Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 09:12:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poreklo i znacenje vaseg imena?  (Pročitano 207175 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 22258
Zastava Winterfell
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson HGPORI
Marko .....  Smile Smile Neam pojma ... neshto oko marta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ime: MARKO

Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz latinskog "Marcus" što je rimsko lično ime. Može biti i iz "Martius" u značenju "rođen u martu" ili od "mas, maris" u značenju "muževan". Dolazi u obzir i latinski "Mars" koji je u rimskoj mitologiji bio bog rata ili "marceo" u značenju "biti slab, uveo, mlitav". Po običaju ovo ime se nadeva deci rođenoj u mesecu martu. Kod nas, jedan od najranije poznatih je ban raške banovine iz 11. veka. Pretpostavlja se da današnju veliku popularnost u narodu duguje slavi najvećeg junaka naših narodnih pesama Marka Mrnjavčevića koji je živeo od 1335. do 1395. godine. Bio je sin kralja Vukašina koga je narodna pesma od istorijske ličnosti preobrazila u legendarnog super heroja Kraljevića Marka koji je oličenje junaštva, viteštva i čestitosti. Smatra se jednim od najpopularnijih hrišćanskih muških imena, duboko ukorenjenim u onomastikonima i jezicima svih hrišćanskih naroda. Od ovog imena izvedeno je ime Marka.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG G2
Miroslav
(Polish Mirosław) is a Slavic name with the meaning "peace and glory".
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ime: MIROSLAV

Značenje: Prastaro sveslovensko ime. Složeno je od osnova sa značenjem "mir" + "slava". Datira u daleku prošlost. Među prvim poznatim bio je sin zahumskog bana Mihaila koji je bio postavljen još 911. godine za ninskog župana. Tako se nazivao i sin kralja Hvalimira s početka 11. veka iz dinastije Oštrivojevića. U istoriji je posebno ostao poznat Miroslav, humski veliki knez s kraja 12. veka, brat Nemanje, sin velikog župana Dese, unuk velikog župana Uroša I, za koga je pisano čuveno Miroslavljevo jevanđelje. Od ovog imena izvedena su imena Miraš, Mire, Mirosinka, Miroslava, Miroslavka i Mirčeta.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 578
Zastava
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 525.2
nikola...  valjda niko kao ja  Smile Smile Smile hah
IP sačuvana
social share
Strpljenje je moc
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Alcatel One Touch Idol X
Дамјан

Мислим да је грчког порекла, а један ђакон ми је рекао да значи, "онај који се припитомљава", сад колико је то тачно  Smile
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ime: NIKOLA

Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Nikolaos", "nikao" u značenju "pobeđivati" + "laos" u značenju "narod". Rasprostranjeno je kod svih evropskih naroda od najstarijeg vremena do danas zahvaljujući istaknutom korifeju i arhijereju iz maloazijske pokrajine Likije čije je ime ušlo u hrišćanski kalendar. Ime je od najranije prošlosti nosilo nekoliko papa, ruskih careva, kraljeva, prinčeva, vojskovođa i veliki broj drugih velmoža. U 11. veku kult Svetog Nikole je bio podstaknut na Balkanu prenosom njegovih moštiju u Bari. U našem narodu kult Svetog Nikole raširen je od starine, što potvrđuje i činjenica da je Sveti Nikola najčešća porodična slava. Od ovog imena izvedena su imena Kola, Kole, Kolja, Nikica, Niko, Nikoleta, Nikolija, Nikolina i Nine.

Ime: DAMJAN

Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Damianos" u značenju "krotitelj, pobednik. U hrišćanskoj religiji ime je "svetog vrača". U raznim varijantama rasprostranjeno je širom hrišćanskog sveta. Kalendarsko je ime. Od ovog imena izvedena su imena Damjana, Damjanka, Damljan, Damnjan i Damnjanka.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

LONG LIVE ROKENROL!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung SGH-J700
Porijeklo mog imena Bojan potječe od staroslavenske riječi boi
što znači rat, bitka ili borba, i u doba kada su stari Slaveni vjerovali
u Peruna, Vesnu, Ladu i Svaroga postojao je stanoviti žrec (vrač ili
druid) Bojan
« Poslednja izmena: 01. Maj 2010, 10:25:01 od čorbafan979 »
IP sačuvana
social share
Bože od Sinja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Apple 15
lepo ime... medju lepsima.... zenska i muska varijanta.. svejedno...

ja sam u fazi u kojoj bih svoje menjala za Zarja... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 

Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Elene, Helene", izvorno iz "hele" u značenju "sunčeva svetlost, sjajna, blistava". Prema helenskoj legendi to je bilo ime najlepše žene sveta, kćerke Zevsa - Labuda i Lede, sestre Kastora i Poluksa. U Homerovoj Ilijadi, ženu spartanskog kralja menelaja ugrabio je trojanski princ Paris, sin trojanskog kralja Prijama i zbog toga je vođen dugi i krvavi Trojanski rat. U kalendar je ušla druga zena, supruga rimskog cara Konstantina Velikog, koji je Milanskim ediktom proglasio opštu versku tolerancijui time prvi ukinuo progone hrišćana. Zbog toga su Konstantin i zena ovog imena proglašeni za svetitelje. Od najstarijih pisanih izvora do danas veoma je često kod svih hrišćanskih naroda.

Sunceva svetlost,sjajna, blistava - odgovara mi  Smile
« Poslednja izmena: 03. Maj 2010, 02:18:24 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 09:12:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.