Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 15:07:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Порођај једне војске  (Pročitano 34906 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Ko je ovde rekao da treba da se odreknemo Kosova, naprotiv, upravo sam ja napisao da ne treba u mom prethodnom postu.
Amerikanci su placeni da budu tamo i dok god je tako oni ce ostati tamo.
Bilo je OVK i ANA i za vreme Tita samo su se drugacije zvali i nisu imali podrsku NATO. Zandarmerija uz podrsku specijalnih jedinica vojske moze da ih savlada, ali problem je sto trenutno ni jedni ni drugi ne smeju na Kosovo.
Kako bi ti reorganizovao vojsku i sa kojim ciljevima to me zanima, posto ja ne vidim vojno resenje konflikta sa NATO oko Kosova vec samo i iskljucivo diplomatsko. Bilo kakav vojni nastup Srbije prema Kosovu bi doveo do definitivnog gubitka Kosova.
Kao sto se T-55 pokazao dobro protiv terorista isto tako to moze i T-84, ili mislis da je 55-ica bolja od 84-ke? A nama je jeftinije da drzimo 230 84-ki od 500-600 55-ica. Nasoj vojsci treba efikasnost, a ne brojnost na papiru.

Ne boj se za mene, ja sam srbin, antifasista i antikomunista, tako da se ne plasim srpske vojske.
Znas ono:"Smrt fasizmu, ku*ac komunizmu!" Smile
« Poslednja izmena: 20. Nov 2007, 02:33:18 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
- kosova se odriche ovaj zemun-ldpovac  Smile ,a bogami se te ideje javljaju i u DS u poslednje vreme  Smile

- ja bih voleo da zandarmerija moze da savlada OVK ,ali to nije uopshte u pitanju. glavni neprijatelj srbije je NATO !. ako nasha vojska ne bude dovoljno snazna da odvrati NATO ,od sukoba sa OVK nema nishta .

- srbija trenutno ne moze da vojno reshi pitanje kosova ,ali sa vojskom kakvu grade tadic i drushtvo ,necemo moci da sachuvamo ni sandzak ni vojvodinu ni bilo shta drugo ...

- uopshte nije pitanje da li je M-84 bolji od T-55 (svi znaju da jeste). problem je shto se vatrena moc nashe vojske stalno smanjuje ,a time i njena mogucnost da odvrati potencijalnog neprijatelja . ako nisi znao i M-84 se kvare , i njih je polako sve manje i manje.

- to da li si ti "fashista" uopshte nece zavisiti od tvojih politichkih stavova  Smile . sad je popularno i da radikale zovu fashistima ,a bogami i DSS . Smile ili , u prevodu ,svako ko se barem malo suprotstavi judeo-liberalizmu na kraju postane fashista . Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
- kosova se odriche ovaj zemun-ldpovac  Smile ,a bogami se te ideje javljaju i u DS u poslednje vreme  Smile

- ja bih voleo da zandarmerija moze da savlada OVK ,ali to nije uopshte u pitanju. glavni neprijatelj srbije je NATO !. ako nasha vojska ne bude dovoljno snazna da odvrati NATO ,od sukoba sa OVK nema nishta .

- srbija trenutno ne moze da vojno reshi pitanje kosova ,ali sa vojskom kakvu grade tadic i drushtvo ,necemo moci da sachuvamo ni sandzak ni vojvodinu ni bilo shta drugo ...

- uopshte nije pitanje da li je M-84 bolji od T-55 (svi znaju da jeste). problem je shto se vatrena moc nashe vojske stalno smanjuje ,a time i njena mogucnost da odvrati potencijalnog neprijatelja . ako nisi znao i M-84 se kvare , i njih je polako sve manje i manje.

- to da li si ti "fashista" uopshte nece zavisiti od tvojih politichkih stavova  Smile . sad je popularno i da radikale zovu fashistima ,a bogami i DSS . Smile ili , u prevodu ,svako ko se barem malo suprotstavi judeo-liberalizmu na kraju postane fashista . Smile

Vidi se da nemaš pojma. Po čemu si ti zaključio da sam ja u LDP-u? Zato što ti kažem istinu da je prošlo vreme opštenarodne odbrane, prošlo je vreme kad se ginulo za lažne "svetinje", prošlo je vreme tromih vojnih jedinica sastavljenih od pijanih rezervista (prisilno mobilisanih) koji bauljaju pored zastarelih 55-ica i pljačkaju napuštene kuće itd. To nije vojska, nego razuzdana banda. A tako zamišljena vojska uvek na kraju završi u bežaniji.

Zar vi ljudi ništa niste naučili iz ratova u devedesetim??

