Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 00:33:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Порођај једне војске  (Pročitano 34776 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Malecka , to sto o energetici nemas pojma , to je tvoj problem . Kad za deset godina budemo ostali bez struje , ili kad postanemo zavisni od uvoznog ruskog gasa i budemo osetljivi na svako povecanje njegove cene , plakaces za tim Kosovskim lignitom .
A sto se strateske vaznosti tice , pogledaj malo kartu Balkana , pa ce ti sve biti jasno . Ili mozda nece , ali to je tvoj problem .
Ovde tema nije ni Kosovo , ni Bosna , ni Hrvatska , a bogami ni LDP . Ovde je tema vojska , njen sadasnji polozaj i njena buducnost , kao i njena sposobnost da obavi ono za sta je namenjena . Ako imas da kazes nesto o tome , kazi . A ne znam zasto imam utisak da nemas da kazes nista .
Br 109 , nema to veze sa " Strelama 2 " . One su se lepile za mamce kao muva za lepak . Pitaj ljude koji su ih koristili na Kosovu koliko su bile efikasne . Plasili su se od ono malo Igli i Sila sto su nam Rusi dopremili pred sam rat .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
miodrag
Cekaj, pa Rusi su nam ortaci, zar ne? U cemu je frka? Da nije skupo?  Smile

Vojska? Koja? Ja samo vidim neke napacene i namucene face u toj "vojsci" ... Dugo smo imali nenormalno veliku vojsku, sad treba da to platimo. Msilim da sam rekla dosta toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
 strela 2m ima 20% shansi da pogodi cilj koji baca mamce . ali problem je shto svaki cilj ne baca mamce  Smile . avion ili helikopter koji u niskom letu nadlece teritoriju ne moze da zna gde se krije neko sa strelom i cheka ga. zbog toga su amerikanci i mali toliki broj oborenih helikoptera iznad iraka .

poshto su se nashe "pametne" glave otarasile strela , sad svaka budala moze i sa poljoprivrednim avionom da dejstvuje protiv nashih jedinica.

inache ,za strelu 2 postoji program zamene senzora ,pa je to josh jedan razlog zashto nije trebalo da ih bace.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Mozda su ortaci tebi licno , meni nisu . To sto su nam satra tada pomogli , bolje da nisu , jer su samo pojedinim ljudima zamazali oci .
Da li je skupo ? Nista skuplje nego kod ostalih , mislis da ce amerikanci da ti daju nesto dzabe ? Ima sta da nabavimo i od njih , mada sam ja vise za evropsku kartu i za Izrael . A za sta si ti ? Ili samo umes da pricas o namrgodjenim facama , kad ne znas sta ces drugo ?
Ja vise volim da vidim u cemu je problem i da ga resim . I mislim da sam predlozio prilicno dobra resenja na prethodnim stranama . A sad bih voleo da vidim tebe , sta ti predlazes ?
Bf 109 , prvo nisu oni unistili sve Strele 2 , drugo , da li znas kad su proizvedene te sto su unistene ? Koliki je procenat bio ispravan ? Da li su zamenjene novim , sa novim senzorima ? Inace , kad vec o njima pricas , koje glave za navodjenje imaju , koja je razlika izmedju Strele 2 i Strele 2M , koja je razlika izmedju Strele i Igle , koja je razlika izmedju Igle i Sila ? Koja je razlika izmedju Strele i Stingera ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
U pustinjskoj oluji, AMeri nisu izgubili ni jedan avion ni helikopter (ni 1). Ovi sad sto padaju, 70% padne zbog nekog defekta. Bf, mnogo si mi se zaneo, rekla bih zabrazdio ... povuci rucnu, nemoj tako smesno da pises.  Smile Smile

miodrag
A o cemu ima pa da se prica o VS? O lukovima i strelama?  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Da znas o cemu pricas , imala bi o cemu , posto ne znas , nema nista .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
 mi nismo ni imali strele 2 ,josh odavno su izbachene iz upotrebe (u SFRJ) . strela 2M je ista raketa sa poboljshanim senzorom ,poznata kao i strela3 . igla i shilo su vec novije rakete (drugachija i raketa i telo ). mnogi  podaci se nalaze po netu ,nema potrebe da ovde pishem ...

uglavnom ,nasha vojska sad vishe nema strele ,ostalo je neshto malo igli ,takodje nabavljenih u vreme sfrj i u slobino doba.

p.s. malecka-transvestit lupa po obichaju ,ignorishi ga i otici ce ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
za mog dragog bf-a  Smile  kiss Smile
 bf, pa nemoj tako ostro ... ti si fin momak  Smile

Tako je, koristiti "raketice" od pre 30 god, u 21. veku. Bf, ja tebi predlazem da se bacis u "vojne analiticare", ali bez wikipedije i ostalih smicalica  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Vidis Bf , Strela 2m je strela 2 sa poboljsanom elektronikom domace proizvodnje . Posto smo koristili zapadne komponente , bila je duplo manja , pa smo na racun toga povecali masu bojeve glave . Senzor je ostao isti . Razlika izmedju Strele i Igle , osim u mehanickim osobinama rakete , je u tome sto je Igla dobila detektor sa hladjenjem tecnim azotom , pa je postala osetljivija na odraze . U isto vreme je promenjen logaritam vodjenja , pa je pogadjala sredinu aviona . Silo je dobilo jos bolji IC detektor , pa je moglo da gadja u prednju polusferu aviona . Kod njega je i uvedena UV glava za navodjenje paralelno sa IC . E , ona se nikako nije lepila za mamce i pogadjala je sa verovatnocom oko 80% i od toga su se plasili , a ne od Strela . Sve sto ima Silo , imaju i najnoviji Stingeri , a stariji su u startu imali glavu sa hladjenim IC detektorom , pa su u startu mogli da gadjaju u prednju polusferu aviona . To im je bila glavna prednost do pojave Sila .
Strela se zbog obicnog Ic detektora lepila za mamce . Sanse da obori bilo sta bile su minimalne . A NATO avioni su bacali mamce sve vreme iznad Kosova i " vrucih " , odnosno branjenih podrucja . Vise su ih plasili prage i bofori , nego Strele .
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 00:06:26 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
 jugoslovenska verzija je strela 2m2j  ,a sovjetska je 2m . sve ovo shto si napisao je uslovno tachno ,ali zaboravljash jednu chinjenicu - igla nikad nije uvedena u masovniju upotrebu u nashoj vojsci. mi smo imali -imamo svega par stotina komada ovog oruzja,a shilo svega nekoliko komada.praktichno ,cela trupna PVO je pochivala na strela 2m i LPAA.

inache ,letelica ne moze stalno da baca mamce (ogranichen broj  Smile) ,vec se oni koriste samo kad se dejstvuje ,ali ne i dok su u tranzitu . upravo tada su i najugrozeniji ,narochito oni koji ne mogu brzo da se penju (a-10 ,helikopteri)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 00:33:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.