Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 15:13:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: poplave u srbiji, Božji gnev  (Pročitano 40205 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.137
a kako su ljudi verovali kad nije bila dostupna biblija
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49849
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ово је стандардно објашњење цркве. Народ живи у гријеху, блуду, искварености сваке врсте. И онда када се деси природна катастрофа то дође као казна која треба да опамети и упути на прави пут. Ко је читао Библију то зна. Бог је грашнике кажњавао различитим несрећама. Па и сам потоп је у центру пажње. Када Бог поручује Ноју да се спаваа док може пошто планета мора да се ресетује.

Као вјерник ја то видим из свог угла. Када се мало потрудите да мућнете главом, размислите, преиспитате се и упргенете духовне капацитете (ако их имате)  видјећете да има смисла у свему томе. Људи су постали бахата стока. Гријешимо на много начина. Прво у односу према нама самима, ближињима, породици, друштву, човјечанству, према читавој планети и Природи. А Природа је много зезнута када је наљутимо. Данас човјека заболе нека ствар за било шта што није он лично. Сви гледају само своје мале, бједне, мизерне, одвратне интересе. Замислили да су неки велики к**** (да простите), да су битни, да се читав Универзум мора подредити њима. Људи уништавају природу, бацају смеће, муче и истребљују друге врсте, загађују свим и свачим, понашају се као највећи злотвори према природи, Богу, ближњима... Затрпавају се канали да би било више земље. Истресају се отров. Све се прска и трује. Шуме се масовно крче и онда се сви чудимо када крену клизишта. Глобалне климатске промјене су очигледне а цјену ћемо плаћати сви.

А што се тиче Иринеја и Амфилохијиа. Свака њима част на изјавама. Знају они шта причају. Само што ја да сам на њиховом мјесту овакве поруке не би ширио у јавност. Јер зашто? Чему то? Ко ће да сједне и размисли мало зашто је  итокуда све ово? Неће нико. Људе једнаствано није бриге. Неки ће исмијавати, критиковати, већина ће игнорисати. Молитве, молебани, клечање пред Господом? Касно је зато. Од тога сад нема ништа. И нема сад смисла ни времена за то. Морамо појести сва срања која смо проузроковали и од тога нема спаса. Народ мора да прође кроз катаклизму пошто је то једини начин. Једини пут који нам је Природа одредила. Ово су инекције и љекови одозго. Одвратна терапија на коју смо присиљени. Јер сами смо тотално неспособни за боље. Сада су људи храбри, хумани,племенити. Нема мржње према другој партији, према другој вјери, нацији, према богатом комшији коме је сад све упропаштено. Нема зависити и злобе. Сви се боре као један не били спасили што се спасити може. Уплаћују се, донира се храна, вода, љекови. Људи брину једни о другима. Жртвујемо се. И на крају патимо и саосјећамо се једни са другима. Значи ово је у неку руку морално чишћење нације. Одлучили су да овако више не иде и да се нешто мора предузети. А ми овакви какви смо бич и принуда су једино за шта знамо...      
« Poslednja izmena: 19. Maj 2014, 04:08:20 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.137
mob
Nokia krntija
Citat
Православни верник је, за почетак...

Православни верник је, стриктно он поштовао Библију и веровао у свако њено слово или не, верник, ако се он тако осећа и на крају изјашњава.

Ја се једва и придржавам свих тих правила и чуда, саму поделу хришћанства не признајем, у епску фантастику Библије највећим делом не верујем, а прочитао сам је само из перспективе историјског извора, јер сам ето као требао, иначе је самоиницијативно вероватно никад не бих прочитао. Али се декларишем као верник и хришћанин. Зато што верујем у хришћанског Бога.

А да ли сам истински верник јер ето јебига нисам постио у ону тамо среду кад је пало црвено слово или се нисам исповедио и затражио опрост јер сам га јутрос под тушем издркао, то шефе нећеш ни ти ни било ко други да процењује, већ сам Бог кад му одем на истину.  Smile

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
po popisu iz 2011

vise od 7 000 000 ljudi u srbiji su se izjasnili kao vernici vas normalnih ima ovoliko:

Остало - 1776
Агностици - 4010
Нису верници (атеисти) - 80 053
Нису се изјаснили - 220 735
Непознато - 99 714

A zvanična definicija normalnog ponašanja - ono što radi većina.

Tako da prijatelju... jebi ga.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.3
Browser
Safari 537.75.14
mob
I-mate 30 Pro
95% sveske populacije veruje u neki oblik vise sile...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ово је стандардно објашњење цркве. Народ живи у гријеху, блуду, искварености сваке врсте. И онда када се деси природна катастрофа то дође као казна која треба да опамети и упути на прави пут. Ко је читао Библију то зна. Бог је грашнике кажњавао различитим несрећама. Па и сам потоп је у центру пажње. Када Бог поручује Ноју да се спаваа док може пошто планета мора да се ресетује.

