Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:01:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: poplave u srbiji, Božji gnev  (Pročitano 40469 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
pisano je i to,ako mi zaćutimo kamenje će progovoriti.biće to užasno vreme tada.

Pa sada  Smile

promašio si kolosek,ovo nije hrišćanstvo. traži tajm aut pa se dogovori sa konkretnijim odgovorom.
« Poslednja izmena: 10. Jul 2014, 21:53:38 od bozjicovek »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
promašio si kolosek,ovo nije hrišćanstvo. traži tajm aut pa se dogovori sa konkretnijim odgovorom.

Pa spominjes neko kamenje koje govori pa sam ti dao primer  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153

Pa spominjes neko kamenje koje govori pa sam ti dao primer  Smile
Pismo govori da će ljudi moliti u vreme dolaska Hrista da kamenje ih žive zatrpa da ne gledaju lice onoga koji dolazi. gore će se pomestiti i zemlja zaljuljati kao pijan čovek u vreme velikih nevolja. a ljudi kako si pokazao sliku,po Pismu nemaju u vreme mllosti prava ubiti nikoga,Bog jr sudija. sad ako je reč o zakonu jedne zemlje u starozavetnom kodeksu onda se zakon mora poštovati. u suštini treba ukazati milost toje hrišćanstvo,ali ne znači da sad neko moće da ubija i da ne bude suđen od zakona države mjer zakon vlada nad onima koji odbacuju Hrista tj. milost. kao što je i pisano,zakon vlada nad ubicama,kradljivcima,preljubnicima itd...oni koji su u Hristu nisu više pod zakonom,jer je Duh Božji u njima i neće grešiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
Samsung Galaxy S24
Знате како. Људи су највећи атеисти када живе добар живот, немају већих проблема и све иде својим током. Али чим нешто крене по злу и нису баш такви. Тако је и овде. Већина људи је искварена. Имају проблема са завишћу, злобом, похлепом... Једни моле Бога да комшији цркне крава, мрзе богате, други опет сиромашне. Неки не могу да поднесу муслимане, Албанце, Хрвате, Американце. Има људи који вам никада неће опростити успјех. Који  ни рођеном дјетету никада ништа неће дати, поклонити, учинити. Који краду, израбљују, малтретирају, злостављају. И то не један или два већ маса људи. Али када је дошла поплава учинило се за тренутак као да је све то нестало и да  људи постају оно што и требали бити - ЉУДИ. Можда је таква патња била неопходна. Не како би се људи покајали и поправили што је превише за очекивати. Већ да би бар за трен негдје на дну душе ван свог тог срања и зла које сваки дан чинимо осјетили суштину живота: љубав, човјекољубље и богољубље.
« Poslednja izmena: 31. Jul 2014, 22:49:26 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Знате како. Људи су највећи атеисти када живе добар живот, немају већих проблема и све иде својим током. Али чим нешто крене по злу и нису баш такви. Тако је и овде. Већина људи је искварена. Имају проблема са завишћу, злобом, похлепом... Једни моле Бога да комшији цркне крава, мрзе богате, други опет сиромашне. Неки не могу да поднесу муслимане, Албанце, Хрвате, Американце. Има људи који вам никада неће опростити успјех. Који  ни рођеном дјетету никада ништа неће дати, поклонити, учинити. Који краду, израбљују, малтретирају, злостављају. И то не један или два већ маса људи. Али када је дошла поплава учинило се за тренутак као да је све то нестало и да  људи постају оно што и требали бити - ЉУДИ. Можда је таква патња била неопходна. Не како би се људи покајали и поправили што је превише за очекивати. Већ да би бар за трен негдје на дну душе ван свог тог срања и зла које сваки дан чинимо осјетили суштину живота: љубав, човјекољубље и богољубље.
poplave su Božji gnev jasno je rečeno u viziji.i pošasti će rasti.neverstvo donosi gomilanje greha mesto pokajanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Ericsson jeste
Citat