Za tvoju informaciju, ja sam po ubeđenju socijaldemokrat, još uvek sam član DS-a, ali kad vidim ko se sve u ovoj zemlji ostrvio na LDP, imam sve više razumevanja za njihove političke ciljeve.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 pa ne znam da li si u LDP ,ali upravo si izneo njihov pol.program  Smile :

- shta ce nam kosovo
- shta ce nam vojska
- j...sh svetinje ,vazno je samo sopstveno dupe 

samo josh kazi da podrzavash pedere i na LDP-si listi za sledece izbore  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat
ako nasha vojska ne bude dovoljno snazna da odvrati NATO ,od sukoba sa OVK nema nishta .
Da odvrati NATO od cega? Oni su vec uzeli Kosovo. Nije realno razmisljati da ce da se zalecu na Sandzak i Vojvodinu pogotovo sto je Rusija sada ponovo bitan faktor u celoj prici i nece dozvoliti da se tako nesto desi. Drugo, u pomenutim regionima se ne desava nikakva oruzana pobuna koju bi NATO eventualno podrzao, niti ima naznaka da bi do toga moglo da dodje. I na kraju najvaznije sada vise nema izgovora "diktator S.M.", tako da nam NATO vojno vise ne predstavlja pretnju.
U pravu si da se i 84-ke kvare, ali sada se sredstva dodeljena vojsci ne rasipaju na odrzavanje 55-ca koje su daleko manje sposobne i daleko su starije, verovatno starije od vecine clanova ovog foruma. Pa normalno je da su morali da ih izbace u jednom momentu. I 84-kama se blizi kraj resursa, pitanje je samo koliko ce izdrzati i da li cemo biti sposobni(ekonomski) da ih adekvatno zamenimo.
Ne znam samo ko ti je usadio taj panican strah od jevreja i ideju da ce ti fasisti pomoci, ako si srbin nece, u to budi siguran, fasisti nas gledaju jednako kao jevreje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
-  uvek mogu da se otvore nova zarishta : u vojvodini ,sandzaku , pa chak mogu i pomocu ovih domacih izdajnika da izmisle da je ugrozena demokratija a oni kao da nam "pomognu" . uvek je dobro imati jaku vojsku ,da ne moze svaka budala da te maltretira  Smile

- mi moramo da realno vidimo kolika nam je vojska potrebna i koliko mozemo da platimo ,a ne da samo izbacujemo staro ,a ne nabavljamo nishta novo . da su oni nabavili josh par stotina t-72 umesto tih t-55 ,ja ne bih imao primedbi  Smile.

- ne boj se ti NS i belih nacionalista. imamo mi dosta prijatelja po svetu ,narochito u slovenskim zemljama . nashi neprijatelji su jevreji ,oni su nas bombardovali ´99 (da ponovim : olbrajt,klark,klinton ..... ima ceo jedan dugachak spisak  Smile)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
-ne verujem u nova zarista na tlu Srbije, to su pusti snovi nekih koji ne misle dobro ovoj zemlji...
-od kojih para? treba biti realan, i mislim da reorganizacija koja se trenutno sprovodi uzima u obzir pre svega ekonomski momenat u kojem se nalazimo. novi tenkovi nam nece smanjiti nezaposlenost, niti ce placati socijalna davanja nezaposlenima.
-fasista se ne bojim, oni se boje nas srba, hrabri su samo kada su brojcano daleko nadmocniji Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
pa ne znam da li si u LDP ,ali upravo si izneo njihov pol.program  Smile :

- shta ce nam kosovo
- shta ce nam vojska
- j...sh svetinje ,vazno je samo sopstveno dupe 

samo josh kazi da podrzavash pedere i na LDP-si listi za sledece izbore  Smile

Znaš u čemu je problem?

Ti i ja gledamo na istu stvar iz različitih uglova, pa onda imamo drugačije impresije.

1. Kosovo

Ti Kosovo gledaš kao parče teritorije (15%), kao da je to pusto i nenaseljeno ostrvo.
Ja, kad kažem Kosovo, prvenstveno vidim 2 miliona šiptara, istorijski dokazano nelojalnih prema Srbiji. Moje lično mišljenje, Kosovo DA, ali bez šiptara.
Pošto je ta varijanta nemoguća misija, pogotovo u današnje vreme, onda je podela najbolje rešenje za Srbiju. Nisam ja kriv što vojvoda Stepa nije 1912. odradio posao koji je trebalo da se uradi onda. Sad je prekasno. Prošlo je 95 godina, namnožilo se gamadi i još imaju na svojoj strani najjaču svetsku silu današnjice.

