Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poplave u Kraljevu, odroni na Ibarskoj magistrali  (Pročitano 2293 puta)
03. Jun 2019, 12:15:13
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
POPLAVE U SRBIJI Proglašena vanredna situacija u nekoliko gradova, izlili se potoci, VODA UŠLA I U KUĆE (FOTO, VIDEO)
Blic , Tanjug , Večernje novosti 03.06.2019. 08:16 > 11:25

U nekoliko mesta u Srbiji proglašena je vanredna situacija zbog poplava. U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a u domaćinstva u pojedinim kraljevačkim selima ušla je voda. Kritično je u delu Vrnjačke banje, u Kniću, kao i u skoro svim selima u gornjem Dragačevu. Evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča. I na području Ivanjice izlili su se bujični potoci. Na teritoriji Sremske Mitrovice zbog visokog nivoa podzemnih voda i u kanalskoj mreži takođe je proglašena vanredna situacija.

Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja Kraljeva.

Petnaest osoba bilo u zaglavljenom autobusu

Pet osoba evakuisano je zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen - izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

Tri osobe evakuisane su u okolina Kraljeva, a dve u mestu Viča kod Čačka, rekao je Marić.

On je istakao da je u toku noći u centralnom i zapadnom delu Srbije pala velika količina kiše i da je problema bilo na više mesta u Srbiji.

Kako je rekao, u Tutinu se voda izlila u dvadesetak objekata, uglavnom u dvrorišta i podrume, a veliki problemi su i u mestima u okolini Kraljeva gde je u pedesetak kuća voda ušla u podrume i dvorišta.

Usled obilnih padavina, autobus na deonici Kraljevo-Kragujevac bio je zaglavljen na putu, ali su pripadnici sektora uspeli da ga izvuku i obezbede svih 15 putnika.

Marić je istakao da je problema bilo i u Kniću i u Trsteniku, gde je noćas pala ogromna količina padavina.

Navodeći da je za sada evakuisano pet osoba, Marić je istakao da nema povređenih ni nastradalih, ali da će Sektor za vanredne situacije dežurati tokom celog dana.

- Očekuje se velika količina padavina i danas, tako da smo sve snage uputili na teren - rekao je Marić i precizirao da se to odnosi na centralni i zapadni deo Srbije.

Vanredno i u Vrnjačkoj Banji

Vanredna situacija proglašena je u delu Vrnjačke Banje i na celoj teritoriji opštine Knić. Najteže je u selima Donje Gruže, kuće i staje su pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, na stotine hektara je poplavljeno. Oštećeni su putevi, mostovi. Ambulanta u Gruži je poplavljena i neće raditi.

- Na Opštinskom štabu proglasili smo vanrednu situaciju u delu opštene zahvaćene nevremenom, odnosno u slivu Gračačke, Otročke i Rsovačke reke, kako bi angažovanjem mehanizacije iz svih javnih i komunalnih preduzeća sanirali štetu i u što kraćem roku meštanima osposobilikakvu-takvu saobraćajnu komunikaciju – kaže Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, prenose "Novosti".

Oštećeni mostovi preko Gračačke reke su potpuno van funkcije, tako da je meštanima čak i pešice otežan pristup iz dvorišta ka lokalnim putevima. Stručnjaci ovdašnje Direkcije za urbanizam su na terenu i utvrđuju koji mostovi mogu da se koriste.

"Sve je podsećalo na horor film, voda mi je odnela dva automobila"

- Sve je podsećalo na horor film. Bujica je nadirala velikom brzinom. Dva "jugića" mi je odnela i gotovo potpuno uništila, a teško mi je oštećen i polovan džip "micubiši" koji sam prekjuče kupio – nemoćno šireći ruke priča meštanin Radovan Pršić.

Kakva je to sila bila najbolje svedoči što je nizvodno odnela i traktor i čak dve prikolice.

Slično govore i njegove komšije, naglašavajući da ni najstariji meštani ne pamte ovakvu elementarnu nepogodu.

- Jeste kiša pljuštala, ali niko nije mogao da očekuje da će se ovolika količina vode sjuriti sa Goča. Sve je počelo oko 1.30 i potrajalo je sigurno nekoliko sati. Na teren su ubrzo stigli i vatrogasci i spasioci, ali šteta nije mogla da se spreči. Dobro je što u opštem metežu niko nije nastradao - pričaju meštani.

Odroni na Ibarskoj magistrali

Na ulazi u Kraljevo voda na ulicama je na sve strane, kako javljaju naši reporteri kolima se jedva prolazi, a negde i ne može.

Na Ibarskoj magistrali od Raške do Kraljeva dogodilo se nekoliko odrona, što je još jedna opasnost na putu za vozače. Sve pritoke Ibra su nabujale, poplavljene su ulice, njive i domaćinstva.

Saobraćaj je otežan, voda se sliva sa brda, i stvara bujice. Kiša u Kraljevu je padala do 9 časova, a meteorolozi tek predviđaju nepogode.