ako su na tren i bili ''van svog tog sranja'', taj tren je prošao, opet su se vratili..da budu to što jesu. šta je poenta?
a patnja nije i ne može nikad biti neophodna, to ti ne pije vodu niti malo; ako poplave vidiš kao deo fantastičnog,genijalnog božanskog plana (a vidiš verovatno), kako bi ljudi ''naučili nauk'' i slično;da te pitam, nije li bog (budući da je dobar, zar ne? tvoj bog je dobar koliko se meni čini, jer veruješ u onog iz biblije a on je dobrica (iako je počinio gomilu besmislenih ubistava i milion drugih kontradikcija al aj sad, to je druga tema)) mogao smisliti neki..drugi način, nešto drugo da uradi da ''opameti'' ljude, da ne pribegava tako ekstremnim rešenjima, kao što su poplave? meni deluje kao da jeste mogao i trebao je (kad bi postojao), to jedino ima logike  Smile, ali opet, logika i vera/religija..  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Најбоље ствар код идеје божанства је што бог/богови могу да се извуку са било чим. Људи ће наћи оправдање за све.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
Samsung Galaxy S24
ako su na tren i bili ''van svog tog sranja'', taj tren je prošao, opet su se vratili..da budu to što jesu. šta je poenta?

Поена је да напредујемо миц по миц. Над људима се проводи терапија штапа и шаргарепе.

a patnja nije i ne može nikad biti neophodna, to ti ne pije vodu niti malo;

Људи су грешна бића. А патња је саставни дио природе. Механизам саморегулације.

ako poplave vidiš kao deo fantastičnog,genijalnog božanskog plana (a vidiš verovatno), kako bi ljudi ''naučili nauk'' i slično;

Људи ништа нису научили. Они уче. То је процес. А поплава је дио механизма.

da te pitam, nije li bog (budući da je dobar, zar ne? tvoj bog je dobar koliko se meni čini, jer veruješ u onog iz biblije a on je dobrica

По мени Бог није ни добар ни лош већ неутралан и савршено праведан судија.

Citat
(iako je počinio gomilu besmislenih ubistava i milion drugih kontradikcija al aj sad, to je druga tema))

Бибијски Бог је веома занимљив ако га не гледамо као саможивог издвојеног појединца већ као глас једног другог дијела свијета који прожима и наш свијет.

Citat
mogao smisliti neki..drugi način, nešto drugo da uradi da ''opameti'' ljude, da ne pribegava tako ekstremnim rešenjima, kao što su poplave? meni deluje kao da jeste mogao i trebao je (kad bi postojao), to jedino ima logike  Smile, ali opet, logika i vera/religija..

