Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 11:50:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poreklo Albanaca  (Pročitano 125431 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Jel mi imamo tacno vreme kada su nastali prvi konflikti Albanaca i Srba?  I ja jos jedno ne kapiram, naleteo sam na jednog Shiptara pre neki dan, koji je tvrdio da nije Albana...dakle, ja sam zbunjen  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 677
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
oni su romanizovani iliri, i posle dosli turci i tako  Smile
iliri NISU narod indoevropskog porekla,njihov jezik NIJE indoevropskog porekla.

albanci (danasnji) ,JESU narod indoevropskog porekla,njihov jesik JESTE indoevropskog porekla.

pogledaj link iz moje prethodne poruke-pisac je albanac.

E nije nego je bas obrnuto. Iliri su IE narod, dok su siptari srodni sa Udima, Cecenima i drugim kavkaskim narodima. Cak stavise, jezici starih ilira su malo licili na grcki.

http://en.wikipedia.org/wiki/Messapian_language

From the Vaste inscription (Corpus Inscriptionum Messapicarum 149), a passage that probably consists mostly of personal names:

klohi zis thotoria marta pido vastei basta veinan aran in daranthoa vasti staboos xohedonas daxtassi vaanetos inthi trigonoxo a staboos xohetthihi dazimaihi beiliihi inthi rexxorixoa kazareihi xohetthihi toeihithi dazohonnihi inthi vastima daxtas kratheheihi inthi ardannoa poxxonnihi a imarnaihi

For this other Messapic inscription (Grotta della Poesia, Melendugno, Lecce):

klauhi Zis
    Dekias Artahias
    Thautouri andirahho
    daus apistathi vinaihi

