Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 03:47:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: poplave u srbiji, Božji gnev  (Pročitano 40691 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Izvini, ja idem direktno u pakao.
Evo nesto za razmisljanje; ako je bog ovo uradio, iako je vec znao da ce se sve ovo desiti a nista nije preduzeo, koliko je on 'dobar'?

Ako je bog svemoguci i sveznajuci, onda slobodna volja ne moze da postoji. U bibliji pise da svaki covek ima slobodnu volju (ako treba, citiracu). Objasni. Ja cu objasniti moju stranu.

Recimo.

1) Osoba sa slobodnom voljom ima dve opcije - a i b, i moze da izabere izmedju a i b.
2) Bog je sveznajuci.
3) Bog zna da ce ta osoba izabarati A.
4) Bog ne moze biti pogresan, posto sveznajuce bice ne moze imati pogresno znanje.
5) Ako je 3 i 4 tacno, onda ce ta osoba izabrati a)
6) Ako se vidi pod 5 i 1, onda te osoba nema slobodnju volju, posto ne moze izabrati B, ne moze izabrati nesto sto bog ne zna. Tako da sta god ta osoba izabere, ima da izabere vec ono sto je odredjeno samim znanjem sveznajuceg boga. Prosto.

I zadnje, ali sigurno ne i poslednje.. Kako, oh.. for fuck sake, kako.. mozes reci ti, ili bilo ko na ovom svetu, da je bog dobar.. kada je ubio milione ljudi, zivotinja.. ako je citati bibliju. Pogotovo jer je znao sve, ali sve da ce se to desiti, pa.. kako. Kako je on, to.. dobar?

Haj', odoh da zrtvujem moju macku (ne stvarno, ali siguran sam da ce se bog postarati da ona zavrsi tamo negde, izabere pogresan put, i pojede nesto od komsije koji hoce da je otruje.)
     Bog je savršen.naše misli i njegove su kao nebo i zemlja u razlici. što mi ovaki iskvareni znamo što je dobro.? šta bi mi to mogli njemu zameriti? ko će se preti sa njime?  pravednost bez suda je  bezakonje., a sud pripada onome ko je svet. greške nema. ubistva su samo u tvojim mislima koje su grešne.
 za hkj:
  kakvi astronauti! nebo i zemlja će goreti na kraju. sudiće se anđelima. to su tek sitne muhe koje nešto izigravajku i prkose svom bezumnom nosu!
za "ejephela"...(ne mogu da izgovoirim svaki put to,izvini) :
     mislim d asiti majstor nerazumevanja Pisma i to i ostan i po svojoj volji. ima mnogo takih majstora kvariša ljudskih duša izgtubljenih. ni jedan pesticid danas proizveden od čoveka ne moće da to zatre,osim da će doći Božji sud pravedni na sve to. sotona ne voli reč pokajanje,to nije čudo. jovan krstirtelj i proroici su ubijieni upravo od irodijade i irodijada zbog toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Mogu do sutra da se igram Smiley Ako je nesto savrseno, to podrazumeva da je kompletno. Nesto savrseno ne treba da se menja, ne treba da kreira ista (planete, ljude), vec samo postoji. Samo sebi je dovoljno, jer svaki aspekt istog je savrsen. Savrsen bog, stoga, ne bi napravio ljude, planete, nista.. jer nema potrebu za tim, niti bi imao zelju, jer je.. savrsen. Kao razlog za kreaciju se navodi negde "Beskonacan plan," ali ako ima plan, a plan podrazumeva nesto sto se jos nije desilo, vec buducnost, ima potrebu ili zelju za istim.. onda nije savrsen.

Sto se ostalog tice, ja dajem pravo sebi da njemu sudim, jer je za mene on samo fiktivan lik, u kontekstu "Kad bi bilo, sta bi bilo". To je naravno, moje misljenje. Iskvareni? Hvala puno, ja nisam. Barem ne ono sto bih ja smatrao pod tom recju.

Sto se ubistava tice, ja ne lazem. Samo zato sto je on mozda napravio te iste ljude, ne daje mu za pravo da ubija iste. Jer ako je to ok, onda sta ocekivati od vernika koji slede njegove primere, misleci da je savrsen, i.. tako dalje?