Па ни мени твоја логика није јасна. Ако су људи говна зашто очекивати да нас Бог штити? Колико си пута прочитао коментар на неку морбидну причу "да нас метеор треба сравнити са земљом". Мени је интересантан тај моменат када се људи хвале среброљубљем, прељубама, блудним радњама, суровошћу, завишћу, безбожништвом, незнабоштвом, тјерањем ината Богу. И што је најгоре од свега гушењм Љубави у срцу, љубомором, гордошћу, спремношћу да се уништи други Божји створ. А онда када нас снађу поплаве не можемо да се чудом начудимо како је Бог олош док су јадни људи тобоже добрице које не требају патити. Није неопходно много загазити у духовност да би схватили колико се друштво душевно распада. Патња може бити дио еволутивног процеса. Али ако човјечанство и даље настави да се огрјешује о природу и Бога, а не промјени се бар у некој мјери, нестаћемо са лица земље. Поплаве, земљотреси, неплодност, најзеда вируса, метеори, рак, генетске деформације... све су то само методе.
« Poslednja izmena: 16. Avg 2014, 14:00:28 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.143
mob
Ericsson jeste
Citat
nisu. ljudi su samo to- ljudi, što će reći srodnik majmuna,samo jedan oblik (trenutno homo sapiens, pre su/smo bili homo erectus itd) života, nastao slučajem (možda i greškom) i ne svojom voljom, baš kao sva ostala živa bića,koje se sastoji od milijardu atoma,koje je hrana bakterijama itd. toliko smo prenebitni, kad se posmatra šira slika i objektivno, kad se ima u vidu da ljudska istorija čini otprilike 0,0001 odsto istorije ZEMLJE a kamoli vasione,  da svako versko lupetanje o uzvišenosti ljudske rase, grehu, spasenju itd deluje zaista vrlo vrlo infantilno i tragikomično. a da ne pominjem činjenicu da ne postoji sloboda izbora budući da smo samo robovi svoje dnk (ponavljam, ne iznosim svoje neko ''deprimirajuće', ''pesimistično'' mišljenje, već iznosim činjenice koristeći zdrav razum, tako je kako je) , ne postoji slobodna volja,tako da i sa te strane priča o gresima gubi svaki smisao
Citat
Људи ништа нису научили. Они уче. То је процес. А поплава је дио механизма.
užasno. ako je to zaista tvoj pogled na svet,ako zaista tako razmišljaš..to je jedan od brojnih (možda i glavni) razlog što mrzim religiju/veru i bilo šta što ima veze sa time. što reče (čini mi se) eyepheel, čisto sumnjam da bi imao isto mišljenje da se tebi ili nekome tebi dragom desilo tako nešto. ako i bi, onda si još više.. Smile da ne kažem šta i prekršim pravila foruma
Citat
По мени Бог није ни добар ни лош већ неутралан и савршено праведан судија.
kontradikcija. ako je ''savršeno pravedan sudija'', onda je dobar. ja zaista ne vidim ništa savršeno pravedno u oduzimanju života na krajnje zverski način petnaestogodišnjoj devojčici, da navedem najskoriji primer samo (al sad ćeš ti reći na fazon da je ona sad u raju s anđelima  Smile kao da je to neka kompenzacija, čak i da je istina), ne vidim ništa savršeno pravedno u tome da brojni sportisti, recimo fudbaleri zarađuju 300 000 evra nedeljno šutirajući loptu dok na drugoj strani sveta pošten i pravedan čovek crkava od rada u rudnicima/na njivi/čisteći ulice (što je naravno daleko teži,korisniji društvu i zahtevniji posao) za 0,0000000001 % plate od toga itd itd itd itd, primera je zaista, kao što svi znamo, prepuno. što reče roršah:''Ovaj svet bez kormila nisu stvorile nekakve metafizičke sile. Decu ne ubija bog, sudbina ih ne kasapi, niti ih usud baca psima kao hranu. Već mi. Samo mi.''
e da haha, ne može to ''po meni, bog nije'' ili ''bog jeste'' takav i takav. nema PO TEBI ili PO MENI, bog je takav kakav je, kakvim ga je predstavila biblija/kuran/šta već, u zavisnosti toga kojoj zbirki bajki si se priklonio.to je isto jedan od glavnih problema/nelogičnosti/nedoslednosti religije;što svaki (ali SVAKI) vernik (ili bolje reći, ''vernik'') ima neku svoju verziju ''boga'', koja se vrlo često čak skoro potpuno razlikuju jedna od druge. milijardu verzija milijardu bogova. i onda kažu da je to zapravo jedan bog, ali taj i taj ga pogrešno tumači, a ja dobro. ja sam u pravu,on nije. ja tumačim boga na pravi način, ostali ne. i kad kažu (to mi je omiljeno ja msm), npr kad se povede diskusija o religiji između ateiste (ili agnostika, nije ni bitno) i vernika i npr ovi prvi ismevaju stavke iz biblije, tipa ''hahah zmija koja govori..jee čime se ti truješ..'' i onda kao, vernik kaže da je to metafora, ''ne budi glup, nije BUKVALNO to tako, već..''.pa kako onda znate da nije metafora ni sam bog, kao što neko reče već? Smile ili da je biblija samo recept za kolače, sav u metaforama i alegorijama. KO to određuje šta je metafora a šta istina u bibliji?! presmešno.
