Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 22:02:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Порођај једне војске  (Pročitano 34830 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
zavisi ko ima bolju opremu  Smile
mozda se nisam lepo izrazio ko ima za nijansu bolju, a i sam nacin ratovanja ce se promeniti tehnika ce smanjiti broj ljudi koji ucestvuju u borbi, ide se ka tome ...
« Poslednja izmena: 20. Nov 2007, 01:07:07 od boki282 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ bf

Još nisi rekao koja je strateška važnost Kosova, po tvom mišljenju. Po mom, Kosovo za Srbiju ima samo emotivnu važnost, zbog demagoške fraze da je Kosovo "kolevka srpstva". Istorijski, svi znamo da Kosovo nije kolevka srpstva, nije to čak ni Raška. Časlavova Srbija (prva polovina X veka) uopšte nije zahvatala teritoriju Kosova. Ali, da ne idemo dalje u istorijski off.

Ono što je zanimljivo je tvoja tvrdnja da su Srbi jedini državotvorni narod na Balkanu. A šta su onda Grci, Rumuni ili Bugari? Oni nisu državotvorni narodi samo zato što su u EU i NATO?

Na kraju, VS ima manje tehnike na papiru, to je tačno. Ali, upotrebljiv broj tenkova je danas isti kao i '99. godine. Verovatno se pitaš kako je to moguće? Jednostavno, i onda je masa zarđalih 55-ica služila kao mamac za NATO pilote, a ne kao oruđe sposobno za borbu.

Da ti ne pričam u kakvom stanju su bili pontoni koje je dužio moj pontonirski puk iz Jakova. Kao koji ponton porinemo u Savu, tako potone. Smejali nam se seljaci iz Ostružnice. Svi pontoni godinama stajali na gomili u kasarni u Jakovu, pojela ih korozija 100%. A bili na brojnom stanju. Onaj pontonski most u NS jedva je skrpljen, skupljali se upotrebljivi pontoni iz inžinjerijskih kasarni po celoj Srbiji. Najviše iz šabačke kasarne, oni su uvek imali redovnu vojsku na obuci, pa su uredno održavali pontone. Jakovo, kao i Bubanj Potok, kasarna isključivo za rezervu, možeš da zamisliš u kakvom je stanju bila tehnika.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 kosovo za nas ima i duhovnu ,ali i ogromnu materijalnu vrednost . sama zemlja (bez rudnog bogatstva) vredi mnogo . kad se urachunaju svi potencijali kosova ,radi se o bukvalno o bilionima dolara (da ne bude zabune englezi to zovu trilioni)

a na kraju krajeva ,to je pitanje principa (to je ono shto vama judeo-liberalima nije bash sasvim jasno Smile) . svaka drzava je pored fizichke i mentalna tvorevina. ako ode kosovo , onda ce i sve drugo moci da ode.

shto se tiche t-55 , ne zasmejavaj me  Smile t-55 je bio "radni konj" VJ na kosovu i posle u KZB . veoma mali broj njih je unishten s obzirom na pretnje ,a za mamce su korisceni americhki m-18 i m-36 .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
jos kad bi ti skapirao da su nam oteli kosovo pre 50 godina, a ne juce al ajde.
ti kao veliki patriota trebao bi da propagiras suzbijanje bele kuge, to je za mene veci patriotizam  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
to ti je opet povezano  Smile . bela kuga je direktna posledica judeo-liberalnog sistema koji promovishe egoizam - ko josh da se bakce sa choporom dece ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
tu imamo dodirnih tacaka, ali sipusi su nam sistematski uzimali zemlju od drugog svetskog rata i sad je mozda kasno za pametovanje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Vecina tih radnih konja nije ni mogla da upali, tako da su bezvredni.
Materijalna verdnost Kosova nije prevelika, ali je nase i ne treba da ga se odreknemo tek tako. Sustina ove price je upotreba vojske na Kosovu. Nikakva vojska koju smo mi sposobni kao nacija da platimo pa i po cenu da svi gladujemo ne bi bila u stanju da osvoji Kosovo. Nije problem OVK ili ANA, njih moze i zandarmerija da razbuca, a kada dodje vreme za to tako ce i da urade, ali tamo su NATO trupe koje su trenutno suvise jake da bi smo mogli da ih napadnemo, to bi bilo suludo i dalo bi im za pravo da nam oduzmu Kosovo u savetu bezbednosti. Tada bi cak i rusi bili uzdrzani. Tako da je bolje da umesto da i ovako iscrpljenu ekonomiju ne opterecujemo dodatno preteranim izdavanjima za vojsku vec da vojsku racionalizujemo na nivo koji mozemo da platimo i mislim da se ka tome i ide. Vremenom, kako budemo platezno sposobniji i vojska ce da raste.
I ne boj se Bf, nece biti orudje u rukama jevreja, ali ce biti pogubna po fasiste kada zatreba, jer je to srpska vojska!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
kosovo za nas ima i duhovnu ,ali i ogromnu materijalnu vrednost . sama zemlja (bez rudnog bogatstva) vredi mnogo . kad se urachunaju svi potencijali kosova ,radi se o bukvalno o bilionima dolara (da ne bude zabune englezi to zovu trilioni)

