Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 01:32:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Popizdecu  (Pročitano 3489 puta)
13. Jul 2013, 14:36:00
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Sve mi u zivotu ide...
Kuci nista ne valja.

Radim posao koji volim, imam puno prijatelja, srecan sam.
Kako dodjem kuci, pocnem da se nerviram, da grizem i cupam nokte.
Mama ima izlive besa, dok brat visi non-stop napolju. Izadje recimo u 2 popodne,
dodje predvece i opet izadje i vrati se posle ponoci. Ima 20 godina.
Meni je 28. Mami, 51.
Brat mi je stalno nesto nezadovoljan, nista ga ne vidim da radi, a non stop izrazava nezadovoljstvo.
Ide u kladionicu i posle besni na majku...

Kako da prvenstveno njemu pomognem?
Kako da se zblizimo na onaj bliski odnos koji smo imali kada je bio skroz mali, moj mali medeni bratic? Smile

Ne mogu vise, puci cu!

Ubija me u pojam da mi je sve ok osim porodice koja je stalno nesto nezadovoljna.

Znam da ne mozes menjati svet, da moras poceti od sebe, ali i to moze da ispadne hedonizam i egoizam, tako da molim za neke predloge za konstruktivniji zivot!

Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Svako je odgovoran za sebe. Podji od toga. Ali porodica funkcioniše kao jedinka i svako nezadovoljstvo bližnjeg se preslikava na pojedinca. Prirodno.

Tvoj brat ima neki problem, beži od stvarnosti, spas traži napolju. Dobar i iskren razgovor sa njim čuda može. Pokušaj da razgovaraš sa njim ali iskreno, ne sa prekorevanjem, ne savetodavno, već maksimalno bratski, drugarski, kako god. Sa majkom pričaj posebno. Kada budeš shvatio gde je problem, razgovarajte zajedno.

Ne pominješ oca, verovatno s razlogom. Ta osoba koja nedostaje u celoj priči može da bude karika nerazumevanja izmedju svih vas.

Ne znam, ovo je ono što mi je prvo palo na pamet, pa polako. Najlakše je napraviti od života haos. Mnogo je teže dovesti ga u red a za to je potreban trud svih vas. Ali uvek, bukvalno uvek, počni od sebe.  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Nadji normalnu devojku i odseli se.

Znam da ce ovo zvucati ruzno, ali njima taj odnos savrseno odgovara. Imaju tebe da im budes tampon zona, imaju zivot kakav zele.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Mozda Anea, ali ne mora da znaci da je tako. Voleo bih, ali trenutno jos nisam u mogucnosti za tako nesto. Kao i mnogi u Srbiji zivim sa roditeljem, u stanu bake, tako da mozes otprilike da vidis o cemu se radi. Nadam se da ce na trenutnom poslu biti sve ok, ako budem napredovao, veoma uskoro mogu da iznajmim neku mansardu Smiley

Arijada, heh, jos jedan zanimljiv nickname Smiley Pa znas kako, sto se tice oca... Majka i otac su se razveli pre 10ak godina, mozda jeste to karika koja utice na ponasanje brata, ipak je on tada imao svega 10 godina. Ali mnogo se pricalo o tome, nije bio ni najsrecniji razvod, ali nakon toga je dosta pricano. Doduse, nije da blistaju odnosi nakon razvoda izmedju majke i oca, ne mislim da treba da se druze vec da ljudski komuniciraju u vezi mladjeg brata, recimo, ali mnogo je ogorcenosti tu izmedju njih, mislim da ne zele uopste da cuju jedno drugo, a u velikoj dubini duse hoce to.
Otac je sa drugom zenom ne znam koliko, 5 godina recimo, imaju dete, imam sestricu, od 2 godine, vodi novi zivot i tako.

Ne znam za taj iskreni razgovor sa bratom. Mnogo se povukao u sebe, mnogo cuti dok je kuci, ne znam sta da ga pitam, na vecinu pitanja odgovora nema, sto samo potvrdjuje da sam u pravu sve sto mu kazem. Sad koliko u njegovim godinama moze da se osvesti i promeni se, ne znam, ali ako nece sad, kad ce...

Brat mi ima problem sa kladionicom. Mislim da mu je to ventil od tog nezadovoljstva, koje ga posle vuce u jos vece nezadovoljstvo. Tezak porok, ne znam kako da mu pomognem. Sad sam ga castio skoro od plate i rekao mu da ne trosi na kladionicu i rekao je da nece. Danas sam saznao da je bio. Napisao sam mu preko Viber-a kad je izasao iz kuce, mozda iznerviran, da "zapise u secanje kad je poslednji put dobio neke pare od mene". Bezveze sam reagovao, mislim da ce ga to samo jos vise udaljiti od mene i dati mu opravdanje da radi sebi dalje nesto mozda meni i majci u inat.

Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Arijada, heh, jos jedan zanimljiv nickname Smiley Pa znas kako, sto se tice oca... Majka i otac su se razveli pre 10ak godina, mozda jeste to karika koja utice na ponasanje brata, ipak je on tada imao svega 10 godina. Ali mnogo se pricalo o tome, nije bio ni najsrecniji razvod, ali nakon toga je dosta pricano. Doduse, nije da blistaju odnosi nakon razvoda izmedju majke i oca, ne mislim da treba da se druze vec da ljudski komuniciraju u vezi mladjeg brata, recimo, ali mnogo je ogorcenosti tu izmedju njih, mislim da ne zele uopste da cuju jedno drugo, a u velikoj dubini duse hoce to.
Otac je sa drugom zenom ne znam koliko, 5 godina recimo, imaju dete, imam sestricu, od 2 godine, vodi novi zivot i tako.

Ne znam za taj iskreni razgovor sa bratom. Mnogo se povukao u sebe, mnogo cuti dok je kuci, ne znam sta da ga pitam, na vecinu pitanja odgovora nema, sto samo potvrdjuje da sam u pravu sve sto mu kazem. Sad koliko u njegovim godinama moze da se osvesti i promeni se, ne znam, ali ako nece sad, kad ce...

Brat mi ima problem sa kladionicom. Mislim da mu je to ventil od tog nezadovoljstva, koje ga posle vuce u jos vece nezadovoljstvo. Tezak porok, ne znam kako da mu pomognem. Sad sam ga castio skoro od plate i rekao mu da ne trosi na kladionicu i rekao je da nece. Danas sam saznao da je bio. Napisao sam mu preko Viber-a kad je izasao iz kuce, mozda iznerviran, da "zapise u secanje kad je poslednji put dobio neke pare od mene". Bezveze sam reagovao, mislim da ce ga to samo jos vise udaljiti od mene i dati mu opravdanje da radi sebi dalje nesto mozda meni i majci u inat.

Tako sam i mislila (što se oca tiče). Obično jedno dete teško preživi razvod, što naravno ne znači da ga i druga deca (ti) nisi teško podneo. Jednostavno, neko to lakše iznese neko dugo pati. Bar dok ne odraste i ne shvati život na pravi način.

To što ti se sa bratom dešava je po meni ozbiljno. Možda ne u ovom trenutku ali ovakvi problemi su skloni da rastu. Kao što rekoh u predjašnjem postu, pokušaj da mu budeš drug, nemoj da mu glumiš ćaleta (u koga je on sigurno duboko razočaran) i ne postavljaj pitanja kada želiš konverzaciju sa njim, već sam ispričaj nešto, neki dogadjaj, bilo šta. Probaj da ga dodirneš nečim. Čime, to ćeš morati sam da pronadješ. Nije lako, znam ali vidim da ti je stalo do brata.

Majka bi u ovom slučaju morala da ima ulogu malo jačeg stožera a ne gubitnika jer on to sve vidi i beži od toga. I naravno, brat treba da radi, da ima neku zanimaciju, da počne da zaradjuje, neka se prijavi preko omladinske zadruge nešto da čeprka, nije bitno šta, samo da zaradjuje, da vidi koliko se novac teško stiče a lako troši.

Tvoja trenutna uloga je "glava porodice", pa pokušaj da se nosiš sa tim. Opet kažem, nije lako ali to ti je nametnuto. Eto , pa srećno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Hvala puno. Ziva bila!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Ako majka i otac ne mogu ili nece da pomognu bratu moraces ti. Jel studira nesto ili ima neku srednju i jel ima ili ne zelju za zaposlenjem? Ako nema moras ga terati. Pa makar mu ne davao pare vec samo kupovao sta mu treba dok ne shvati da bi trebao da radi da bi imao, pa makar i za kladionicu. A kad se zaposli valjda ce se i uozbiljiti malo. Mislim znam neke koji su se zaposlili pa se ne uozbilje ali makar imaju malo osecaja za sebe pa znaju za obavezu. I to bi mu dosta znacilo u smislu radne navike pa da ne bleji toliko bez ikakvog smisla. A i manje ce biti nezadovoljan i znace vrednost para pa mozda nece toliko da trosi po kladionici. Mislim, sve bi to trebalo da mu dodje vremenom kada se malo uozbilji, ali svakako mozes da utices na njega time sto ces ga naterati da se pomeri i stekne makar neku radnu naviku i osecaj...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
spusti se ..ili podigni...na njgov "nivo"..u svakom drugoim slucaju nece razumjeti sta hoces od njega...

sam kazes..zadovoljan si..imas jarane..posao..i sta znam..kako ti rece-  dobro ti je..
jbg stari..izgleda da njemu nije dobro...pomozi i njemu da bude dobro...
a to se radi u tom uzrastu...uglavnom... kintom... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Nadji normalnu devojku i odseli se.

Znam da ce ovo zvucati ruzno, ali njima taj odnos savrseno odgovara. Imaju tebe da im budes tampon zona, imaju zivot kakav zele.
Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 01:32:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.