Citat
Бибијски Бог је веома занимљив ако га не гледамо као саможивог издвојеног појединца већ као глас једног другог дијела свијета који прожима и наш свијет.
opet on  Smile vidi, neku drugu vrstu boga (bolje reći ''više sile'', moći prirode i slično), neka šta ja znam budistička sranja npr i slično i možeš da gledaš i posmatraš tako, tu imaš potpunu slobodu da veruješ u šta i kako god hoćeš, da smatraš da je taj bog/prauzrok takav i takav;imaš potpunu slobodu jer taj i takav bog/viša sila nije regulisan i evidentiran ni u kakvoj literaturi, te samim time, ti si ga potpuno izmislio i imaš pravo s njim da radiš šta hoćeš ( kao recimo onaj stefaneka, što kao veruje u prirodu. on je izmislio to, njemu je priroda kao vernicima bog, ali budući da o prirodi kao nekoj vrsti boga nema ništa da se kaže, tj budući da to (još) ne postoji kao religija (bar mislim. možda je doduše on panteista il tako neko sranje), stefaneka je slobodan da lupeta šta hoće i zamišlja šta hoće). E SAD, sa druge strane, budući da ti veruješ u boga IZ BIBLIJE, ne možeš reći (tj možeš naravno al nema nikakvog smisla niti ičega) hej, hajde da ga posmatramo ovako,a posle onako. sad ovako, sad onako. kako se nama, u datom trenutku sviđa.ali time se opet vraćamo na onaj problem vrlo proizvoljne definicije boga  Smile
Citat
Па ни мени твоја логика није јасна. Ако су људи говна зашто очекивати да нас Бог штити? Колико си пута прочитао коментар на неку морбидну причу "да нас метеор треба сравнити са земљом". Мени је интересантан тај моменат када се људи хвале среброљубљем, прељубама, блудним радњама, суровошћу, завишћу, безбожништвом, незнабоштвом, тјерањем ината Богу. И што је најгоре од свега гушењм Љубави у срцу, љубомором, гордошћу, спремношћу да се уништи други Божји створ. А онда када нас снађу поплаве не можемо да се чудом начудимо како је Бог олош док су јадни људи тобоже добрице које не требају патити. Није неопходно много загазити у духовност да би схватили колико се друштво душевно распада. Патња може бити дио еволутивног процеса. Али ако човјечанство и даље настави да се огрјешује о природу и Бога, а не промјени се бар у некој мјери, нестаћемо са лица земље. Поплаве, земљотреси, неплодност, најзеда вируса, метеори, рак, генетске деформације... све су то само методе.
ponavljam, to nije MOJA, niti NJEGOVA, niti ne znam čija logika, to je samo LOGIKA, koja nije ''moja'', nisam je ja niti izmislio niti prisvojio, ona je znana svima nama, ja je samo koristim,budući da imam ( i znam kako i ŽELIM da koristim) zdrav razum, sposobnost kritičkog mišljenja, nepristrasnost,objektivnost.
ja nisam rekao da očekujem da nas bog štiti. budući da on ne postoji ( ko što reče kulraner, činjenica je da ne postoji), pomalo se osećam nekako i bezveze što uopšte i pričam o tome;ali ajde da kažemo baš hipotetički, kad bi postojao, onda bi TREBAO (MORAO) da nas štiti, jer je dobar i voli ljude (po definiciji (iz biblije)). simple as that.
i kad pljuješ po ljudima (kao što to stalno činiš), govoriš da su ovakvi i onakvi, seti se da je isto tako to zasluga boga i SAMO boga, jer ( i ovde me ispravi ako grešim) bog je svemoguć/sveznajuć/svesvesve, zar ne? pa ako je SVEZNAJUĆ (a morao bi da bude svemoćan i sveznajuć, ako religija želi da ima bar 1 posto smisla; ne može SVE NA SVETU stvoriti neko ko to nije, zar ne?), to znači da on ZNA šta će ljudi uraditi, kakvi će biti, kako će se ponašati itd itd. dakle, on je sve to isplanirao daavno davno,on kontroliše sve a mi smo njegove marionete, te i u tom slučaju nemamo slobodnu volju (a ne samo sa druge, zdravorazumske,logičke tačke gledišta). shvataš li? kad bi bog stvarno dao ljudima slobodnu volju, to znači da on NE BI ZNAO šta će oni raditi, kako se ponašati itd što je,naravno,kontradiktorno.
ovo mi je ja mislim najduži post ikad igde  Smile i nemam POJMA zašto se raspravljam sa religioznim ljudima (ili što je najgore,fanaticima, u ovom slučaju), uvek kažem sebi nemoj, iznerviraćeš se bezveze, jer ne koriste BUKVALNO nikad ni logiku ni ništa, kad bi koristili nekad i trunčicu logike i sami bi shvatili koliko religija ne pije vodu i batalili bi je, što reko dr house čini mi se; al eto, bilo je jače od mene  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0

Citat
Које фрљање бесмислицама.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:01:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.