Izvolte pa citaj: http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2010/04/drunk-with-blood-gods-killings-in-bible.html

Ako je neko nemoralan, pogresan, i.. to bi bio on. Ne ja, a sigurno ne i dosta drugih ljudi. Ne kazem da je svet savrsen, daleko od toga. Ali, kada bi taj bog podavio ljude kao sto u bibliji kaze da jeste, ubijao, i sad recimo da je kriv za ovu poplavu.. onda je to samo njegova greska sto je doslo do toga, i neko ko to radi nikada, ali nikada u mojim ocima ne moze biti dobar. Prakticno bi se sveo na genocidnog ubicu.
« Poslednja izmena: 02. Jun 2014, 08:48:26 od pleybeck »
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Mogu do sutra da se igram Smiley Ako je nesto savrseno, to podrazumeva da je kompletno. Nesto savrseno ne treba da se menja, ne treba da kreira ista (planete, ljude), vec samo postoji. Samo sebi je dovoljno, jer svaki aspekt istog je savrsen. Savrsen bog, stoga, ne bi napravio ljude, planete, nista.. jer nema potrebu za tim, niti bi imao zelju, jer je.. savrsen. Kao razlog za kreaciju se navodi negde "Beskonacan plan," ali ako ima plan, a plan podrazumeva nesto sto se jos nije desilo, vec buducnost, ima potrebu ili zelju za istim.. onda nije savrsen.

Sto se ostalog tice, ja dajem pravo sebi da njemu sudim, jer je za mene on samo fiktivan lik, u kontekstu "Kad bi bilo, sta bi bilo". To je naravno, moje misljenje. Iskvareni? Hvala puno, ja nisam. Barem ne ono sto bih ja smatrao pod tom recju.

Sto se ubistava tice, ja ne lazem. Samo zato sto je on mozda napravio te iste ljude, ne daje mu za pravo da ubija iste. Jer ako je to ok, onda sta ocekivati od vernika koji slede njegove primere, misleci da je savrsen, i.. tako dalje?

Izvolte pa citaj: http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2010/04/drunk-with-blood-gods-killings-in-bible.html

Ako je neko nemoralan, pogresan, i.. to bi bio on. Ne ja, a sigurno ne i dosta drugih ljudi. Ne kazem da je svet savrsen, daleko od toga. Ali, kada bi taj bog podavio ljude kao sto u bibliji kaze da jeste, ubijao, i sad recimo da je kriv za ovu poplavu.. onda je to samo njegova greska sto je doslo do toga, i neko ko to radi nikada, ali nikada u mojim ocima ne moze biti dobar. Prakticno bi se sveo na genocidnog ubicu.
hm,sad znaš i što je to savršeno. što čovek zna osim  levo desno gore dole,nazad napred....pojam savršenog znamos amo preko opnoga ko je sebe predstavio kao savršeni. onaj koji stvara ima svoj smisao i to je sigurno deo savršenosti. nesavršeno ruši,ubija,laže,imitira,umišlja.
ti upravo imitiraš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
Bog je savršen.naše misli i njegove su kao nebo i zemlja u razlici.

Jes, bas savrsen, samo mu onaj lucifer malo zglajzno u podrum, a ni covek bas nije neki vrh savrsenstva  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Citat
Bog je savršen.naše misli i njegove su kao nebo i zemlja u razlici.

Jes, bas savrsen, samo mu onaj lucifer malo zglajzno u podrum, a ni covek bas nije neki vrh savrsenstva  Smile
Па по  његовој смо слики рађени  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Il je takav ko mi ili lose slika, hebes li ga  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Citat
hm,sad znaš i što je to savršeno.

Ti ne znas? Znas sta je definicija savrsenog, iliti 'perfect'?

Having all the required or desirable elements, qualities, or characteristics; as good as it is possible to be.

Ne mislim nista lose, daleko od toga. Ali pre svega sama biblija ima cudo rupa, gde ako ides prostom logikom i pratis put izvan, samo ces dublje zavrsiti u sumi.
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Citat

Having all the required or desirable elements, qualities, or characteristics; as good as it is possible to be.

Ne mislim nista lose, daleko od toga. Ali pre svega sama biblija ima cudo rupa, gde ako ides prostom logikom i pratis put izvan, samo ces dublje zavrsiti u sumi.

За ниво знања тог доба је прилично добра
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Citat

rupa ima samo u našoj mudrosti. zar ih nikad ne primetiš?  toliko nevolja dolazi od tih rupa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Kažu da su najgore one crne rupe. Iz njih ni mudrost ne izlazi, ni vreme, ni duša... ništa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 03:47:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.