Hear Zeus,
    Dekias Artahias
    to the infernal Thaotor
    set up (the rest untranslated)
« Poslednja izmena: 03. Maj 2013, 09:17:09 od erik81 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
Jel mi imamo tacno vreme kada su nastali prvi konflikti Albanaca i Srba?  I ja jos jedno ne kapiram, naleteo sam na jednog Shiptara pre neki dan, koji je tvrdio da nije Albana...dakle, ja sam zbunjen  Smile
sukobi sa šiptarima počinju dolaskom osmanlija na naše prostore.pre dolaska osmanlija,šiptari su,po nekim istoričarima,došli sa kavkaza,negde od degastana,bili su nomadi,prelazili su velike oblasti u potrazi za pašnjacima,na tim putevima negde su se susreli sa hordama mongola,koji su ih raštrkali,razbacali po regionu,a krda stoke zarobili.tada se pojavljuju još u dusanovom carstvu,ali samo kao čobani.čuvali su stoku za vlastelu,nastanjivali su se na katunima na koje su leti izgonili stoku,a zimi ih vraćali.od vlastele su dobijali na korišćenje zemlju,kako bi mogli uzgajati hranu za svoje potrebe.čak je dolaskom osmanlija termin kosovske bitke,šiptari su se borili na našoj strani.
ulaskom osmanlija,bivaju za svoju lojalnost srbima kažnjavani,a i podsticani da prime islam i služe osmanlijama.tada od krune dobijaju svoja prva staleška zvanja i postaju odani kruni.od tada počinje zulum,koji šiptari sprovode nad srbima.inače postoje kolonije šiptara u rumuniji,ukrajini,koji se ne poistovećuju sa albancima,govore veoma sličnim jezikom,nešto poput nas i makedonaca,možda su razlike mnogo manje.ima ih u regiji pulja u italiji,kao i na siciliji.
dakle radi se o šiptarima koji nisu izbegli iz albanije,koja u vreme njihovog dolaska na ove prostore nije bila ni u ideji.
ime albanija ima veze sa njihovim starim poreklom.
imam par knjiga koje se bave tom temom,najekstremniji po pitanju ko sualbanci-šiptari jeste deretić,dok su ostali mnogo,mnogo prizemniji.u principu svi se slažu da su sa kavkaza,možda dagestana,pleme stočara....itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Jel mi imamo tacno vreme kada su nastali prvi konflikti Albanaca i Srba? I ja jos jedno ne kapiram, naleteo sam na jednog Shiptara pre neki dan, koji je tvrdio da nije Albana...dakle, ja sam zbunjen Smile
sukobi sa šiptarima počinju dolaskom osmanlija na naše prostore.pre dolaska osmanlija,šiptari su,po nekim istoričarima,došli sa kavkaza,negde od degastana,bili su nomadi,prelazili su velike oblasti u potrazi za pašnjacima,na tim putevima negde su se susreli sa hordama mongola,koji su ih raštrkali,razbacali po regionu,a krda stoke zarobili.tada se pojavljuju još u dusanovom carstvu,ali samo kao čobani.čuvali su stoku za vlastelu,nastanjivali su se na katunima na koje su leti izgonili stoku,a zimi ih vraćali.od vlastele su dobijali na korišćenje zemlju,kako bi mogli uzgajati hranu za svoje potrebe.čak je dolaskom osmanlija termin kosovske bitke,šiptari su se borili na našoj strani.
ulaskom osmanlija,bivaju za svoju lojalnost srbima kažnjavani,a i podsticani da prime islam i služe osmanlijama.tada od krune dobijaju svoja prva staleška zvanja i postaju odani kruni.od tada počinje zulum,koji šiptari sprovode nad srbima.inače postoje kolonije šiptara u rumuniji,ukrajini,koji se ne poistovećuju sa albancima,govore veoma sličnim jezikom,nešto poput nas i makedonaca,možda su razlike mnogo manje.ima ih u regiji pulja u italiji,kao i na siciliji.
dakle radi se o šiptarima koji nisu izbegli iz albanije,koja u vreme njihovog dolaska na ove prostore nije bila ni u ideji.
ime albanija ima veze sa njihovim starim poreklom.
imam par knjiga koje se bave tom temom,najekstremniji po pitanju ko sualbanci-šiptari jeste deretić,dok su ostali mnogo,mnogo prizemniji.u principu svi se slažu da su sa kavkaza,možda dagestana,pleme stočara....itd.
Hvala na srzevitom odgovoru  Smile
Cuo sam vec to da su se borili jedno vreme na nasoj strani, mada mi je to mnogo cudno, jos pogotovo kada vidis toliku neosnovanu mrznju prema Srbima danas. 
Znaci otprilike shiptari su nesto poput podgrupe Albanaca?
« Poslednja izmena: 04. Maj 2013, 01:19:31 od RavenDark »
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
ne,šiptari,albanci sve je to isto sranje.albanci su nacionalno postali svesni tek po formiranju države albanije,koju je opet formirala,mislim nemačka i italija nisam siguran.pre toga su živeli u plemenskim zajednicama imali veće staraca ili tako nešto,bili osmanlijski vilajet.tek po formiranju albanije kao države počinje to forsiranje nacionalnog identiteta.
njihov grb je verijacija na temu germanskog orla,koji je crn i sa raširenim krilima simbolizuje večiti napad,osvajanje.shodno čemu se ta bagra i ponaša.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Њихов грб је грб Скендербега - Ђурђа Кастриоте. Мајка му је била Српкиња, Војислава, а браћа му се зову Станиша, Репош (сахрањен у Хиландару) и Константин. Отац, Јован (како ми преносимо његово име) био је ктитор Хиландара.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2013, 10:38:14 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
kastriotov grb je bio sa dvoglavim belim orlom,koji je imao nad svojim glavama šestokraku zvezdu žute boje u plavom naopakom trouglu sa po dve krune iznad orlovih glava na crvenoj poledjini.
to je kastriotov orginalan grb i bio je to grb porodice kastriot.
sadašnji grb albanije kao države jeste crni dvoglavi orao,raširenih krila na crvenoj poledjini.razlika je preočigledna,sličnost?sličnost je poprilična,ali samo kad se posmatraju orlovi,poledjina i to je to.
pardon,sad sam pogledao na wik. zvanični grb albanije pored crnog orla na crvenoj poledjini ima još iznad glava istog i šlem skendrper bega,prestavljen zlatnim linijama.to je jedina sličnost sa skender begom,koja je ubačena na grb albanije u postkomunističkom periodu.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2013, 12:09:14 od upap »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Interesantno.  Ja znam da je nesto petljano i sa nashim grbom, ali koliko je to "nashe" a koliko Vizantijsko, to je tesko pitanje. Ja i gottago smo diskutovali vec par puta po pitanju ocila, da li su ili nisu Vizantijskog porekla. 

Zar nije Dushan drzao jedan deo danasnje Albanije ili ja gresim  Smile 
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Browser
Safari 8536.25
ne grešiš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
čuj albanije, držao je i deo grčke.

inače svi slovenski narodi su imali dvoglavog orla. ovi divljaci su samo ukrali ideju.

i da, dvoglavi orao je ženka. zove se majka Slava, ona od koje je nastao svet. (iz čijeg jajeta je nastao svet).
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 11:50:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.