I na području Gruže su velike poplave, ljudi su ostali u zarobljeni u kućama, mnogo nisu otišli na posao, a voda se izlila u visini krova automobila.

U selu Zakuta reka Gruža koja je izazvala poplave odnela je most.

Jaka kiša koja pada već nekoliko sati na području ivanjičke opštine izazvala je, takođe, niz problema, javlja Infoliga.rs. Izlili su se bujični potoci, pokrenula klizišta, a sutereni nekoliko kuća su poplavljeni. Saobraćaj prema Prilikama je usporen jer se voda izlila na magistralni put.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
mob
Samsung 
Битно да су се сликали кад је отворен јебени семафор Smile
Пре 5 година поплаве, пре 10ак земљотрес Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Jeste kiša pljuštala, ali niko nije mogao da očekuje da će se ovolika količina vode sjuriti sa Goča.
Јес, ко да то очекује у овако кишној години.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
sad ce hrkalovica da uskoci sa djipovi
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
“REKA NAM JE TEKLA KROZ KUĆU, POPLAVA JE ODNELA I STO I MENE” Dramatična ispovest porodice iz Guče koja je UMALO STRADALA U REČNOJ BUJICI
04.06.2019. 10:38

poplave kombo Foto: RAS Srbija
Ne shvatajući ozbiljnost situacije koja je pretila njegovoj porodici, Dragan Milinković iz Guče, čija se kuća nalazi desetak metara od Bjelice, juče je svoje domaćinstvo pokušao da odbrani od poplave, a na kraju su on, njegova majka i devojka jedva spasili žive glave.

Oni su uspeli da se spasu uz pomoć vatrogasaca pošto im je nabujala reka usled poplave koje su juče zahvatile neke delove Srbije odnela zid kuće i ušla u prostorije.

- Kada je nabujala Bjelica počela da plavi i prodire mi u dvorište, pokušao sam da prodor vode sprečim tablom od stola. Međutim, voda je ponela i sto i mene. Pobegao sam u kuću, jedva sam je se dokopao, a reka je opkoljavala moj dom - priča za “Blic” Dragan Milinković.

On, majka i devojka, po njegovoj priči, ušli su u jednu sobu očekujući da će poplavni talas oslabiti. Prevario se. Samo nekoliko minuta kasnije voda je kao igračku razvalila jedan od zidova kuće i prodrla u nju.

- Majka i devojka su neplivači. U strahu da ih bujica, reka koja nam je tekla kroz kuću, ne odnesu, sve troje smo se popeli na prozor. Ubrzo su stigli vatrogasci koji nisu mogli da nam priđu, a voda je nadirala sa svih strana. Plašili smo se da ćemo se podaviti. Majka se onesvestila od straha, pa su morali da je izvlače konopcem koji su nam dobacili sa puta - priča on. Voda je izbila dva zida iz njegove kuće, a u njoj - nije ostalo ništa.

"Voda se za nekoliko minuta digla za ceo metar"

Šta se sprema Guči i naseljima oko Bjelice, primetio je oko osam sati Mijomir Stojanović iz Donjeg Dupca.

- Ogroman oblak pokrio je moje selo. Počela je kiša, Bjelica se za nekoliko minuta digla za čitav metar. Zvao sam, znajući šta sledi, prijatelje u Viču i alarmirao ih da evakuišu kuće. Zvao sam i školu i upozoravao da stiže potop - priča Stojanović.

Mnogi meštani Viče juče su morali da se isele iz svojih kuća. Njihov komšija Milan Tomić nije imao tih problema, ali jeste drugi - nije mogao da nađe automobil.

- Otišao sam poslom do Čačka. Kada sam se vratio video sam da mi nema “juga” i shvatio da ga je voda odnela. Zvao sam ljude koji žive nizvodno, ali niko ga nije video. Kuća mi nije oštećena, ali mi je stradala ćumurana - priča Tomić. Katastrofa, potop, apokalipsa, bile su reči kojima su Dragačevci opisivali jučerašnji dan.

- Živim od korita Bjelice 150 metara. Poplavila mi je prizemlje kuće, dvorište, radionicu. Imao sam proizvodnju dekorativnog kamena, sada je više nemam. - priča Zoran Radičević.

Možemo čamcem po naselju

I meštani Gruže preživeli su dramu. Mladen Petrović iz Lipnice kod Gruže kaže da se sva voda slila u dno Gruže, i poplavila više domaćinstava, prodavnicu, apoteku...

- Voda je tolika, da može da se vozi čamac. Viša je od metra, automobilima je do krova - kaže Mladen.

(VIDEO) STRAVIČAN SNIMAK POPLAVA IZ VAZDUHA Dragačevo pod vodom, prizor koji KIDA DUŠU

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Smena onog goveda Nedimovića bi bio prvi korak, ne samo zbog poplava....
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
sad ce hrkalovica da uskoci sa djipovi

dala otkaz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
mob
SonyEricsson xperia m2
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.