Као вјерник ја то видим из свог угла. Када се мало потрудите да мућнете главом, размислите, преиспитате се и упргенете духовне капацитете (ако их имате)  видјећете да има смисла у свему томе. Људи су постали бахата стока. Гријешимо на много начина. Прво у односу према нама самима, ближињима, породици, друштву, човјечанству, према читавој планети и Природи. А Природа је много зезнута када је наљутимо. Данас човјека заболе нека ствар за било шта што није он лично. Сви гледају само своје мале, бједне, мизерне, одвратне интересе. Замислили да су неки велики к**** (да простите), да су битни, да се читав Универзум мора подредити њима. Људи уништавају природу, бацају смеће, муче и истребљују друге врсте, загађују свим и свачим, понашају се као највећи злотвори према природи, Богу, ближњима... Затрпавају се канали да би било више земље. Истресају се отров. Све се прска и трује. Шуме се масовно крче и онда се сви чудимо када крену клизишта. Глобалне климатске промјене су очигледне а цјену ћемо плаћати сви.

А што се тиче Иринеја и Амфилохијиа. Свака њима част на изјавама. Знају они шта причају. Само што ја да сам на њиховом мјесту овакве поруке не би ширио у јавност. Јер зашто? Чему то? Ко ће да сједне и размисли мало зашто је  итокуда све ово? Неће нико. Људе једнаствано није бриге. Неки ће исмијавати, критиковати, већина ће игнорисати. Молитве, молебани, клечање пред Господом? Касно је зато. Од тога сад нема ништа. И нема сад смисла ни времена за то. Морамо појести сва срања која смо проузроковали и од тога нема спаса. Народ мора да прође кроз катаклизму пошто је то једини начин. Једини пут који нам је Природа одредила. Ово су инекције и љекови одозго. Одвратна терапија на коју смо присиљени. Јер сами смо тотално неспособни за боље. Сада су људи храбри, хумани,племенити. Нема мржње према другој партији, према другој вјери, нацији, према богатом комшији коме је сад све упропаштено. Нема зависити и злобе. Сви се боре као један не били спасили што се спасити може. Уплаћују се, донира се храна, вода, љекови. Људи брину једни о другима. Жртвујемо се. И на крају патимо и саосјећамо се једни са другима. Значи ово је у неку руку морално чишћење нације. Одлучили су да овако више не иде и да се нешто мора предузети. А ми овакви какви смо бич и принуда су једино за шта знамо...      
" Standardno " objasnjenje koje standardno nema dodirnih tacaka sa stvarnoscu.
Ti nemas pravo nikome da sudis i nikoga da izdvajas i nazivas gresnim i iskvarenim.
O bibliji pojma nemas i naravno da ti nije jasno sta u njoj pise.
Bog ubije sve ljude koje nije odabrao za vecni zivot. To nije " gnev ", to nije " kazna " nego sudbina koja nije mogla da bude drugacija.

Nema apsolutno nikakvog smisla ili zdravog razuma u tvrdnji da je ovo sto se desilo Srbiji ( ili nekome drugome na Planeti ) odgovornost bilo kog coveka.

Ko si ti da ti bilo koga nazivas " bahata stoka " ?!?

Ljudi su izgubili zivote, imovinu, a ti te ljude napadas i nazivas njihovu smrt i patnju " inekcije i ljekovi odozgo " ?!? Strava i uzas.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2014, 10:33:09 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Деетс ит, стефанека аут.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
po popisu iz 2011

vise od 7 000 000 ljudi u srbiji su se izjasnili kao vernici vas normalnih ima ovoliko:

Остало - 1776
Агностици - 4010
Нису верници (атеисти) - 80 053
Нису се изјаснили - 220 735
Непознато - 99 714

Eto, ogromna vecina vernici i sta oce taj bog vec vise, salje katastrofe ko da su sve sami nevernici  Smile

Da,da, to je stara lokacija, takozvani Jugoslovenski HAARP, rana verzija koja je pod nalogom Tita napravljena tu.

Ona je ujedno i dokaz nadmoći Jugoslovenskih tehnologija. Američki zahteva celu poljanu od 10 hektara i preko 1000 antena. Naš Jugoslovenski, sada Srpski, je bio toliko napredan da je stao u jednu jelkicu. Onda je jelkica mutirala vremenom i porasla još više, sa sve antenom.

To je partizanska harpija, sa time su se jos trebili Svabe, a posto su partizani obitavali u sumi, odatle i oblik,zbog kamufliranja,  lako je Amerima praviti harpiju od 10 hektara kad ne moraju da je maskiraju  Smile Smile

Ce poginemo u vodu zbog Haarp-a.

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Citat
Nema apsolutno nikakvog smisla ili zdravog razuma u tvrdnji da je ovo sto se desilo Srbiji ( ili nekome drugome na Planeti ) odgovornost bilo kog coveka.
А Содома, Гомора? Бог је праведан, сви поплављени и утопљени су били грешници и заслужили су све што им се десило. Чекам васкрсење мртвих и живот будућег вијека. Амин
« Poslednja izmena: 19. Maj 2014, 13:37:00 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Citat
У Србији верника има можда неколико хиљада. Остало су они који мисле да су верници.

nikakav harp neće da promeni istinu da je u pitanju Božja sila koja udara na greh idolstva i ostale opačine. soto na zamajava harpovima i baba vangama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 15:13:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.