile
7. Nabavka 3-4 eskadrile savremenih aviona, da bi ove kršine MIG-21 mogli da pošaljemo na topljenje u železaru Smederevo.

Po mojoj proceni, sve ovo će da košta 12-ak milijardi dolara (minimum), tako da će reorganizacija i modernizacija da potraje narednih 10 godina. Prema tome, treba odrediti prioritete. Po meni, prvi prioritet je PVO i modernizacija tenkova i BOV, to možemo da odradimo sami, za relativno male pare. U drugoj fazi ide nabavka helikoptera, a tek u trećoj nabavka lovaca. Na kraju krajeva, ko ima sistem S-400, njemu lovci ne trebaju, nebo je sigurno.  Smile

Smile  Smile  Smile

Kao da sam ja pisao  Smile
Posto u savremenom ratovanju onaj ko ima prevlast nad nebom dobija rat, upravo i najveca tezina i ulaganje mora da bude u PVO. Na temi o  S-300 i S-400, na moje pitanje koliko nam treba para da bi napravili raketni kisobran nad Srbijom, od @gslavic (vidi se da covek ima znanje) dobio sam odgovor da bi nam trebalo najvise 2 milijarde dolara. To Srbija i sada moze. Nego glavni problemi bi bili politicki jer bi onda mogli da kontrolisemo nebo do 150 km unutar zemalja koje nas okruzuju. Svemu ovome mislim da treba dodati i jednu ofanzivnu karakteristiku, krstarece rakete.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Svemu ovome mislim da treba dodati i jednu ofanzivnu karakteristiku, krstarece rakete.

Ух заборавих главно средство одвраћања напада...
Мислим да требамо да развијамо такво оружје да би евентуално могли да нападнемо стратешке циљеве потенцијалног непријатеља (мостове, саобраћајнице, фабрике, ресурсе...) који се налазе дубоко у територији...

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 17:59:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.