2. Vojska

Mi nemamo mogućnosti da stvorimo armiju po tvojim željama tj. armiju sposobnu da se suprotstavi NATO-u sa realnim izgledima na pobedu. Čak i da smo prebogati kao Norveška ili Švajcarska, mi nikada ne možemo imati toliko brojnu armiju, sposobnu da porazi našeg pravog neprijatelja (dobro si primetio da je NATO naš glavni rival na ovim prostorima, a ne neka tamo teroristička UČK ili ANA)

Znači, ne treba se zanositi naučnom fantastikom. Nama treba vojska sposobna da odvraća vojske zemalja iz okruženja (pojedinačno, recimo HV). Konkretno, to znači 100% profesionalna armija od 40-45 hiljada vojnika (5-7 hiljada u vazduhoplovstvu i PVO, ostalo u KoV), dobro uvežbana sa savremenim naoružanjem i opremom, čime bi se nadoknadio "nedostatak" u kvantitetu (čitaj pijani rezervisti, slabo naoružani i sumnjivog borbenog morala)
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 ajd da kazem ovo pa da idem da spavam  Smile :

1. kosovo bez shiptara ,pa chak i srbija bez shiptara - zavise samo od toga koliko smo spremni da se suprotstavimo NATO . npr sledece godine nam stize 200 000 roma i shiptara u srbiju ,pa eto ti za par godina novog kosova u centru beograda  Smile

2. NATO srecom ima puno neprijatelja po svetu , a mi mu nismo bash prioritet. moguce je izgraditi vojsku koja ce u dogledno vreme biti dovoljno jaka da odvrati NATO od meshanja u balkanske poslove ,narochito shto ce se i medjunarodna situacija poboljshati za nas ,a pogorshati za NATO.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Zemunac , nas problem je zavisnost od uvoznih energenata , lignit na Kosovu je trebao da nam obezbedi tu energetsku zavisnost dok ne izvrsimo racionalizaciju potrosnje ( dok ne uvedemo programe stednje energije , a zatim i ciste izvore energije ) . To je jednostavno resurs koji je trebao da obezbedi predah , a ne da da trajno resenje . Isto treba da obezbedi nemcima , samo sto bi oni , za razliku od nas koji bi to krckali 300 godina , taj lignit za svoje potrebe sjebali za pedeset .
Kosovo ima i strateski znacaj u ovom delu Evrope . Mi stvari uvek gledamo lokalno , a ne globalno . Kad gledas stvari globalno , Kosovo se uklapa u tu sliku . Zasto su podrzani Albanci , a ne mi , to je drugo pitanje . U pravu si da nismo dovoljno lobirali u Vasingtonu , ali smo uradili drugu vecu gresku jos u pocetku konflikta na Balkanu : isterali smo nemce iz Srbije , a pustili francuze ocekujuci od njih nesto . Druga greska je sto smo se odjednom nasli u polarizovanom svetu u kome postoji jedan dominantni pol moci ( u tom trenutku SAD ) , a pokusavali da vodimo nesvrstanu politiku . Morali smo da se opredelimo za nekoga , morali smo da nadjemo saveznike . Mi nismo uradili nista od toga . Kada se Cobi najzad okrenuo rusima , sto je u datom trenutku bila greska , bilo je vec kasno , oni nisu imali nikakvu moc da nam pomognu . Hrvati su na vreme poceli da pevaju : Danke dojcland libe dank i dobili drzavu , a mi smo im se smejali , i vidi gde smo . U medjunarodnoj politici , bar po meni , gledas ko je najjaci vojno i ekonomski u svetu , na tvom kontinentu i u tvom regionu . Ameri su u to vreme bili najjaci na svetu vojno i ekonomski , rusi su bili drugi vojno , nemci su bili najjaca vojno-ekonomska sila u Evropi . Francuska je bila druga po jacini vojno-ekonomski u Evropi . Ne spominjem britance jer oni rade sta ameri kazu . To ti govori kako smo i sa kim trebali da pregovaramo i kome sta da dajemo . Po meni kljuc je bila Nemacka . Sa francuzima nismo imali sta da trazimo , jer nam je predstojao rat sa muslimanima u Bosni , a oni imaju 60% muslimanskog glasackog tela . Sve i da su hteli da nas podrze , zbog unutrasnje politike to nisu mogli . Ali , sada je za to kasno .
Bf 109 , mani se stvaranja armije koja moze da pobedi NATO . I mnogo vece i ekonomski jace zemlje to ne mogu , a kamoli ova Srbija . A ko su neprijatelji Srbije , mozes da lupas koliko hoces , tako nesto ne postoji . U danasnjem svetu nema ni prijatelja , ni neprijatelja , postoje samo interesi . Kad si u maloj zemlji , pokusavas da balansiras izmedju zelja jakih , da saradjujes sa svima , da svima das po malo , a nikom sve , i da kroz politiku ostvarujes ciljeve , jer vojno nemas sanse . Zato ti i kazem , politika je kljuc svega , a ne vojska . I nemoj molim te da pustas da ti razni politicari ili razne ekstremne grupe ispiraju mozak , razmisljaj svojom glavom i hladne glave . Ostrasceni ljudi nisu u stanju da urade nista dobro ni za sebe ni za druge . Ja jednako ne podnosim ni LDP ni radikale , jer su i jedni i drugi previse ostrasceni ,i jedni i drugi samo prosipaju parole bez konkretnih resenja . Zato se klinci pale na tu pricu kao sibice , ali niko ozbiljan , a pogotovu ako je ucestvovao na svim protestima i video ko ga je sta lagao , na te price ne pada . Neka se manu vise parola , neka daju konkretna resenja .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 15:07:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.