a na kraju krajeva ,to je pitanje principa (to je ono shto vama judeo-liberalima nije bash sasvim jasno Smile) . svaka drzava je pored fizichke i mentalna tvorevina. ako ode kosovo , onda ce i sve drugo moci da ode.

shto se tiche t-55 , ne zasmejavaj me  Smile t-55 je bio "radni konj" VJ na kosovu i posle u KZB . veoma mali broj njih je unishten s obzirom na pretnje ,a za mamce su korisceni americhki m-18 i m-36 .

HAHAHA, baš me nasmeja sa ovom definicijom države. Pa, čoveče, nema države u Evropi koja kroz istoriju nije menjala svoje granice, ako je nešto istorijski nestabilno i podložno promenama, onda su to državne granice.

O materijalnoj vrednosti Kosova ne želim da raspravljam, čak i mentalno retardirani Buš zna da je Kosovo bezvredno, najsiromašnije parče Balkana. Zbog toga nema Bechtel-a ili drugih američkih korpracija-krvopija na Kosovu. Jednostavno, nemaju šta da otimaju.

Što se tiče 55-ica, sama činjenica da su bili upotrebljeni na Kosovu govori o ozbiljnosti i snazi tadašnje VJ. Tigar na papiru, za zastarelim tenkovima koji mogu samo da služe za plašenje civila i slabo naoružanih albanskih terorista, ali da se upuste u otvorenu borbu sa NATO oklopnim jedinicama, nikako.

Inače, dve zarđale 55-ice bez gusenica su ostavljene u kasarni u Jakovu, zato i kažem da su služile kao mamac za NATO pilote. I gađali su ih druge noći posle početka agresije. Čak je jedan pijani zastavnik poginuo u bombardovanju kasarne, čovek zaspao u magacinu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 ja sam mislio da ste malo ozbiljniji ljudi ,a vi ste pocheli da prichate gluposti  Smile :

- nijedna drzava nije spremna da se odrekne "tek tako" svoje teritorije .pogotovo se to nije deshavalo u evropi posle ww2. ako su sve drzavne i republichke granice svetinja ,shto bi srbija bila najgluplja i najgora ? Smile

- ako je kosovo amerikancima bezvredno , nek se pokupe i odu sa njega. meni je vredno  Smile

- zandarmerija ne moze da se obracuna sama sa ovk,ana i.t.d. to su priche za malu decu - oni nemaju ni dovoljno ljudi ni sredstava za to. osim toga mi ne govorimo o ovk,ana i.t.d. nego o onima koji su prava pretnja - dakle NATO  Smile bez NATO ne bi ni bilo OVK i ANA

- T-55 se dobro pokazao protiv terorista. tenk jeste zastareo ,ali je mogao da posluzi. s druge strane ,sad nam je ostalo svega 200-ak M-84 i T-72 ,i mnogo manja vatrena moc vojske ,jer T-55 nisu zamenjeni nego izbacheni.

- ramon ,znam da ova sadashnja vojska nece biti upotrebljena protiv jevreja (pravih neprijatelja srbije) ,nego protiv "fashista" (svih koji su protiv judeo-liberalne okupacije) . samo se bojim da sluchajno i ti ne postanesh taj fashista ,na koga ce da puca ta "nasha " vojska "  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat
znam da ova sadashnja vojska nece biti upotrebljena protiv jevreja (pravih neprijatelja srbije) ,nego protiv "fashista" (svih koji su protiv judeo-liberalne okupacije) . samo se bojim da sluchajno i ti ne postanesh taj fashista ,na koga ce da puca ta "nasha " vojska "

Au, pa ja tek sad shvatam sa kim razgovaram. Da nisi ti zalutao na burek forum, ipak ti bolje sagovornike možeš da pronađeš na forumu stormfronta, kod moderatora koji se zove Omarska. Smile

Usput, dok vi na srpskoj sekciji raspredate o jevrejima, pročitajte šta o nama Srbima pišu vaši istomišljenici na hrvatskoj i bugarskoj sekciji istog sajta.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 22:02:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.